Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 22. únor 2018, 15:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 137 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 3. červenec 2014, 22:18 
Nováček
Nováček

Založen: 17. červen 2014
Nahoru
jojo zapnul jsem to v tom ovládacím panelu nvidia a přes inspectora jsem to nezkoušel ani nevím jak bych to tam přesně zapnul :/


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 3. červenec 2014, 22:32 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Jaké máš v těch hrách průměrné FPS? ten adaptive V-Sync tě z toho problému nedostane pokud nemáš dostatečnou rezervu. Je to v podstatě cosi, co ti při propadu FPS pod refresh rate monitoru vypne V-Synch aby se zamezilo těm V-Sync dropúm na 30FPS...jinej účel to nemá a pokud nemáš FPS vyšší než refresh rate tvýho LCD, tak smůla...


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: pá 4. červenec 2014, 00:40 
Nováček
Nováček

Založen: 17. červen 2014
Nahoru
ve hrách mám většinou dost rezervu, monitor mám 60 Hz a já právě nemam problém s dropama u adaptiv ale s tím že se mi nezapne když začnou jít fps přes 60 a začne se mi dělit obraz


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: pá 4. červenec 2014, 02:14 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Takže teda FPS ti jdou výš než 60...hm a stadartní V-Sync ti funguje normálně?


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: pá 4. červenec 2014, 16:32 
Nováček
Nováček

Založen: 17. červen 2014
Nahoru
jojo normální V-sync funguje jenže ten nechci protože s tím mám zase hrozné propady fps


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: pá 4. červenec 2014, 16:35 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
To je dost divný, když řikáš že máš rezervu. No, já V-Sync právě téměř vubec nepoužívám ale tohle by si měl skutečně řešit pomocí NVinspectora http://www.guru3d.com/files_details/nvi ... nload.html

Já už ani nevím, kde bych to v ovladačích zapínal, všechno dělám pomocí týhle utilky.


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: pá 4. červenec 2014, 16:38 
Nováček
Nováček

Založen: 17. červen 2014
Nahoru
jojo tak já to zkusím díky :)


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: út 27. prosinec 2016, 00:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2009
Nahoru
Zkouším přetaktovat svůj monitor a zvládá maximálně 70Hz, má to smysl?
EDIT: Nastavil jsem si 70Hz přes cru a funguje to. Když nastavim 70Hz přes Crimsony (vytvoření rozlišení), tak to nejde, protože to artefaktuje. Proč?

_________________
CPU: Intel i7 4790K CPU Cooler: NOCTUA NH-D14, MB: ASUS Z97-Pro Gamer, RAM: Kingston 8GB DDR3 1866MHz, GPU: SAPPHIRE R9 280X VAPOR-X OC, SSD: Crucial M500 120GB, HDD: Seagate 7200.14 2TB, HDD: Samsung F1 1TB, PSU: Corsair TX 750W, CASE: Corsair 450D

Dell 7559: i7 6700HQ@-150mV , 16GB RAM 1600Mhz CL9, GTX 960M@+135/600MHz, 1TB SSHD, Crucial MX 300 275GB


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: út 27. prosinec 2016, 17:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jiné timingy? Ono to neni vše jen o počtu hz....

A ověř si že nemáš frameskipping, pokud nemáš klidně to tak můžeš provozovat. Moc to neni ale lepší než drátem do oka.


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: st 28. prosinec 2016, 15:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. říjen 2014
Nahoru
windowed borderless funguje s neomezeným frameratem? updaty byly ohledně UWP, kdy hry běží v okně ale asi funguje všude stejně, když ho zapnu tak renderuje nad 60 fps a nemám tearing? hra je s vypnutým v-sync, je možný aby šel triple buffering bez v-syncu nebo co to je?

_________________
AMD Vishera FX-8300@4,4GHz; MSI 970 Gaming; Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL9; Sapphire Radeon NITRO+ RX 470 4GB (flash na RX 570+OC); HDD WD Blue 1TB+500GB; SSD Crucial MX300 275GB; Seasonic S12II 520W; Zalman Z9 U3


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 14:37 
Nováček
Nováček

Založen: 16. únor 2017
Nahoru
kdysi, když frčela CS 1.6, tak si pamatuji na ty doby, co se vehementně vypínala Vsync, k odemčení 60+ FPS a snížení input lagu... to byly časy.. :D


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Byly? Já to dělám u všeho dodnes protože onen problém s inputlagem je stále stejnej (ba i horší) jak bejval v těhlech časech, protože na samotnym principu bufferingu a vsync se nezměnilo nic od Voodoo 1.


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
No něco se změnilo, Nvidia má Fastsync. Je to celkem dobré, žádné trhání obrazu, odemčené fps a minimální inputlag, nemůžu si stěžovat.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3800 MHz@CL16 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2025/11700 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Fastsync je dobrej jen když máš 2+ násobek FPS jak je refresh tvojeho monitoru.


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Dotaz. Mám monitor 24" ASUS MG248Q Gaming, k tomu je grafická karta zatím RX 480 4G. Monitor je připojený skrze display port. FreeSync mi v ovladačích píše že není podporováno. Dočetl jsem se, že FreeSync musím povolit někde v nastavení monitoru. (jakmile se dostanu domů, pohrabu se v tom). Má smysl jet na FreeSync (monitor má rozsah 40-144) při hraní CS:GO? FPS bych locknul na 289. Díky.

_________________
8700K, Z370 Extreme 4, 16 GB RAM TridentZ 3.6, 500GB EVO 850, Gainward 1080 Phoenix, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + 9TB HDDs + MikroTik 1GBIT LAN. 65PUS7601 + Denon AVR-X6400H + dolby atmos 7.1.4 set by Q Acoustics. Sony VPL-VW260ES + EliteScreens 135" PC2: mITX 8600K,Z370-I. PC3: 7700K, Z270-F


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud pojedeš nad refresh rate freesyncu tak freesync mít logicky nebudeš, ale nech to zapnutý, ničemu to neuškodí.


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Teď mi to tak vlastně docvaklo, že by těch FPS mělo být tolik, kolik bude zrovna zobrazovací frekvence, takže 144 (pokud to pojede stále na tuhle frekvenci) a je jedno, kolik dám FPS MAX (dám li nad 144, mělo by být stejně max 144). Chápu správně?

_________________
8700K, Z370 Extreme 4, 16 GB RAM TridentZ 3.6, 500GB EVO 850, Gainward 1080 Phoenix, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + 9TB HDDs + MikroTik 1GBIT LAN. 65PUS7601 + Denon AVR-X6400H + dolby atmos 7.1.4 set by Q Acoustics. Sony VPL-VW260ES + EliteScreens 135" PC2: mITX 8600K,Z370-I. PC3: 7700K, Z270-F


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Je to naopak, freesync funguje tak že obnovovoací frekvence monitoru se přizpůsobuje FPS, ne naopak, teda pokud to bude ve freesync range, pokud mimo tak vsync nebo no vsync dle toho co nastavíš v driverech (vsync nenastavuj protože to dělá inputlag), fps lmiter v driverech AMD taky nenastavuj protože taky dělá trochu inputlag, pokud jej potřebuješ tak jej nastav v samotné hře nebo třeba v MSI afterburneru.


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 15:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Díky moc, jestli to rozchodím, nastavím ve hře fps_max 144 a uvidím jestli poznám rozdíl. Je nějaká utilitka na nějaké to měření inputlagu, nebo něčeho abych věděl jestli je to lepší nebo horší?

_________________
8700K, Z370 Extreme 4, 16 GB RAM TridentZ 3.6, 500GB EVO 850, Gainward 1080 Phoenix, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + 9TB HDDs + MikroTik 1GBIT LAN. 65PUS7601 + Denon AVR-X6400H + dolby atmos 7.1.4 set by Q Acoustics. Sony VPL-VW260ES + EliteScreens 135" PC2: mITX 8600K,Z370-I. PC3: 7700K, Z270-F


 Profil  
 Předmět: Re: V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2017, 17:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To ucejtíš na myši, SW to nelze měřit bez HW prostředků jaklo Fcat.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 137 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum