PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Přepnutí integrované na externí GK
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=199024
Stránka 1 z 1

Autor:  becher0451 [ ne 30. červen 2013, 09:36 ]
Předmět:  Přepnutí integrované na externí GK

Ahoj,mám nainstalovanou novou, externí grafickou kartu, sic mám, jak Google ukázal, klasický problém, a to, že systém ji nevnímá, když do ní zapojím monitor, jako bytam nebyla.

(Restartování, instalaci ovladačů či průzkum Biosu sem prováděl).

Už nevím, jak z toho ven, systémové informace přikládám.
Karta je Ati Radeon 3600.

Díky za radu.

Autor:  becher0451 [ ne 30. červen 2013, 10:18 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

viewtopic.php?f=76&t=173899

Zkoušel sem to i podle tohoto odkazu (bios mám tento http://www.absoluteastronomy.com/topics/BIOS , ten modrej, vlevo nahoře) ale taky nic.

V té kapitole vlevo, druhá od konce, sice padlo PCI, ale tam šlo jen navolit mezi "auto" a čísly 3 - 15.

Autor:  tridem [ ne 30. červen 2013, 15:59 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

Skú updatnúť bios na verziu F8...
Vojdi do biosu a v Advenced Bios Features>Init Display First> skotroluj nastavenia (PCI Slot,Onboard VGA,PEG)
>nastav na PEG ...
Konkretizuj ATI Radeon 3600, lebo to je iba názopv série a treba vediť názov konkrétneho modelu od výrobcu ...
Aký máš zdroj?
Môže byť aj situaácia, že tvoj čipset nieje kompatibilný z danou kartou

je to táto doska?
http://www.gigabyte.com.au/products/product-page.aspx?pid=2670&dl=1#ov

Autor:  becher0451 [ ne 30. červen 2013, 19:46 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

Kde získám ten update? Už sem to jednou zkoušel, ale jednalo se o nějaký soubor (nebyl to exáč) to se spouštěl přes autoexec.bat,...

Takže dodnes nevím, zda se tam vůbec nainstaloval.

Autor:  tridem [ po 1. červenec 2013, 08:41 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

stiahni si bios http://www.gigabyte.com.au/products/product-page.aspx?pid=2670&dl=1#bios
ulož súbory na naformátovanú flesku (fat32) a restartni PC. Po spustení hneď stláčaj END (dostaneš sa do Gflash-máš to na úvodnej post obrazovke) a zrob podla pokynov na obrazovke update biosu.
Po úspešnom nhodení nového biosu, vojdi doň a daj Load Default Settings a potom si zrob tebou pozadované zmeny.
Odporúčam preštudovať manuál k doske :-D

Autor:  Bez_n1ck [ st 3. červenec 2013, 17:46 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

Po několika SZ svůj výplod nakopíruju i sem (pro budoucí generace)

Bez_n1ck napsal:
Kdyby sis místo kladení dotazů přečetl manuál od desky, udělal bys líp.

Je to BIOS pro tvojí desku (nečekaně) ve verzi, kterou zjistíš při POSTu počítače viz. obrázek (https://dl.dropboxusercontent.com/u/2360129/Odpad/PCTF/BIOS%20ver.PNG) - jedná se o obrázek vyříznutý z manuálu od desky, strana 32.

Očividně vůbec nevíš, co děláš, protože jsi měnil PCI IRQ parametr, což nemá s tvým problémem vůbec žádnou spojitost a doporučuji ti nastavit tyto parametry zpět na AUTO. Pokud jsi zapomněl, kde se to přepíná, věz, že manuál od desky ti poradí viz strana 45.

Parametr, který jsi měl změnit (a kvůli kterému mi už týden píšeš) je v sekci ADVANCED BIOS FEATURES, jmenuje se INIT DISPLAY FIRST a ty ho potřebuješ mít nastaven na hodnotu PEG. Celý postup je popsán, včetně významu jednotlivých možností na straně 37 stejného manuálu.

Na základě minulých zpráv od tebe předpokládám, že vůbec nevíš, že základní desky mají manuál, ve kterém je vše popsáno a pokud tušíš, tak jsi ho ztratil. Věz, že je možné ho stáhnout ze stránek firmy, která vyrobila tvoji základní desku, nečekaně v sekci podpory pro tvojí desku.
Ještě více to zjednoduším a řeknu ti, že ho lze stáhnout přímo z tohoto odkazu: http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-m68sm-s2l_e.pdf

Pokud ani po úpravě nastavení BIOSu dle výše popsaných postupů nedojde k naběhnutí obrazu věz, že jsi buď nezapojil přídavné napájení karty, nebo je karta mrtvá.

Autor:  Erik_bic [ st 23. listopad 2016, 14:47 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

Občas je to tak, že to musíš přepnout v BIOSu jak to tady někdo psal, ale třeba moje nVidie se zapíná vždycky podle potřebnýho výkonu, prostě když používám jen na chrome atd.. tak běží na integrovaný v desce, ale když pustim hru.. tak se zapne ta výkonnější..

Autor:  Cinner84 [ st 28. prosinec 2016, 10:41 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

Já to dělám přes nastavení grafiky u Nvidie. Normálně si tam vyberu exe soubor a přiřádím si k ní jakou grafikou to chci pustit, ale jinak by se to mělo samo přepínat podle potřeby.

Autor:  Bez_n1ck [ čt 29. prosinec 2016, 13:18 ]
Předmět:  Re: Přepnutí integrované na externí GK

Když pominu vykopávání mrtvol, tak tenhle thread je o stolním počítači pánové. Ne o noteboocích, kde to funguje trochu jinak.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/