Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 24. listopad 2020, 13:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 2745 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 138  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: ne 3. květen 2020, 20:46 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
No takze jsem projel cely moje portfolio DOS her (nehraju DOS hry z doby kameny, kde by mohl byt mozna nejaky problem) a "vitez" (pokud vynechame glide a voodoo) v kombinaci s LCD je R300. Dokonaly obraz pres DVI a drivery vcelku ok, nV se muze jit zahrabat. Nemam zadnou R200, jestli to ma stejny. Samo R300 neni zrovna uplna "retro" karta a nejde do starych desek, ale ma nejlepsi obrazovou kvalitu z tehle starsich karet pod Win98.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: ne 3. květen 2020, 23:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
R200 je obvykle humus s R300 se to nedá moc srovnávat. R300 chce silnej CPU ale pokud je ten k dispozici tak proč ne, klidně bych jí tam nechal. Ale chce to opravdu 9700 nebo 9800 kartu (ne XT) tzn ty s universal AGP, 9600 a pod už byly 1,5v only a jejich kompatibilta je omezenější.

Btw poslední 2 dny jsem strávil prohrabávánim se v boardech. Vytahnul jsem jich ze sklepa asi 8 a hlásim zatim 100% úspěch, vše žije a vše funguje stable. Zprvu zde bylo pár náladovek, ala žádná známka života, stačilo ale nasadit jinej CPU a časem se rozhoupaly a pak už jely i s těma ostatníma CPU. Všechny SLO1 jedou, i redukce, vše.

Asi největší úspěch je znovuzprovoznění mé 440GX dual SLOT2 desky MSI MS-6135, mam v ní 2x550Mhz 2MB L2 Xeony. Je to nádhernej kus HW:
https://i.imgur.com/gy00CSA.jpg

Před lety killnutá špatnym bios flashem (deska má 32GB IDE bios limit, doufal jsem že upgrade jej odstraní (překvápko - ne) ). No, zkoušel jsem napřed hotflash na MSI BX desce, moc se tomu nechtělo, tak jsem začal prohazovat biosy a nakonec mi na ní postnul bios ze Supermicra P6DGU (dual slot1 deska co mam, jediná duální co mam co jde točit heh), pak mam ještě Gigabyte 6BXDS, obě dvě coppermine compatible. No a ten bios ze supermicra naběhnul, dokonce CPU detekoval jako dvě P3ky s 2MB cache, úspěšne loadnul mikrokód a bootnul. Po dalším laborování jsem přišel na to že za vše mohl ten AMI flasher ktrerej MSI k těm biosům přibaluje. Napřed jsem to úspěšně flashnul tim co přišel od toho supermicra a později i uniflashem, dostal jsem tam i verzi pro PCB 2.0 které nemám ale stejně funguje ok. Z tohodle mam fakt radost tenhle systém jsem odmítal vyhodit a je konečně zase živej. Samo sebou to supermicro s 2x850Mhz copperminem oclym na 950 si s tim vytře zadek, ta cache pomáhá ale neni všemocná, ale víš co... slot 2 s AGP a ISA, kdo to má. :P

Pak ještě úspěšně ověřena 100% funkčnost u MSI BXmasteru (krom těch 3 ze 4 fyzicky zničených RAM slotů ale s tim jsem jí už koupil), 100% ok je rovněž MS-6163 VER2, kterou mam možná i radši jak BXmastera (neni tam otravnej raid řadič a má +1 ISA slot navíc a výkon+ OC obdobný). Asus P2B-S nezklamal, a FIC FB11 taky žije.

To je levnější BX, místo SLOT1 je tam s370, neumí ovládat vcore, ale je to late BX tzn FSB 133 ofiko a dala to i s 2 modulama na CL2 tzn not bad. Tak jsem vytahnul s370 copperminy a našel mezi nima jeden dobrej kus, 950tku celera co dá OC na FSB133 bez zvedánáí vcore, tzn 1263Mhz na defautl vcore to je u mě na coppermine rekord, tu jsem původně chtěl pustit ale taky nezklamala takže hmm, žádnej "šrot" nevypadnul.

Když už jsem byl u toho nezdála se mi jedna věc, a to výkon NV karet pokud jsem použil cokoliv jinýho než Tualatina. Byl až moc zlej. Tak jsem stahnul různý drivery a začal testoval. Výsledek je ten že mé oblíbení 56.xx se na CPU tohoto typu fakt nehoděj, v UTčku mi min FPS padaly k 20 a byl to humus. Tak jsem zkusil starší 43.45a mnohem lepší min fps se zvedlo na cca 43. Po dalšil laborování jsem zjistil že 30.82 se dostaly na 47 a bylo to pocitově plynulejší, a starej pre-forceware detonator 6.31 dokonce na 53min fps, ten bežel pod D3D jak voodoo pod D3D, ano takhle si to pamatuji z minulosti na GF2MX s Duroneom 800, žádné slideshow to tehdy nebyla, ale jak je vidět, driver overhead NV časem vzrostl do nepoužitelné mostrozity.

Btw bylo to testováno na GF256 SDR, byla zrovna po ruce. Naštěstí, ta + GF2MX + i dvě GF4MX co byly po ruce, všechny 4 daj velké OC AGP tzn jely na BX s FSB133.

Obecně ale, závěr je jasnej, pro staré platformy a NV s GF2 a starší použít detonator 6.31, a pro GF3-4 použít 30.82.

Hladis zejtra ti pošlu PM co bych mohl pustit, musim si to trochu nechat projít hlavou. Jo a BTW, jedna z těch GF4MX je přesně ta MSI 440AGP8x s DVI co jsi linkoval, a na její výstup si nemůžu stěžovat, čistej obraz i na 120hz na CRT s 3 metrovym low-end kabelem, jako good. Trochu teplehjší nádech, podobej voodoočku, ale ostrost a čistota signálu ok. Pointa je ale ta že každá zobrazovadlo je háklivé na jiné věci, Měl jsem karty kde byl obraz na LCD nepoužitelnej a na CRT OK a jiné kde zase naopak. Bavíme se o VGA, DVI netestuju.


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: po 4. květen 2020, 17:17 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Tak zase R300 nema cenu rvat do hodne starych desek ke starym pomalym CPU, takze ta absence univerzalniho AGP nevadi. Pokud jeste ma clovek nejakou hranici do jakyho roku chce hry hrat, tak do roku 2000 proste postaci klidne snadno dostupna R9600. 9700 a 9800 jsou uz karty spis na XPcka a jiny platformy a CPU. Kazdopadne kdyz vezmu KT333, do toho nejakyho Bartona, chci tam hrat i DOS hry a chci to propojit na LCD, tak to je asi best cesta vzit nejakou R300 a propojit pres DVI. Obraz je pak perfektne ostry bez ohledu na rozliseni a je bez chyb jako chveni, vlny...etc...

Jinak u tebe to treba muze byt ok, jelikoz CRT a 120Hz a ne LCD a 75Hz, ale u me byla ok pres VGA jen predchozi MSI MX440 verze. Ta AGP 8x rychla verze mela pres VGA obraz na chlup stejny a spatny jako QDI nebo Inno3D. MSI GF 4200 zase mela VGA ok. Mozna to jeste zkusim, ale asi se to nezmeni. Kazdopadne u vsech byla pres DVI vazelina. Nevim co s tim nV delala a ani si nepamatuju, ze by se to nejak tehda resilo. No ve vysledku kdyz jsem odpojil toho Radeona od DVI a zase tam kydnul GF a pak Voodoo, tak to bylo jak rana pesti o jak moc je to horsi nez to "radlo". A musim pohnout nejak s tim recapem Voodoo, musim objednat kondiky, ale nevim kdo mi to prepaji.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: po 4. květen 2020, 22:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak za dnešek pár dalších poznatků.

Ten ISA zvuk + staré CnC enginy, neni 100% ani na BX boardech. Je to 100x lepší, hra už se netrhá ale občas, sice 100x méně často ale občas ten zvuk stejně přeskočí. Vzhledem k tomu že jsem to vypozoroval jen v tomto jediném enginu musim konstatovat že je to jeho vlastnost. Chování se dále mění dle taktu a FSB, bude to tedy vázané na to jak se ta hra snaží stanovi svou "rychlost" ala při určitejch FSB běží na stejnym speedu jinak rychle a pod, asi to na rychlejch CPU nezvládá moc počítat a do toho jí lezou ISA interrupty a nedává to. Nicméně, na BX už se to dá v poho hrát takže nechám bejt.

Zapojil jsem ten Voodoo5 PC s origional KT133 s tim starym southbridgem a je to tam stejný jak na KT133A, takže ten za tim nestál.

Dnes jsem se dostal k S478 boarům, rovněž 100% úspěch, vše živé a plně funkční.

Dokonce jsem za fochem našel Zapadlýho Solteka, SL-85DRV5-C, ten co jsem měl tu mrtvolu z aukra, tak tenhle žije. Kondíky byly popcorn, žil pouze jeden ale i ten samotnej udržel 3Ghz Northwooda na testy, heh, pak jsem udělal recap a v cajku, dobrej backup board do 6k machine ale přednost nakonec dostane asi jinej - Jetway P4XFCU, díky přítomnému SDram slotu jsem mu naděje nedával, ale ve skutečnosti má modernější chipset, místo P4X266 je tam P4X266-E, což je podobej rozdíl jako KT266 a KT266A u AMD, je to cejtit, aspoň oba maj USB2.0 a funguje na nich SB16 emulace. Oba dva ale stejně prohráli proti SIS645, s tim mam dva boardy, Asus P4S533 a MSI 645 ultra a ty jsou prostě rychlejší. Jediné - je že ten Asus (mnsi v poho takže chispúetem to neni), je jedinej baord kde mi nefunguje sata SSD přes redukci na IDE, musel jsem udělat klon na skutečnej disk, whatever.

Výsledky dopadly takto (jen game test 1 v 640x480x16 v 3dmarku 01 s GF4MX440, CPU limited situace. Výsledky jsou test1/test2

P4X266 = 147/56fps
P4X266E (jela jen na 2T commandrate, stejně ale lepší) = 153/60
SIS645 DDR266 = 158/65
SIS645 DDR333 = 161/68

Edit: Sonofabitch, podíval jsem se dovnitř a na tý fotce to neni vidět ale ta řada kondíků hned pod voodoo, všechny nafouklý.

https://i.imgur.com/VquNJI6.jpg

Vše ale zatím funguje, v tomto případě to ale nebudu řešit, ala až to pojde začnu to řešit.


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 14:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
https://aukro.cz/3dfx-voodoo-rush-2nd-t ... 6967178431 To je zajimava Rush cos hodil na Aukro. To jsou ty 2the MAX co maji az 8MB. Docela zbytecny se ji zbavovat ne ?

Jinak na tam Solteku s ISA zvukarnou me neblbnul samotny CaC, ale videa. Hra jako takova se dala hrat a zvuky v ni byly ok.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 16:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Hmm tak to máš úplně opačnej průběh jako já. U mě se na KT133 (všech) trhá jak video, tak hra tak menu, vše a furt. Na BX jednou za čas škubne zvuk ale nic se netrhá a dá se to hrát. Na PCI zvukovce nebo CPU pod cca 400mhz taky no problem. Zkoušeno s SB16, AWE32 a AWE64, všude stejný.

Ta Rush, meh, nechci jí, Rush pro mě nemá moc cenu a měl jsem dobrou rush, tu s AT25 od Herculesu a i tu jsem prodal, tahle je mnohem pomalejší i v 3D a to macronix jádro je v 2D prokletí.


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 16:52 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Asi nejaky obecny problem KT133 s rychlejsima CPU v tyhle hre v kombinaci s ISA. Ja to zkousel na Ensoniqu a SB 16. Vesmes herni filmecky nekoukatelny, to byla trhanice a stutter fest, ale jinak hra jela ok. Samo na Audigy v PCI zadny problem.

Hehe, tahle Rush s MX cipem https://www.purepc.pl/files/Image/artyk ... rush_1.jpg byla moje prvni 3Dfx. Byla to docela potrat karta (a v te dobe pekne draha), ale proste 3Dfx je 3Dfx a zbytek se neresil. Lidi se ke me chodili koukat na ten zazrak. :)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 17:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Mě přijde že použité 2D jádro + možná i layout PCB a pod má u Rush velkej vliv na výkon. Ten hercules byl prakticky rychlej jak Voodoo1, ta Macronix mi přišla skoro o polovinu pomalejší. Je to spíš do sbírky, Rush fakt neni na ňákej praktickej provoz. A znáš mě, u mě co je v praxi useless letí pryč.

Když už jsem předvčírem oživil tu GX slot2 desku tak jsem si teď hrál s prohazováním biosů (a našel jsem další štos boardů, mezi nima zajímaví jen FIC VI13, ale když už jsem u toho byl, vytahnul jsem dvě ECS P4S5A, věděl jsem že jsou to shity, a zkusil do nich narvat ten bios z toho FICU, chytnul se, vše jelo, ale SB16 zvuk se mi stejně nepodařilo rozject, takže jsem si dokázal že to neni biosy ale shit HW návrhem když něco takového nefunguje. Ty ECS jsou živý ale čeká je popelnice.

Obdobnout věc jsem zkoušel u socket A a ta Transcend KT133 deska funguje s tim biosem ze Solteka, a dokonce funguje lépe, s origo biosem AGP defaukltuje do 2x a s tim soltekácky najede ve 4x+FW heh.

Ještě jsem vythanul R 9800 a serval chladič a dal tam Acelero S2, byl to horror dostat dolu, bylo to jak beton, 3x jsem si myslel že "teď je po ní" ale nakonec vše v pohodě.


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 18:42 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Doufam, ze jsem se s tou mysi neprepocital https://aukro.cz/genius-himouse-do-seri ... 6967028287 Risknul jsem to od koruny, tak aby to neskoncilo na 3 korunach. :mrgreen: BTW: U tech Levelu s CD jsem taky cekal trochu vic potom co jste tu ukazovali. O ty moje se nikdo nerve a spis s tim mam vic srani nez vytezku. :|

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 19:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To prostřední je tlačítko a nebo takový to dvousměrový nahoru/dolu ala předchůdce scrollu?


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 19:27 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Tak ted jsi me dostal. Ja si vubec nepamatuju, co to stredni tlacitko presne dela, ja to mel vzdy nastaveny na dve tlacitka. Nastavuje se to na spodku mysi prepinacem, ale asi to dela scrolling nahoru a dolu.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 20:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jde o to že pokud by dělal scrolling nahoru/dolu tak bych měl zájem. :P

Edit: Píča jedna, dal jsem Radeon 9800 do jednoho systému, čisté win, první driver, okamžitě fail. Po instalaci driveru nefungovala 2D akcelerace (i okna se tahly) a output byl seklej na 60hz, tvářilo se to že se to mění ale ve skutečnosti šlo do monitoru pořád jen 60hz.

Nakonec jsem vygoogloval řešení:

Kód:
Someone on the rage3d forums (mczak) posted a registry hack that actually works! It is dangerous though, as could open up refresh rates not supported by the monitor. I'm sure he won't mind if I repeat it here...

Start regedit, go to HKLM/Software/ATI Technologies/Driver/0001/DAL (or instead of 0001 whatever number your current driver uses).
Insert a new binary value, named "DALRULE_ALLOWNONDDCCRTALLMODESUPTO1600x1200". Set the value to 01 00 00 00.
Or, you could try "DALRULE_CRTSUPPORTSALLMODES" and set this to 01 00 00 00 instead. (Both work here perfectly, the difference being that one allows resolutions up to 1600x1200x200, the other 2048x1536x200.
That's it, just reboot.
IMPORTANT: you need to set the refresh rate for all resolutions you want to use manually with regedit, since the driver will likely set them to 200hz when you switch resolutions, so you won't get a picture unless your monitor can handle that. So, go to [HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Class\Display\0000 (or whatever number your monitor has)\MODES\x\y,z]. Make a new string "RefreshRate" and set it to "85" or whatever you like and your monitor can handle.
If you forget to do this you might be forced to boot in safe mode since you might get an "out of range" value by your monitor upon boot-up...

I found that the last step (after the 'IMPORTANT') was not necessary, presumably because I'd used 'HZTool' to set up refresh rates beforehand. This was the ONLY fix that worked for me, other than having 'Powerstrip' run on startup.

And if mczak reads this - thanks! I would have posted on rage3d, but my account seems locked out.


Ten první regedit vstup pomohl, fakt haluz a rozjelo to i tu 2D akceleraci.

Btw to chlazení fakt pomohlo, OC se zastavilo na 440/710 Mhz a výkon stoupnul o 1/4 a i po OC v loadu je i na druhé straně PCB pod jádrem sotva vlažná, odahdem tak 40 stupňů, tohle na studeňák už nikdy neumře. Btw ten ring u týhle klarty mi nepřišel že by byl nad jádro, nesundaval jsem ho tedy.


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: st 6. květen 2020, 14:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Hladis napsal:
BTW: U tech Levelu s CD jsem taky cekal trochu vic potom co jste tu ukazovali. O ty moje se nikdo nerve a spis s tim mam vic srani nez vytezku. :|

Tiez som bol prekvapeny, ze sa mi tento Excalibur podarilo trhnut za 110 kaciek, cakal som ze to pojde aspon za par stoviek.
https://aukro.cz/excalibur-72-cd-spellcross-6966826701

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: st 6. květen 2020, 15:09 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Ja to nabizel za 100,- kus, tedy vcelku nizko a cekal jsem zda to pujde vys, ale nikdo se o to nerval, az po skoro 20 dnech sem par prodal, ale jen za to kilo. Asi si ti maniaci, co za to dali takovy sumy, vystrileli naboje a neni uz kdo by to chtel za takovy sumy. Holt jsem propasl vhodnou dobu.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: st 6. květen 2020, 18:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Ono taky když to můžeš prohlížet pohodlně naskenované na webu, tak to na papíře ztratilo takové kouzlo.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: st 6. květen 2020, 23:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak, postupně jsem se prokopal těma s478 deskama a z jedné udělal sestavičku, podařilo se mi na Asus P4S533 dostat RAM asi na 410, což jsem vůbec netušil že je na tomhle chipsetu možné, ale nakonec ano s 2x512MB single-rank modulama. S R 9800 jsem měl problémy i v XP. Po první instalaci nefungovala žádná akcelerace a zase jen 60hz. 60hz limit šel změnit v screen options kde jsem to dal manual místo DDC ale furt nefungovala žádná akcelerace, tak jsem nainstaloval jinej chipset driver (starší, tne co jsem použil u 98), u GART dal znovu redetect a po restartu se to chytlo, přitom ale už předtim to jelo jako 4x+FW, prostě haluz. Kdyby to nebyl omega driver ale normal driver s CCC tak ten tohle už vůbec nemá, tam bych byl v p.

Nakonec tedy vše funguje, na večer jsem si ještě ověřil že ta Voodoo2 s prorezlejma výstupama je matched SLI komaptibilní se všema ostatníma co mam, takže našla své využití., nainstaloval jsem a hrál Klingon Academy až doteď, ideální hra pro V2.

Btw celkem funny video, dost mě překvapilo že při upgradech zlůstávaj i starté systémové aplikace a kolik jich furt fungovalo.

https://www.youtube.com/watch?v=O39gqrLJbMc&t=7s


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 08:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
Hladis napsal:
Ja to nabizel za 100,- kus, tedy vcelku nizko a cekal jsem zda to pujde vys, ale nikdo se o to nerval, az po skoro 20 dnech sem par prodal, ale jen za to kilo. Asi si ti maniaci, co za to dali takovy sumy, vystrileli naboje a neni uz kdo by to chtel za takovy sumy. Holt jsem propasl vhodnou dobu.

No a taky prostě na aukru je vždycky lepší to dávat od korunky, naláká to víc lidí a pak už se jede souboj. Ač to teda má to riziko, že se prodá třeba jen za tu kačku :sad:

_________________
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 15:06 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Od koruny by to byl u tech levelu hodne velky risk, tam bych si tipnul, ze bych vic jak polovinu za tu korunu posilal a to bych mel vetsi naklady nez zisk. Za to kilo me aspon nemrzi to srani s balenim a odesilanim. Za korunu risknu spis veci, kde vim, ze se lidi nejspis poperou a cena pujde nahoru. Zatim mi to od koruny vcelku vychazelo. Ted jsem zvedavej, zda mi to vyjde s tou mysi, stale to je na 3Kc, ale sleduje to 21 lidi. Doufam v pranici ke konci, jinak me to teda bude mrzet.

//
Ten ASUS P2B je znovu k mani https://aukro.cz/pentium-ii-cpu-zakl-de ... 6967296020 "Prihazovac" asi precenil svoji penezenku, ale prodejce to ted hodil rovnou za plnou cenu. Jinak DOCovi to u Voodoo skace nahoru. :)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2020, 20:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nevim proč, je to hroznej krám. :P Já když se o ňáké voodoo rozhodnu že jí fakt nechci uff...

Jinak V5 vs Fury MAXX má dohru, V5 byla v prvnim testu zkriplená frapsem, oops.

https://www.youtube.com/watch?v=3BQrViB ... 8NkmnYq6Xf


 Profil  
 Předmět: Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 07:03 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Me se zdalo ze je nejaka pomala. Koukam, hned si ho tam "serval" kvuli UT a jeho nastaveni. :mrgreen: Pod Dx tam toho je vic co je vypnuty, ale samo detailni textury jsou podstatny, jelikoz rozdil obrazu proti Glide je pak signifikantni.

_________________
Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 2745 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 138  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.