Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 18. říjen 2018, 22:55

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Dedikovana + integrovana GK zaroven
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2013, 00:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. březen 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj, existuje nějaký program, prez který bych spustil nějakou hru a on by dokázal tu hru vypočítávat s obouma GPU. Že by třeba Intel počítal textury a Nvidia to ostatní. Zkrátka něco jako je SLI nebo CrossFire. Vým že to je celkem nesmysl ale třeba na tom nějaký ten člověk či firma pracuje a již existuje beta?!?

Intel: HD3000
Nvidia: GT555M

Předem děkuji


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2013, 09:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. květen 2005
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
ne to nejde


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: po 11. listopad 2013, 14:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. březen 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak to jde... je na to program. Jmenuje se Virtu MVP naleznete ho třeba zde http://www.lucidlogix.com/product-virtu-mvp.shtml

Jen je psáno že podporuje i notebook ale když se ho snažím nainstalovat píše že nemám desktop :(


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: po 11. listopad 2013, 14:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Dle mě nejde: http://pctuning.tyden.cz/hardware/zakladni-desky/23771-msi-z77a-gd65-cipset-z77-express-pro-ivy-bridge-v-akci?start=13

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: po 11. listopad 2013, 15:06 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. květen 2008
Bydliště: čulak
Nahoru
Virtu MVP je krásná věc akurát tak na benchmarky.... :wink: ale pokud benchmarky hraješ tak si to zprovozni a přeji ti příjemné chvíle při hraní.... :lol:

_________________
CPU IB i5 3550@4,1Ghz,MB P8Z77-M,DDR 3 Kingston,MSI GTX 970 1480/8000 ,Vantage 35381 b,3DMARK 06 30129 b, 3DMARK11 13760.
Základ úspěchu je vynikající chlazení takže chladit, chladit a znovu chladit.
Potáči (žk)


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: čt 14. listopad 2013, 17:43 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
naprogramovat ovladače tak aby uměl zapéojit ruzne systemy nesourodé architektury rozdilnými cestami pro komunikaci atd atd je věc tak složitá, že se to prostě nedělá

ani dodnes nefunguje spoluprace mezi GK stejné architektury a rozdilných segmentu (hight-end + mainstream a podobně)

_________________
CPU: i7 8700K @ 5200 MHz (1,47 V), max 70°C; MB: Asrock Z370 Gaming K6; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB 3466 MHz; CPU cooler: EKWB Supremacy EVO Full Nickel + EK-DDC 3.2 600l/hod + Alphacool NexXxos Monsta Radiator 4x140 mm ; GK: MSI R9 390X Gaming 8G 1300 MHz core / 1750 MHz memory (1,3 V core); GK Waterblock: EK-FC R9-390X TF5 - Acetal+Nickel; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: pá 12. září 2014, 15:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2013
Bydliště: Brno
Nahoru
To je docela škoda, ale vypadá to jako zajímavý koncept. Zajímalo by mě také více o této problematice. Kdyby někdo našel něco čitelného tak mě to sem pls hodte. Dík :)

_________________
I7 4770K - Gryphon + Thermal Armor + 12 GB RAM + 120 GB kingston SSD + 3 TB Disk + nVidia GTX 560 TI Turbo.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: pá 12. září 2014, 15:12 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tady je jedno starší vlákno věnující se problematice principu funkce řešení od LucidLogix - LucidLogix HYDRA 100


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2015, 15:54 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 03. únor 2006
Bydliště: Ostrava poruba
Nahoru
Pod win 10 by to melo jit ne? Ma s tim nekdo zkusenosti? Ja nemam desku s podporou igpu tak mam asi smulu co? Byt na cpu mam igpu


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2015, 16:02 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pod DirectX 12 je možné využít feature zvanou explicit multiadapter, ale hra/engine pro to musí mít implementovanou podporu.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2015, 16:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
V prekladu = nebude to fungovat nikdy. Nanejvys vznikne nejake tech demo, kde se ukaze, ze to moc nefunguje.... a tim to konci.

_________________
Core i7-8700K @ 4,8 GHz ; ASRock Z370 Extreme4 ; 32 GB DDR4 3100 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: čt 22. říjen 2015, 08:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2011
Bydliště: Československo
Nahoru
Asi tak, tie veci ako hydra a pod. nikdy nefungovali korektne, PR blabol, skoda tym zaoberat

_________________
i7 8700K - delid,GTX 1080 Ti ... + only G-Sync... powered by tichepc .sk


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: po 26. říjen 2015, 18:52 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nj, ale podle testů to dokonce i funguje :)

Viz. DirectX 12 - info a vše okolo


 Profil  
 Předmět: Re: Intel + Nvidia
PříspěvekZaslal v: po 26. říjen 2015, 19:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2011
Bydliště: Československo
Nahoru
heh ... Krtku

stacilo by keby SLI a CF fungovali korektne vzdy a vsade.

_________________
i7 8700K - delid,GTX 1080 Ti ... + only G-Sync... powered by tichepc .sk


 Profil  
 Předmět: Re: Dedikovana + integrovana GK zaroven
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 11:13 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2008
Nahoru
Mne by zajímalo, zda funguje automatické přepnutí grafik z dedikované u například práce v Office a pak automatické přepnutí na hrubou sílu u zapnutí hry. Na základní desce mám Displayport výstup, ale asi to bude fungovat pouze na iGPU, že? :?


 Profil  
 Předmět: Re: Dedikovana + integrovana GK zaroven
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 12:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Dnešní grafiky mají v idle/office tak malou spotřebu, že tohle by byla akorát práce navíc a přinesla by jen další potencionální problémy.


 Profil  
 Předmět: Re: Dedikovana + integrovana GK zaroven
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 12:14 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
KwazzyGT napsal:
Mne by zajímalo, zda funguje automatické přepnutí grafik z dedikované u například práce v Office a pak automatické přepnutí na hrubou sílu u zapnutí hry. Na základní desce mám Displayport výstup, ale asi to bude fungovat pouze na iGPU, že? :?
U notebooků tenhle systém funguje (AMD Switchable Graphics/NVIDIA Optimus), ale u desktopů tenhle systém bohužel rozchodit nejde.

Jak říkal kolega, s moderními GPUs máš v idle tak malou spotřebu že to nemá smysl řešit.


 Profil  
 Předmět: Re: Dedikovana + integrovana GK zaroven
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 12:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Když vezmu v potaz zkušenosti s nvidia optimus, tak to spíše nefunguje. :) a nejvetší problém je u blizzardu a jejich dx11.


 Profil  
 Předmět: Re: Dedikovana + integrovana GK zaroven
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 14:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Se stejnou spise nefunkcnosti mam zkusenosti z pracovnich notebooku a prepinani pro ruzne CAD aplikace.

_________________
PC1: CPU: Intel Core i5 2500K, MB: ASRock Z77 Extreme4, GPU: XFX RX 480 Backplate Black Edition OC, RAM: 2x 8 GB DDR3 1600, HDD: Intel 320 - 80 GB + Intel 535 - 480 GB, Case: Fractal Design Define XL R2, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, Monitor: Dell P2416D

PC2: CPU: AMD Kaveri A10-7700K, MB: ASUS A88XM-PLUS, RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1866, HDD: Intel 520 - 120 GB, Case: SilverStone SST-PS09B, PSU: Be quiet! Pure Power L8 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Dedikovana + integrovana GK zaroven
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 17:09 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2008
Nahoru
To je trochu škoda ale jen z jediného důvodu. Docela často se šťourám v PC a obměňuji HW a testuji vše možné kdo co z kamarádů koupil, abych to porovnal a tak okolo... tak abych na GPU nemusel furt přehazovat kabel z iGPU na GPU a zpět, tak bych to rád jen na iGPU na základní desce, s tím, že by se mi případná nová GPU zapla sama. Ale jak jsem testoval a zkoušel, fakt to nejde... nevadí, tolik si ten kabel přehodím zas. O spotřebu mi nejde, kWh je levná... :wink: Asi můj důvod vypadá divně, ale co už, každý něco máme. :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.