Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 3. červenec 2020, 21:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: pá 15. listopad 2013, 21:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
zdravim, grafika N760 HAWK LE ... jeden HDMI jde na 100% do televize, ale k monitoru http://www.asus.com/cz/Monitors_Projectors/VX239H/#specifications

jsem dostal jenom VGA ... a měl tam bejt ještě HDMI to DVI ... bude to VGA mít vliv na obraz, jeho rychlost atd... ? (kmitočet ten monitor má napsán stejnej jak pro analog tak pro digitál)

nebo mam koupit prostě HDMI to DVI kabel či jen HDMI ? díky

_________________
deska:MSI Mpower, grafika: MSI N760 HAWK LE (1200/7008Mhz,fan 50%), procesor: i5 4670k (4500Mhz 1,175V) + Noctua U12P SE2, DDR3 2x4gb 1600mhz Crucial CL8, HDD: Seagate Barracuda 1T v Scythe Himuro, zdroj: Chieftec 620W - změna chladiče na Noctua NF-S12A PWM, casemodding z Apple Powermac G5


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: pá 15. listopad 2013, 21:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
z osobní zkušenosti vím, že je to jedno.

HDMI, by mělo mít kvalitnější přenos, ale ono kvalitní obraz u samotné televize je důležitější.


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: pá 15. listopad 2013, 21:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
VGA občas bejvá i kvalitnější než HDMI. HDMI trpí problémy s overscanem/underscanem, pokud monitor nahlásí podporu 24hz bude v některejch aplikacích defaultovat do 24hz, to samé když nahlásí podporu zvuku přes hdmi tak barvy budou mít 4:2:2 kompresi a pak to bude jednoznačně horší než VGA.

Chápu správně že je to ňákej levnej monitor co má jen VGA a HDMI? Takhle zatim bych bejt tebou nic nekupoval, VGA doma máš tak to zapoj a uvidíš. Pokud bude obraz ok tak to používej. VGA je problém jen pokud má karta nekvalitní výstupy nebo je hodně nekvalitní kabel. Pokud je vše OK obraz by ihmo měl být 100%.

Edit: Už jsem si prohlídnul ten monitor a monitor této kategorie co nemá DVI nebo displayport eghm... tfuj proč to udělali.


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: pá 15. listopad 2013, 22:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
levnej moc nebyl když stál skoro 5ku :D 23" viz odkaz ... karta je nová takže přechodka DVI to VGA bude taky nová, všechno komplet nový :) originál ...

jinak ještě 2 dotazy ohledně kabeláže ...
1) v TV mam boční výstupy HDMI (na ruzny věci ) a v plánku je napsáno, že na PC (jakože DVI) je zadní HDMI (do kterýho to ale nemůžu zapojit protože to mam na uzounkym zavěšení na zdi) ... nemělo by to vadit ne ? když ten kabel zapojim do jiného HDMI portu (přesto že v návodu není napsáno PRO PC

zde jsou porty co mam zezadu na TV ... chtěl bych to zapojit třeba do těch z boku

http://leteckaposta.cz/313038092

2) je lepší repráky zapnout na 2X cinch R/L do TV i do repráků a nebo na 3,5 JACK jako na sluchátka a v reprákách klasicky na 2X cinch ... nevim jak fungujou sluchátka u TV, co je prostě lepší. Díky moc

_________________
deska:MSI Mpower, grafika: MSI N760 HAWK LE (1200/7008Mhz,fan 50%), procesor: i5 4670k (4500Mhz 1,175V) + Noctua U12P SE2, DDR3 2x4gb 1600mhz Crucial CL8, HDD: Seagate Barracuda 1T v Scythe Himuro, zdroj: Chieftec 620W - změna chladiče na Noctua NF-S12A PWM, casemodding z Apple Powermac G5


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: so 16. listopad 2013, 00:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
No, 5K neni drahej monitor, 2 roky dozadu za tyhle peníze byly jen TN monitory. K věci...

Repráky zapoj do těch cinchů když můžeš jsou na to lépe dimenzovaný.

Co se toho HDMI týče, tak bylo by dobrý kdyby se ti to povedlo zapojit do toho vstupu co je označenej pro PC. Televize co maj jeden HDMI označenej jako PC tak obvykle na něm maj víc možností, menší inputlag v game modu, a možná i možnost zobrazení 4:4:4 nekompromovanejch barev pro lepší obraz.

Ale kdyby se to nepovedlo, svět se nezboří, můžeš to PC připojit do jakéhokoliv HDMI. Pokud na tom hodláš jen sledovat filmy tak je to celkem jedno.


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: so 16. listopad 2013, 01:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
to hdmi extra pro pc bude nejspis uplne stejny,taky mam na telce 2 vstupy,obraz na obouch necekane uplne stejnej

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: so 16. listopad 2013, 02:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jop to je pravděpodobné. Spousta televizí ale mívá separé audio-in, a to je aktivní když je ten PC-in aktivní, kde se počítá že tam jde DVI signál beze zvuku a zvuk se pak bere z toho in místo z HDMI. Takhle to má moje stará Sonka.


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: so 16. listopad 2013, 11:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
No potřebuju aby když pustim něco na kompu, šel zvuk do repráků a přes HDMI jen obraz ... a když pustim pouze TV, tak aby šel zvuk také do repráků

Takže, koupil sem ty úhlovy Cinche (projel sem tak 6 elekter a našel sem to v jednom minikrámku) ... koupim i teda ten úhlovej HDMI a zapojim to :) v alze mi to připravěj asi zítra :) tak dám vědět :) ... jinak monitor sem nechal teda na VGA. Zatím dík moc !

_________________
deska:MSI Mpower, grafika: MSI N760 HAWK LE (1200/7008Mhz,fan 50%), procesor: i5 4670k (4500Mhz 1,175V) + Noctua U12P SE2, DDR3 2x4gb 1600mhz Crucial CL8, HDD: Seagate Barracuda 1T v Scythe Himuro, zdroj: Chieftec 620W - změna chladiče na Noctua NF-S12A PWM, casemodding z Apple Powermac G5


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: út 19. listopad 2013, 19:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
vyřešeno, možno smazat

_________________
deska:MSI Mpower, grafika: MSI N760 HAWK LE (1200/7008Mhz,fan 50%), procesor: i5 4670k (4500Mhz 1,175V) + Noctua U12P SE2, DDR3 2x4gb 1600mhz Crucial CL8, HDD: Seagate Barracuda 1T v Scythe Himuro, zdroj: Chieftec 620W - změna chladiče na Noctua NF-S12A PWM, casemodding z Apple Powermac G5


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 14:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
Ať nezakládám novej topic. Jak ideálně zapojit 2 monitory ( jeden má HDMI vstup, druhý má D-SUB s redukcí na DVI ) a TV s HDMI do grafiky Sapphire HD 6870 s těmito porty?
[url=http://www.pixhost.org/show/3800/20640335_imgw.jpg][img]http://t4.pixhost.org/thumbs/3800/20640335_imgw.jpg[/img][/url]

Nyní mám zapojen jeden monitor přes HDMI, druhý přes DVI a přibude ještě TV. Tak jestli můžu bez ztráty kvality připojit TV přes zbývající DVI port (DVI - HDMI kabel) nebo zda se vyplatí spíš připojení přes HDMI port grafiky nebo display port.

FullHD TV - LG 506500


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 14:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
v předchozím příspěvku nefunguje odkaz na obrázek a už mi nejde ani editovat, tak odkaz na grafiku zda: http://www.pixhost.org/show/3800/20640335_imgw.jpg


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 14:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
TV zásadně propojit pomocí HDMI (jinak je nutné tahat zvuk samostatným kabelem) a monitory připojit pomocí toho, co zbývá na kartě. Ten monitor se vstupem HDMI připojit pomocí kabelu (nebo redukce) DVI-D (GK PC) na HDMI (monitor). Redukci nebo kabel dokoupit, na druhý monitor použít stávající redukci D-SUB - DVI-I.


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 15:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
[quote="Jirka_T"]TV zásadně propojit pomocí HDMI (jinak je nutné tahat zvuk samostatným kabelem) a monitory připojit pomocí toho, co zbývá na kartě. Ten monitor se vstupem HDMI připojit pomocí kabelu (nebo redukce) DVI-D (GK PC) na HDMI (monitor). Redukci nebo kabel dokoupit, na druhý monitor použít stávající redukci D-SUB - DVI-I.[/quote]

Děkuji za radu


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 19:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nevim, jakou mas presne kartu, ale podle vystupu by to mohla byt treba tahle:
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1037&pid=1270&psn=&lid=1&leg=0

A muzes si precist, ze pro tri monitory musi byt jeden pripojeny pres displayport. Takze ti to nebude fungovat.


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 21:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
Děkuji za upozornění. Je to první stránka kde jsem se s tím setkal. Tak v tom případě budu muset pořídit HDMI kabel s druhou koncovkou do DisplayPortu.

Ještě se zeptám....skoro všude uvádí, že karta má Mini-DisplayPort 1.2. Opravdu je to Mini-DisplayPort nebo normální DisplayPort ??


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 23:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Myslim ale, ze potrebujes aktivni redukci, ne klasickou pasivni az par korun.
http://www.ddworld.cz/aktuality/periferie/amd-vylepsuje-eyefinity-levnejsi-redukce-displayport-dvi-vice-lcd-pro-kazdeho.html

Pokud ti staci rozliseni 1920x1200, tak je "levnejsi" od cca 400,-
http://www.czc.cz/sapphire-aktivni-adapter-display-port-single-link-dvi/92280/produkt


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: út 25. únor 2014, 15:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
Tak to je radost...to jen za kabely, abych připojil vše co potřebuju dám 2 000kč :D paráda.

Ještě se radši zeptám...rozlišení aktivní redukce 1920x1200 je maximální, tzn. že 1920x1080 půjde normálně? Nebo jen "násobky" rozlišení 1920x1200 ?


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: út 25. únor 2014, 16:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nasobky? Jako 3840x2160, 5760x3240...atd.? :)

Je to maximalni, fullHD by melo fungovat.


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: út 25. únor 2014, 16:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Koukam, ze tady editovat nemuzu...

Psal jsi, ze dva monitory uz pripojene mas. Ty nechas byt. A jen dokoupis za 400 tu aktivni redukci a pokud ma TV jen HDMI, tak za stovku DVI-HDMI kabel. Dohromady 500Kc, zadne 2 tisice. Jestli potrebujes i zvuk, tak par korun na audio kabel, ne?


 Profil  
 Předmět: Re: VGA nebo HDMI ?
PříspěvekZaslal v: út 25. únor 2014, 18:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
Taky nemůžu editovat ani vkládat obrázky do textu :x jen odkazy.

Ok..myslel jsem FullHD ( 1920x1080 ). Jinak ano...cena tohoto bude +- 500Kč. Mám toho v plánu trošku víc :D

http://www.pixhost.org/show/3807/20658549_scan-2.jpg

+ ještě asi 40m ethernet kabelu :D


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: 0mira a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.