Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 26. květen 2020, 14:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: ne 30. červen 2013, 09:36 
Nováček
Nováček

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
Ahoj,mám nainstalovanou novou, externí grafickou kartu, sic mám, jak Google ukázal, klasický problém, a to, že systém ji nevnímá, když do ní zapojím monitor, jako bytam nebyla.

(Restartování, instalaci ovladačů či průzkum Biosu sem prováděl).

Už nevím, jak z toho ven, systémové informace přikládám.
Karta je Ati Radeon 3600.

Díky za radu.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: ne 30. červen 2013, 10:18 
Nováček
Nováček

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
viewtopic.php?f=76&t=173899

Zkoušel sem to i podle tohoto odkazu (bios mám tento http://www.absoluteastronomy.com/topics/BIOS , ten modrej, vlevo nahoře) ale taky nic.

V té kapitole vlevo, druhá od konce, sice padlo PCI, ale tam šlo jen navolit mezi "auto" a čísly 3 - 15.


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: ne 30. červen 2013, 15:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. listopad 2010
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Nahoru
Skú updatnúť bios na verziu F8...
Vojdi do biosu a v Advenced Bios Features>Init Display First> skotroluj nastavenia (PCI Slot,Onboard VGA,PEG)
>nastav na PEG ...
Konkretizuj ATI Radeon 3600, lebo to je iba názopv série a treba vediť názov konkrétneho modelu od výrobcu ...
Aký máš zdroj?
Môže byť aj situaácia, že tvoj čipset nieje kompatibilný z danou kartou

je to táto doska?
http://www.gigabyte.com.au/products/product-page.aspx?pid=2670&dl=1#ov

_________________
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: ne 30. červen 2013, 19:46 
Nováček
Nováček

Založen: 27. červen 2013
Nahoru
Kde získám ten update? Už sem to jednou zkoušel, ale jednalo se o nějaký soubor (nebyl to exáč) to se spouštěl přes autoexec.bat,...

Takže dodnes nevím, zda se tam vůbec nainstaloval.


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: po 1. červenec 2013, 08:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. listopad 2010
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Nahoru
stiahni si bios http://www.gigabyte.com.au/products/product-page.aspx?pid=2670&dl=1#bios
ulož súbory na naformátovanú flesku (fat32) a restartni PC. Po spustení hneď stláčaj END (dostaneš sa do Gflash-máš to na úvodnej post obrazovke) a zrob podla pokynov na obrazovke update biosu.
Po úspešnom nhodení nového biosu, vojdi doň a daj Load Default Settings a potom si zrob tebou pozadované zmeny.
Odporúčam preštudovať manuál k doske :-D

_________________
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: st 3. červenec 2013, 17:46 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Po několika SZ svůj výplod nakopíruju i sem (pro budoucí generace)

Bez_n1ck napsal:
Kdyby sis místo kladení dotazů přečetl manuál od desky, udělal bys líp.

Je to BIOS pro tvojí desku (nečekaně) ve verzi, kterou zjistíš při POSTu počítače viz. obrázek (https://dl.dropboxusercontent.com/u/2360129/Odpad/PCTF/BIOS%20ver.PNG) - jedná se o obrázek vyříznutý z manuálu od desky, strana 32.

Očividně vůbec nevíš, co děláš, protože jsi měnil PCI IRQ parametr, což nemá s tvým problémem vůbec žádnou spojitost a doporučuji ti nastavit tyto parametry zpět na AUTO. Pokud jsi zapomněl, kde se to přepíná, věz, že manuál od desky ti poradí viz strana 45.

Parametr, který jsi měl změnit (a kvůli kterému mi už týden píšeš) je v sekci ADVANCED BIOS FEATURES, jmenuje se INIT DISPLAY FIRST a ty ho potřebuješ mít nastaven na hodnotu PEG. Celý postup je popsán, včetně významu jednotlivých možností na straně 37 stejného manuálu.

Na základě minulých zpráv od tebe předpokládám, že vůbec nevíš, že základní desky mají manuál, ve kterém je vše popsáno a pokud tušíš, tak jsi ho ztratil. Věz, že je možné ho stáhnout ze stránek firmy, která vyrobila tvoji základní desku, nečekaně v sekci podpory pro tvojí desku.
Ještě více to zjednoduším a řeknu ti, že ho lze stáhnout přímo z tohoto odkazu: http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-m68sm-s2l_e.pdf

Pokud ani po úpravě nastavení BIOSu dle výše popsaných postupů nedojde k naběhnutí obrazu věz, že jsi buď nezapojil přídavné napájení karty, nebo je karta mrtvá.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2016, 14:47 
Nováček
Nováček

Založen: 09. duben 2015
Nahoru
Občas je to tak, že to musíš přepnout v BIOSu jak to tady někdo psal, ale třeba moje nVidie se zapíná vždycky podle potřebnýho výkonu, prostě když používám jen na chrome atd.. tak běží na integrovaný v desce, ale když pustim hru.. tak se zapne ta výkonnější..


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: st 28. prosinec 2016, 10:41 
Nováček
Nováček

Založen: 28. prosinec 2016
Nahoru
Já to dělám přes nastavení grafiky u Nvidie. Normálně si tam vyberu exe soubor a přiřádím si k ní jakou grafikou to chci pustit, ale jinak by se to mělo samo přepínat podle potřeby.


 Profil  
 Předmět: Re: Přepnutí integrované na externí GK
PříspěvekZaslal v: čt 29. prosinec 2016, 13:18 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Když pominu vykopávání mrtvol, tak tenhle thread je o stolním počítači pánové. Ne o noteboocích, kde to funguje trochu jinak.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.