Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 1. březen 2021, 08:53

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 411 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 15:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Trek napsal:
Delarge napsal:
Trek: jasně, že mám DLSS balanced...quality ti ubere dalších nějakých 10 fps a výkon bude tragickej,


Ano přesně proto tvrdím, že množství VRAM má Nvidia perfektně vyladěný vůči výpočetnímu výkonu.

LOL, ano, pro den vydání a recenze ano. :P


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 15:47 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Delarge napsal:
A ano, pořád si taky myslim, že na limit se narazit dá. Ale je otázka, za jakých podmínek a jak často. Určitě to není během pěti minut a v jakýkoliv části hry. V podstatě jediná kritická část je centrum města.
Je ta paměť v téhle hře na hraně to je bez debat. Když bych se snažil to (co je na screenech - ať už ta Rogue, nebo japonská čtvrť) natočit na první dobrou, jistě také failnu. Ale neznamená to, že lžu a že sem si screeny vymyslel. Jen sem zaznamenal co se mě při hraní stalo - a ne jednou. To video aspoň ukazuje, jak na hraně to je. Jak píšu rezerva 0. Na RTX 2070 mám proti té 3070 o cca 500MB nižší zatížení a přesto po delším hraní v kritických částech se na to dá narazit. (vyšší shared využití a propad fps o nějaké %).

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 15:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červenec 2004
Bydliště: Korova Milk Bar
Nahoru
Ještě jedna technická k tomu novýmu (chronologicky prvnímu): kolem 60. minuty je stav, kdy se zvyšuje BUS usage a je vyšší shared ram než normálně. FPS se mi zdály relativně nízko. Proto jsem pak zkusil vypnout a znovu zapnout s představou, že v tomhle momentě se FPS zvýší...nezvýšily.

_________________
AMD Ryzen 5 3600@stock + Scythe Mugen 5 rev B -- Asus Crosshair VI Hero -- Asus TUF Gaming RTX 3070 OC@quiet bios -- G.Skill TridentZ 2x8GB@3600CL14 -- ADATA SX8200 PRO 1TB + Crucial MX200 500GB -- Corsair RM750x -- Fractal Design DEFINE R4 Black Pearl -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Gigabyte Aorus AD27QD -- WIN 10 Home 64-bit v20H2


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 16:02 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Jinými slovy, dalších xxx videí od tebe má dokázat pravý opak, a já lžu? Screeny (který zaznamenaly jen stav během hraní + restartu hry nic víc) sem si vymyslel? :sad:

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 16:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červenec 2004
Bydliště: Korova Milk Bar
Nahoru
Bože, já se nesnažím ranit tvoje city a nejsem hnizdo, takže netvrdím, že lžeš. Taky bych byl rád, kdyby si nikdo nemyslel, že ty videa jsou nějak připravený zdiskreditovat Acheho. Takhle se ta hra prostě chová v ultra nastavení + DLSS balanced.

Ale koukám, že tohle je tady opravdu citlivý téma...ufff.

A kdybych to nahrál v psycho nastavení (+ třeba DLSS quality) a prokázal propad, tak by to akorát mohl hnizdo odmávat, že to není nastavení pro tuhle kartu a nijak by sis tím u něj stejně nepomohl.

_________________
AMD Ryzen 5 3600@stock + Scythe Mugen 5 rev B -- Asus Crosshair VI Hero -- Asus TUF Gaming RTX 3070 OC@quiet bios -- G.Skill TridentZ 2x8GB@3600CL14 -- ADATA SX8200 PRO 1TB + Crucial MX200 500GB -- Corsair RM750x -- Fractal Design DEFINE R4 Black Pearl -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Gigabyte Aorus AD27QD -- WIN 10 Home 64-bit v20H2


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 16:28 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Zatím tedy popisuješ pravý opak. Včetně toho, že vyšší/nižší vytížení sběrnice ti nepřineslo výkon navíc. Což mě se nikdy - ale fakt nikdy nestalo u žádný hry. Podívej se třeba na ty screeny z DOOM na předchozí straně - 7 vs 14% a vliv na fps tam je). To samá Seriosu Sam nebo tenhle CyberPunk - vždy vyšší shared zatížení přineslo i vyšší PCI-E zátěž a pokles výkonu. Jen holt to nemam na videu, protože jsou to dost random situace (kromě dooma, toho bych asi natočit i na video mohl, ten se replikovat docela dá, protože tam se to alokuje asi fakt do rezervy).

Mě štve to, že sem byl napaden ze lži, protože screeny nic nedokazují. Nic víc.

EDIT:
Protože modi stejně OT tady neřeší, tak bych si dovolil i poznámku k tomu co je / není hratelné fps... pokud bych to bral čistě jen kvůli maximálnímu fps. Tak už mám v PC jednoznačně Radeon 6800 s 16GB kde hlavně díky SAM (na mé desce a CPU to funguje - viz. head) bych měl v cyberpunku 2x tolik fps než teď s plným raytracingem (akorát GI medium) a nutností hrát s DLSS P. :| Samozřejmě i ten Raytracing řeší problém s pamětí - když se vypne tak je 8GB velká rezerva i zde.

Pro mě je ale raytracing dealbreaker (všechny ty efekty jsou v Cyberpunku parádní - za mě vedou hlavně stíny slunce, které jsou nejlepší jaké kdy v jaké hře byly! ), takže omezovat jeho efekty nehodlám pokud to není nutný (výrazný propady výkonu pod 60 fps), takže zatím zůstávám na RTX - ale 8GB 3070 mě nepřijde jako super deal, když i na 2070 narážím na limit VRAM, i když očividně podle videí asi tohle nenastane. Když nebude 16GB verze, nevidím jediný důvod k upgarde. Plán na QHD upgarde se tak odkládá, stejně zatím ty modely nic moc stále.

Rozhodně nebudu sám sebe přesvědčovat, že 8GB stačí. :) Kdybych věděl že stačí, tak tu 3070 už mám.

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


Naposledy upravil Ache dne ne 17. leden 2021, 17:01, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 17:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2007
Nahoru
Ache prestan tu uz konecne skuhrat. Z teorie 8GB nestaci jsme se dostali na "na ultra se to mozna obcas trhne ale za hodinu se to nestalo." A to se bavime o hre ktera ma porad jeste vic bugu nez funkci, a zaroven je to nejnarocnejsi hra soucasnosti. Se s tim smyr.
Takze jestli budes i po techto dukazech porad dokolecka roztrusovat jak 8GB nestaci, tak te budu dal obvinovat ze lzi, s tim se smyr taky, protoze tvoje teorie nebyla podlozena tehdy a ted je vyvracena.

_________________
MB: Asrock Z370 Taichi CPU: Core i9-9900KF cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL17 G.Skill TridentZ, VGA: Asus 3090 TUF G. OC 1815@0,85 SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 2x3TB Toshiba, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: Silverstone Fortress FT-02 v2012 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935 wireless, OS: Win10/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 18:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Nevim no - tech 7,9GB je sakra blizko 8GB :D
Skoda, ze to neprelezlo - by me zajimalo, jak by se to chovalo pak - ted ciste ze zajimavosti...

Za me je to na hrane...tem 8GB kartam asi dojde dech driv nez pamet - ale zalezi, zda vyvojari nemuzou doprasit hru tak, ze to bude nekde naopak...

Kazdopadne karty jako 3090 s 24GB jsou v klidu, to same 3060 12GB - te dojde vykon driv, 3080 s 10GB tez OK - nejhur je na tom asi fakt ta 3070 s 8GB, kdy se z tohoto pohledu nejvic blizi te hrane - a chapu Acheho, ze proste na takovou kartu upgradovat nebude ani omylem :lol: .

Ja jako nejvic na hovno vnimam RTX 3060 v notasu s 6GB - tam to proste musi byt problem :roll:

_________________
Ryzen 5 2600X + Wraith Prism RGB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, 2,25TB SSD, 1TB HDD, Seasonic Focus GX 650, Xigmatek Asgard, DELL P2720D, Razer DeathAdder Essential, Logitech G213 Prodigy, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 18:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červenec 2004
Bydliště: Korova Milk Bar
Nahoru
No, pro srandu jsem ještě zkusil další hodinu a půl pobíhat a jezdit v centru města (+ Kabuki a Japantown) na max nastavení všeho co jde a DLSS quality. Tímhle nastavením jsme v průměru na 40 fps a ani za boha jsem se na ten limit nedostal (pci-e se dokonce flákalo víc než v těch dvou nahraných videích). Jelikož vím, že se na ten limit nějak dostat jde, protože jsem ho taky viděl na vlastní oči, tak už tomu moc nerozumím. Buď je při tom opravdu nutný mít něco puštěný na pozadí, nebo se to tak může chovat v kombinaci s plněním určitých misí ideálně v interiéru (to už bohužel teď nemůžu odzkoušet, protože už je mam všechny vybraný).
...každopádně uploadovat ho nebudu :|

_________________
AMD Ryzen 5 3600@stock + Scythe Mugen 5 rev B -- Asus Crosshair VI Hero -- Asus TUF Gaming RTX 3070 OC@quiet bios -- G.Skill TridentZ 2x8GB@3600CL14 -- ADATA SX8200 PRO 1TB + Crucial MX200 500GB -- Corsair RM750x -- Fractal Design DEFINE R4 Black Pearl -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Gigabyte Aorus AD27QD -- WIN 10 Home 64-bit v20H2


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2021, 19:05 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Ano já to teď při obyčejným ježdění taky nedokázal replikovat a to sem jezdil všude - takže asi je nutný načítat i textury interiérů, nevím, cíleně sem to také předtím nehledal, jen sem zaznamenal stav hry. Nakonec, ty "lživé" screeny co jsem sem dal (Rogue a to obchodní náměstí) byly při plnění misí. U té Rogue sem to pak nevypínal, protože když sem vylezl z Afterlive fakt se zase paměť trochu vyčistila a prostě sem to vypnul až po splnění mise (vypnutí hry pomůže vždy - se to komplet vyčistí a jede se na novo). Naopak to náměstí byl začátek mise (musíš si nasadit tu čelenku s nahrávkou a tím začíná ten vedlejšák), takže sem neměl problém to rovnou dokumentovat.

Každopádně prostě nesouhlasím s tím napadáním ze lži. Já si ty screeny nevymyslel. A to neplatí jen pro CyberPunk, ale i další hry, kde sem ukazoval, že se hrabe na PCI-E a tedy klesá výkon kvůli VRAM.

Záměrně sem to také nehledal. Protože pokud si pamatuju dobře, tak při prvním rychlém gameplay (jel sem jen hlavní linku, protože hra do vedlejšáků nijak nenutila - naopak vedla za ručičku po hlavní lince a za normal obtížnost ten level / zkušenosti za potřebí vůbec nebyl), jsem na problémy nenarážel... ale je také fakt že sem dost často načítal save pozici protože sem tam nějaká smrt se konala (+sem se snažil o silent postup bez zabíjení). Ten druhý průběh sem dělal vedlejšáky a díky levelu to bylo skoro jak "rambo style" a klidně sem hrál hodinu bez reloadu.

Rozhodně na to, aby paměť dělala problémy při delším hraní v CyberPunku, není nutný nastavovat nesmyslné detaily jako PSycho GI. Teda on ten samotný detail nesmysl není (dělá přesnější odrazy světla slunce) ale vizuální dopad vs. výkon je neadekvátní.

Tak nebo tak to video ukazuje jak moc na hraně to je, a je jen otázka času / nějaké mise, kdy by to začalo sharovat více RAM a brzdil by se render. Jestli tohle lze označit za ok stav u grafický karty která stojí pomalu 20.000, to fakt nevim. 16GB by na tak drahé srandě na škodu fakt nebylo a tyhle propady by se nekonaly. A jinou kapacitu výrobce dát nemůže na 256bit - buď 8 nebo 16, takže jen záleží na přístupu. U 16G je jistota že vždy bude limitem GPU. U téhle 8GB karty je vidět, že limitem může být paměť.

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: po 18. leden 2021, 18:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2008
Nahoru
Pro účely posouzení, jestli něco běží nebo neběží ve VRAM jsem použil utilitu PIX on Windows, což je utilita pro debugování her, postup pro účely posouzení, co dělá paměť použít návod

https://devblogs.microsoft.com/pix/gpu-memory-usage/

Tímto jsem zjistil, že nejde vyrobit utilitu co obsadí VRAM, protože když běží hra, tak se všechno ostatní vyhází do hajzlu a to tak, že megaagresivně, čili nejsem schopen prokázat pravdivost svých tvrzení (hra nemá žádný paging vram i když se zpomalí, takže je to něco jinýho).

Ten postup ale bude validní pokud skutečně má někdo málo VRAM a ta skutečně přeteče, tak by to mělo být vidět v záznamu. Jakmile se hra zpomalí tak pustit na chvíli Timing Capture. Může to zkusit někdo kdo má 8GB kartu a napálí v Cyberkunku nastavení.


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: po 18. leden 2021, 18:39 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Trek napsal:
Tímto jsem zjistil, že nejde vyrobit utilitu co obsadí VRAM, protože když běží hra, tak se všechno ostatní vyhází do hajzlu a to tak, že megaagresivně, čili nejsem schopen prokázat pravdivost svých tvrzení (hra nemá žádný paging vram i když se zpomalí, takže je to něco jinýho).
Zase úplně 100% agresivně to nevyhází, protože ten RAMdisk - když se podíváš na mé lživé screenshoty, tak zůstal v části VRAM a hra naopak musela více sharovat:
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php ... 9#p9733849

Ale je to hodně random - proto pokusy s 6GB RTX 2070 nebyly úplně ideální - Ramdisk tu VRAM rozhodně neukrojil přesně ale jen případnou část. On ten ramdisk ale ani nemá pak tendenci se do VRAM vrátit, jakmile přeteče (je vykopán) do RAM, tak tam prostě ta část zůstane. To sem si teď uvěřil díky tomu monitoringu process dedicated.

Jediná možnost by fakt byla nějak nabourat ovladač/bios a pod. vyloženě omezit možnost adresování vyšší kapacity VRAM. Na detekci toho přetečení v pohodě slouží ta shared. Jak to ukazuje víc než normál (některý hry tenhle prostor využívají stále - viz cyberpunk, takže nenormál je až cokoliv nad cca 850MB) je pak jen otázka, jak často využívá hra ty přetečený data k aktuálnímu renderu. I v tom Cyber-punku, když to přeteče na třeba 1GB tak už to nemá moc tendenci se vracet zpět a hra prostě dál i v méně náročných scénách ukazuje 1GB shared a je jen otázka zda to bude / nebude zpomalovat výkon. Na těch 8GB kartách vs. CyberPunk na plné detaily je to prostě úplně tak akorát na hraně.

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: po 18. leden 2021, 19:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. srpen 2007
Bydliště: Dresden
Nahoru
Já se domnívám, že si to Windowsy, či WDDM vrstva to možná nějak prioritizuje. Napadá mě, že možná DirectX má vyšší prioritu, než nějaká CUDA app, proto, když potřebuje, je ramdisk odlit do RAM. Zajímavé by bylo, jak by se chovaly 2 zároveň běžící DirectX aplikace. Není nějaká stará single-thread hra, co vyžere 4GB VRAM? Pro tento thread asi OT, přesto zajímavá otázka.


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: st 20. leden 2021, 10:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Mám opačný dotaz - včera se mi buglo LibreOffice, vyžralo 16 GB jen samo o sobě, do toho virtuálka... zkrátka zabralo to 31,9 GB z 32 GB RAM :D Počítalo se v návrhu WDDM 2.0 i s opačným postupem, že by se začla lifrovat data do VRAM, když dochází RAM?

Pořád lepší, jak začít swapovat, byť třeba na SSD...

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: st 20. leden 2021, 11:06 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nope, WDDM management spravuje adresní prostor pouze pro úlohy spjaté s GPU, resp. GPU driverem


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: út 16. únor 2021, 21:28 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
crysis remastered 2.0 otestovano.3080 nestaci Vram a ma stuttering
https://www.pcgameshardware.de/commoncf ... ?id=163104

celej test
https://www.pcgameshardware.de/Crysis-R ... w-1358327/


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: út 16. únor 2021, 21:35 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
A banda low-VRAM uznávačů (Hnízdo a spol...), přiletí za 3...2...1... :roll:

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: út 16. únor 2021, 22:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2010
Nahoru
Od začátku si myslím, že 10gb je málo, ale tohle je tak trochu extrémní případ. V daném rozlišení a detailech má 16gb 6800xt frametime (ne fps) okolo 35 ms, a fps průměr 28.8. 3080 má 31.9 a šílené výkyvy frametime. Pro mě je to na obou kartách naprosto nehratelné a pro, dle mého názoru, většinu lidí také..

Jsou také testy v 8k, kde 3080 velké množství her ani nespustí a 6800xt/6900xt má cca 25fps...


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: st 17. únor 2021, 00:49 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Když na to koukam, tak spíš se jedná o takový ten stutter kdy se jen reorganizují textury - tedy dost odlišný případ od toho, co se tu ohledně 8GB řešilo v CyberPunku. Tedy za mě v Crysis Remaster ta paměť asi stačí... nakonec já to na RTX 2070 také dohrál v pohodě.

Já sem v poslední době dost sledoval, jak se chová ta VRAM - respektive process dedicated vs. celková. a ve starých DX11 hrách/enginech, je vždy process dedicated výrazně nižší než celková. Třeba v tom Crysis já vidim u sebe klidně 7,8GB vs 5GB. Naopak pod vulkan / D12 jsou nároky na paměť vždy vyšší - nebo spíš není výrazný rozdíl mezi celkově zabranou a process dedicated VRAM.

Nicméně tohle rejpání do RTX3080 VRAM v testech vítam, protože aspoň díky tomu další generace už bude mít normální kapacitu. Z Ampere je v pohodě akorát mainstreamová 3060tka, která nebýt miningu, by byla ideální karta pro ty co upgardují z 1060 (6G) a chtějí zase na tom fungovat xx let.

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: VRAM a vše kolem ní
PříspěvekZaslal v: st 17. únor 2021, 09:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
HEAD napsal:
crysis remastered 2.0 otestovano.3080 nestaci Vram a ma stuttering
https://www.pcgameshardware.de/commoncf ... ?id=163104

celej test
https://www.pcgameshardware.de/Crysis-R ... w-1358327/

Tak ono odvozovat nedostatečnou kapacitu VRAM jen z frametimes je myslím velmi odvážné, hraničící až z amatérstvím.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 411 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.