PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Priorita vstupov
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=245445
Stránka 1 z 1

Autor:  braano [ po 22. srpen 2016, 10:11 ]
Předmět:  Priorita vstupov

Zdravím, ku grafickej karte Asus GTX 950 mám pripojený monitor cez DVI a TV cez HDMI. Monitor je v ovládačoch nastavený ako primárny, ale problém je, že pri zapnutí PC sa zobrazuje POST aj BIOS na TV, ktorý je v inej miestnosti. Existuje iné riešenie ako odpojenie HDMI kábla? Dá sa nastaviť, aby bol prioritný vstup DVI?

Autor:  Shakall605 [ po 22. srpen 2016, 10:32 ]
Předmět:  Re: Priorita vstupov

Taky mám 2 LCD a řešeno přes DVI + HDMI. Bohužel vyšší prioritu má HDMI, ačkoli já to mám nastavené přes win10, tak aby DVI byl primární ve všem, ale stejně "1." je přiřazený HDMI. Jinak druhý monitor se zapne až ve winu (bez loadu biosu atd.).

Ale určitě máš přepínání na TV mezi vstupy. Takže TV přepneš přes ovladač na HDMI (od PC) jen když chceš ne?

Autor:  braano [ po 22. srpen 2016, 10:39 ]
Předmět:  Re: Priorita vstupov

U mňa to funguje tak, že akonáhle sa zapne TV, PC ju stále vidí, nezáleží, aký vstup je na nej nastavený.

Autor:  ToxicTears [ po 22. srpen 2016, 10:46 ]
Předmět:  Re: Priorita vstupov

Tak ono je docela logický že se všude objevuje signál, když prostě ty výstupy jsou zapojený. Počítač to neřeší, řeší to bios v grafické kartě a ten bude vždycky tak, že vše ti pojede najednou. A to že si v systému nastavíš prioritu na DVI, tak ano, ale až přece v systému. Co má systém dotyčný s Biosem a POSTem, když ten systém najíždí až po kontrole POST a biosu. To by musel být takový zásah do grafické karty, že by to tam bylo napevno daný a ještě bych chtěl vidět, jak by grafická karta zjistila, že zrovna teď naběhl systém a že už může zapnout nějaký výstup. A ve finále, až ti spadne systém nebo se ti něco stane s kabelem, výstupem, monitorem, tak budeš rád že chytáš cokoliv z jiných výstupů.

Autor:  braano [ po 22. srpen 2016, 11:02 ]
Předmět:  Re: Priorita vstupov

Asi je to zvyk z integrovanej grafiky, kde mi to takto fungovalo. POST aj BIOS šiel stále cez DVI, na TV cez HDMI len vtedy , keď DVI nebolo zapojené.

Autor:  maXXmilian [ ne 2. říjen 2016, 11:02 ]
Předmět:  Re: Priorita vstupov

Co jsem zjistoval ja, tak to nejde, ja mam pripojeno DVI + DP, na DP primarni monitor a taky mi bios jede na sekundarnim, az teprve s najetim windows se to prepne do spravneho rezimu, pekne debilni....

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/