PCTuning • Zobrazit téma - Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
    Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 18. srpen 2018, 07:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 16:28 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Zdravím.

Můj notebook Dell E6410 při zapnutí asi tak po 5 vteřinách automaticky vypne, přičemž nenaskočí bootovací obrazovka s logem. Prohledával jsem jiná fóra a zjistil, že to může být vypálenou integrovanou GPU (https://www.youtube.com/watch?v=xh2oHr1llNU) tak jsem oddělal chladič a rovnoměrně jsem rozetřel chladící pastu po CPU a GPU včetně vyčištění od prachu, nepomohlo to. Pak jsem zkoušel vyměnit ram paměti => také nic.

Doporučili byste přímo výměnu základové desky nebo by mohl být problém ještě někde jinde?


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2017, 08:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červenec 2009
Nahoru
Chtělo by to nějakou profesionálnější diagnostiku.

_________________
Asus GX501 s GTX1080 Max-Q


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: út 17. říjen 2017, 23:29 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Ještě jsem zjistil, že chladič přesně nedoléhá, koupil jsem si měděné podložky na efektivnější odvádění tepla, ale netuším, jestli to pomůže...


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: st 18. říjen 2017, 13:55 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
Takze ti uplne zhasl displej a za celou dobu bootovani nic neukaze? Pokud ano tak grafika nebo displej

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: st 18. říjen 2017, 14:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Co takove poskozene a zkratovane USB :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 128GB mSata Crucial M4 + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: čt 19. říjen 2017, 17:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
E6410 má buď grafiku v procesoru nebo je tam quadro. Jaká je to konfigurace?

_________________
PC1: Ryzen 7 1700X | Gigabyte AX370-Gaming K5 | Corsair H100i GTX | 16GB DDR4-3000@2800 Corsair Vengeance LED | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Crucial MX200 250GB + Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHAS124 | DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: so 21. říjen 2017, 00:19 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Dell Latitude E6410, procesor Intel Core i7 M620 2,67 GHz, operační pameť 4GB DDR3, displej LCD 14“ rozlišení 1440x900, grafická karta NVIDIA NVS 3100M, 512MB. Optická mechanika CDRW/DVDRW, čtečka kater SD. WiFi b/g/n, Bluetooth, 4x USB, RJ45, DisplayPort(hdmi), D-SUB, E-SATA.


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: po 23. říjen 2017, 08:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
Zkus jiné cpu, ale spíš to bude deskou/gpu na ní. E6410 nemá optimus, takže jede jen to quadro...

_________________
PC1: Ryzen 7 1700X | Gigabyte AX370-Gaming K5 | Corsair H100i GTX | 16GB DDR4-3000@2800 Corsair Vengeance LED | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Crucial MX200 250GB + Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHAS124 | DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: po 23. říjen 2017, 20:12 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Myslím si, že to bude GPU na desce, když mezi příznaky chyby patří, že displej nesepne. Může za to nedostatečný kontakt mezi chladičem a těmito komponenty (dodávám, že jak mezi GPU tak i CPU). Očekávám, že mi do dvou dnů dorazí měděné plíšky, s nimi chci zkusit, jestli se ještě tato deska chytí či odešel čip GPU a budu muset dokoupit novou desku, CPU bych nejspíš prozatím vyloučil.


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: po 23. říjen 2017, 21:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ty USB jsi kontroloval? Resil jsem je v poslednich 2 letech nekolikrat, ulomeny plast uprostred USB a zkratovane piny. Notebook se pak bud tvaril uplne jako mrtvy a ani se neroztocil vetrak nebo se roztocil a hned zas vypnul.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 128GB mSata Crucial M4 + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: po 23. říjen 2017, 21:44 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Ještě jsem je nekontroloval, protože mi notebook před tím fungoval jen se asi do 2 hodin vybíjel při nově zakoupené a plně nabité 6400mah baterii (větrák jel konstantně naplno při 85 - 90 stupních). Pak jsem došel na to, že se teplo neodvádí úplně nejefektivněji...

USB jsem ještě nezkontroloval, ale podívám se na něj, i když jsem opravdu s USB problémy před tím neměl...


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2017, 00:01 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Tak USB zkontrolovány, ty jsou v pohodě. Dále jsem využil i měděných podložek pod CPU, ale problém přetrvává.

Přemýšlím o tom, že bych si koupil novou desku i s integrovanou grafickou kartu, ovšem chtěl bych mít jistotu, že po výměně notebook pojede...


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2017, 09:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Je to GPU na 99%.


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2017, 11:01 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Takže výměna základní desky by měla na 99,9% pomoci?


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2017, 11:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
buďto tohle nebo si nech udělat reball gpu čipu. Nebo můžeš zkusit hustokrutopřísnou metodu fénu/horkovzdušné pistole a nahřát čip. Získáš tak pár dnů až měsíc funkčnosti navíc. Každopádně na 90% warpneš desku, takže to chcípne stejně.


 Profil  
 Předmět: Re: Dell E6410 Žádné logo při bootování a následné vypnutí
PříspěvekZaslal v: čt 8. únor 2018, 15:27 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2017
Nahoru
Až dnes po těch měsících jsem si koupil desku do notebooku. Budu doufat, že to bylo opravdu GPUčkem. Dost špatně se shání deska s GPU od nvidii takže jsem pořídil s integrovanou GPU od intelu, bude sloužit buď na práci nebo kancelářskou činnost. Hlavně aby na něj neusedal prach a neválel se nečinně doma. Nehledě na to, že jsem k němu dokupoval baterii z CZC, což je škoda dvojnásobná.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.