Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 9. duben 2020, 12:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: st 13. říjen 2010, 22:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. květen 2007
Bydliště: Praha 8
Nahoru
Zdravím,
mám tu IBM T43, kterému se po zapnutí zobrazí akorát barevné logo Thinkpadu a ntb dál nebootuje. Nedostanu se ani do biosu. Jediné co reaguje je Fn + ztmavení/zesvěltení LCD a ovládání světýlka nad obrazovkou:)
Zkoušel jsem vyresetovat bios, ale nijak to nepomohlo. Na googlu jsem našel hodně informací o tom, jak tenhle problém lidi vyřešili u starších typů ntb, ale vyndavání akumulátoru a podobné věci na tom mém nezabraly.
Nějaké nápady? Nebo je mrtvá deska?
Děkuji za všechny nápady:)


 Profil  
 Předmět: Re: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2010, 07:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2005
Bydliště: V zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Nahoru
co je v tom za GPU? tipuju to na zasek pri postu - tzn.nekterou z komponent se nepodari inicializovat.

_________________
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC


 Profil  
 Předmět: Re: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2010, 08:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tam muze byt vice problemu.
Napriklad i nakopnuty disk.
Zkus jej vyndat uplne a uvidis jestli tam bude alespon pokus o nabootovani.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2010, 12:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. květen 2007
Bydliště: Praha 8
Nahoru
-- DiL -- napsal:
co je v tom za GPU? tipuju to na zasek pri postu - tzn.nekterou z komponent se nepodari inicializovat.

GPU zjistím večer, jak dorazím domu. Mám pocit, že je to nějaká Atina.

Butch napsal:
Tam muze byt vice problemu.
Napriklad i nakopnuty disk.
Zkus jej vyndat uplne a uvidis jestli tam bude alespon pokus o nabootovani.

Přesně to už jsem zkoušel taky - vyndal jsem HDD, vypalovačku a po pročtení jednoho fóra jsem vyndal i wifinu, ale nic z toho nepomohlo...


 Profil  
 Předmět: Re: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2010, 14:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2005
Bydliště: V zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Nahoru
pochybuju, ze by problem s HDD (a to i v pripade, ze by byl KO radic) zpusobil podobne chovani notebooku behem postu. z vlastni zkusenosti rikam, ze pricinou je bud KO grafika (coz by v pripade dedikovany verze nebyla u tohohle modelu zadna vzacnost) nebo KO chipset (to je muj favorit, klasika preruseny BGA kontakty mezi IO a MB).

pro priklad nemusime chodit daleko - viz.HP a rady nx / nc a problemy s "odtrzenym" chipsetem. notebook bylo vetsinou mozno zapnout, zobrazilo se logo HP a tim to skoncilo. Pokud clovek zakroutil MB a nebo zatlacil na chipset, notebook se rozjel.

_________________
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC


 Profil  
 Předmět: Re: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2010, 21:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. květen 2007
Bydliště: Praha 8
Nahoru
-- DiL -- napsal:
pochybuju, ze by problem s HDD (a to i v pripade, ze by byl KO radic) zpusobil podobne chovani notebooku behem postu. z vlastni zkusenosti rikam, ze pricinou je bud KO grafika (coz by v pripade dedikovany verze nebyla u tohohle modelu zadna vzacnost) nebo KO chipset (to je muj favorit, klasika preruseny BGA kontakty mezi IO a MB).

pro priklad nemusime chodit daleko - viz.HP a rady nx / nc a problemy s "odtrzenym" chipsetem. notebook bylo vetsinou mozno zapnout, zobrazilo se logo HP a tim to skoncilo. Pokud clovek zakroutil MB a nebo zatlacil na chipset, notebook se rozjel.


Je to tak, zatlačil jsem na chipset pod wifi modulem a notebook v pohodě najel. Je nějaké neoficiální řešení za reflow? Napadla mě horkovzdušná pistole, ale to je asi risk, co?


 Profil  
 Předmět: Re: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: pá 15. říjen 2010, 06:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2005
Bydliště: V zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Nahoru
pc blazen napsal:
Je to tak, zatlačil jsem na chipset pod wifi modulem a notebook v pohodě najel. Je nějaké neoficiální řešení za reflow? Napadla mě horkovzdušná pistole, ale to je asi risk, co?

urcite je to riskantni, stejne jako "trouba" apod. navic to chce pouzit i spodni predehrev. no a aby toho nebylo malo, tyhle starsi INTEL chipsety nejsou zrovna "reflow friendly". hodne casto reflow nepomuze a musis jit cestou prekulickovani, coz uz je pomerne slozity.

zkus nejdriv zapatrat na e-bayi, kolik by stala funkcni deska. pokud by se cena pohybovala kolem 1k, vyprdni se na reflow a radeji kup jinou desku.

_________________
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC


 Profil  
 Předmět: Re: IBM T43 problém
PříspěvekZaslal v: ne 17. říjen 2010, 21:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. květen 2007
Bydliště: Praha 8
Nahoru
Ok, omrknu to a něco s tim vymyslim. Jinak DÍKY MOC za všechny rady;)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.