Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 7. červenec 2020, 04:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: po 16. leden 2017, 19:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. říjen 2003
Bydliště: Orlová (Ostrava)
Nahoru
Zdravím zdejší odborníky :) a prosím o radu.

Mám postarší ntb hp530, který mi na to mé surfování po netu a office stačí, jen filmy z webu na vyšší rozlišení cukají.
Na netu jsem objevil diskuzi a nějaké video, které mi nasadilo brouka do hlavy, že bych z ebay koupil silnější procesor a vyměnil za stávající.
Otázka zní, má to vůbec smysl? Poznám to na výkonu nebo budu mít jen vyšší skóre v benchmarcích?
Ntb musím rozebrat tak jak tak, jelikož se mi pořád točí ventilátor na max, takže bude třeba vyčistit a to se nabízí další otázka, zda-li se ntb se silnějším cpu nebude přehřívat, tj. s T7200 2.0GHz nebo T7600 2.33GHz?

Děkuji za rady. :)


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:- , HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: po 16. leden 2017, 22:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Ne, nevyplatí.


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2017, 10:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
T7200 je tak o 20-30% rychlejsi. Jestli to poznas zalezi na tom, jestli ten vykon bude stacit na ty videa.

Ja treba menil ve 12" FSC Amilo Pro V3205 1,6GHz T2050 za 2GHz T2450, pozdeji T7200 a problem s vykonem to vyresilo. FullHD videa z domaci kamery ten puvodni procesor nezvladal, T7200 to ve spravnem programu zvlada (ve VLC na defaultni nastaveni se to trha, ve MP HC bez problemu). Takze majitel je spokojeny. A to ten notebook rozhodne nema nejlepsi chlazeni, takze jsem jeste snizoval napajeni.

Na eBay treba aktualne vidim T7400 za cca 160Kc a T7200 za smesnych 25Kc. Ja bych do toho za tyhle ceny sel :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2017, 17:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. říjen 2003
Bydliště: Orlová (Ostrava)
Nahoru
Děkuji, právě že je to upgrade za pár desetikorun a tak mi jde jen o to, jestli to má smysl po stránce výkonu, ale za ty drobné to teda vyzkouším. Nepotřebuji sice přehrávat videa ve FullHD, když rozlišení displeje je 1280 x 800, ale ono už i ty webové stránky, ve kterých pořád vyskakují nějaké reklamní videa, nejsou zrovna nejsvižnější.

_________________
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:- , HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2017, 22:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Za par desetikorun, proc ne?
Menil jsem taky na starem NB tusim tehdy z T2400 na T7200 a rozdil byl v te dobe sakra znat.
Deska mela limit 667MHz, takze max byl cpu T7600, ale za nesmyslnou cenu.

Urcite bych do toho sel, na dnesni dobu to nebude takovy skok, ale rozdil poznas.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2017, 23:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
S ohledem na ceny, to dává smysl. V ceně několika piv je to v pohodě.


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: st 18. leden 2017, 18:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
No prave, za par stovek uz to smysl nema, ale za par desetikorun klidne ano :-)
Ja to tehdy bral od nekoho z fora tusim za 500,- ale uz je to par let dozadu.
Ted bych za to do kilca asi penize dal, vice uz ne. Stejne vetsi spis "naklad" je cas straveny s vymenou :-D

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: čt 19. leden 2017, 19:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. říjen 2003
Bydliště: Orlová (Ostrava)
Nahoru
Díky chlapi, půjdu do toho. Jen bych měl ještě jeden takový "hloupý" dotaz. Na jednom čipu je mezi chladičem teplovodivý polštářek. Po sundání je mezi chladičem a čipem malá mezera (nelze dotáhnout třeba šroubky), takže budu muset dát místo pasty asi opět nový pad. Rád bych se zeptal o kolik musí být polštářek vyšší než je tato mezera? Tj, když je mezera cca 0,5mm, stačí polštářek 1mm nebo raději vyšší? Děkuji

Obrázek

_________________
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:- , HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: pá 20. leden 2017, 08:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Když je mezera 0,5mm kup 0,5mm. A to na co ukazuješ jsou WiFi antény, nějak nechápu kde je problém :)


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: pá 20. leden 2017, 11:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
kupuju o neco vetsi, polstarek se zmackne.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: pá 20. leden 2017, 21:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. říjen 2003
Bydliště: Orlová (Ostrava)
Nahoru
python.p napsal:
.....A to na co ukazuješ jsou WiFi antény, nějak nechápu kde je problém :)

No já si říkal, že bych tu fotku měl upravit :-D , ale je to fotka stažená z netu, takže ty šipky v tomto případě nemají žáden význam. Jen jsem chtěl pro představu hodit fotku toho chladiče napravo od wifi karty, kde budu muset měnit ten pad.

Shaquille napsal:
kupuju o neco vetsi, polstarek se zmackne.

Právě že mě také přijde, že by ten polštářek měl být o něco vyšší.
Jinak vám děkuji, cpu koupím a pad vezmu taky o něco malinko vyšší.

_________________
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:- , HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II


 Profil  
 Předmět: Re: Vyplatí se upgrade cpu T5200 -> T7200?
PříspěvekZaslal v: ne 22. leden 2017, 00:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já jsem u IBM T60P upgradoval na T7200 z původního Core (1) duo 2Ghz. Tzn 2x taková cache + sdílená + lepší IPC + podpora 64bit, prostě upgrade z core1 na Core2.

Plusem jest že teplota se nezvedla, a výkon CPU stoupnul. V praxi to ale bylo zbytečné (leč nelituji, byl cheap), protože to co ten systém multimediálně zvládal nyní zlává také ( tzn přehrávání 1080p videa jelo plynule už předtim, jen nyní s o něco menšim CPU loadem) a to co nezvládal stále nedá. Tzn u systému kde už je Core2 bych na jinou Core2 o 300mhz rychlejší neupgradoval, za tu šanci že se při montáži něco rozbije či ten starej board přijde ke studeňáku to nestojí. U mě byl hlavní benefit v možnosti instalace 64-bit OS a spouštění 64-bit SW. Hlavně T60P neni tuctovka a vyplácí se jí udržovat v akci, protože má 1600x1200 IPS panel, dal jsem jí i velký SSD, USB 3.0 řadič do express cardu, atd.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.