Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 01:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: kompatibilita AM2 vs AM2+ vs AM3 vs AM3+
PříspěvekZaslal v: út 13. listopad 2007, 18:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2006
Bydliště: Praha 11 - Chodov / Praha 4 - Braník :)
Nahoru
Zdravim. Planuji koupit novy pocitac a nevim, pro jakou platformu se mam rozhodnout. Proto se chci zeptat, jak je to s temi procesory do patice AM2+. Jestli po updateu BIOSu desky se s.AM2 pujdou tyto procesory (do AM2+) na ni rozchodit. Hlavně mne prosim neukamenujte. Snazil jsem se neco o tom najit, ale marne. Kdyby to byl dotaz ve spatne sekci, at se to klidne presune, ale rad bych byl, kdyby mi nekdo znaly odpovedel :) Mockrat dekuji

_________________
amd 3800x, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx2800super phantom glh, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define xl, win10pro 64bit.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. listopad 2007, 21:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Osobne bych s nakupem pockal az se na trhu obevi AM2+ desky. S tim biosem to neni vubec jisty, navic tak jako tak prijdes a nejake ficurinky plnohodnotneho AM2+


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. listopad 2007, 22:35 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Takze, vsechny procesory do AM2 pujdou i do AM2+. A naopak vetsina(!) procesoru do AM2+ pujde - po upgrade BIOSu - do desek s AM2.

Pochopitelne HT 3.0 nebo PCIex 2.0 pujde vyuzit jen u AM2+ CPU na AM2+ desce, protoze ty platforma AM2 nepodporuje.

Soucasne verze desek oznacovane jako "AM2+ ready" jsou postavene na stavajicich AM2 cipsetech, ale uz prave s upgradem BIOSu - tzn. nove AM2+ CPU na nich pobezi.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. listopad 2007, 22:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2006
Bydliště: Praha 11 - Chodov / Praha 4 - Braník :)
Nahoru
diky oboum dvou :) hlavne tedy Wilikovi :up: ted uz se jen rozhodnout, kterou platformu :) mejte se

_________________
amd 3800x, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx2800super phantom glh, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define xl, win10pro 64bit.


 Profil  
 Předmět: AM2 vs. AM2+ výkonnostní rozdíl
PříspěvekZaslal v: út 16. září 2008, 12:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2004
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Mám desku se socketem AM2 a chcu do ní dát AMD Phenom X4 9850 Black Edition (socket AM2+) BOX. Právě nikde na netu jsem to nenašel a co mě zajímá je, o kolik budu mět menší výkon než na desce s am2+. Právě to co hledám je porovnání:
mb s AM2 a změřený např fps ve hře vs. mb ale s am2+ a opět výsledek benchu.

_________________
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] by Wroom


 Profil  
 Předmět: Re: AM2 vs. AM2+ výkonnostní rozdíl
PříspěvekZaslal v: út 16. září 2008, 13:34 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Myslim, ze nejaky test jsem videl na Anandtechu, kazdopadne v ciste teoreticke rovine je to pomalejsi HTT (2GHz vs. az 5,2GHz), jednotne napajeni pro cele CPU vs. dualni napajeni pro jadra a pametovy radic zvlast, vetsinou i slabsi napajeci obvody na desce a nove desky maji i podporu pro PCIe 2.0 - coz zas pomaha grafikam (pokud bys mel novou).


 Profil  
 Předmět: Re: AM2 vs. AM2+ výkonnostní rozdíl
PříspěvekZaslal v: čt 18. září 2008, 11:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2004
Bydliště: Vyškov
Nahoru
no s tím počítám...ale já bych rád viděl praxi než teorii :roll:

_________________
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] by Wroom


 Profil  
 Předmět: Re: AM2 vs. AM2+ výkonnostní rozdíl
PříspěvekZaslal v: po 22. září 2008, 19:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. únor 2006
Bydliště: Velká Bystřice
Nahoru
No, doporučuju Ti si přečíst tady ty flankerovy preview...

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=122844
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=87&t=117266

_________________
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.


 Profil  
 Předmět: Re: AM2 vs. AM2+ výkonnostní rozdíl
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 19:41 
Nováček
Nováček

Založen: 08. listopad 2008
Nahoru
Pokud udelas test v 3D Marku 06, tak ver ze u AM2+ bude tak o 2000bodu vice. (samozrejmne zalezi i nadalsich komponentech,ale vseobecne jsou vysledky lepsi).


 Profil  
 Předmět: Re: AM2 vs. AM2+ výkonnostní rozdíl
PříspěvekZaslal v: čt 27. listopad 2008, 18:52 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
ale v praktickém užití tam zas tolik rozdílu nebude, hlavně v procesorovém výkonu

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: út 4. srpen 2009, 09:58 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2009
Nahoru
Nezkoušel někdo z vás osazovat desku se socketem AM2 procesorem AM2+ nebo AM3 (x3 720 atd.)
Dle biosu a stránek výrobce desky (gigabyte 570sli) to jde. Otázka je, jak taková deska a paměti ddr2 procesor degradují (z HT3.0 to jde jen na HT1.0). Nezkoušel jste někdo nebo nečetl takový test? Jak moc velký downgrade výkonu nastane?


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2 (570sli)
PříspěvekZaslal v: út 4. srpen 2009, 15:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2005
Bydliště: Bílina / Teplice
Nahoru
zkoušel jsem Athlon II X2 na 570SLI od MSI a ani ťuk. Pravda, MSI nemá pro tyto procesory podporu - a od teď ani mě jako zákazníka.

_________________
i7-4790K chlazený pasivně Scythe Orochi, Asus Sabertooth Mark2, 12GB DDR3, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, R9 270X, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2 (570sli)
PříspěvekZaslal v: út 4. srpen 2009, 17:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. únor 2006
Bydliště: Velká Bystřice
Nahoru
Je to do 15% to co ztratíš... Tady na PCT několik let slibovali recenzi AM2+ procesoru v AM2 vs. AM2+, ale nikdy k tomu nedošlo... Nečekej, že s AM3 něco podobného přijde :-) můžeš zkusit zkušenosti uživatelů, ale stejně nemáš přímé srovnání...

_________________
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2 (570sli)
PříspěvekZaslal v: st 2. září 2009, 12:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. červen 2007
Nahoru
Neměl by být problém, nejlépe aktualizovat na nejnovější bios. Vyrestartovat CMOS a jít na to, jako plno jiných CPU šlo do desek unknown (např Phenom II do Nforce570, Athlon XP do KT133).

_________________
AMD Phenom X4 9500 2310 MHz ( Voltage 1,185 V), ASUS M2N-SLI Deluxe , A-Data 2x2 GB Dual-Channel 840+ MHz , Sapphire ATI Radeon HD5850 1GB, za vynikajících 5241 Kč, OC je zatim k ničemu :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: po 7. září 2009, 17:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Samozřejmě že procesor by měl fungovat stačí jen aktualizovat bios, mě takto fungoval ve staré desce GA-MA69G-S3H Athlon II X2 250 naprosto bez problému ale kvuli přetaktování které prakticky nešlo jsem si pořídil novou desku. Výkonostní rozdíl samotného procesoru subjektivně a v testech everestu ultimate nebyl skoro žádný oproti desce AM2+ .

_________________
AMD Athlon II X2 250 45nm @ 3600Mhz 1,3750V ,4GB RAM (800Mhz - 2x2048MB), Gigabyte GA-MA78GM-UD2H, Sapphire RADEON HD5570(650Mhz@800Mhz) 512MB GDDR5 (4000Mhz) PCI-E


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: po 21. září 2009, 09:47 
Nováček
Nováček

Založen: 21. září 2009
Bydliště: Slovakia, Košice
Nahoru
Dobrý deň, mám velice podobný problém :oops:
Vlastním desku ASUS M2A-MVP, procesor Athlon X2 4800e, rozmýšľam už dlhšie nad upgradom na Phenom II X4 940, ktorý je ale pre sockety AM2+, a tu je hlavný problém.
Pôjde mi procesor ktorý je AM2+ na doske ktorá je AM2 ? Ak pôjde, bude pracovať pomalšie ? Bude sa dať pretaktovať taký procesor ? Niekde som čítal, že teoreticky by mal ísť procesor, len pôjde pomalšie, vo winXP bude ukazovať že unkown procesor, a vraj sa nebude dať pretaktovať, kvôli staršej doske.
Je tu niekto kto mal podobnú zostavu a niečo podobné už menil nedávno aby mi poradil ?
Samozrejme je asi najlepšie vymeniť aj dosku, ale lepšie je mi dať teraz 150€ za procak a mať na 2roky pokoj, ako dať 250€ /procak+doska/ čo mi i tak nevyrieši, o 2 roky už by som prešiel možno na Intel, ešte sa uvidí ktorý výrobca bude mať lepší procesor za dobrú cenu.
Za každú odpoveď ktorá mi pomôže vopred veľmi pekne ďakujem !


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: út 22. září 2009, 21:17 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Vsechny procesory AM2+ jsou zpetne kompatibilni s AM2 a vsechny procesory AM3 jsou zpetne kompatibilni s AM2+.

AM2+ ma oproti AM2 navic - rychlejsi HTT a dualni napajeni CPU, desky mivaji lepsi napajeci obvody a podporu PCIe 2.0
AM3 ma oproti AM2+ navic - DDR3 radic + upravene napajeni.

Pote se musi rozlisovat jestli je deska jen "ready" (tzn. starsi socket s podporou novejsiho CPU) nebo realne novejsi socket. Obecne u podpory novejsich procesoru hraje klicovou roli BIOS desky.

Konkretne M2A-MVP ma AM2 socket, tzn. podporuje libovolny AM2+ CPU (coz potvrzuje i vypis na strankach Asusu), ale neni AM3 ready - tzn. nepodporuje AM3 CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: st 23. září 2009, 08:11 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
nejjistější je přirozeně vždycky kouknout na web výrobce desky a prohlédnout si tam CPU support.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 24. září 2009, 09:12 
Nováček
Nováček

Založen: 21. září 2009
Bydliště: Slovakia, Košice
Nahoru
ďakujem veľmi pekne za rady, ale nedá mi nespýtať sa, keď už teraz viem že moja doska stačí na AM2+ CPU, nebude ho nijak brzdiť ani nič podobné ? Na inom webe som tuším našiel niečo také, že by mal ísť procak kvoli staršej doske asi o cca 5-15% pomalšie a to sa mi už veľmi nepáči :-)


edit: Wilik, ďakujem veľmi pekne za pomoc a odpovede, ktoré som potreboval počuť :-)


Naposledy upravil G4bormen dne čt 24. září 2009, 10:57, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 24. září 2009, 10:05 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Samotny procesor, tj. jeho rychlost (v GHz), bude porad stejny - bez jakekoli zmeny na vykonu. Co je vsak rozdilene mezi AM2 a AM2+ je, jak uz jsem psal vyse, rychlost systemove sbernice HTT, ktera u AM2 bezi na 2GHz vs. az 5,2GHz (u nejvykonnejsich modelu) na AM2+, avsak realne si myslim, ze tohle se neprojevi.

Dalsi vykonnostni rozdil bude nejspis v desce a jeji (ne)podpore PCIe 2.0, ale to by se projevilo jen u nejvyssich modelu grafik, taktez s PCIe 2.0 sbernici.

V obecnosti si myslim, ze vykonostni rozdil pri stejnem CPU na desce AM2 nebude zadny oproti desce AM2+ (max v mire statisticke chyby, tj. do 3%).


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.