Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 5. prosinec 2019, 15:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: út 6. říjen 2009, 09:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Hodil jsem procesor Phenom II X3 710 s.AM3 na desku Gigabyte M56S-S3 (bios FC6) v oficiálním support listu není.Deska naběhla a v postu biosu procák rozeznala.Problémy nastali až při dalsím spuštění počítače.Začal řvát speekr ( asi detekce neznámýho procesoru ).Vyřešil to reset,takže počítač naběhne vždy až na druhý pokus.V biosu při menu NB frekvence nejde nic měnit, při pokusu o změnu násobiče je tabulka prázdná a nejde se vrátit zpět do menu,pomůže jen restart. Deska neumí nastavit korekně NB frekvenci default nastaví místo 2000Mhz jen 1600Mhz.Taky ve volbě FSB není položka auto ale první položka je 200..Přes tyto problémy procesor běží..Výkon
Deska Gigabyte Ma790X - UD4
Cinebench 2361/6360
3Dmark 06 CPU 3186
Everest CPU 12251/13354/51692/13990/5250/3333/1705
Everest Memory ( stejný typ ) 6758/6606/7928/61,8
Deska Gigabyte M56S-S3 (bios FC6) NB 1600Mhz
Cinebench 2358/6367
3Dmark 06 CPU 3162
Everest CPU 12213/14238/51865/14114/5238/3329/1703
Everest Memory 5238/5410/7985/68,0
Omezení výkonu pamětí bude kvůli frekvenci NB
Edit - omlouvám se za trochu zbrklý post.Přesto že jsem bios hodil na defaultní nastavení,teď jsem ještě hodil clear CMOS vyndáním baterky.Problémy se zapnutím zmizely,default NB to sice na auto furt hodí 1600Mhz,ale tabulka s násobičem už funguje jak má takže jsem nastavil 10x výkon pamětí se zvedl na 6871/6629/8398/63,3 jak psal Wilik propad výkonu se nekoná - taktování zkusím později..


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: st 7. říjen 2009, 19:44 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Nezapomen zkontrolovat voltaz - tam byva obvykly problem u nepodporovanych CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 8. říjen 2009, 09:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Voltáž to nastavilo na default 1,328V a taktování je shodný jako na desce AM2+ včetně výkonu.
Musím říct že mě Gigabyte příjemně překvapil s podporou téměř 2roky staré desky...Jak jsem psal jinde nejnovší bios je srpen 2009 datumově shodný s biosem F5 pro MA790X-UD4.Mohl bych tam dát i AII X4 620,ale myslím že by šel taky a nemám tolik času.Jestli ale má někdo tuto desku a uvažuje o upgradu CPU ať napíše a já bych to vyzkoušel..


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: pá 16. říjen 2009, 23:54 
Nováček
Nováček

Založen: 21. září 2009
Bydliště: Slovakia, Košice
Nahoru
Dnes došlo k výmene, ako som avizoval Athlon X2 4850e skončil a prišiel Phenom X4 940, ale nezaobišlo sa to bez problémov s biosom :-((
Nakoniec sa nam podarilo rozbehať winXP :-), síce pri štarte mi vypisuje niečo so slow DRAM reboot či čo ale som rád že už som konečne upgradoval, inak jedna vec ma ale zaujíma, prečo mi vo winXP vypisuje že mám unkonwn procesor ? ani cez CPU-Z mi neukazuje aký mam procesor, len že mám 4 jadrá, neviem kde som spravil chybu ale je mi to vlastne jedno, ale ak poznáte riešenie, budem len rád :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: ne 29. listopad 2009, 15:24 
Nováček
Nováček

Založen: 29. listopad 2009
Nahoru
Používám už nějakou dobu procesor AMD Phenom II 925 2.8Ghz na desce Gigabyte MA69G-S3H(AM2) bez jakýchkoli problému. Vše funguje dobře, stabilně a spolehlivě. Procesor deska poznala. To že je pomalejší HT mi nevadí vůbec, nevěřím tomu, že to lze poznat v reálném provozu. Tahle deska podporuje i PCIe2.0, takž žádný problém s novými grafikami.
Jediná věc, která mi trochu vadí je rozdílné napájení. Na AM3 desce se v IDLE sníží napájení procesoru na cca 0.8V. Na AM2 desce je nejnižší možné napájení cca 1.13. To znamená, že v AM2 má procesor výrazně vyšší spotřebu v IDLE. Může se jednat až o rozdíl 30W.
I celkové TPD tohoto procesoru je pro AM3 95W a pro AM2 103W. Toto je ale naštěstí jediná nevýhoda.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: po 30. listopad 2009, 16:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Myslíte, že by mohl jet bez problémů procesor AMD Athlon II X2 240 v desce Gigabyte GA-MA770-DS3 rev.1.0? Deska podporuje AM2+ procesory, jen ty AM3 už ne. Její druhá revize s novější jižním můstek SB700 už procesory do AM3 podporuje, jaký je tedy rozdíl mezi SB600 a SB700?

Předem děkuji.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: po 30. listopad 2009, 17:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. červenec 2008
Bydliště: Krmelín (předměstí Ostravy)
Nahoru
Pokud se nemýlím tak jižní můstek nemá s CPU nic společného. Pokud není nový BIOS který podporuje AM3 tak asi smůla, a jaký je jižní můstek může být jedno, ten s CPU nespolupracuje. Nebo jo? :?

_________________
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: po 30. listopad 2009, 18:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
No já myslím že šance by tu byla, ale jak veliká to nevím :( Ten procesor snad rozjeli i v Asus M2N - E a to je stará deska se starým chipsetem, která vůbec AM3 nepodporuje. Takže já myslím že bys ho rozjet mohl alespoň jako Unknow procesor :wink:

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: po 30. listopad 2009, 19:44 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Odcituju sam sebe z tohoto vlakna - "vsechny procesory AM3 jsou zpetne kompatibilni s AM2+." - staci si ho cele precist a kazdy jasne vi.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: st 2. prosinec 2009, 15:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Aha, tak to omlouvám, ale nechtělo se mi to celé číst. Možná by stálo za to přidat tuto informaci do FAQ.

Osobně si také myslím, že kompatibilní to bude, pouze bude o trochu nižší výkon, protože AM2+ má maximální HT 3.6Ghz kdežto AM3 má 5Ghz.

Každopádně to budeme s kámošem tak i tak zkoušet, tudíž podám určitě info. :wink:

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: st 23. prosinec 2009, 20:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. prosinec 2009
Nahoru
Dobrý den. Mám dotaz. Nedávno jsem si koupil desku:

ASRock N68PV-GS - http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=N68PV-GS

potřeboval bych od někoho zjistit jestli je to deska s paticí AM2 nebo AM2+.. AM3 je ready.. jde o to že do ní chci dát AMD Athlon II X2 250 Dual-Core (65W), 3000MHz... vím že tento procesor na desce pojede ovšem přichází kámen úrazu úplně jinde.. každý by měl vědět že patice AM2+ a AM3 má stejnou HT verzi 3.0 ovšem desky s AM2 mají HT 1.0 a 2.0.. je jasné že klesne rychlost mezi paticí a procesorem ale nepochopil jsem z jedné věci.. na webu ASROcku výrobce uvádí AM2 patici u téhle desky ovšem u patice téhle desky je napsáno AM2+...o tohle by ani tak nešlo ale jde o to že na krabici desky jsou napsány podporované paměti DDR2 do 1066MHz to znamená že deska která tento takt přijme musí být AM2+ (max DDR2 1066) nebo AM3 (max DDR3 do 1333Mhz) jelikož AM2 patice je max do DDR2 800MHz... jde mi o to abych do desky nedával věci který "downgraduji" na kvalitu AM2 socketu.. ještě mě překvapilo že deska má flash bios na 4 M-bit (které mají AM2 procesory) AM2+ běží na 8 M-bit tudíž mě zajímá jestli němá někdo nějakou zkušenost ohledně téhle desky jestli je na ní teda AM2 nebo AM2+ socket.. nechtěl bych aby mi klesla hodnota frekvence pamětí s HT procesoru.. to bych si jinak ten procesor s ramkama ani tak výkonej nemusel kupovat... je jiná když je na desce AM2+ socket a dáte do něj AM3 procesor... to se nepozná téměř rozdíl.. ale AM3 do AM2 tam vzniká "problém"..


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2009, 10:38 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Hned prvni radek v odkazu zni: "Support for Socket AM2+ / AM2 processors" - tj. podporuje AM2 i AM2+ procesory. AM3 ready znamena, ze tam muzes dat i AM3 CPU, ale jen s pouzitim DDR2 pameti, ktere jsou na desce. Samotna patice je stejna pro vsechny typy, jen se vyuziji kontakty podle vlozeneho CPU.

Athlon II X2 je AM2+ procesor, hodnotu HTT urcuje pouzity procesor, podle podpory cipsetu.

edit: doplneno


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2009, 11:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. prosinec 2009
Nahoru
Athlon II X2 je AM3 procesor, a s tou hodnotou jsem si to myslel taky do doby než v infu desky jsem našel tohle:

*If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.

proto mi jde o to aby "chipset desky byl AM2+" jelikož hodnoty resp. verze HT jsou s AM3 socketem stejné a AM2 socket podporuje jen DDR2 do 800MHz viz.

http://images.hardware.info/news/socket-am3-comparison.png


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2009, 12:11 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Aha, tak jestli jde o cipset, tak ten je jen AM2. Tzn. plati, ze jakykoli CPU pobezi maximalne na hodnotach AM2 sbernic.

Jinak ano, Athlon II X2 je AM3, ale na dane desce jako by byl AM2+ (kvuli jen DDR2 radici), resp. tedy jako AM2 (kvuli cipsetu).


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2009, 13:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. prosinec 2009
Nahoru
v tom případě s těma ramkama to bude jak ? pojedou normálně na frekvenci 1066MHz ? nebo již zmiňovaný AM2 chipset sníží jejich takt na 800MHz? to bych ale nechápal souvislost proč je na krabici napsáno DDR2 do 1066MHz..


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: so 26. prosinec 2009, 20:28 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Radic pameti je v procesoru, takze rychlost RAMek by se mela ridit podle nej, resp. mel by umet delicku na rychlost 1066MHz.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: ne 27. prosinec 2009, 15:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. prosinec 2009
Nahoru
tak jsem to nahodil a frekvence pamětí běží na 1066MHz se zvyšením voltage v biosu a zatrhlou kolonkou která se týká kompatibility.. akorát HT procesoru se snížil z verze 3.0 na verzi 1.0 ale s tím už jsem tak trochu počítal když deska má AM2 chipset :X.. ještě by mě zajímalo jestli rozjedu na té desce ATI grafiku když to má nForce 630A chipset.. a pokud to rozjedu tak ještě jestli to bude kompatibilní


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: ne 27. prosinec 2009, 20:39 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Sice tohle uz je v tematu OT, ale - na kazde desce s PCIex slotem (odpovidajici velikosti, tj. x16) by se mela rozjed kazda grafika, ktera je do PCIex slotu urcena.


 Profil  
 Předmět: AM2+ vs AM3
PříspěvekZaslal v: čt 22. duben 2010, 14:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Kolín
Nahoru
Jaké jsou hlaní rozdíly mezi deskamy AM2plus a AM3 ?

Třeba tyto CPU mají schodnou cenu : AMD Phenom II X4 940 Black Edition AM2plus a AMD Phenom II X4 945 95W


 Profil  
 Předmět: Re: AM ?
PříspěvekZaslal v: čt 22. duben 2010, 15:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
No hlavní rozdíl je ten, že na AM2+ deska podporuje paměti DDR2 a osadíš tam i starší procesory, kdežto do AM3 desky dáš jen DDR3 a jen procesory socketu AM3 (Phenom II, Athlon II)

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.