Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 5. prosinec 2019, 16:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: AM ?
PříspěvekZaslal v: čt 22. duben 2010, 15:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
DDR2 taky:

http://www.alza.cz/asus-m4a77-d156638.htm


 Profil  
 Předmět: Re: AM ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2010, 17:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
To je obyc AM2+ deska (940 pinu), e-shopy to maji casto spatne. Socket AM3 ma jen 938 pinu, takze tam nejde strcit zadnej AM2/+ procak a ma vzdy DDR3.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: so 8. říjen 2011, 11:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
A jak je to s funkci powerplay? Resp o co prijdu kdyz do AM2+ desky dam AM3 procesor?

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět: AM3 vs AM3+
PříspěvekZaslal v: po 27. srpen 2012, 23:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. červen 2012
Nahoru
Je kompatibilní AM3 a AM3+?
V čem je rozdíl?
Odpovězte pls...


 Profil  
 Předmět: Re: AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: út 28. srpen 2012, 00:01 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_AM3#Socket_AM3.2B

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: po 3. září 2012, 10:28 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Do AM3+ dáš vždy i AMD procesor AM3, ale naopak to neplatí (fyzicky ano, ale nelze zajistit kompatibilitu BIOSy až na pár výjimek)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 13:49 
Nováček
Nováček

Založen: 10. leden 2013
Nahoru
zdravim pani , mam zakladnu doisku asus m2n68-am je to na socket am2 , am2+ a chcem si kupit novy procesor amd phenom x4 925 a to je uz socket am3 , v support liste mojej dosky na strankach asus je uvedeny jeho nazov co si myslite pojde na mojej doske ? mam najnovsi bios 603, dakujem za odpovede


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 14:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Mnělo by to bejt naprosto bez problémů.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 14:53 
Nováček
Nováček

Založen: 10. leden 2013
Nahoru
okej dakujem


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 15:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: norridge(chicago),il,usa
Nahoru
melo by to jet ,jen nejake kravinky by nemeli fungovat

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 15:46 
Nováček
Nováček

Založen: 10. leden 2013
Nahoru
ale pojde normalne vsetko ako teraz? a co take nepojde? a mam teraz athlon x2 4850e 2,5ghz am2 ten phenom bude lepsi o dost nie?


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 15:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Všechno pojede jak má, můžeš tam dát i silnější CPU než je 925, ani nevim proč jsi si vybral zrovna tu, ale asi jsi jí sehnal hodně levně.

Jediná limitace je v tom, že deska má starej Nforce 630a chipset, to je chipset co se prodává dodnes díky zpětné kompatibilitě hypertransportu, ale jeho vzik sahá až do roku 2006 kdy byl vytvořej jako levná alternativa k Nforce 4 s integrovanou grafikou. Tudiž má jen PCI-E 1.1, má hypertransport první generace tzn max 1Ghz HTT, atd.

Ale to v praxi nebude mít žádnej negativní dopad na výkon CPU, takže se toho nemusíš bát, jak jsem řekl, vše poběží jak má.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 16:01 
Nováček
Nováček

Založen: 10. leden 2013
Nahoru
tak zohnal som ho za 70 eur a je to podla mna lepsie ako to dvojjadro co som mal predtym ten athlon x2 4850e pride mi az zajtra tak som sa chcel opitat ci som to zbytocne nekupoval ale tak ked bude vsetko ok tak je fajn


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2013, 21:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Zbytečně rozhodně ne, mělo by to jí o trošku taktnout, a oproti tomu Athlony X2 co bnyl ještě K8 architektury to bude nebe a dudy, ten CPU je více jak 2x rychlejší.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: so 23. únor 2013, 22:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. únor 2013
Bydliště: Rožnov p. R.
Nahoru
Prosim o radu. Mam desku asus m2n68-vm http://www.asus.com/Motherboard/M2N68VM/#support_CPU
A flashnul jsem nejnovejsi bios, kde by uz meli jit 4 jadra i sesti :) ted mam athlon 64 x2 5000+ 4gb ram a 9600gt.
Chtel bych se zeptat jestli doporucite 4 jadro, napr phenom 945/955 nebo vzit zrovna 6ti jadro? Poznam pri nezmenenem zbytku sestavy narust vykonu? Casem planuju i gr kartu vymenit, tak prosim doporucte neco do 2500,- misto 9600gt. Zadny velky hrac nejsem, zahŕaju si jednou za mesic.
Dekuji :wink:

_________________
AMD FX6300, MSI GTX560Ti OC, 8Gb DDR3, M5A97 R2.0, BlueStorm II, Gellid Tranquilo 2, Zalman Z9 plus, SSD Crucial MX200 system + 1x3Tb data, WIN10


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor AM3 na desku AM2
PříspěvekZaslal v: ne 24. únor 2013, 00:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To musíš vědět ty jestli využiješ 6-jádro. Na hry a podobně stačí X4.


 Profil  
 Předmět: Kompatibilita desky AM3 s procesorem AM2
PříspěvekZaslal v: st 10. duben 2013, 05:44 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 17. listopad 2005
Bydliště: UH
Nahoru
Zdravím,
chci se zeptat(ujistit) zda do
Kód:
http://www.alza.cz/asrock-n68c-gs-fx-d333019.htm
této desky, mohu dát procesor určeny pro socket AM2, konkrétně Athlon 64 3800+. Zda jsou desky zpětně kompatibilní

Díky moc za info!


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita desky AM3 s procesorem AM2
PříspěvekZaslal v: st 10. duben 2013, 06:03 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=CPU&Model=N68C-GS%20FX
podla stranky ano, ale neviem nezda sa mi to... AM3 nebyvali so starymi kompatibilne
ale tato doska je akysi hybridny model lebo ma podporu aj DDR2 pamati.. ale s DDR3 pamatami pochybujem, ze pojde...

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita desky AM3 s procesorem AM2
PříspěvekZaslal v: st 10. duben 2013, 06:18 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 17. listopad 2005
Bydliště: UH
Nahoru
počítam s DDR2, jde oto že stará deska odešla a nechci vyhazovat všechny další komponenty


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita desky AM3 s procesorem AM2
PříspěvekZaslal v: st 10. duben 2013, 07:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
A nestacila by Ti treba starsi AM2 deska? Urcite by se neco naslo...

_________________
Core i7 8700, Asus Z370 -PII , 40GB DDR4, GTX 1070 Ti 8GB, Intel 535 120GB M2 SSD, SSD WD Blue 500GB, LCD Dell 29"


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.