Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 10:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: čt 17. duben 2008, 08:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Ahoj někdo mi říkal, že takováhle hybridní deska existuje a pro mne by to bylo super řešení jak zvýšit výkon

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. duben 2008, 08:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2006
Bydliště: Šumperk
Nahoru
Jo, třeba tady http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=14138


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. duben 2008, 08:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
a myslíš si, že je to dobrá deska?

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. duben 2008, 08:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2006
Bydliště: Šumperk
Nahoru
No, nemám s touto značkou žádne osobní zkušenosti, ale nesmíš čekat zázraky, je to taková low-end značka. Čipset nForce 3 250 je už poměrně starý, nicméně, mohl by ti vyhovovat. Našel jsem ještě další desky, ale některé mají čipsety VIA, ty raděj nebrat, ostatní jsou zase MicroATX, tedy ještě více očesané. Však se mrkni: http://www.zbozi.cz/?q=am2+agp&maxStock ... &maxPrice=


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: po 18. srpen 2008, 14:19 
Nováček
Nováček

Založen: 01. duben 2007
Nahoru
No tak já zkušenosti s nforce 3 mam, před 3rokama jsem kámošovi upgradoval PC a bohužel s touto deskou. Taky potřeboval něco s AGP a tehdy ještě sc.939..
Dost často to padalo a bylo to právě deskou, po vyměnění PC fungovalo bez problémů.
Takže tenhle čip radši ne... Ale je to jen moje zkušenost.


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: po 18. srpen 2008, 16:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2006
Bydliště: Šumperk
Nahoru
Já jsem měl pár desek s nForce 3 a bylo to OK, narozdíl od nForce 4.


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: po 18. srpen 2008, 17:28 
Nováček
Nováček

Založen: 01. duben 2007
Nahoru
nForce 4 jsem zase nepoužíval juá, ale když to tak poslouchám tak zlatý nForce 2 a socket A :) Jinak dneska je lepší dát AGP kartu do bazáče a koupit novou na PCIe


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: po 22. červen 2009, 20:57 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
jo existuje:
MSI K9MM-V, AM2, VIA K8M800, DDR2, SATA, VGA/AGP, LAN, mATX


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: po 22. červen 2009, 21:18 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
nebrat, jsou to všechno problémové šroty.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: po 22. červen 2009, 22:23 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
ale ale měl jsem dvě a bez problému
jako u všeho záleží na jaký kousek narazíš
tak jako na problémové kecy


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: út 23. červen 2009, 12:49 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Nevim jak moc je to problemovy "srot", ale vim zcela jiste, ze jde o absolutni technologicky srot. Je to neco jako si dneska koupit Favorita, ktery by sice prave sjel z vyrobni linky, takze je novy, ale porad clovek bude jezdit v necem 20 let starem. A v oboru IT je cipset z roku 2003 opravdu absolutni srot...


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: út 23. červen 2009, 12:51 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Wilik napsal:
Nevim jak moc je to problemovy "srot", ale vim zcela jiste, ze jde o absolutni technologicky srot. Je to neco jako si dneska koupit Favorita, ktery by sice prave sjel z vyrobni linky, takze je novy, ale porad clovek bude jezdit v necem 20 let starem. A v oboru IT je cipset z roku 2003 opravdu absolutni srot...

asi tak. nehledě k tomu že kupovat takovýhle běs kvůli staré pomalé AGP grafice je nesmysl.

být tebou, pokud zrovna nemáš prachy, bych vzal nějakou integrovanou AM2 desku, nějakou dobu na tom fungoval, a pak dokoupil nějakou solidní grafickou kartu. šetřit na základní desce je to nejhorší co lze udělat.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: út 23. červen 2009, 13:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Navic slusna AGP grafika se da na aukru za pekne penize prodat :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: út 23. červen 2009, 15:50 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
to že se dá koupit do AGP8x i ATI 3850 neznamená že je to technologický šrot
deska je jinak standartní kvality a její poruchovost je v průměru podobná ostatním a výkon se dá přirovnat nForce 560 čipsetu tedy není to herní PC ale jinak plně postačuje domácím nárokům.
pro jistou skupinu lidí je to stále dostačující prostředek jak nadále PC používat k filmům či internetu nebo si zahrát novou hru a opravdu nepotřebují technologické novinky typu čipset 790X nebo 4 jádroCPU a jiné pro některé "standartní" věci.
Je to každého osobní věc k čemu tíhne ale je fakt že blbé kecy okolo toho co pár frajírků s nadupaným PC tady jen opruzují.


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: út 23. červen 2009, 15:58 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jarod72pm napsal:
to že se dá koupit do AGP8x i ATI 3850 neznamená že je to technologický šrot

no, tak 3580 AGP je jedna z nejhorších grafik co se dá vůbec koupit. zlobí to, vaří se to, neexistujou pro to pořádné ovladače, to je ta "bezproblémovost"? všechny, opakuji všechny 3850 AGP co mi prošly rukama, byly nehorázné m**ky.
a o 790X tady vůbec nejde, pro normální potřeby bohatě stačí stará superlevná 690V.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: út 23. červen 2009, 16:48 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
zase jeden subjektivni nazor
grafika nezlobí a nevaří (je na tom rozhodně líp jak pci-ex 4850 !!!)
a ovladače? jo pane existují hotfixy jen je hledat a najít a šlapou grafiky perfektně
co mě prošli HD 3850 AGP8x byli všechny v perfektním stavu


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: čt 25. červen 2009, 19:54 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Pozor, o technologickem srotu jsem (aspon ja) psal ohledne cipsetu - VIA K8M800. To je proste cipset z roku 2003 a z dnesniho pohledu to proste "srot" je. Funkcionalitou a moznostmi dnes absolutne neobstoji. Samozrejme, ze pouziti a la "kancelar pro sekretarku", je mozna - a samotna deska by mela fungovat - ale neodpovida to na dotaz tazatele, ktery chtel zvysovat vykon.

Samotne AGP ma urcity strop propustnosti a nejnovejsim grafikam proste nestaci. A ze je Radeon 3850 v AGP verzi problemovy neni subjektivni nazor - kdyz uz pro nej i ATI vydava ne vzdy 100% hotfixy a rozchozeni 3D je na nekterych konfiguracich nemozne. Jsou o tom temata zde a na internetu (i ceskem) nekolik clanku.


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: čt 25. červen 2009, 20:08 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
nechci se hádat možná máte své zkušenosti ale vlastně běžnému uživateli je fuk co má za základní desku pokud surfuje nebo si pouští film či sem tam zahraje hru
hotfix je na all AGP karty posledních generací (je to dáno použitou architekturou karty a zpracování dat tedy vůbec nic zvláštního pokud o tom něco víte)
a co se týče propustnosti AGP8x sběrnice ? mno když dnes AGP karty nevyužijí celé hrdlo propustnosti a to samé platí o grafikách do 3000.- pro pci-ex 1.0 nebo chcete-li 2.0 verze tak se není o čem bavit (to byste o tom musel něco vědět a přečíst )
a pokud každý čte tazatel chtěl posílit celé PC s grafikou AGP což možné je
ale ty další prupovídky kolem toho jsou zbytečné
vy tvrdíte že je to šrot a Já že to šrot není
nemůžete doložit proč to tak je ale uživatel k tomu sedne pustí a ono to bude fungovat a ani Vy ani Já s tím nic nenaděláme
tedy mám opačný názor - šrot to není jen někteří si to myslí
ps:nemusím jezdit v BMW stačí mi Opel a splní službu stejně a za stejných podmínek (nebavím se o dalších x věcech ale o tom základním a to je že obojí mě doveze kam potřebuju)


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: čt 25. červen 2009, 20:35 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Tady zrejme dochazi k nejakemu nedorozumeni - nikdo neoperuje s tim, ze by deska nemela jet. Jako kus HW bez zavady by pochopitelne fungovat mela. Otazkou, ktera je meritem veci, je jak bude fungovat... a to obzvlast s prihlednutim k faktu, ze chce nekdo rozsirovat PC kvuli rychlosti...

Stejne tak neni pravda, ze bychom nemohli dolozit, ze to neni "srot" - tech argumentu v diskuzi padlo hned nekolik:

1) technologicky zastarele - nema funkcionalitu a moznosti dnesnich desek
2) HW dale nerozsiritelne - strop konci u (problemove) R3850 v AGP
3) vykon maly - cipset VIA K8M800 uz v dobe sveho uvedeni (2003!) byl snad to nejpomalejsi co slo v cipsetech pro (tehdy) s754 mit, prenesenim do AM2 segmentu se ani nezrychlil, ani nezmodernizoval
4) absolutne slaba integrovana grafika nepodporujici akcelerace, pokrocilejsi 3D, cokoli...
5) nehodi se do jine nez nenarocne kancelarske sestavy

Pokud se to promitne s faktem, ze desky s lepsim cipsetem - nForce630a ci AMD 740G - zacinaji na cenach od 900, resp. 1100 KC, tak uz absolutne neni co resit. Navic uz moje predchozi prirovnani neni o BMW a Opelu, ale spis BMW a Favoritu - o pokud je cenovy rozdil mensi nez 10%, tak asi nikdo pri zdravem rozumu nesahne po favoritu...

edit: Co se tyka AGP a R3850 - o problemech v 3D se pise na tomto foru, jinde na netu a celkem hezky to ilustruje snaha kolegu ze serveru CDR (klik) ci odpoved z TechSupportu ATI: "O problému, který popisujete, v současné době víme. Naši technici na řešení tohoto problému pracují." Co jsem mel moznost cist na zahranicnich serverech, tak problemy trvaji dodnes...


 Profil  
 Předmět: Re: existuje deska se socketem AM2(+) a AGP sběrnicí?
PříspěvekZaslal v: čt 25. červen 2009, 20:49 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
OK vzdávám to
realita je poněkud jiná než psaní do fóra a papír mnohdy snese hodně (neplatí jen o papíru)
každý normální člověk ví že testy desek na různých programech u testerů nejen na internetu nemají nic společného s provozem v domácnosti kde tyhle programy v drtivé většině nejsou a procentní rozdíly běžný uživatel nepozná - bohužel jsou to jen čísla ale ty nejsou šrot.
Vy tu píšete o testech a nějakých možnostech nebo teorii jenže Já se tu bavím o praxi v běžném užívání a to je sakra rozdíl .


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.