Chci se zeptat majitelu desek s timto chipsetem, jestli mohou nastavit rozdilne napeti na cpu a nb? Mam desku Biostar TA790GXB A2+ a k ni Phenom II X3 710 a deska mi z vyse uvedenych duvodu nechce fungovat s napetim nizsim nez 1,1V (na forech jsem nasel, ze u desek jinych vyrobcu je mozno funkcne nastavit i napeti cpu 0,8V a nb 1,2V) a treba pri sledovani digitalniho vysilani mi zamrza PC. Zkousim nastavit ruzna napeti pro cpu a nb v Phenommsrtweaker, K10stat a ForceKnQ a volba pro samostatne nastaveni napeti cpu je zasedla a zmenit jde pouze napeti nb a podle toho se nastavi i napeti cpu. Pri hledani reseni tohoto problemu na netu jsem zjistil, ze u jinych desek s timto chipsetem by melo jit nastavit rozdilne napeti na cpu a nb, ale u desek Biostar s 790GX chipsetem (am2+) to nejde. Otazka je, jestli je problem v biosu (nastaveni?), v ovladacich nebo v operacnim systemu. Bios uz momentalne zkousim treti, ovladace na desku jsem uz zkousel nekolikery a mam windows Xp, ale ruzne nastaveni napeti cpu a nb proste nefunguje. Jde mi hlavne o co nejnizsi spotrebu elektriky.
// Dle
tohoto fora, na ktere me odkazaly primo Biostar stranky, nejde nastavit rozdilne napeti nb a cpu na Biostar deskach z duvodu mozneho poskozeni cpu nebo desky (takto mi to bylo vysvetleno) i kdyz to desky ostatnich vyrobcu se stejnym chipsetem umi.