Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 12. prosinec 2019, 07:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Biostar TA790GX A2+ (AM2+, 790GX+SB780)
PříspěvekZaslal v: čt 4. prosinec 2008, 16:28 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
zdar koupil sem si tuhle fosnu soupnul myho Phenoma hned na FSB 233 a zjistil ze se nedaj nastavovat ramky jak je rucne nastavim tak zacnou hned sypat chyby v mem testu coz mne neni docela jasny PROC????? nastavim ddr jako kdybych tam mne ddr667 aby moje 800kila nejeli na 930
ale neco pod 800 vlezu do mem testu a hned moc chyb tak sup do biosu auto nastavy ramy na 930
a jede to bez problemu zadny BOSD ani neplatny we voknech to sem nevedel ze je takchle wijebanej phenom na ram nebo myslite ze je to deskou??????? ja vim biostar neni to zadna slava ale proc mne nejdou nastavit ramky na min!!!!!!!


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: čt 5. únor 2009, 18:53 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
tak sem to vyresil s GANGED se nedalo taktovat s UNGANGED je vsechno OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! proste jak jedou v gengu tak se jim nedari!!!!!!!! jo jinak moc dobra deska podle mne za ty prachy nema konkurenci nemam odemcenej nasobic na mym PHENOMOJ ale tahla fosna nema problem s FSB 250 vic sem zatim nezkousel :wink: jo pro zajmavost jedu na tejhle desce X3 8450 na FSB 250 ne jko shit desky ktery treba uz od FSB 240 nenajedou neni to sice DFI nf3250Gb na ktery sem dal Semprona z 1600 na 2400 jen sup do bisou a FSB nahodit na 300


 Profil  
 Předmět: Re: čipset 790GX s integrovaným Radeonem HD3300
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2009, 13:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
Chci se zeptat majitelu desek s timto chipsetem, jestli mohou nastavit rozdilne napeti na cpu a nb? Mam desku Biostar TA790GXB A2+ a k ni Phenom II X3 710 a deska mi z vyse uvedenych duvodu nechce fungovat s napetim nizsim nez 1,1V (na forech jsem nasel, ze u desek jinych vyrobcu je mozno funkcne nastavit i napeti cpu 0,8V a nb 1,2V) a treba pri sledovani digitalniho vysilani mi zamrza PC. Zkousim nastavit ruzna napeti pro cpu a nb v Phenommsrtweaker, K10stat a ForceKnQ a volba pro samostatne nastaveni napeti cpu je zasedla a zmenit jde pouze napeti nb a podle toho se nastavi i napeti cpu. Pri hledani reseni tohoto problemu na netu jsem zjistil, ze u jinych desek s timto chipsetem by melo jit nastavit rozdilne napeti na cpu a nb, ale u desek Biostar s 790GX chipsetem (am2+) to nejde. Otazka je, jestli je problem v biosu (nastaveni?), v ovladacich nebo v operacnim systemu. Bios uz momentalne zkousim treti, ovladace na desku jsem uz zkousel nekolikery a mam windows Xp, ale ruzne nastaveni napeti cpu a nb proste nefunguje. Jde mi hlavne o co nejnizsi spotrebu elektriky.

// Dle tohoto fora, na ktere me odkazaly primo Biostar stranky, nejde nastavit rozdilne napeti nb a cpu na Biostar deskach z duvodu mozneho poskozeni cpu nebo desky (takto mi to bylo vysvetleno) i kdyz to desky ostatnich vyrobcu se stejnym chipsetem umi.


 Profil  
 Předmět: Re: čipset 790GX s integrovaným Radeonem HD3300
PříspěvekZaslal v: pá 19. červen 2009, 15:15 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
hele nejak to nechapu ale asi to je tvoji deskou mne to totiz na TA790GX A2+ mnenit de nezavisle napajeni CPU i CHIPSET tam mas asi smulu


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: po 22. červen 2009, 16:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
To si me docela prekvapil, ja to teda nezkousel v biosu, ale pres ruzny softy ve windows. Podle tohoto fora Biostar zatim vetsinou vyrabel "single power plane" desky, kde je napeti CPU stejne jako napeti NB a zacina vyrabet "dual power plane" desky, kde se da nastavit ruzne napeti na CPU a NB. Tobe jde nastavovat ruzne napeti na CPU a NB v biosu nebo ve windows?


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 15:40 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
hele jestli taktujes tak jedine Bios jo mam to v BIOSU klidne ti hodim screen
tak to se nedivim ze ti to nejde taktovat z WOken je pro decka :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 16:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
na mě gigabyte tydle hodnoty s napětím měnit jdou nezávisle.

_________________
Ryzen 3700x - Fera 3 - MSI B450 Gaming Plus - Kingston Predator 16Gb, 3466Mhz CL16 T1 - SSD 960 EVO 250GB M2 - Kingston Hyper 240Gb Sata - Sapphire RX580 4Gb - Creative Sound Blaster Z - PSU 500W Cooler Master.
Dell Vostro - Intel i7 3612qm 4/8 - Radeon 7670m


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 16:04 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
no vidis i na stary SB600 ti to de


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 17:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
RADEONX800 napsal:
hele jestli taktujes tak jedine Bios jo mam to v BIOSU klidne ti hodim screen
tak to se nedivim ze ti to nejde taktovat z WOken je pro decka :wink:


Netaktuju, povedlo se mi odemknout u phenoma II 710 ctvrty jadro, takze "vykonu mam na rozdavani". Spis se naopak snazim o co nejvetsi podtaktovani a podvoltovani, ale to mi moje deska moc neumoznuje, asi ji vymenim za nejakou gigabytku s 790X. Jeste predtim zkusim nastavit rozdilny napeti cpu a nb v biosu, ale myslim si ze to nepomuze.


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2009, 22:59 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
no tak underclock hele napeti chisteu stahnout nejde ale cpu de az na 0 a po malejech krocich v biosu samozrejmne a nebude to tvoje 4jadro takchle nahodou spatny ???? ty chces aby tvoje CPU zralo co nejmin?


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX nejdou nastavit ram rucne
PříspěvekZaslal v: po 29. červen 2009, 09:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
Odemceny jadro spatny neni, myslim ze ho mam dostatecne otestovany jak v testovacich softech, tak v normalnim provozu. Po strance pozadovane funkcnosti neni rozdil mezi vypnutym a zapnutym 4 jadrem, proste ta deska je dobra na pretaktovani ale ne na podtaktovani. Chci aby pc melo co nejmensi spotrebu hlavne v idle, kde je vetsinu casu.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.