Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 06:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: po 26. červenec 2010, 19:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červenec 2010
Nahoru
Tak zde je tutorial jak vyresit zlomene piny u cpu myslim si ze to je perfektni navod :) me uz se to stalo dvakrat jednou neuspesne a podruhe nastesti to dopadlo dobre tak tady to je :)


http://www.youtube.com/watch?v=EdDccsbv5hA


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: po 26. červenec 2010, 20:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Na jak dlouho.. na tyden, nez se neco o tisicinku posune a budem kvuli tomu muset 100x za sebou rozebirat cely PC..? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: po 26. červenec 2010, 20:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červenec 2010
Nahoru
me se teda nestalo tohle ale ten pin se mi ohl asi jen o 5 stupnu tak jsem ho narovnal a ok ale jasne no ale myslim ze to neni spatny i kdyz je to tezky to takhle udelat no :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: po 26. červenec 2010, 21:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Ono jde spise o to, ze velke casti tehle lidi se ty piny po rovnani urvou i s miskou.. pak muzes do socketu strkat co chces.. nevim no.. vymyslet takovehle "pritlacovani" CPU je podle me nesmyslne, protoze to je docasne reseni.. cely PC vibruje a drive nebo pozdeji ten kontakt proste pujde k certu.. druhou veci je, ze vsichni tihle frajeri by se stejne meli zamyslet, protoze on se ten pin sam neurve ze.. klasicky system sundam chladic z CPU a skub vyrvu to vsechno ven.. co k tomu dodat.. kdyz menim CPU a lezu k tomu, budiz.. to me to ale moc netrapi, protoze mam v ruce CPU novy.. kdyz ne, moje blbost, protoze chladic neni od toho, aby se 10x tydne sundaval.. navic jeste nasilim..


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: po 26. červenec 2010, 21:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červenec 2010
Nahoru
to je pravda :)ale kdyz jsem to jenom narovnaval proste jsem to nechtene ohl cca o 5-10 stupnu narovnal a cpu tam padlo jako ulity a jeste to tedka jde v pohode tak to bude v proadku ne?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: po 26. červenec 2010, 22:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Jo tak to zase jo.. pokud se ten pin vylozene neurval tak by se nic stat nemelo.. ohnuty a narovnyny pin urcite vydrzi.. resp neni co by se na nem podelalo.. ja jen narazel na to, ze se casto vytrhne i s tou "miskou" pod nim a v podstate o utrzenem pinu byl tenhle video-navod.. podle me to reseni, ktere tam ten klucina predvedl, je vylozene na par dni, nez to ztrati kontakt..


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 05:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červenec 2010
Nahoru
jj jasny to mas pravdu pac tohle asi moc nevydrzi no :) :D


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 30. červenec 2010, 15:58 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2010
Nahoru
no mne raz uplne novy athlon 64x2 spadol na zem a pini vypadali ako tatry po vychrici.neostalo mi nic ine len ich vyse hodiny rucne s malinkou rurkou vyrovnavat,jeden sa aj urval no neni badat uz vyse roka ziadnu vadu ohladom cpu.ten odlomeny pin je zapichnuty v tej dierke do ktorej ma ist a pocitac bezi.akurat ze terz menim dosku ale to preto lebo som zle upgradol bioss.cpu ok


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 30. červenec 2010, 16:28 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
mihaelm napsal:
no mne raz uplne novy athlon 64x2 spadol na zem a pini vypadali ako tatry po vychrici.neostalo mi nic ine len ich vyse hodiny rucne s malinkou rurkou vyrovnavat,jeden sa aj urval no neni badat uz vyse roka ziadnu vadu ohladom cpu.ten odlomeny pin je zapichnuty v tej dierke do ktorej ma ist a pocitac bezi.akurat ze terz menim dosku ale to preto lebo som zle upgradol bioss.cpu ok

sorry ale prasatům komponenty do ruky nepatří

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 30. červenec 2010, 16:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červenec 2010
Nahoru
jestli to nekdo delal nebo treba jen narovnaval tak ja nevim jak vy ale me se klepaly ruce a mel sem nervy jeste vetsi nez pri pisemce z dejaku :D:D no snad se mi to nestaneo trijadrovyho athlonu kterej budu kupovat buh se mnou :) :D


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 30. červenec 2010, 16:56 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2010
Nahoru
no pekne som sa pri tom potil, adrahy muzi,to ze sa mi vysmykol neznamena ze som ... :!: ale davam si 100 bodov za to ze som to vyrovnal a funguje to :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 30. červenec 2010, 20:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červenec 2010
Nahoru
hale prosim zrovna to zkousim na starym athloonu 4000+ kdyz sem ztratil jeden pin da se to nak nahradit?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 30. červenec 2010, 22:15 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2010
Nahoru
ano da.neskusal som ho tam davat bez toho pinu ale dnes ked som daval novu dosku tak som ten jeden zlomeny pin preniesol magnetom-lebo je to ozaj mrnave, a vsetko frci ako ma.skus to,urcite tym nic nestratis


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: st 25. srpen 2010, 00:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. září 2007
Nahoru
to tam zkus frknout bez toho pinu. Polovina se jich používá jako zemniče takže nejsou důležitý. na procesoru můžeš urazit z 940 pinů až přes 200 a procesor ti bude fungovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: st 25. srpen 2010, 06:35 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Mě spíše baví o jak triviálních záležitostech je možné natočit video. Nepotřebuje třeba někdo návod jak si zavázat tkaničky u bot?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 27. srpen 2010, 00:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. září 2007
Nahoru
Hodil by se nevíš o nějakym ?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 5. listopad 2010, 18:28 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Zdravím, nemá někdo zkušenost s opravou pinu v zlatnictví? Mluvím tu o AMD procesorech samozřejmě. Podařilo se mi při rovnání (nezohnul jsem ho já...) jeden na kraji v rohu ulomit (byl zohnutý do tvaru S tak, že při vyrovnání vrchu se zohnul dole a naopak).
Nebo nevíte, z jakého materiálu piny jsou? Mám možnost si to opravit sám, ale nikde jsem o tom nenašel žádné info.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na zlomene piny u Cpu do socketu am2,am2+ a am3
PříspěvekZaslal v: pá 5. listopad 2010, 20:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. srpen 2008
Bydliště: Aussig
Nahoru
2 Natural Nejprve zkus procesor otestovat, krajní piny zpravidla nejsou zapojené. GL.

Opravit by se to dalo i v domácích podmínkách, nejlépe s původním pinem na něj kápnout vodivé lepidlo a přidržet.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.