Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 24. leden 2021, 23:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: so 26. září 2020, 11:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Ahoj, chtel jsem se podelit o svoji zkusenost s novym biosem pro Gigabyte B550M-DS3H, ktery obsahuje novou agesu 1.0.8.1, ktera dle referenci na forech snizuje latenci a ma velice pozitivni vliv na vykon pameti.

No, ja si bios flashnul a zacly problemy. Pameti mi prestali fungovat na 3733MHz pri CL16 a jedine funkcni nastaveni byl default. Laboroval jsem s tim opravdu dlouho a zadne jine nastaveni proste nefungovalo a nasledoval reset CMOS.
Druhy problem byl, ze mi prestal fungovat SATA SSD disk, resp. tvaril se, ze v systemu je, ale jakekoliv kopirovani dat ci nacteni SMART koncilo tim, ze system zamrznul a bylo nutne disk za chodu odpojit.

Rozhodnul jsem se tedy pro downgrade na predchozi verzi biosu s Agesou 1.0.0.2. Ihned po prehrani jsem nastavil pameti na 3733MHz CL16 a bez problemu PC nabehnul... Jediny problem byl stale s diskem. To jsem vyresil odinstalovanim AMD chipset driveru a opet jeho nainstalovanim.

Po tomto mi vse zase funguje tak jak ma a PC je stabilni. Nevim, zda to nutne bylo zpusobeno novou Agesou, nebo jestli neco podelali v Gigabyte biosu, kazdopadne me to stalo nekolik hodin cenneho casu, kdy jsem mohl hrat Mafii :)

Pisu to sem, kdyby nahodou mel nekdo podobnej problem.

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | Samsung 970 Evo Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 16:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Idealni je, pokud ma zakladni deska DualBIOS, flashnout jen 1x a v pripade problemu se sama vrati k predchozi verzi.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 18:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
A čemu se divíš? Však to je vlastnost AMD. Musíš najít bios, drivery a nastavení všeho aby vše fungovalo, aby byl vidět NVME disk, aby byl systém stabilní, aby měl systém výkon, který je deklarován atd atd atd...
Jo ještě sem zapoměl, že musíš najít RAMky, které ten procák bude chtít používat... Řeším to u každého ryzenu, který mi projde rukama. Nižší cena je tady vykoupena daleko vyšším časem stráveným laděním a hledáním správného hw atd...

Tedy shrnuto, ano u AMD je možné zcela cokoli. I to, že s novým biosem není vidět SSD, nebo přestanou fungovat RAMky, které do teď jely...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 18:55 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
To jsou kecy, seš úplně mimo. To že výrobce desky vydá buglej BIOS se stává na každé platformě a nemá to s výrobcem CPU co dělat. Většina lidí na BIOS nesahá když není důvod a všechno jim jede.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 18:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Bohužel nejsem mimo. Řeším ryzeny pořád. A třeba R7 3700x jsou velmi problémové. Prošlo mi rukama desítky kusů a málokterý funguje bez potíží. Většinou modré smrti atd. A nejsem jediný kdo tyto potíže řeší, prostě nestabilita je u ryzenů vlastnost a nefungující biosy typu vše funguje dám novej a nevidím NVME jsem třeba na intelu neviděl, u ryzenu zcela běžná věc...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 19:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Samozřejmě že mám "anekdotální případ", ale můj 3700X nespadl ještě ani jednou za rok. Rock solid. Nemůžu bejt šťastnější. Horší je to s mátiným Géčkem. To padá, asi tak jednou za 14 dnů nějaká divnost. Ale má tam desku Asus prime... S 2070S jsem trhnul nějaký hodně zajímavý čísla (první desítka v 3D marku, na úrovni 2080S)

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 19:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Mám tady 3700x, která padá do modré smrti co 10 min a někdy ani nenajede do systému :D Pak tu mám jednu co jí crashnou dvě jádra v zátěži... Ten první pokud se posadí na předposlední bios nastaví se ručně ramka a použije se transcend 2666MHz s 8mi čipama na jedné straně tak jede bez problémů... Takových veselých kusů jsem měl v rukách dost...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 20:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Já poskládal takových 10 PC s ryzenem a takové problémy jsem neřešil. Jednou deska chcípla při upg biosu, jinak vše bez problémů. Každopádně ryzen CPU patří mezi nejreklamovanější. U Intelu pak kusy co jedou na strop.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 20:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
10ks R7 3700x mi prošlo rukama za poslední měsíc a použitelné byly dva. Aktuálně mi leží jeden vadnej - pro jistotu zcela mrtvý R7 3700x na parapetu. Bohužel to je krutá realita... Naposledy jsem měl v ruce úplně novou R7 3800x, která nepřežila ani první náběh do instalace windows.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 21:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Slozil sem 4 PC s Ryzenem a vsechny jedou bez padu uz dost dlouho.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 21:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
pbjun: To je zajímavé, že takovou věc čtu poprvé. Nemrví to některé tvé desky? Nemrvíš to statikou?

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 21:04 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
To bude asi tvýma rukama, sestav s Ryzenem jsem skládal několik a v podstatě nebyl žádnej problém. Nestabilní to je jen když někdo ručně ladí RAMky apod, ale ne na defaultu. O vadným CPU ani nemluvě. Odejít samozřejmě může, ale pochybuju, že je u Ryzenu poruchovost vyšší než 1-2%. Pokud ti jich odešlo tolik, tak hledej problém spíš u sebe.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 21:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Nemrví. Jsou to jeté CPUčka. Těžko bych asi mrvil jen AMDcka statikou :D Intely tyto problémy nemají, tam je to většinou jede nejede. Procáků mi měsíčně rukama projdou desítky až stovky a potíže jsou v 99% jen s AMD. Desky na testování mám asus msi a gigabyte at mam trosku skalu. Nejhorsi je hledat nestabilitu kdyz je mimo load :D to je proste na dlouho. Nekdy to padá hned, jindy to padá přes noc...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 21:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Souhlasim s pbjunem. Ryzen je peklo, prozil jsem si s nekolika cpu peklo.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 21:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Ono já osobně vím o několika lidech, kteří s ryzeny bojují. A to, že někdo postaví 4 compy a řekne, že neměl problém nic neznamená. Stavte se někdy na testovačku když mi dorazí ryzenů třeba 10... Je to k posrání najít sestavení HW/FW/SW na kterém se tomu danému kusu chce běhat...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 22:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Třeba má AMD horší ESD ochranu. Hledal bych problém právě úplně všude... Co už. Tak si budu užívat štěstíčko se zdravim ryzenem a budu si držet palce na 5800X.

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 07:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Ale notak....Ja to zde napsal jen jako svou zkusenost, ktera by mohla pripadne nekomu pomoct.
Ale kdyz uz jste zacali... Ja prechazel pred mesicem z Intelu na AMD, a nez jsem si vybral , tak jsem prostridal dve desky - B450MDS3, B550MDS3H a tri CPU - R3 3100, R5 3600 a R5 3600x. K tomu jsem koupil nejlevnejsi 3000MHz pameti od Gskill a vsechno hned bezelo. Takze moje zkusenost s AMD je super :)

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | Samsung 970 Evo Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 08:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Skládám převážně Ryzeny ,lepší poměr cena výkon a za celou dobu ani jeden problém .. Nicméně přiznávám že kamarád měl 3600 a ta na reklamaci šla.

Většina kusu bude asi v cajku ,ale občas se nějaký vadný najít může.
Nicméně pbjun má nasrané v rukách ,chápu že občas se může naskytnout problémový kus ,ale že by jich bylo tolik .. Sorry tomu fakt nevěřím.. Je tu akorát zaujatost dalšího trotla co to moc neumí.
3700X Spolehlivost: 99 % na CZC

_________________
Ryzen 5800X │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 08:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Taky se mohu přidat ze zkušeností. Asi 60 Ryzenů od té doby co vyšly. První mi nešel, nedržel takty, nicméně bylo hodně to první co bylo plus nic moc biosy, to víme. Reklamace a druhý byl úplně v pohodě i s aktualizací biosu, která přišla. Dělal jsem 1200, 1600, 1700, 2600,2200G hodně, 3600,3100, 3700X. Z těch cca 60 kusů dvě reklamace, jeden jak jsem říkal nedržel takty, to bylo měsíc po vydání Ryzenů obecně, nedávno 3600, kde chyběl pin, takže to nežralo dual channel, hned reklamace na otočku v Alze a další kus v pohodě. A to je asi tak všechno. Prakticky v roce 2017, kdy vyšla lepší agesa je vše v pořádku, protože to dostalo pořádnou kompatibilitu s ramkami. A ano všichni víme, jaký je problém s CPU, kde je blbá RAM. Pak se to tváří jako chyba CPU, ano třeba řadič RAM, ale vždcyky jsem k tomu dával FuryX, Predator, Patriot Viper, Crucial prostě ověřený paměti z diskuzí a vše úplně v pohodě.

Domnívám se, že to budou problém někde u borce, není možný mít takovou poruchovost. Nevěřím tomu, že vyloženě ty CPU jsou hned špatný, spíše se s nimi něco děje po tom, co to vezmeš do ruky. #Sorryjako

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|32GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|RX550|Custom water loop///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 08:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Gagy: ty neumíš číst že?
Vykupuju HW, všechny ryzeny, které mi prochází rukama jsou použité kusy! A ano určitě mám nasráno v rukách. Máš to ke mě kousek, cca hoďku cesty, jak budu mít kupku ryzenů k testům tak můžeš dojet a ukázat mi jak nemáš nasráno v rukách ty.
Dostaneš k dispozici cca 20ks různých DDR4 ramek, 3 desky, zdrojů kolik chceš, SSDčka M2 SATA M2 NVME klasické SATA, grafiku na kterou si ukážeš a můžeš předvést své umění.
Defacto bych byl i rád kdyby ses přidal protože aktuálně mohu vyjmenovat několik uživatelů, kterým jsem ryzeny měnil a to byly mnou testované kusy - Olafcv 2 různé kousky, jeden padal v loadu druhý padal bez loadu (ten co padá bez loadu mám a u mne jede, druhý aktuálně testuje C1c1n a padají mu dvě jádra v loadu), Kaco padá bez loadu, po výměně za jiný kus už ok, C1c1n ten jich bral více a řešili jsme jich také cca 2 - 3 kusy (aktuálně u sebe má jeden kus od Olafa a jeden co mu padal bez loadu). Ty co padají bez loadu jsem schopen rozběhat stabilně na jednom biosu a s pouze pár ramkama.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.