Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 10:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 09:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Citace:
Vykupuju HW, všechny ryzeny, které mi prochází rukama jsou použité kusy!

Sam vidis, ze ta vyhodna cena je necim vyvazena. Ne kazdy proste ma cas/chut/odvahu to resit treba reklamaci nebo vymenou komponent.
Ja treba z cca 30 novych (ale vesmes xx00G + B450) reklamoval jednu desku MSI (zrovna, neslo ani nainstalovat W10 - tedy spis DoA) a musel vymenit NVMe za SATA na jednom Asrocku.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 09:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Tak proč když jsou to použité CPU nejdou na reklamaci když jsou teda vadné ?
Na všechny CPU ještě budou záruky bo nejsou na trhu dva roky.
Ty víš jestli ty cpu byly používány v default ? Nebo jestli někdo zkoušel overclock a prostě tam pral příliš vysoké napětí ?? např přes 1,5V při OC a tím něco poškodil ?
I některé starší Biosy pouští do CPU víc než by někdy měly.
Já netvrdím že nemůžou být vadné kusy ,ale určitě ne v takovém poměru co to prezentuješ ty a pokud jsou tak někdo předtím nějak musel ty procesory poškodit.

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 09:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
3900X 1.3%
3700x 1.3%
3600 1.5%
9700K 1.1%
I5 u intelu 9 a 10 serie 0%
Poruchovosti u CZC. U AMD CPU je vesměs vyšší o cca 0.5% oproti Intelu.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 10:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Takže na tisíc kusu procesorů.
AMD 15 - CPU
Intel 13 Cpu.

A někteří jedinci ala pbjun tu budou tvrdit že 10 CPU mu jdou dva... :roll: .. To bude nějaký Jiřík nebo jemu podobný.
No kdo ví z kama je vyhrabal.

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 10:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Když myslíš... Však si kupujte ty ryzeny a až Vám začnou házet modré smrti tak si vzpomeňte jak na prd mají křemík a biosy a drivery a kompatibilitu...

Ještě dodám info, že to pochází z firemních compů, žádné taktovací mánie na tom nikdo nedělal a firmy mají běžně záruku 1 rok takže jsou skutečně po záruce.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 11:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2006
Nahoru
Tvoje statistika si odporuje se zkušeností zbytku světa. Aspoň já nevidím nikde rozmáznuté jak jsou Ryzeny strašně poruchové. Ano ze začátku problémy s BIOSy, nebo RAM, ale dnes téměř minulostí (bota se občas povede jak AMD, tak Intelu). Můžeš kupovat procesory, které jsou problémové kvůli původní kancl sestavě, třeba protože OEM něco ošidilo a pak vzniká tvoje zaujatá statistika. Chtělo by to najít někoho komu prošlo rukama aspoň stejně NOVÝCH Ryzenů jako tobě, aby napsal svoji statistiku. Zatím ti tu lidi píšou naopak kladné zkušenosti (já 4 sestavy s Ryzen a všechny OK).


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 11:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Jako já věřím, že existují kusy, které jsou zázračné - zrovna v poslední várce jsem měl kus, který sežral 4 různé paměťové moduly s kombinaci SS/DS a různé značky a kapacity a dokonce byl schopen dosáhnout výkonu na jednom jádře nepřetaktovaného i7 7700K... Ale to je velmi ojedinělý případ.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 11:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
S tebou už se dále nehodlám bavit.

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 11:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
pbjun: Neparujes to nahodou s RAMkama, co maji liche CL, ktere nekdo vytahal z Intel sestav?

fmx rider: Staci secist odpovedi tady a vis, ze jeho statistika je hodne divna.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 11:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Ne pada to i s jednim modulem ;) Neboj se, testy se 4mi ruznymi moduly byla jen zkouska jednoho neskutecne stabilniho kusu ktery zvladl vsecky testy bez padu tak me zajimalo jestli to neni nejaky extra kremik a zvladl i tuto silenou kombinaci.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 11:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Jeden modul neni to same, co liche CL, tak si to nastuduj ...


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Jo ja necet ty "liche". Netusim proste bezne vemu co tu mam a poslu to tam. Aktualne muzu sepsat par modulu se kteryma to padalo a jeden se kterym to nepada pro zajimavost:
Je to tedy testovano na jednom modulu.
Patriot PSD44G240041 pada
Patriot PSD44G240082H nepada
Crucial CT4G4DFS824A.M8FB pada
HyperX HX424C15FB/4 pada
Transcend JM2666HLE-16G nepada s zadnym modelem

S tim, ze posledni kus co jsem mel zvladal jet se vsemi tady uvedenymi moduly.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Ty Patrioty jsou 4GB CL17 2400 Mhz RAMky a jsou naprosto nevhodne k Ryzenu i z pohledu vykonu. Nejsou vhodne ani do Intel herniho PC a jsou tak maximalne do Intel kancelarskeho PC.

Crucial je to same.

HyperX jediny rozdil je v CL15, takze to same

Transcend 2666 CL19, take zadny zazrak, ale asi maji chipy jineho vyrobce.

Shrnuti je , ze zadny z tech modulu neni dobry vyber na pouziti s Ryzenem.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Hele na test jestli je stabilni nebo neni by nemely mit ramky vliv. Na vykon pak nejaky drobny ano, ale u intelu je to + - 5 - 10% pri pouziti top ramek a shit ramek. Coz neni zas tak moc...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
To snad nemyslis vubec vazne ten tvuj posledni post? Zacinam litovat ty, co jim skladas PC.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Ale prd, intely s tim nemaji problem nikdy. Proste na test jestli je procak ok je fuk jakou ramku tam das. Samozrejme ramky musi byt ok, coz tyto jsou protoze i na ryzenu ktery pada udelaji bez potizi memtest.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
:-D Je to celé divné a úsměvné. Klasifikovat životnost a "yieldy" na základě jetejch dílů se tu prostě tak docela nedá.
Možná máš pravdu, nerozporuju fakta, ale aj ta fakta jsou vzhledem k tvým dalším výrokům irelevantní pbjun...

Já mám v kanclu i5, a ty kompy se pod zátěží security a síťovejch skriptů udíraj k smrti. Notebooky pečou a funěj nonstop. Je to úplně tristní. Kdyby mi to někdo chtěl odprodat jako odpis, tak mu za Dell s 8GB RAM, SSD a moderním i5 dám 500Kč. Ty kompy jsou na odpis, a choděj s*át někdy i před odpisem. Korporátní IT proces (ne tak uplně lidi u nás), to je totální pakáž. Nas*at jim na ruce. V hlavě už nas*áto je. A s takovimhle HW možná děláš.

Zkrátka, je to něco u Tebe. Taky jsem nestavěl jen jeden AMD PC. 100% procesorů AMD mi valilo aspoň dostatečně, a mamčino Géčko jednou za 14 dnů hapruje. Bůh ví, jestli je to procesorem...

RAMky je potřeba mít vpořádku. Na default XMP profil mi PC ani nenajede.

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Ramky jsou v pořádku. Pokud na ně jede jedna R7 3700x tak musí jet i jiná R7 3700x. Za tím si stojím. Pokud jeden kus zkousne 4 různé modely a jiný s jedním z těchto modulů padá do modré tak je problém v procáku.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 13:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Může bejt....

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 14:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
pbjun: Testujes to na RAMkach nevhodnych k Ryzenu a v kazdem CPU muze byt i jinak "povedeny" integrovany radic pameti (platne i u Intelu), coz se vetsinou to zjisti pri OC RAM a i OC CPU, kdy se nemusi se stejnym HW dosahnout stejnych vysledku. Celkem normalni chovani, kdyz si pojdes OC vlakna. To uz se nebavim o tom, ze BIOSy u desek maji take ruznou kvalitu i u stejneho vyrobce.

Sezen si na testovani nejake RAM se sudym CL, protoze licha CL jsou BIOSem automaticky zvednuta o +1, aby z nich bylo sude CL, tudiz nejedou na svem profilu. To uz muze zpusobit problem v konkretnim CPU vs konkretni RAM vs konkretni BIOS.

Nez se tu zacnes navazet do Ryzen CPU, tak si neco nastuduj, protoze mas evidentne velke mezery ve znalostech.


Naposledy upravil killerek dne st 30. září 2020, 15:00, celkem upraveno 1x.

 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.