Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 10:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: po 12. říjen 2020, 07:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
Ryzeny az tak netopia, len su strasne male na bezne chladice. Nezvladaju ich. Je to skor dizajnom, nez mnozstvom odoberaneho prudu.
Na to, ako sa tvaris ze si expert, a riesis padanie CPUciek, nevies zakladne veci? :)

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 6800 Gigabyte Gaming OC, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: po 12. říjen 2020, 07:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Bože tady opravdu nikdo nechápe humor. Trošku jsem si rýpnul do toho jak všichni tvrdí, že ryzeny netopí a k tomu jsem nabídl chlazení, které zvládne bez problémů 250W tepla a tím že mu ho prostě pošlu na zkoušky. Vy co máte ryzena jste jak nějaká sekta či co :D

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: po 12. říjen 2020, 07:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
pbjun napsal:
Celkem vysoké teploty na ryzena teda. Sem myslel, že ryzeny netopí :) Nechceš k tomu půjčit ještě Asus Ryujin 240mm? Ten s přehledem zvládal i i7 9700K.


Dík, nechci. Mám sice velkou bednu, ale tohle bych tam nenarval. :-D
Když jsem měnil CPU, šel jsem na to trochu rychle, takže mám možná jen blbě nanesenou pastu. Jestli ne, při zvýšeném napájení s PBO a zvýšeným LLC se moc není čemu divit.
Každopádně si myslím, že těch teplot se nemám důvod bát, Tj. max je 95 stupňů, teprve pak by to teoreticky mělo throttlit, teplotní limit je až 115 stupňů. Když se na těch 95 nedostane ani Prime95 ( :-D )... Deska to snad zvládne. Akorát musím poladit křivky ventilátorů. Není to tiché, slušně řečeno.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: po 12. říjen 2020, 07:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Tak pak tu ještě leží asus AIOčko 120mm :D ale ten je slabší, někde kolem 100W reálně s tím že když by se tam nacpaly dva větráky tak by to dalo kolem 120W

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: po 12. říjen 2020, 07:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
tak napises cipovinu, a potom sa to snazis obkecat, ze si robis prdel. Aj tak sa da :)

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 6800 Gigabyte Gaming OC, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: po 12. říjen 2020, 23:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tak jelikož ten první kus jsem stabilní neudržel (v Prime95), zkusil jsem je dneska switchnout a hraju si s druhým kusem.
Po hrátkách s napětím a pamětmi mám za to, že u tohohle totálně selhává boosting jednoho jádra (to odpovídá té nestabilitě bez zátěže). Jakmile je nějaký výrazný výkyv boostu jader, tak to padá. Totální zabiják je Cinebench na single core, tam to crashuje celou aplikaci, někdy ani nešlo spustit OHM, furt jen appcrash. :-D Proto jako jedinou cestu vidím "OC", tj. zbavení se boostu a jízdu na fixní frekvenci. Zatím se zdá, že to udrží 4 GHz při 1,3 V, což pořád není špatný výkon, ale musím se přiznat, že už docela ztrácím optimismus. :-D
S tímhle si budu hrát déle, a pokud se nezadaří, vrátím se k tomu poznačenému, na kterém zkusím tu samou proceduru. Případně u něj ještě zůstanu u boostu, ale omezím mnohem více maximální teplotu než jen na 90 stupňů. Tam zjevně v Prime95 vadila ta teplota, jinak to bylo stabilní krásně.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 13. říjen 2020, 08:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. duben 2017
Bydliště: Frýdek Místek
Nahoru
pilarius napsal:
Tak jelikož ten první kus jsem stabilní neudržel (v Prime95), zkusil jsem je dneska switchnout a hraju si s druhým kusem.
Po hrátkách s napětím a pamětmi mám za to, že u tohohle totálně selhává boosting jednoho jádra (to odpovídá té nestabilitě bez zátěže). Jakmile je nějaký výrazný výkyv boostu jader, tak to padá. Totální zabiják je Cinebench na single core, tam to crashuje celou aplikaci, někdy ani nešlo spustit OHM, furt jen appcrash. :-D Proto jako jedinou cestu vidím "OC", tj. zbavení se boostu a jízdu na fixní frekvenci. Zatím se zdá, že to udrží 4 GHz při 1,3 V, což pořád není špatný výkon, ale musím se přiznat, že už docela ztrácím optimismus. :-D
S tímhle si budu hrát déle, a pokud se nezadaří, vrátím se k tomu poznačenému, na kterém zkusím tu samou proceduru. Případně u něj ještě zůstanu u boostu, ale omezím mnohem více maximální teplotu než jen na 90 stupňů. Tam zjevně v Prime95 vadila ta teplota, jinak to bylo stabilní krásně.


Ten druhý rád umíral v idle, když jsem na něm měl puštěný jen youtube, v prime95 jsem ho drtil dost a nedokázal jsem ho shodit

_________________
CPU - i7 8700k - GPU - 1080Ti - MB - Gigabyte GA Z370 HD3 - RAM - Kingston HyperX 2700Mhz CL15 - SSD - Kingston HyperX M.2 240G - DISK - WD Blue 1TB - Zdroj - EVGA Supernova 650 P2


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 13. říjen 2020, 08:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Mně nedrží ani v Prime95, padá obvykle jádro 4. Teda na defaultu jsem Prime95 ani nezkoušel, to nemělo cenu, protože to v OS padalo furt. Jako první jedu vždycky Cinebench na evaluaci výkonu a on vždycky crashoval v single core Cinebenchi po pár sekundách...
S napevno nastavenými takty normálně v OS nemá problém, problém rozhodně dělá to boostování.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: út 13. říjen 2020, 11:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. duben 2017
Bydliště: Frýdek Místek
Nahoru
pilarius napsal:
Mně nedrží ani v Prime95, padá obvykle jádro 4. Teda na defaultu jsem Prime95 ani nezkoušel, to nemělo cenu, protože to v OS padalo furt. Jako první jedu vždycky Cinebench na evaluaci výkonu a on vždycky crashoval v single core Cinebenchi po pár sekundách...
S napevno nastavenými takty normálně v OS nemá problém, problém rozhodně dělá to boostování.

Tak to už je solidní duchařina, já jej měl totiž v sestavě co šla ke kupci, PC prošlo thermal testem i zátěžovým přes noc ,předal jsem jej, za dva dny se ozval kupec že se mu pc restartovalo přes noc a nestáhl se mu torrent, pak už to šlo ráz na ráz a PC padalo při prohlížení internetu, idlování, při hrání naopak drželo:)

_________________
CPU - i7 8700k - GPU - 1080Ti - MB - Gigabyte GA Z370 HD3 - RAM - Kingston HyperX 2700Mhz CL15 - SSD - Kingston HyperX M.2 240G - DISK - WD Blue 1TB - Zdroj - EVGA Supernova 650 P2


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: st 14. říjen 2020, 20:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak na bazoši by se asi prodal, chce to jen dostatečně inovativní popisek, např. "herní procesor". :-D

A teď vážně, pokud by procesory byly v záruce, tak by je prodejce asi bez problémů vyreklamoval.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 05:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Procesory byly v záruce. Bohužel se vrátily po vypršení záruky - já na ně mám cca 3 týdenní záruku (firma-firma). Dávám na ně 2 týdenní záruku. Bohužel oba kupující, mi je vrátili po cca měsíci. Byla jen má dobrá vůle, že jsem je vzal zpět. Jeden procesor si vybere pilarius do svého PC, druhý půjde na aukro od koruny jako nefunkční s popisem jak je možno ho provozovat. Další kusy, které jsou nestabilní už nějakou dobu dodavateli vracím rovnou. Teď tady mám třeba dva R7 3700x které mají stejné potíže a jdou zpět a dva R5 3400G a jeden R5 3600x které jsou naprosto v pořádku a normálně stabilně běhají na jakýchkoli pamětech a také jejich kombinacích. Takže to, že testuju na "nesprávných" ramkách je zcela liché tvrzení, protože když existují kusy co dokáží běhat s čímkoli tak by tak měly běhat všechny.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 05:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
A bohužel jim zjevně naprosto nesvědčí vysoká zátěž z dlouhodobého hlediska. Nejspíš prostě degradují. U intelu se tyto věci nestávají. To je zásadní rozdíl. Možná i to je důvod proč intel ještě nepřešel na 7nm proces.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 08:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. leden 2008
Nahoru
pbjun napsal:
A bohužel jim zjevně naprosto nesvědčí vysoká zátěž z dlouhodobého hlediska. Nejspíš prostě degradují. U intelu se tyto věci nestávají. To je zásadní rozdíl. Možná i to je důvod proč intel ještě nepřešel na 7nm proces.


Ale stává.Zrovna nedávno šla na reklamaci i9-9900K a i5-10600K oba nedávají ,,herní,, zátěž ...AMD má +- stejnou reklamovanost jako Intel.Drobný rozdíl je ten že u AMD se prodá v koncovým prodejům tak 8x víc:) Jediný kdo drží Intel nad vodou jsou firmy zamrzlé v prostoru a v čase.A to dotyčný prodávají desítky sestav týdně...AMD jede:)


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 09:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže pánové, zdá se mi to a nebo nám ty CPU začínaj degradovat a dostávat se do unstable na defaultu stavech? Že by ta peak boost voltáž nakonec byla příliš hraniční? Přeci jen, AMD rezerva ala "ani ne 100Mhz" byla velkou otázkou a strachem při uvedení (kterej se mnou moc lidí nesdílelo, protože moc lidí se asi s degradací nesetkalo, já bohužel ano) a když jsem viděl 1,4+v na 7nm tak uuuhgh.

Pilarius jak to máš počtama? Ala jsou tohle vyjímky ve velkym počtu a nebo se to začíná dít často?


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 09:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Tvym strachem? Nebyl si to prave ty, ktery se "chlubi" tim, ze ma stale "puvodni" bios, ktery do CPU sype vyssi voltaz?

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 09:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Takže pánové, zdá se mi to a nebo nám ty CPU začínaj degradovat a dostávat se do unstable na defaultu stavech? Že by ta peak boost voltáž nakonec byla příliš hraniční? Přeci jen, AMD rezerva ala "ani ne 100Mhz" byla velkou otázkou a strachem při uvedení (kterej se mnou moc lidí nesdílelo, protože moc lidí se asi s degradací nesetkalo, já bohužel ano) a když jsem viděl 1,4+v na 7nm tak uuuhgh.

Pilarius jak to máš počtama? Ala jsou tohle vyjímky ve velkym počtu a nebo se to začíná dít často?



3700X jsem bral červenec minulýho roku. deska mi tam rvala 1,5V a neřešil jsem to, obecná diskuze. Dneska je tam jenom 1,35V, boost na 4,4GHz funguje a AVX v CB20 mi dává vyšší boost při nižším napětí. Výkon mám vyšší a teplota je o 15°C nižší. Spíše bych řekl, že výstupní kontrola u výroby stagnuje a problém se projeví jinak.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|32GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|RX550|Custom water loop///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 10:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. leden 2011
Nahoru
Shaquille napsal:
Tvym strachem? Nebyl si to prave ty, ktery se "chlubi" tim, ze ma stale "puvodni" bios, ktery do CPU sype vyssi voltaz?

Toto ma celkom zaujíma :) Som povinný si aktualizovať BIOS? To že to tam na defaulte, ako som kúpil, hádže vysoké hodnoty ja ako BFU mám vedieť odkiaľ? Ľudia nevedia ani čo to BIOS je a nie ešte niečo viac.

_________________
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 10:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Shaquille napsal:
Tvym strachem? Nebyl si to prave ty, ktery se "chlubi" tim, ze ma stale "puvodni" bios, ktery do CPU sype vyssi voltaz?

To že se u mě nic nestalo neznamená že je to pravidlo. Mě předtim zdegradoval 5775Ca 8700K na safe voltážích a při diskuzi mi to moc lidí nechtělo věřit, proto jsem se u Ryzenu bál, ale nakonec vše ok.

Ze začátku jsm o tom u Ryzenů diskutovali ale nikomu nic tehdy nechcípalo tak se to přestalo řešit. Tak se ptám znovu protože evidentně teď tady něco někomu chcípná a zatim nevíme důvod, starou agesou to asi zde nebude.


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 10:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Jasny, hura do vysetrovani ;) Zvlastni je, ze jde prevazne o CPU od pbjun... tady by se melo dle me zacit.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 10:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Pilarius jak to máš počtama? Ala jsou tohle vyjímky ve velkym počtu a nebo se to začíná dít často?

Teď nechápu otázku.
Testuju 2x R7 3700X od pbjuna. Oba jsou nestabilní na defaultu - 1. v loadu, 2. bez zátěže (po návratu jádra z boostu). Ten 1. se mi téměř podařilo stabilizovat výrazným zvýšením voltáže - běžný provoz dává bez problémů, ale v Prime95 po vystoupání teplot některé jádro failuje. Pokusím se ještě vylepšit chlazení a capnout výrazněji teplotu při boostování. Ten 2. se mi podařilo stabilizovat úplně, ale jen nastavením pevného taktu 4 GHz a napětí 1,3 V. Ten boost prostě nedává, je to konzerva a nemá rád změny. :-D

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Dithius a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.