Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 12. prosinec 2019, 12:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: DFI Infinity nF Ultra II-M2/G (AM2, nF4 Ultra) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: so 19. srpen 2006, 12:56 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 07. leden 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
ahoj, mám tuto desku, která podle 2 zahranicnych reviews dosahla 400+ HTT frekvenci, ale mne nad 260MHz (presne) jen pípá a ani nepostuje..
sice cpu dá 247*11, což je 2717 MHz, ale třeba 272*10 nedá, což mi dost vadí, vzhledem k odpovidajici delicce, takhle jsem nucen jet na DDR2-602, a rád bych aspon mych 667 nebo víc, dalsi delicka je az 790 a to uz mi ramky nedaji ..

chipset je nF4 ultra, nevíte, ja je mozny, ze s DFI (!!!???) nedám víc jak 260 ? Zatím kazdou dfi co jsem mel jsem jel pres 330HTT uplne v klidu.

Díkec za pripadny rady


//edit Wilik - upraven nazev

_________________
C2D E6850 @ 3600 MHz ~ 1.4V w/ Thermalright Ultra-120 lapped + Noctua NF-S12 | ASUS P5K-E | 4GB DDR2-800MHz Patriot LLK ~ 2.1V
GeForce 8800GTS 512MB @ 730/1810/2020 MHz | WD 1TB + 2TB | X-Fi ExtremeMusic | HP LP2475w 24" | CM Centurion 5 | Fortron Epsilon 700W

3DM06 - 13700 | 3DMV - ??? | SuperPI 1M - 14.068s | cpu in burn : 52°C !!!
HP nc8000 : P-M Dothan 2.00GHz [2MB L2], 2GB DDR400, 100GB[5400rpm, 8MB], ATi Mobility Radeon 9600 PRO 64MB DDR, WiFi b/g, BT, 15" SXGA+ 1400x1050


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. srpen 2006, 12:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. srpen 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec
Nahoru
Nejnovější je tenhle z 11.7.2006, máš ho tam ? - http://us.dfi.com.tw/Support/Download/b ... =A&SITE=US

_________________
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 29. září 2006, 13:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2003
Bydliště: Karlovy Vary
Nahoru
Ja mam zase problem, ze mi nejde taktnout celkem vubec. Myslím, že vse delam ok. Mam tam nejnovejsi bios a AMD Athlon64 X2 3800+ Windsor se nehne ani o pid, po ulozeni v biosu pak uz jen dlouze pipa.

Zkousel jsem voltaz CPU z 1,3 na 1,45V
DDR jsem z DDR800 dal na DDR667
FSB dal na 220MHz
NB delicku, coz je asi HT dal na 3x
Proste nic...jen pipa. Ze bych mel smulu na CPU nebo delam neco spatne?

_________________
AMDATI


 Profil  
 Předmět: vyresene taktovani??
PříspěvekZaslal v: so 30. září 2006, 22:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. září 2006
Nahoru
zdar chlapi, chci se zeptat jak ste to vyresili s tim taktovanim?? Jde vam to nebo je tam nejakej zakopanej pes?? co novej bios nepomohl??

To Haski: uz se ti to podarilo taknout aspon trochu nebo si se zatim nehnul ani o pid
predem dik za info.... kdyby to vyslo vse pozitivne, tak bych nevahal a koupil ji


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 1. říjen 2006, 12:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
já jsem s testovanou deskou neměl při OC žádný problém: http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/df ... am2-9.html 279FSB dala bez problémů ...

zkusil bych přeflashovat nový bios dále bych zkusil jiný zdroj a zapojil si doufám všechny tři napájení na desce ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 1. říjen 2006, 19:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. květen 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Digitaldoom napsal:
já jsem s testovanou deskou neměl při OC žádný problém: http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/df ... am2-9.html 279FSB dala bez problémů ...

zkusil bych přeflashovat nový bios dále bych zkusil jiný zdroj a zapojil si doufám všechny tři napájení na desce ?

tema trema myslis 20+4+4 ? nebo tam je 24+4 a jeste nejakej napajeci konektor ?

_________________
ATi cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. říjen 2006, 06:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2003
Bydliště: Karlovy Vary
Nahoru
Ja tak trochu premýšlím, jestli to u mě nedělá zdroj, ktery ma jen ATX 20pin a jsem nucen jet pres redukci na 24pin. Samosebou mam zapojen i ten treti. Ale zase jsem zkousel procesor i na desce ASUS microATX a proste na default 1,3V neda vic nez FSB215MHz a to tam nejde nejak zvysovat napeti CPU ci menit HT..atd. Stejny vysledek mi skoncil na DFI.
U DFI mam v biosu chaos v pametech a položce NB.

Jestli tedy spravne soudim, NB je tu jako nasobic HT???

Pak pameti mam A-DATA DDR II 800 a pokud dam FSB na 220, pameti maji pres 830, kdyz to tedy prehodim na nizsi delicku 667 je tam myslim zase myslim pres ten zaklad, ale ted prave nevim, jake casovani je pouzito, soude je pouzito asi 667..cili opet pretaktovano. Jestli to neni ten kamen meho taktovani.

A nebo to CPU vic neda..coz je ale velka bida :-(.

_________________
AMDATI


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. říjen 2006, 15:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2003
Bydliště: Karlovy Vary
Nahoru
Tak zpet na strom. Uz to mam OC na 10x240 = 2,4GHz, 1,4V, delicka na DDR667 cili DDR799, HT (NB) 4x, chvilkove jsem zkousel 2,5GHz pri 1,5V a post najel.
Nevim co jsem mohl opomenout, ze mi to nefungovalo.

_________________
AMDATI


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 4. říjen 2006, 11:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: BRNO
Nahoru
Haski napsal:
Tak zpet na strom. Uz to mam OC na 10x240 = 2,4GHz, 1,4V, delicka na DDR667 cili DDR799, HT (NB) 4x, chvilkove jsem zkousel 2,5GHz pri 1,5V a post najel.
Nevim co jsem mohl opomenout, ze mi to nefungovalo.


No a co jsi změnil nebo udělal, že Ti to jde najednou výš.

Poděl se o zkušenosti, ať ví ostatní. Ten zdroj může hrát roli. Když to taktovali, tak měli: POWER:AcBel 550W.

_________________
1. CPU: Intelík G3258@4,2 Asus MAximus VI Hero, GeForce 650
2. CPU i7 2600K@4,3GHz + ASUS P8Z68-V, GeForce 1060
Mobil: LG V10 + Nokia 950XL


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 5. říjen 2006, 07:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2003
Bydliště: Karlovy Vary
Nahoru
cormack napsal:
Haski napsal:
Tak zpet na strom. Uz to mam OC na 10x240 = 2,4GHz, 1,4V, delicka na DDR667 cili DDR799, HT (NB) 4x, chvilkove jsem zkousel 2,5GHz pri 1,5V a post najel.
Nevim co jsem mohl opomenout, ze mi to nefungovalo.


No a co jsi změnil nebo udělal, že Ti to jde najednou výš.

Poděl se o zkušenosti, ať ví ostatní. Ten zdroj může hrát roli. Když to taktovali, tak měli: POWER:AcBel 550W.


Myslim, ze jsem musel nastavit casovani pameti napevno na nejhorsi (cili jako pri DDR800). To, ze se ponecha na auto, myslim nefungovalo. Tohle me melo napadnout uz ale driv. Jinak zdroj mam LCPower 550W s 20pin konektorem pres redukci do 24pin. Faktem ale je, ze mi ukazuje 12V jako 11,85-11,9V.

_________________
AMDATI


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 5. říjen 2006, 11:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: BRNO
Nahoru
Tak ta redukce může být problém. Vzpomínám, že to gdysi odpalovalo DFI desky pro 939 s chipsetem nForce4.

Chtělo by to jsi půjčit jinej zdroj.

_________________
1. CPU: Intelík G3258@4,2 Asus MAximus VI Hero, GeForce 650
2. CPU i7 2600K@4,3GHz + ASUS P8Z68-V, GeForce 1060
Mobil: LG V10 + Nokia 950XL


 Profil  
 Předmět: Problem s DFI
PříspěvekZaslal v: pá 6. říjen 2006, 05:57 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2006
Bydliště: Příbram
Nahoru
Koupil jsem si tuhle desku vse namontoval, ale pri spusteni mi sviti obe dioda, tedz jak DRAM Power Led tak i Standby power led... Pocitac normalne funguje i bootuje, vse je nastaveno jak ma, ale diody furt sviti .. Poradte mi prosim jak vyresit tenhle problem ..Thkz


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s DFI
PříspěvekZaslal v: pá 6. říjen 2006, 09:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2003
Bydliště: Karlovy Vary
Nahoru
Mijk napsal:
Koupil jsem si tuhle desku vse namontoval, ale pri spusteni mi sviti obe dioda, tedz jak DRAM Power Led tak i Standby power led... Pocitac normalne funguje i bootuje, vse je nastaveno jak ma, ale diody furt sviti .. Poradte mi prosim jak vyresit tenhle problem ..Thkz


Svitit maji, coz je v poradku, ale nemeli by svitit cervene, pak manual pise o poskozeni desky.
Popravde jsem to jeste nezjistoval, ale mam dojem ze mi sviti zelene. Dneska juknu.

_________________
AMDATI


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2006, 17:58 
Nováček
Nováček

Založen: 01. říjen 2006
Bydliště: Michalovce
Nahoru
Tak neviem,mne svietia obidve cervene,mali by zelene?A kolko mate teplotu na chipsete?Mne ukazuje 57-58 stupnov nepretaktovanu,je to OK?

_________________
AMD Athlon64 X2 3800+ (Scythe Infinity), DFI Infinity nF Ultra II-M2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 320GB, 7200.10, 16MB, Sapphire X1900GT (Zalman VF900CU), 2*1GB A-Data 800Mhz 1024MB, Chieftec LBX-01B-B-B,myš: Razer DeathAdder+exactMat+exactRest,kláv.: Microsoft Natural Ergonomic 4000SK
LCD: Samsung 215TW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2006, 18:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. květen 2004
Bydliště: brno
Nahoru
Marositto napsal:
Tak neviem,mne svietia obidve cervene,mali by zelene?A kolko mate teplotu na chipsete?Mne ukazuje 57-58 stupnov nepretaktovanu,je to OK?


Momentalne testujem skoro taky comp ako mas ty, len procak je X2 3600+ EE a doska je INFINITY nf SLI-M2 a zdroj Forton 400W, inak ostatne rovnake. Nebudes aj taktovat? Ja som skusal a zatial ziaden ziarivy vysledok. Procak okolo 2,5-2,6Ghz konci, ale mam podozrenie ze je to ramkou. Ta ide ledva par mhz nad 800Mhz, aj ked na default pracuje bezchybne. Inak chipsetove teploty mam take ako ty a je aj dost horuci chladic takze by som tomu vcelku veril. Ledky svietia pri spustenom compe obe na cerveno.

Inak co myslite dal by sa flashnut bios s INF nf ULTRAII-M2 na moju SLIckovu?

_________________
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 12. říjen 2006, 06:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2003
Bydliště: Karlovy Vary
Nahoru
Marositto napsal:
Tak neviem,mne svietia obidve cervene,mali by zelene?A kolko mate teplotu na chipsete?Mne ukazuje 57-58 stupnov nepretaktovanu,je to OK?


Tak jsem se koukal a me sviti take cervene, obe. V manualu pisou, ze kdyz je bezi PC, tak maji svitit (nepisou jak), ale kdyz sviti cervene, tak se muze cosi pokazit.

Na chipsetu mam svuj chladic a v klidu je to tak okolo 50°C a v zatezi tak okolo 60°C. Trochu si myslim, ze to muze byt redukci ATX konektoru 20pin na 24pin. Jeste budu muset vyzkouset zdroj s prímým 24pin konektorem.

_________________
AMDATI


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 20. říjen 2006, 23:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2003
Bydliště: Karlovy Vary
Nahoru
Takze jsem vymenil půjčený zdroj 420W (2 vetve) s 24pin konektorem. Na desce sviti opet cervene a nepoznam rozdil oproti zdroji s redukcí.
Akorat na 12V mam ted 12,35V, predtim jsem mel 11,90V.
Jinak žádný jiný postřeh.

Tady najdete obrázek jiného chladiče chipsetu teto desky.

_________________
AMDATI


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 22. říjen 2006, 11:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. květen 2004
Bydliště: brno
Nahoru
Len pre info. Z vlastnej skusenosti mozem potvrdit ze BIOSy pre DFI INF nf ULTRAII-M2 a pre DFI INF nf SLI-M2 sú rovnake a daju sa navzajom flashovat. Vhladom na to ze na SLi verziu dako BIOSy nevychadzaju je to potesujuce.

_________________
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 7. listopad 2006, 12:02 
Nováček
Nováček

Založen: 25. červenec 2005
Nahoru
Kingston hyperX 750MHz cl4, Sempron 64 3000+ a podobnej problem. Pokud necham delicku nastavenou na 667, vsechno v pohode ,pameti pres 750MHz . Jak ale nastavim jinou (mensi), deska pri 260 MHz FSB vubec nepostuje. Dostanu se dal, pokud nastavim napevno casovani a pokud nastavim Trfc na nejvetsi hodnotu ( podle manualu by to mel bejt cas, po kterym se pameti obnovujou - muze to mit vliv na stabilitu?). Tim se sice dostanu dal (na delicku 400 az ke 340MHz FSB, ale stejne to neni stabilni, v memtestu chyby po par vterinach. A to i na nejhorsi casovani pri vysledne frekvenci pameti hluboko pod 700MHz. Takze muzu ject tak akorat na 667 (a sempron se bude flakat :( ). Pres vikend este budu neco zkouset, ale pochybuju ze se to nak zlepsi. Snad pride este nakej novej bios...
EDIT: mam Fortron 400W, 24pin konektor a obe ledky taky sviti cervene


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. listopad 2006, 09:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. září 2004
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Jaky je rozdil mezi temito deskami?

Infinity nF Ultra II-M2/G


Infinity nF Ultra II-M2


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.