PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

DFI Infinity nF Ultra II-M2/G (AM2, nF4 Ultra) - zkusenosti?
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=87&t=72897
Stránka 2 z 3

Autor:  Haski [ pá 23. únor 2007, 08:16 ]
Předmět: 

Lukes napsal:
Jaky je rozdil mezi temito deskami?

Infinity nF Ultra II-M2/G


Infinity nF Ultra II-M2


Soudě asi žádný. Bios pro obě desky je totožný, čili asi nedůležitá změna.

Zjistil jsem jeden postřeh o DUAL chanellu. Na single mi CPU v základu jede stabilně na 2.0@2.4GHz , 1.3V, což při DUAL chanellu bylo nestabilní (modrá obrazovka) a stabilní při snížení na 2,35GHz. Paměti 2x1GB A-DATA DDRII 800 CL5
Nevim v čem tkví zrada, ale pro me aspon potěšující zjistění, že funguje Dual.

Autor:  SpEcTaToR [ po 26. únor 2007, 11:56 ]
Předmět: 

Haski napsal:
Tak jsem se koukal a me sviti take cervene, obe. V manualu pisou, ze kdyz je bezi PC, tak maji svitit (nepisou jak), ale kdyz sviti cervene, tak se muze cosi pokazit.


V manuálu je napsáno, že když je MB po proudem, tak mají svítit obě diody. A svítí červeně, jinou barvu opravdu neumí :wink:

Ty diody právě značí přítomnost napětí v MB pro případ, že člověk něco instaluje (karty, paměti,...). Při takových činnostech by měl být MB odpojen od sítě.

Autor:  Haski [ po 26. únor 2007, 14:45 ]
Předmět: 

SpEcTaToR napsal:
V manuálu je napsáno, že když je MB po proudem, tak mají svítit obě diody. A svítí červeně, jinou barvu opravdu neumí :wink:

Ty diody právě značí přítomnost napětí v MB pro případ, že člověk něco instaluje (karty, paměti,...). Při takových činnostech by měl být MB odpojen od sítě.

Ano jasne..mas recht...take jsem na to nedavno prisel :-)


//edit Wilik - promaz OT

Autor:  krysarr [ čt 1. březen 2007, 11:40 ]
Předmět: 

Lukes napsal:
Jaky je rozdil mezi temito deskami?

Infinity nF Ultra II-M2/G


Infinity nF Ultra II-M2


v DDR2 - 800 x 667, aspoň myslim;)

Autor:  Haski [ čt 8. březen 2007, 08:03 ]
Předmět: 

krysarr napsal:
Lukes napsal:
Jaky je rozdil mezi temito deskami?

Infinity nF Ultra II-M2/G


Infinity nF Ultra II-M2


v DDR2 - 800 x 667, aspoň myslim;)


Nemas pravdu, mam verzi bez /G a pameti mi jedou i v dualu na DDR800.
Na DFI strankach jsou specifikace obou verzi uplne totozne.

Autor:  krysarr [ čt 8. březen 2007, 10:27 ]
Předmět: 

Haski napsal:
krysarr napsal:
Lukes napsal:
Jaky je rozdil mezi temito deskami?

Infinity nF Ultra II-M2/G


Infinity nF Ultra II-M2


v DDR2 - 800 x 667, aspoň myslim;)


Nemas pravdu, mam verzi bez /G a pameti mi jedou i v dualu na DDR800.
Na DFI strankach jsou specifikace obou verzi uplne totozne.


V tom případě 8-)

Autor:  janik [ pá 16. březen 2007, 13:38 ]
Předmět: 

Na starnkach DFI sa objavil novy Bios 8um2d226, ma niekto s nim nejake skusenosti ?

Autor:  Thimy [ ne 18. březen 2007, 14:01 ]
Předmět: 

janik napsal:
Na starnkach DFI sa objavil novy Bios 8um2d226, ma niekto s nim nejake skusenosti ?


Dnes som si ho flashol. Prave kôli novym 65nm procakom bola pridana moznost nastavit aj polovicne multiplikatori na CPU ako je 7,5 8,5 atd a funguje to aj na starsich 90nm kuskoch.

Vyzera ze odstranili chybu, ked som chcel ist do BIOSu a mal som pretaktovane, tak namiesto BIOSu mi niekedy hodilo len ciernu obrazovku, najme pri pouziti USB klavesnice. Ale to sa uvidi az casom. Tiez vyzera ze to pomohlo pri pretaktovani pamäti, tiez este testujem.

Ale neodstranili chybu v tej polozke, kde sa nastavuju otacky vetrakov, a kontroluju napätia. Ked som v tomto menu dlhsie ako par sekund tak to zmrzne. Robi to aj niekomu inemu? Robilo mi to aj so starsimi BIOSmi

Autor:  janik [ po 19. březen 2007, 08:44 ]
Předmět: 

Cez vikend som neodolal a tiez som preflashoval Bios. Pri Poste mi zobrazuje hodnotu nasobica CPU 10,5 x 226(mala chybicka, nasobic som mal nastaveny na 11x, CPU-Z mi ukazoval nasobic 11x), ak som zdvihol FSB na 230 tak mi zobrazoval 11 x 230.

Autor:  fanthomass20 [ ne 15. duben 2007, 16:27 ]
Předmět:  re otázky

ahojte.. ja by som sa chcel spýtať konkrétne na dosku -
DFI Infinity nF Ultra II-M2/G - nForce4 Ultra

má dva konektory IDE, čo ja potrebujem. Hlavne ma zaujíma, ako je na tom doska s OC možnosťami, čo sa týka nastavenia voltáže CPU a ramky? aké hodnoty sa tam dajú nastaviť? chcem ju osadiť procákom AMD athlon x2 3600+ EE alebo x2 4000+ EE vyrobené tou 65nm technológiou a chcem ho nataktovať aspoň na tých 2.7ghz.. takže ak sa mi podarí natrafiť na dobrý kus procáka, doska ma nebude brzdiť? ďakujem za odpovede.. p.s. - čo znamená to G na konci u DFI doskách? nejaká stará a nová verzia, či čo? lebo niektoré to májú, iné dosky nie. myslím čisto len značku DFI.. ďakujem.

Autor:  janik [ po 16. duben 2007, 08:21 ]
Předmět: 

Doska ta urcite nebude limitovat, ma dostatocne nastavenie napatia CPU a RAM. Precitaj si recenziu http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/df ... am2-2.html

Autor:  damianx [ po 16. duben 2007, 10:00 ]
Předmět: 

Nevíte kde seženu vista ovladače na DFI Infinity Ultra II M2G na DFI.com jsem našel jen ovladač na zvukovku.

Autor:  misars125 [ ne 29. duben 2007, 14:36 ]
Předmět: 

Tady mas ten driver na zvuk
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#1

Autor:  misars125 [ ne 29. duben 2007, 14:40 ]
Předmět: 

Sorry ty jsi chtěl na čipset :-) ty by Visty meli znat ale když tak tady :-)
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

Autor:  CONQEROR [ ne 29. duben 2007, 18:40 ]
Předmět: 

no takze tuto dosku mam aj ja
nf4 Ultra M2

ledka pameti mi stale svieti na cerveno
vcera vecer som si dako povedal, ze to trosku zatopim a skusil som bez zvysovania napetia kam sa dostanem s procakom,
bios mi nabehol po 2750 (275*10), 2800 uz som musel resetovat bios,
este podotknem, ze pamate sli na 530mhz s najpomalsim moznym casovanim
mam x2 3600+EE, corsair 2x512mb 800mhz, POZOR tu radu cm, teda oficialne maju ist 5-5-5-12-22-1T @ 1.9V (podla vyrobcu)
problem mam s tym, ze idu na 5-5-5-18-23-2T, pri nastaveni AUTO
ked dam rucne na to ako to ma ist+rucne 1.9V, tak piiiip, nejde to

to je 1. problem,
2. je, ze dnes rano proste neslo a neslo pc...ramky som vybral, vsetko som povytahoval, viac krat resetoval biospresnejsie vo wine to po xvilocke padadalo, nic nebolo ocnute, a po obede - to uz islo :huh:

bios mam stale povodny ale tak asi to prepalim
so where's problem?

//EDIT to mrznutie v PC HEALTH STATUS mam aj ja

Autor:  Thimy [ so 12. květen 2007, 20:29 ]
Předmět: 

CONQEROR napsal:
..............................................bios mam stale povodny ale tak asi to prepalim
so where's problem?

//EDIT to mrznutie v PC HEALTH STATUS mam aj ja


Skus ten novy BIOS, pripadne radsej nastav vsade hodnoty manualne AUTO nemusi byt spravne.

Inak to vyzera ze DFI Infinity seriu pekne flaka, BIOSy nevychadzaju a doska aspon ta moja tiez ziaden zazrak nie je, aj ked zas treba priznat ze od takej MSI Value serie je to viditelny rozdiel, ale cakal som viac.
To mrznutia v PC HEALTH STATUS ma pekne vytaca, ked budem mat moznost tak sa je pekne rychlo zbavim.

Autor:  breakepoint [ pá 25. květen 2007, 21:14 ]
Předmět: 

zdravim koupil jsem desku NF SLI-M2 a mam sni problem.nedari se mi ji nejak rozbehat.kdyz na ni pripojim procesor,pamet a grafiku, deska se rozebehne sviti obe diody Stand by a DRAM cervene a vetraky se roztoci,ale na monitoru se nic nezobrazi.Nejde signal.Zkusil jsem pamet a grafiku jinde a vse funguje. Nemate nejakou radu?

Autor:  misars125 [ ne 27. květen 2007, 08:03 ]
Předmět: 

Ahoj zajímá mě jaký je rozdíl mezi DFI Infinity nFII-M2/G a DFI Infinity nF Ultra II-M2/G co to ultra znamená za plus?

Autor:  fat4l [ ne 27. květen 2007, 11:50 ]
Předmět: 

chipset....nf4 ultra/nf4...

Autor:  misars125 [ ne 27. květen 2007, 11:55 ]
Předmět: 

Tak stoho jsem toho pochopil :-D

Stránka 2 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/