PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

DFI Infinity nF Ultra II-M2/G (AM2, nF4 Ultra) - zkusenosti?
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=87&t=72897
Stránka 1 z 3

Autor:  c0nf? [ so 19. srpen 2006, 12:56 ]
Předmět:  DFI Infinity nF Ultra II-M2/G (AM2, nF4 Ultra) - zkusenosti?

ahoj, mám tuto desku, která podle 2 zahranicnych reviews dosahla 400+ HTT frekvenci, ale mne nad 260MHz (presne) jen pípá a ani nepostuje..
sice cpu dá 247*11, což je 2717 MHz, ale třeba 272*10 nedá, což mi dost vadí, vzhledem k odpovidajici delicce, takhle jsem nucen jet na DDR2-602, a rád bych aspon mych 667 nebo víc, dalsi delicka je az 790 a to uz mi ramky nedaji ..

chipset je nF4 ultra, nevíte, ja je mozny, ze s DFI (!!!???) nedám víc jak 260 ? Zatím kazdou dfi co jsem mel jsem jel pres 330HTT uplne v klidu.

Díkec za pripadny rady


//edit Wilik - upraven nazev

Autor:  JanHavlicek [ st 23. srpen 2006, 12:27 ]
Předmět: 

Nejnovější je tenhle z 11.7.2006, máš ho tam ? - http://us.dfi.com.tw/Support/Download/b ... =A&SITE=US

Autor:  Haski [ pá 29. září 2006, 13:18 ]
Předmět: 

Ja mam zase problem, ze mi nejde taktnout celkem vubec. Myslím, že vse delam ok. Mam tam nejnovejsi bios a AMD Athlon64 X2 3800+ Windsor se nehne ani o pid, po ulozeni v biosu pak uz jen dlouze pipa.

Zkousel jsem voltaz CPU z 1,3 na 1,45V
DDR jsem z DDR800 dal na DDR667
FSB dal na 220MHz
NB delicku, coz je asi HT dal na 3x
Proste nic...jen pipa. Ze bych mel smulu na CPU nebo delam neco spatne?

Autor:  Drummz [ so 30. září 2006, 22:13 ]
Předmět:  vyresene taktovani??

zdar chlapi, chci se zeptat jak ste to vyresili s tim taktovanim?? Jde vam to nebo je tam nejakej zakopanej pes?? co novej bios nepomohl??

To Haski: uz se ti to podarilo taknout aspon trochu nebo si se zatim nehnul ani o pid
predem dik za info.... kdyby to vyslo vse pozitivne, tak bych nevahal a koupil ji

Autor:  Digitaldoom [ ne 1. říjen 2006, 12:19 ]
Předmět: 

já jsem s testovanou deskou neměl při OC žádný problém: http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/df ... am2-9.html 279FSB dala bez problémů ...

zkusil bych přeflashovat nový bios dále bych zkusil jiný zdroj a zapojil si doufám všechny tři napájení na desce ?

Autor:  rochne [ ne 1. říjen 2006, 19:21 ]
Předmět: 

Digitaldoom napsal:
já jsem s testovanou deskou neměl při OC žádný problém: http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/df ... am2-9.html 279FSB dala bez problémů ...

zkusil bych přeflashovat nový bios dále bych zkusil jiný zdroj a zapojil si doufám všechny tři napájení na desce ?

tema trema myslis 20+4+4 ? nebo tam je 24+4 a jeste nejakej napajeci konektor ?

Autor:  Haski [ po 2. říjen 2006, 06:37 ]
Předmět: 

Ja tak trochu premýšlím, jestli to u mě nedělá zdroj, ktery ma jen ATX 20pin a jsem nucen jet pres redukci na 24pin. Samosebou mam zapojen i ten treti. Ale zase jsem zkousel procesor i na desce ASUS microATX a proste na default 1,3V neda vic nez FSB215MHz a to tam nejde nejak zvysovat napeti CPU ci menit HT..atd. Stejny vysledek mi skoncil na DFI.
U DFI mam v biosu chaos v pametech a položce NB.

Jestli tedy spravne soudim, NB je tu jako nasobic HT???

Pak pameti mam A-DATA DDR II 800 a pokud dam FSB na 220, pameti maji pres 830, kdyz to tedy prehodim na nizsi delicku 667 je tam myslim zase myslim pres ten zaklad, ale ted prave nevim, jake casovani je pouzito, soude je pouzito asi 667..cili opet pretaktovano. Jestli to neni ten kamen meho taktovani.

A nebo to CPU vic neda..coz je ale velka bida :-(.

Autor:  Haski [ po 2. říjen 2006, 15:03 ]
Předmět: 

Tak zpet na strom. Uz to mam OC na 10x240 = 2,4GHz, 1,4V, delicka na DDR667 cili DDR799, HT (NB) 4x, chvilkove jsem zkousel 2,5GHz pri 1,5V a post najel.
Nevim co jsem mohl opomenout, ze mi to nefungovalo.

Autor:  cormack [ st 4. říjen 2006, 11:11 ]
Předmět: 

Haski napsal:
Tak zpet na strom. Uz to mam OC na 10x240 = 2,4GHz, 1,4V, delicka na DDR667 cili DDR799, HT (NB) 4x, chvilkove jsem zkousel 2,5GHz pri 1,5V a post najel.
Nevim co jsem mohl opomenout, ze mi to nefungovalo.


No a co jsi změnil nebo udělal, že Ti to jde najednou výš.

Poděl se o zkušenosti, ať ví ostatní. Ten zdroj může hrát roli. Když to taktovali, tak měli: POWER:AcBel 550W.

Autor:  Haski [ čt 5. říjen 2006, 07:41 ]
Předmět: 

cormack napsal:
Haski napsal:
Tak zpet na strom. Uz to mam OC na 10x240 = 2,4GHz, 1,4V, delicka na DDR667 cili DDR799, HT (NB) 4x, chvilkove jsem zkousel 2,5GHz pri 1,5V a post najel.
Nevim co jsem mohl opomenout, ze mi to nefungovalo.


No a co jsi změnil nebo udělal, že Ti to jde najednou výš.

Poděl se o zkušenosti, ať ví ostatní. Ten zdroj může hrát roli. Když to taktovali, tak měli: POWER:AcBel 550W.


Myslim, ze jsem musel nastavit casovani pameti napevno na nejhorsi (cili jako pri DDR800). To, ze se ponecha na auto, myslim nefungovalo. Tohle me melo napadnout uz ale driv. Jinak zdroj mam LCPower 550W s 20pin konektorem pres redukci do 24pin. Faktem ale je, ze mi ukazuje 12V jako 11,85-11,9V.

Autor:  cormack [ čt 5. říjen 2006, 11:06 ]
Předmět: 

Tak ta redukce může být problém. Vzpomínám, že to gdysi odpalovalo DFI desky pro 939 s chipsetem nForce4.

Chtělo by to jsi půjčit jinej zdroj.

Autor:  Mijk [ pá 6. říjen 2006, 05:57 ]
Předmět:  Problem s DFI

Koupil jsem si tuhle desku vse namontoval, ale pri spusteni mi sviti obe dioda, tedz jak DRAM Power Led tak i Standby power led... Pocitac normalne funguje i bootuje, vse je nastaveno jak ma, ale diody furt sviti .. Poradte mi prosim jak vyresit tenhle problem ..Thkz

Autor:  Haski [ pá 6. říjen 2006, 09:04 ]
Předmět:  Re: Problem s DFI

Mijk napsal:
Koupil jsem si tuhle desku vse namontoval, ale pri spusteni mi sviti obe dioda, tedz jak DRAM Power Led tak i Standby power led... Pocitac normalne funguje i bootuje, vse je nastaveno jak ma, ale diody furt sviti .. Poradte mi prosim jak vyresit tenhle problem ..Thkz


Svitit maji, coz je v poradku, ale nemeli by svitit cervene, pak manual pise o poskozeni desky.
Popravde jsem to jeste nezjistoval, ale mam dojem ze mi sviti zelene. Dneska juknu.

Autor:  Marositto [ st 11. říjen 2006, 17:58 ]
Předmět: 

Tak neviem,mne svietia obidve cervene,mali by zelene?A kolko mate teplotu na chipsete?Mne ukazuje 57-58 stupnov nepretaktovanu,je to OK?

Autor:  Thimy [ st 11. říjen 2006, 18:48 ]
Předmět: 

Marositto napsal:
Tak neviem,mne svietia obidve cervene,mali by zelene?A kolko mate teplotu na chipsete?Mne ukazuje 57-58 stupnov nepretaktovanu,je to OK?


Momentalne testujem skoro taky comp ako mas ty, len procak je X2 3600+ EE a doska je INFINITY nf SLI-M2 a zdroj Forton 400W, inak ostatne rovnake. Nebudes aj taktovat? Ja som skusal a zatial ziaden ziarivy vysledok. Procak okolo 2,5-2,6Ghz konci, ale mam podozrenie ze je to ramkou. Ta ide ledva par mhz nad 800Mhz, aj ked na default pracuje bezchybne. Inak chipsetove teploty mam take ako ty a je aj dost horuci chladic takze by som tomu vcelku veril. Ledky svietia pri spustenom compe obe na cerveno.

Inak co myslite dal by sa flashnut bios s INF nf ULTRAII-M2 na moju SLIckovu?

Autor:  Haski [ čt 12. říjen 2006, 06:58 ]
Předmět: 

Marositto napsal:
Tak neviem,mne svietia obidve cervene,mali by zelene?A kolko mate teplotu na chipsete?Mne ukazuje 57-58 stupnov nepretaktovanu,je to OK?


Tak jsem se koukal a me sviti take cervene, obe. V manualu pisou, ze kdyz je bezi PC, tak maji svitit (nepisou jak), ale kdyz sviti cervene, tak se muze cosi pokazit.

Na chipsetu mam svuj chladic a v klidu je to tak okolo 50°C a v zatezi tak okolo 60°C. Trochu si myslim, ze to muze byt redukci ATX konektoru 20pin na 24pin. Jeste budu muset vyzkouset zdroj s prímým 24pin konektorem.

Autor:  Haski [ pá 20. říjen 2006, 23:55 ]
Předmět: 

Takze jsem vymenil půjčený zdroj 420W (2 vetve) s 24pin konektorem. Na desce sviti opet cervene a nepoznam rozdil oproti zdroji s redukcí.
Akorat na 12V mam ted 12,35V, predtim jsem mel 11,90V.
Jinak žádný jiný postřeh.

Tady najdete obrázek jiného chladiče chipsetu teto desky.

Autor:  Thimy [ ne 22. říjen 2006, 11:33 ]
Předmět: 

Len pre info. Z vlastnej skusenosti mozem potvrdit ze BIOSy pre DFI INF nf ULTRAII-M2 a pre DFI INF nf SLI-M2 sú rovnake a daju sa navzajom flashovat. Vhladom na to ze na SLi verziu dako BIOSy nevychadzaju je to potesujuce.

Autor:  Lando [ út 7. listopad 2006, 12:02 ]
Předmět: 

Kingston hyperX 750MHz cl4, Sempron 64 3000+ a podobnej problem. Pokud necham delicku nastavenou na 667, vsechno v pohode ,pameti pres 750MHz . Jak ale nastavim jinou (mensi), deska pri 260 MHz FSB vubec nepostuje. Dostanu se dal, pokud nastavim napevno casovani a pokud nastavim Trfc na nejvetsi hodnotu ( podle manualu by to mel bejt cas, po kterym se pameti obnovujou - muze to mit vliv na stabilitu?). Tim se sice dostanu dal (na delicku 400 az ke 340MHz FSB, ale stejne to neni stabilni, v memtestu chyby po par vterinach. A to i na nejhorsi casovani pri vysledne frekvenci pameti hluboko pod 700MHz. Takze muzu ject tak akorat na 667 (a sempron se bude flakat :( ). Pres vikend este budu neco zkouset, ale pochybuju ze se to nak zlepsi. Snad pride este nakej novej bios...
EDIT: mam Fortron 400W, 24pin konektor a obe ledky taky sviti cervene

Autor:  Lukes [ so 18. listopad 2006, 09:20 ]
Předmět: 

Jaky je rozdil mezi temito deskami?

Infinity nF Ultra II-M2/G


Infinity nF Ultra II-M2

Stránka 1 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/