Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 11:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: DFI LP UT SLI-M2R/G (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: so 25. listopad 2006, 00:03 
Nováček
Nováček

Založen: 24. listopad 2006
Nahoru
Mám dfi590 sli-m2r/g,když nechám pc po vypnutí pod proudem,tak normálně naskočí,ale když vypnu pc úplně,tak mám resetovaný bios a musím znovu nastavovat.Poradil by mi někdo ,kde je chyba.Předem všem děkuju.


//edit Wilik - upraven nazev


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. listopad 2006, 03:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
No jedina rada: vymenit baterii a melo by vse slapat tak jak ma....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. listopad 2006, 10:04 
Nováček
Nováček

Založen: 24. listopad 2006
Nahoru
je to 14 dní stará deska,že by mi dali slabou baterku


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. listopad 2006, 11:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
lukykuky napsal:
je to 14 dní stará deska,že by mi dali slabou baterku

Stat se to muze.. Kazdopadne nemela by byt nijak extra draha, takze bych to vyzkousel..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 17:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. březen 2007
Bydliště: Praha - Bohnice
Nahoru
Omlouvam se ze sem zalozil dalsi tema, tohoto sem si nevsiml.
viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 4d022ab309
Jakmile vlozim pouze jednu pamet, system nenabehne je jedno kterou ztech dvou a jedno do jakyho slotu :-( proste pri startu windows XP modra smrt a hned restart. jakmile je skusim dat do oranzojech slotu (2 a 4) to samy, jakmyle dam do zlutejch (1 a 3) tak mi to hlasi ze je poskozen adresar windows/system (pri pokusu o reinstal OS modra smrt a restart. Proste do Windows se dostanu jen pokud dam pameti do slotu 1 a 2 :-( Zkousel sem i zvedat napeti ze standartnich 1.85V az na 2V ale vysledek furt stejnej.
Ted me zajima jestli sou ty pamety spatny, nebo je spatna deska, nebo neni spatny nic a proste si jen ta deska s temahle pametma nerozumi ? Muzu jit ty pameti reklamovat, ale bojim se ze kdyz domu prinesu novy ze to bude to samy :-( Co stim mam delat ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. březen 2007, 20:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. březen 2007
Bydliště: Praha - Bohnice
Nahoru
Takze sem upgradoval BIOS, a pri nastaveni casovani CL4 single channel (slot 1a 2) OS nabehne (ale to predtim taky) ale ted uz pri pul hodinovim testu nebyla zadna chyba, predtim cca 10 (necham to schvalne prez noc). Ale pri Dual channel CL4 casovani mi taky nabehne OS ale pri Memtestu to hned na zacatku zacne hlasit chyby a je jich desne moc. Zkousel jsem i zvedat napeti standartne to jede na 1.85V ale i pri 2.0V (mozna je 2.0v furt moc malo, nebo mi napeti vtomhle vubec nepomuze ?) byl vysledek furt stejnej, v mem testu jeden error za druhym :-(
Uz me fakt nenapada co bych mel vyzkouset, co bych mel kde v nastaveni zmetit ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 15. březen 2007, 16:49 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Predne by bylo dobre uvest jaky mas CPU, pri jakych taktech a jaky pameti s jakym nastavenim casovani. Pak taky nezkouset jen CL4, ale treba i CL5. Pokud pri jednokanalu hlasi mem test pameti bez chyb, tak pak je nestabilita v dvoukanalu v chybem nastaveni.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 15. březen 2007, 18:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. březen 2007
Bydliště: Praha - Bohnice
Nahoru
Takze
CPU: AMD Athlon X2 3800+ EE (default 2Ghz) box chladic 45-55 stupnu
Pameti: CORSAIR TWIN2X1024-6400C4 (2x512MB)
Grafika: Leadtek 7600GT 256Mb
Zdroj: Fortron 400W
Disk: WD Caviar SATAII 80GB

Jakmile dam pameti do Slotu 1 a 2 (single channel) a necham vsechno na defaul tak to do win nabehne, vsechno se zda v pohode, ale obcas neco spadle a v MemTestu sou chyby.
Pri zapojeni do slotu 1 a 3 nebo 2 a 4 (dual channel) se ted po upgradu biosu dostanu i do win (predtim ne) ale bud mi to hned potom spadne (modra obrazovka) nebo jeto otazka nekolika minut :-( A to pri casovani CL5 i CL4 uplne stejny to je. Pridaval sem i voltaz pameti od 1.85V (defaul) az do 2.07V dal uz sem se bal. Vysledek furt stejnej, Win nabehne (obcas ne) ale jakakoliv zatez = pad.
Slot 1 a 2 CL4 casovani 1.85V System bezi, memtest bez chyb (po hodine, na vic nebyl cas zatim).
Uz fakt nevim co mam vyzkouset abych ztoho dostal funkcni Dual channel :-( kazda rada se mi hodi.


 Profil  
 Předmět: DFI NF590 SLI + Athlon X2 6000+
PříspěvekZaslal v: pá 25. prosinec 2009, 13:00 
Nováček
Nováček

Založen: 25. prosinec 2009
Nahoru
Dobry den,

omluvam se ze zakladam nove tema z touhle starsi deskou, ale mam takovy zvlasti problem. Vsude ctu jak si lide muzou zmenit nasobic (lepe receno snizit) a zvednout bus frequency. Bohuzel at delam co delam, nejde mi zmenit bus frequence (v CPU-Z je stale na 200Mhz)

Klasika na auto je 15x200Mhz=3Ghz, pokud zvednu treba o 5Mhz, v CPU-z je stale 200Mhz.
Kdyz zadam 14x100Mhz, v CPU-z je 14x200Mhz=2800Mhz. Proste stale je 200Mhz, vubec nereaguje na zmenu.

V manualu global.dficlub.com/Upload/BIOS/NF590SLI.pdf na strane 6 muzete videt nastaveni v biosu, menim CPU/C51 HTT Frequency range a proste zadna zmena.

Mam bios z data 26/12/2007, ramky mam podtaktovane, HT nasobic tez.
Setkal se s tim nekdo? Popripade, musi se nekde neco povolit/zakazat? CnQ je vypnute.

Diky za odpovedi.


 Profil  
 Předmět: Re: DFI NF590 SLI + Athlon X2 6000+
PříspěvekZaslal v: pá 25. prosinec 2009, 19:23 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
To je divné, mělo by to podle mě být OK, ale nevím, desku od DFI jsem v ruce neměl :o

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: DFI NF590 SLI + Athlon X2 6000+
PříspěvekZaslal v: so 26. prosinec 2009, 10:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Zkus změnit stejně i CPU/MCP55 HTT frequency - tedy obě naráz CPU/C51 i CPU/MCP55.


 Profil  
 Předmět: Re: DFI NF590 SLI + Athlon X2 6000+
PříspěvekZaslal v: so 26. prosinec 2009, 19:48 
Nováček
Nováček

Založen: 25. prosinec 2009
Nahoru
No tez si nad tim lamu hlavu, mel jsem driv starsi desku od DFI a max spokojenost, ale tady to proste nereaguje.

Zkusil jsem menit oboje parametry, tedy dat je na stejno, ale stale stejna reakce, ve win7 v cpu-z stale 200Mhz :-(

No budu nad tim stale badat..

Asi zkusim pak znova flashnout bios...


 Profil  
 Předmět: Re: DFI NF590 SLI + Athlon X2 6000+
PříspěvekZaslal v: ne 27. prosinec 2009, 23:21 
Nováček
Nováček

Založen: 25. prosinec 2009
Nahoru
Oky, vyreseno, ten nejnovejsi bios byl nejaky cudny... Dal jsem tam starsi bios a reaguje to tak jak ma ...

I tak diky :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.