Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 22. leden 2021, 23:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 249 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 26. leden 2008, 17:59 
Nováček
Nováček

Založen: 11. srpen 2007
Nahoru
Ve čtvrtek 24.1.zakoupený nový MB Asus M2R32 - MVP na který byl dnes dopoledne osazen nový CPU AMD A64 X2 5000+ EE,RAM Kingston 2 x 1024MB 800MHz DDR2,HDD Samsung 320GB Serial ATA/300, 16MB a GPA ASUS EAX1950PRO Radeon X1950PRO Cross Fire odmíta jakoli naběhnout,točí se pouze větráky a dál se nic neděje.
Je to již druhý MB od Asusu,jiný model byl dán do reklamace.
PC stavěl kolega,který se tím živý,tvrtdí, že s MB o Asusu jsou v poslední době problémy,vracel jich několik z různých zdrojů.
Prosím o radu a typ MB i od dalších výrobců do ceny cca.2500,-Kč,na který se zakoupenými komponenty zaměřit.
Díky.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. leden 2008, 13:12 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 23. prosinec 2007
Nahoru
kapitán napsal:
... Prosím o radu a typ MB i od dalších výrobců do ceny cca.2500,-Kč,na který se zakoupenými komponenty zaměřit.
Díky.


http://www.barbone.cz/?stiid=55109&strsort=V4I&str=0&tit=MB%20MSI%20K9A%20Platinum%20%20AM2ATI%20RD580SB600DDR2GlanFWSATAIICrossFire

Jinak asi s CrossFire pro AM2 socket nic jiného neseženeš (rozumím-li tvým požadavkům správně).

Co se týká rozchození té současné desky, zkus vyndat všechny komponenty a postupně je přidávat (první samo RAM - jen jednu a GK ...).
Nejprve jumperem resetuj Bios.

Lázňator napsal:
...

Máš ty paměti skutečně stejného typu (pro stejné napětí)?
Typ EE má jiná požadovaná napětí než základní typ od A-Data.

_________________
MB/M2R32-MVP, CPU/Athlon A64 x2 5000+ EE, HDD/CAVIAR XL WD2500KS SATA II/300 16MB,
RAM/A-DATA 2x1GB DDR2, GK/Radeon X1950 Pro 256MB, DVD-R/Samsung SATA, CD-R/Lite ON IDE, Zdroj/Fortron FSP400-60GLN, BIOS/1009


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. leden 2008, 16:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. listopad 2005
Bydliště: Rožnov p./R.
Nahoru
S biosem 1009 mi nefunguje snizeni HT. Cpuz, everest mi hlasi 1220, nastaveno HT3x. Musim ohledne HT jeste neco nastavovat v biosu? Deje se to jen mne?

_________________
CPU: AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition AM3 MB: Asus M4A88T-V EVO/USB3 GK: MSI GTX 1060 OC 6GB RAM: DDR3 4*2048MB Kingston HyperX Blu 1600MHz CL9 HDD1: Sansung 1TB Sata2 32MB HDD2: WD 5000AAKS Sata2 16 MB DVD: ASUS DRW-2014L1T LCD: Samsung T220 REPRO: Logitech 2.1 X-230 ZDROJ: Forton 500W Blue storm II CHLADIC: Noctua NH-U12P MYS: Logitech MX 518 CASE: TT Armor Jr. BNS Klávesnice: MS Sidewinder X6 CZ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. leden 2008, 18:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. listopad 2005
Bydliště: Rožnov p./R.
Nahoru
Kolik je defaultni napeti na chipsetech a kolik muzu max nastavit?

_________________
CPU: AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition AM3 MB: Asus M4A88T-V EVO/USB3 GK: MSI GTX 1060 OC 6GB RAM: DDR3 4*2048MB Kingston HyperX Blu 1600MHz CL9 HDD1: Sansung 1TB Sata2 32MB HDD2: WD 5000AAKS Sata2 16 MB DVD: ASUS DRW-2014L1T LCD: Samsung T220 REPRO: Logitech 2.1 X-230 ZDROJ: Forton 500W Blue storm II CHLADIC: Noctua NH-U12P MYS: Logitech MX 518 CASE: TT Armor Jr. BNS Klávesnice: MS Sidewinder X6 CZ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. leden 2008, 20:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2006
Bydliště: Měřín
Nahoru
StaryMuz napsal:

Lázňator napsal:
...

Máš ty paměti skutečně stejného typu (pro stejné napětí)?
Typ EE má jiná požadovaná napětí než základní typ od A-Data.


mám 4x tohle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143
a jedou jenom 2x1gb ať to míchám jak to míchám

_________________
Phenom II X3 720 Black@ 3.65Ghz,GA-MA790x-DS4,4Gb ram 1066+ 5-5-5-15,HD7750 800/4500, LCD 22" SAMSUNG


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. leden 2008, 20:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
Lázňator napsal:
mám 4x tohle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143
a jedou jenom 2x1gb ať to míchám jak to míchám


Mam stejnej procesor i desku (bios 1009) a ramky mam 3x 1Gb stejny jako ty. Ze zacatku se mi vypinal komp, ale po nastaveni ramek na 4-4-4-12 a 2,0V a po lazeni procesoru v RightMark CPU Clock Utility je to uz stabilni. Jestli mas ty ramky taktovany na vetsi frekvenci, asi bych dal vsechno na default, dal vsechny 4 ramky a pak bych jim teprve zvedal frekvenci a pripadne i napeti.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 31. leden 2008, 23:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. září 2004
Bydliště: Makotřasy
Nahoru
Tak pánové, tahle deska mě velice zklamala. Uz driv jsem sem psal, ze mi po flashi biosu nenajela. Vyreklamoval jsem jí a dostal jsem jinou. Dnes jsem si koupil Athlona 5000+ Black Edition Brisbane a dal jsem ho do ní. Pořád to padalo a tak jsem kouk na net. Našel jsem ve dvou forech, ze lidem pomohlo flashnout bios na verzi 1009. Tak jsem to udělal (nejsem vážně lama, umím to) a hle, opět po vyzvání k restartu že se vše povedlo počítač prostě nenajel. Najel Bios crash free a řek si o CDčko od desky. Dal jsem mu ho, načet bios z CD, flashnul ho zpátky, vyzval k restartu a..... totál mrtvo, už nefunguje deska vůbec. Nepomuze Clr Cmos, ani vyndat baterku, nic. Naprosto stejna situace jako cca pred tremi mesici, kdy mi taky po flashi odešla.

Takže bacha na to. Nevim jestli je to vadna serie, mám smulu nebo nevím. Každopádně jí jdu zítra reklamovat a necham si jí vyměnit za ASUS M2A (AMD 770) která stojí stejně a je novější...

_________________
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 1. únor 2008, 00:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. listopad 2005
Bydliště: Rožnov p./R.
Nahoru
Taky jsem zklamany. Pred tim jsem Asus K8NE deluxe a nebyl jediny problem. Ted? Problemy s taktovanim, nedoladeny bios atd.

_________________
CPU: AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition AM3 MB: Asus M4A88T-V EVO/USB3 GK: MSI GTX 1060 OC 6GB RAM: DDR3 4*2048MB Kingston HyperX Blu 1600MHz CL9 HDD1: Sansung 1TB Sata2 32MB HDD2: WD 5000AAKS Sata2 16 MB DVD: ASUS DRW-2014L1T LCD: Samsung T220 REPRO: Logitech 2.1 X-230 ZDROJ: Forton 500W Blue storm II CHLADIC: Noctua NH-U12P MYS: Logitech MX 518 CASE: TT Armor Jr. BNS Klávesnice: MS Sidewinder X6 CZ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 1. únor 2008, 08:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. září 2004
Bydliště: Makotřasy
Nahoru
Tak tak. Ten muj starší procesor x2 3600+ tak ten jde taktovat krásně i ted u brachy na asusce s 690G a na tyhle desce občas zlobil. Dneska to jedu reklamovat a necham si to asi vymenit za ASUS M3A... sice je levna a nema na sobe moc součastek, ale tim min se jich muze rozbit :-)

// tak už mám doma ASUS M3A (AMD770,SB600) Začnu testovat, pokud tu neni na ní dred ,založím

_________________
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: 4*1GB RAM
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2008, 21:02 
Nováček
Nováček

Založen: 23. duben 2006
Nahoru
Lázňator napsal:
aragor napsal:
Má nebo zkoušel někdo na téhle desce 4*1GB RAM? jde mi o to jestli to pojede.. a jestli bez problemu na frekvenci 800Mhz i včetně dual chanelu??
mám tenhle kit.. a chcu koupit jeste jeden
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143

dík

no tak to nevím mám totiž úplně stejný paměti A-DATA EE mněl sem 2Gb a přikoupil ještě 2GB a poč. nenajel ani do biosu hned se to seklo přitom jak jedny tak druhý i prohozeně ty A-datky jely ale pouze 2GB jak sem dal všecky 4 tak ani prd ale uvidíš by mě totiž zajímalo jestli to dělá jen mě nebo i ostatným.
Teď jedu 2Gb v poč a 2Gb v šufleti :evil:



TAk ty 4GB RAm (4*1GB )mi jedou v poho :-) mám 64b Visty


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 23. únor 2008, 19:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
Tak si zacinam rikat, ze u tyhle desky asi opravdu hodne zalezi na verzi biosu. Clovek by rekl, ze cim novejsi bios tim lip, ale v tomhle pripade to bude asi uplne obracene. Po vymene procesoru a novejsim biosu (1009) mi zacal komp zamrzat nebo se rovnou vypinat. Po lehcim testovani ve windows, jsem zacal testovat ramky v goldmemory a jaky bylo moje prekvapeni, kdyz dle tohohle softu mi jsou ramky schopny bezet jen na defaultnim casovani a napeti, pri zmene casovani a jakymkoliv napeti ramky vykazujou chyby. Pritom po zakoupeni a otestovani ramek na biosu 0804 bylo vse bez chyb. Dle reakci na czc u tyhle desky je bios 1009 snad nejhorsi co Asus vydal, jenže dalsi je beta a testera se mi delat nechce, jenze mi nic jinyho asi nezbude. Downgrade biosu se mi delat nechce, to by taky nemuselo dopadnout dobre, wonknu by mohl vypravet.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2008, 18:05 
Nováček
Nováček

Založen: 25. únor 2008
Nahoru
pedrs napsal:
Zdravím.

Jsem majitelem této základní desky,tak jestli má někdo nějakou otázku,rád odpovím


Zdravíčko, chci se zeptat jestli jsi nemel problemy s chladicem - pises, ze mas Cooler Master Hyper TX 2 - pry na teto desce nejde otacet? Chtel jsem si ho poridit, ale nejsem si jisty jak tam pasuje.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2008, 19:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. září 2004
Bydliště: Makotřasy
Nahoru
Otáčet s ním nejde => takže saje vzduch z PCB grafický karty a fouká do zdroje... Totálně nakokot.

_________________
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2008, 20:02 
Nováček
Nováček

Založen: 25. únor 2008
Nahoru
Hmm takze bude chladit teplym vzduchem od grafarny :( . Jaky chladič se snese s tohle deskou?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2008, 20:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. září 2004
Bydliště: Makotřasy
Nahoru
Netuším. Já už tu desku nemám. Podruhý umřela při flashovaní biosu. Ted jdu do vodníka.

_________________
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus


 Profil  
 Předmět: Skúsenosti...
PříspěvekZaslal v: so 22. březen 2008, 15:02 
Nováček
Nováček

Založen: 24. červenec 2007
Nahoru
No moje skúsenosti sú asi takéto:
Asus PC Probe II používam v pohode ale vždy si stiahnem najnovšiu verziu.
Mám box chladič a práve bacha na socket otočený o 90 stupňov. Ale zasa niektoré chladiče fúkajú "rovnobežne s RAMkami" ako napr. Evercool Buffalo, Thermaltake TMG a1 a tuším aj OCZ Vanquisher a aj iné, ktoré sa nedajú inak osadiť. Radšej kupovať tie, čo idú na všetky sockety a s vymeniteľným ventilátorom, keby raz odišiel... Inak s BIOSom 1009 nesvieti POWER LED, pričom beta verzia BIOSu 1101 toto opravuje. Avšak, za čo má u mňa ASUS plus, iba na ASUS AM2 doskách fungujú bez problémov Phenomy, pričom na Gigabytkách a MSIčkach, ktoré síce vyhlasovali podporu Phenomov, to funguje snáď len na nejakých typoch. Inakšie HT3 s frekveniou 2,6GHz by som pri Phenomoch nebral moc vážne, lebo Intel C2Q sú na 1066MHz zbernici aj tak omnoho výkonnejšie. Možno ale do budúcna by sa mohla rýchlejšia zbernica hodiť. Ale to už bude mať AMD inú architektúru a integruje do CPU aj GPU, čo si myslím, že bude podmienené tým, že bude spotreba (aj kvôli globálnemu otepľovaniu) zásadne nižšia, než je u procesorov aj grafických kariet dneska.


 Profil  
 Předmět: Problém se startem PC
PříspěvekZaslal v: st 2. duben 2008, 18:08 
Nováček
Nováček

Založen: 13. březen 2008
Nahoru
Při načítání biosu se na monitoru objevují vodorovné čáry a při najížďení Windows se špatně vybarvuje hl. panel-napřed tmavě modrá barva a pak se postupně vybarvuje do orig. Windows. Grafiku jsem měnil, problém přetrvává. Monitory vyzkoušeny asi 4 a výsledek stejný. Při nabíhání biosu je monitor na chvilku bez signálu. Po najetí PC vše pracuje správně. Můžete někdo poradit?
Asus M2R32-MPV, Athlon 64 X2 4400 2*1 GB ram A-Data, ra Radeon 2600 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Problém se startem PC
PříspěvekZaslal v: po 7. duben 2008, 11:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. únor 2007
Bydliště: Trenčín
Nahoru
jelinek napsal:
Při načítání biosu se na monitoru objevují vodorovné čáry a při najížďení Windows se špatně vybarvuje hl. panel-napřed tmavě modrá barva a pak se postupně vybarvuje do orig. Windows. Grafiku jsem měnil, problém přetrvává. Monitory vyzkoušeny asi 4 a výsledek stejný. Při nabíhání biosu je monitor na chvilku bez signálu. Po najetí PC vše pracuje správně. Můžete někdo poradit?
Asus M2R32-MPV, Athlon 64 X2 4400 2*1 GB ram A-Data, ra Radeon 2600 Pro

Skus nahrat najnovsi bios.Mozno to pomoze.

_________________
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 23. červen 2008, 23:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. září 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
Zdravím. Tuto desku mám již skoro třičtvrtě roku a bios verze 1101 mi dělá neplechu s paměťmi i nastavením všech parametrů cpu je téměř nefunkční.

Při downdatování biosu biosu na verzi 0906 (ta by měla být poslední použitelná) často u této desky dochází k černé smrti desky.

Tak se chci zeptat, pokud AFUDOSem downgraduju bios a už se deska nerozjede, uzná mi prodejce reklamaci?

Děkuju za odpověď.

Cirrus

_________________
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. červen 2008, 12:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
Reklamaci by ti uznat meli, spis bude zalezet na konkretnim prodejci. Mam tu samou desku a bios mam 1009, sice jsem si taky uzil nez se mi podarilo vsechno nastavit, ale ted jsem spokojenej. Komp se mi docela casto vypinal, nakonec jsem zjistil, ze ramky A-Data DIMM 2x 1024MB DDR II 800MHz EE jsou na tomhle biosu schopny bezet jen na casovani 5-5-5-18 a napeti 1,9V. Co se tyce zmeny biosu na nizsi verzi, tak jsem na foru asusu u tyhle desky cetl, ze snad s verzi Asus update 6.10 se nekomu povedl flash na bios 0804 z Windows XP.

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 249 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.