Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 12:05

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 56 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 4. prosinec 2007, 22:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. leden 2005
Bydliště: okolí Náchoda
Nahoru
V manuálu mám napsaáno že max pro slot je 1024 MB, celkový maximum je 4GB...

_________________
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 4. prosinec 2007, 22:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. leden 2005
Bydliště: okolí Náchoda
Nahoru
Neporadíte někdo? Mám 6400+ BlackEdition a nechci něco zkur... :oops: Přeci jen poslední CPU, co jsem pořádně taktoval byl můj XP1700 :-)

honzanun napsal:
Tak sem nahrál nový bios (913) a objedvili se mi tam dvě nový položky (v clock and voltage):

NPT Vid control
NPT Fid Control
dále nevím co znamená (nebo spíš, na co má vliv )

Memory clock value

:oops:

Poradíte?

_________________
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. prosinec 2007, 01:15 
Nováček
Nováček

Založen: 10. květen 2006
Nahoru
Nevím jestli není pozdě ale,jedno je napětí procesoru a druhý nasobič.
Napětí mám 1,4 (nevím přesně nejsem doma) a pak mám přidáno v položce nahoře (+0,025).Jinak mám A64 1,8 @ 2,4 naprosto stabilně.Ale pak je nějaký problém protože když zvýším FSB tak už to nenabíhá i pokud mám paměti nastavené pomalu a násobič třeba 7x , 6x .Nevím jestli to nemůže být frekvencí PCI-E nebo PCI nikde jsme nenašel zámek.(možná PCI-E jo ale uplně jinde a jméno taky uplně jiný než bych čekal)Jinak BIOS nejnovější cca listopad 07.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. prosinec 2007, 06:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. březen 2006
Bydliště: K.V Kraj
Nahoru
honzanun napsal:
V manuálu mám napsaáno že max pro slot je 1024 MB, celkový maximum je 4GB...


Nejde mi do hlavy proč na stránkách výrobce je toto:

MEMORY
# Support Dual Channel DDR2 400/533/667/800 MHz
# 4 x DDR2 DIMM Memory Slot
# Max. Supports up to 8GB Memory

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-s ... hp?S_ID=17

_________________
Klasutrofóbie je strach z uzavřených prostorů. Například: Jdu do hospody a bojím se, že je zavřeno.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. prosinec 2007, 18:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. březen 2006
Bydliště: K.V Kraj
Nahoru
Tak max.je 8GB /2*2GB jede v poho.

Dík all :wink:

_________________
Klasutrofóbie je strach z uzavřených prostorů. Například: Jdu do hospody a bojím se, že je zavřeno.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. červen 2008, 18:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
nevíte prosimvás jak na této desce aktivovat SATA2?? (3Gb/s). Totiz v HD tune mam napsano ze hdd jede v rezimu SATA1...koukněte:
http://fotoalba.cz/fotky/12995390

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: čt 24. červenec 2008, 20:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Bydliště: ValMez
Nahoru
Podle toho obrázku myslím že HDD ti jede rychlostí SATAII 300Mb/s ale v režimu IDE. Tzn. žádný AHCI ani RAID :) Takhle to vypadá u mě na tý samý desce... když klikneš na Benchmark tak by to mělo naměřit průměr tak 60MB/s .... SATAI je pomalejší, tam to dělá tak 45MB/s co jsem měřil
Obrázek

a zapracuj na chlazení disku 48°C je na hranici životnosti :!: říká se že teplota disku by neměla překročit 50°C, tak pokud chceš aby ještě nějakou chvíli fungoval doporučuji to řešit hned! ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: čt 24. červenec 2008, 21:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
dikes, uz nejakou dobu chladim disky 12cm fanem. akorat me stve ze mam neustale zapraseny predni kryt v miste kde to nasava(mam důrkovaný kryt-viz odkaz na case),no ale co uz delat kdyz ty hdd chci mit chlazene ze...ted maji 33° :-)
jinak ja se v tech sata2...ahci ...atd atd pojmech uz nevyznam,ale nejak me to asi netrapi :-)

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: st 3. prosinec 2008, 22:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
Tak se mi dneska stalo, ze po zapnuti poctace s touto deskou se v XP zrychlil beh casu :? System jsem projel antivirem (NOD) a spyware terminatorem a pak jsem zjistil, ze takhle bezi i v BIOSU :( Nemel jste nekdo podobny problem s touto deskou?

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Gigabyte Z370 Gaming K3 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | AMD VEGA 64 8GB LIQUID 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: po 25. květen 2009, 18:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
Potrebuju nutne poradit! Ten problem s casem se nejak sam vyresil ..... ale mam s touto desko jine problemy. Nejdrive obcas nesel internet, nebo sel a pak najednou prestal fungovat. Protoze IP dostavam pres DHCP, zkousle jsem ho obnovit ... zkousel jsem i restartovat sit, ale pomahal pouze restart PC a to jen obcas. Pak se pridal problem, ze pri nabihani WIN XP Prof se PC automaticky restartoval jen tak z niceho nic, ale sem tam to nabehlo i bez problemu. Rikal jsem si, ze je cas reinstalovat system, ale problemy pretrvavaji i na nove instalaci. Navic pri stahovani se me mnohokrat soubor nestahne cely, hodi to chybu a musim ho stahnout znovu.
Zkousel jem otestovat pameti memtestem, ktery spousti sama deska a ten me vyhodil v pametich (2x512 A-DATA 800Mhz, 2x1024 Transcend 800Mhz) mrte chyb, ale na mem druhem PC memtest nevyhodi chybu ani jednu :?

Sestava je:

Athlon 64 LE-1620 2400Mhz (netaktovano), BIOSTAR TA690G AM2 (int. grafika), 2x512 A-DATA 800Mhz, 2x1024 Transcend 800Mhz, Samsung 200g sata II, Windows XP Professional SP3.

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Gigabyte Z370 Gaming K3 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | AMD VEGA 64 8GB LIQUID 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: po 25. květen 2009, 19:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
jenom jsi nenapsal jestli jsi ty same pameti pouzil i v tom pocitaci, kde ti to ty chyby nenajde. Treba muze jit o kompatibilitu tech ram s touto deskou. Na jine desce treba ta ramka muze fungovat v poho a na tehle ne- je to sice ne uplne normalni ale stat se to muze.
Jinak ja s deskou zadne problemy nemam. Nejlepsi by bylo zkusit nejakou jinou ram na teto desce a cekat jestli bude delat problemy taky. Nejlepe nezapojuj více modulů ram-radeji jen jeden.

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: po 25. květen 2009, 19:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Bydliště: ValMez
Nahoru
Tak si zkus pohrát s těma pamětma, když tam máš chyby :-) nechat třeba jen A-daty nebo jen Transcend a pořádně otestovat... popřípadě pokud máš ADATA z Extreme Edition (červené s chladičem) tak zkus zvýšit napětí ... řekněme na 2.2V... s tou sítí mě to taky nějak blbne (teď nevim jestli je to zrovna touhle deskou, protože na síťi mám 3 PC) ale někdy se stane že prostě z ničeho nic spadne připojení na net. Řeším to tak, že vypnu router a modem a pak je zas oba zapnu a naskočí to. Ovšem mám spíše podezření na chybu v routeru než v téhle desce...OS mám Vista Premium.
Můžeš taky zkusit naflashovat poslední BIOS, třeba pomůže :) (ale opatrně)


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: po 25. květen 2009, 22:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
2 dech: jj pouzil jsem ty same pamti i v mem druhem pocitaci a tam je to OK ... zkousel jsem tim memtestem projet i pameti jednotlive
2 EasyM@n: ty cervene A-DATA mam v druhem PC :-) jinak napeti je 1.95V a zapomel jsem napsat, ze bezeli v tom PC temer rok bez problemu
Co se tyce updatu BIOSu, to jsem zkousel a i kdyz to probehlo uspesne tak v hlavnim menu se me to po vyberu jakekoliv polzky seklo a musel jsem PC resetovat.... tak jsem tam vratil BIOS puvodni a delalo to totez, ale divne je, ze po nekolika zapnutich a vypnutich to najednou zase slo :?

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Gigabyte Z370 Gaming K3 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | AMD VEGA 64 8GB LIQUID 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: út 26. květen 2009, 13:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
Zkousel jsem pred chvili zvedat napeti jak na pametich, NB/SB, HT, tak i na procesoru, ale bezezmeny. :(

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Gigabyte Z370 Gaming K3 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | AMD VEGA 64 8GB LIQUID 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět: Athlon 64 X2 7550 (AM2+) do Biostar TA690G (AM2)
PříspěvekZaslal v: so 12. září 2009, 12:03 
Nováček
Nováček

Založen: 12. září 2009
Nahoru
potrebuji vymenit procesor protoze na starem se ulomila nozicka a chci koupit novy ale se sockety AM2 uz skoro nikde nemaji a cetl sem nekde ze procesor AM2+ do AM2 desky nacpu a dokonce i zprovoznim s mensim vykonem

dalsi otazka je jestli utahnu tohle na zdroji 420W
Citace:
CPU:AMD Athlon X2 7550
MB:Biostar TA690G
RAM:A-Data Extreme Vitesta Ed. 1Gb
HDD:Seagate 320Gb
ATI HD4850 512Mb


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon 64 X2 7550 (AM2+) do Biostar TA690G (AM2)
PříspěvekZaslal v: so 12. září 2009, 14:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Utahne a procak bude pracovat. Myslim, ze zasadni rozdil mezi AM2 a AM3 jen v pametech (DDR2 vs. DDR3).
Kazdopadne deska s AM2 je schopna pracovat s procesorem AM2+ s AM3 uz ne.

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 56 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.