Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 20:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 56 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. květen 2007, 12:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. leden 2005
Bydliště: okolí Náchoda
Nahoru
Hmm, tak mám další problém s touto deskou - nejde mi obraz přes DVi - jde jen přes d-sub :-(

Už mě začíná nějak štvát.

(moje CPU X2 3800+ s ní nedostanu ani o 100Mhz výš :-())

_________________
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. květen 2007, 17:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. leden 2005
Bydliště: okolí Náchoda
Nahoru
Tak taktování výrazně pomůže poslední bios - bez něj ani ťuk, teď jedu jen na automatickej overclock na 2400mhz při 1,2V, HTT na 1200Mhz.

Jinak jsem přišel na to, že tahle deska není ještě podporována Speedfanem :-(

honzanun napsal:
Hmm, tak mám další problém s touto deskou - nejde mi obraz přes DVi - jde jen přes d-sub :-(

Už mě začíná nějak štvát.

(moje CPU X2 3800+ s ní nedostanu ani o 100Mhz výš :-())

_________________
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. květen 2007, 18:28 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
nojo, cos čekal od desky za pár šupů která je jasně deklarovaná jako "non-overclockable" :oops:

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. květen 2007, 19:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. leden 2005
Bydliště: okolí Náchoda
Nahoru
"non-overclockable" - to bych netvrdil - na PCtuningu je její recenze, kde jí recenzent docela chválí - třeba co se snatavní pamětí týče, dá se takový najít u fullATX desek až v absolutním high-endu....

zombux napsal:
nojo, cos čekal od desky za pár šupů která je jasně deklarovaná jako "non-overclockable" :oops:

_________________
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. květen 2007, 19:07 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
to možná ano, ale u takovýhohle ultralowendu se nedá počítat s kvalitními součástkami, a to že umožňuje hodně nastavení automaticky neznamená velkou přetaktovatelnost, tím spíš když s ní výrobce víceméně nepočítá


//edit Wilik - tohle neni ultralow-end, ale serie T-force, tj. na taktovani...

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. květen 2007, 21:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
Na zahranicnich forech lze najit informace o tom, ze FSB se podarilo lidem dostat i pres 300 :wink:

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Gigabyte Z370 Gaming K3 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | AMD VEGA 64 8GB LIQUID 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 8. červen 2007, 00:10 
Nováček
Nováček

Založen: 08. červen 2007
Nahoru
odkial sťahujete ten bios? Robím to prvýkrát a na stránke biostaru o nej nie je ani písmenko

na http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-s ... hp?S_ID=17 som našiel TA690G AM2_17_bios.exe, ale funkciu Cool n Quiet a rýchlosť vetrákov v biose stále neviem nájsť


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 9. říjen 2007, 12:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
funkci cool n quite nezapinas v biose ale ve woknech...ovladaci panely-možnosti napájení a dáš minimální spotreba a je to zaple

1) a k tomuto mam dotaz...takhle mi to slo na minulem procaku (Athlon 64) a taky mi to ŠLO na současném porcaku Athlon 64 X2...kdyz sem nic nedelal tak se procak podtaktoval a jel na 1000Mhz....ale ted ne,a nevim cim to je ani nevim co sem udelal ze se to nechce podtaktovávat.
mam zaplou "min. spotrebu"
mam nahrane drivery ze stranek amd pro procak, a taky mam nahrany nejaky dualcore-optimizer, taky ze stranek amd

VYRESENO...prave i ma deska(prekvapive-asi po novem biosu) ma v biosu polozku ktera zapina podporu cool and quite...takze nejdriv mrknout do biosu a pak ve winech nastavte "minimalni spotreba"

2)temer vzdycky kdyz mi startujou wokna tak při té znělce když se už dostáváte na plochu mi vypne monitor a hleda signal na analogu a pak zas na digitalu a plocha se objevi. nekdy mi monitor zhasne a pise ze neni v optmalnim modu, ale zachvili se zase obejvi plocha a je to ok....to se vzdy deje pri staru woken. monitak mam syncmaster205bw...jedu pres DVI a mam to zaple v GK X1950pro (ktera mimochodem hrozne rve-jinak by to byl hodne tichy komp)

3) proc mam ve spravci zarizeni 2 grafarny(chapu proc 2: integrovana a druha X1950) ale nechapu proc je na jedne napsano X1950pro a druha X1950pro secondary....kdyz by to pritim mela byt nejaka ta integrovana GK

4) jo a: zkusil sem kabel od monitaku dat do druheho konektoru DVI na X1950pro a zacali pověstné blacouty...furt mi blikal monitor, tak sem to dal do te puvodni a aspon to prestalo blikat...jezis copak nemuze to uz vsechno fungovat normalne???

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2007, 11:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
zdarte, lidicky jak pak ji taktujete(tedy cpu)? ja v tomhle nejsem světaznalý. ale precet jsem si vsecky clanky na PCT ohledne toho taktovani a vcetne clanku o tehle desce...ale nejak se nemuzu priblizit 2,8 Ghz. ted jedu v poho na 2,6 bez zvyseni napeti a HT mam 1Ghz a DDR pod default (375Mhzx2=750mhz)takze nemusim tim padem zvysovat napeti na DDR nebo HT.
btw. muj HW mam v podpisu.
Cet sem tu ze je nejaky problem s PCI-E lockem...coz sam muzu potvrdit ze sem nenasel v biosu tuto polozku. je tam akorat neco zdanlive podobneho PCIE overclockable - disabled,takze bych cekal ze by tohle mohl byt ten lock.
Ale normalne to spousta lidi vytahne na 3Ghz,tak sakra co delam blbe?.
Uz sem zvysil napeti z default 1,296 na 1,33 a furt to padalo pri 266"fsb" x 10,5 = 2793Mhz (vzdy tak aby HT bylo tesne k 1Ghz a aby i ramky byly pod defaulte)
teplota je v klidu 32C a v zatezi stezi dosahne 40C a mam na tom Arctic Cooling Alpine 64
diks

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2007, 21:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. říjen 2006
Nahoru
Myslím, že ne každý procák dá 3GHz. Zvlášť 65nm jádra. Zítra zkusím co vymáčknu z mojí TA690G a A64 X2 3800+ 35W, ale nedělám si iluze o 3GHz. Bude zajímavé vědět kde je strop, ale stejně mi to pak poběží o dost níž kvůli stabilitě a teplu páč to nebude herní stroj.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2007, 22:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
richie08 napsal:
Myslím, že ne každý procák dá 3GHz. Zvlášť 65nm jádra. Zítra zkusím co vymáčknu z mojí TA690G a A64 X2 3800+ 35W, ale nedělám si iluze o 3GHz. Bude zajímavé vědět kde je strop, ale stejně mi to pak poběží o dost níž kvůli stabilitě a teplu páč to nebude herní stroj.

no ale šak 65nm je jenom velikost nějakých těch částeček(tranzistorů?), od čehož se akorát odvíjí voltáž cpu(65 min a 90vic),a né to jestli je cpu dobre taktovatelne. proste nemuzes rict ze se 65nm cpu taktujou hur/lip nez 90nm.

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 17. říjen 2007, 06:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. říjen 2006
Nahoru
Ono to ve skutečnosti není jenom "velikost částeček", ale nová výrobní technologie je natolik odlišná, že se samotný čip musí upravit. Toho výrobce využívá k tomu, že upraví jádro zhlediska výtěžnosti/výkonu.

Výsledkem je třeba to, že 65nm u Intelu byl jednoznačný posun vpřed z hlediska spotřeby a frekvencí zatímco u AMD nejrychlejším modelům vládnou 90nm. Na opačné spektru je můj 90nm A64 X2 3800+ s 35W. Však také AMD přiznalo, že 65nm proces pro A64 nebyl dotažen do konce jak je zvykem, protože se vše vsadilo na K10.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 17. říjen 2007, 08:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
no jo,ale tak to mi nerikej ze nepujde nataktovat vic kdyz sem do neho este nepustil zadny volt navic. deska do nej pousti defaultne 1,296V a podle info na amd (v mem podpisu) zvlada do 1,35V. No a tak se chci zeptat jak to je v praxi...esi opravdu muzu jit az na tu 1,35 nebo jestli i vys a jestli teda u tech 65nm vubec de,dik

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 22. říjen 2007, 19:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. říjen 2006
Nahoru
Zkousel jsem na me Biostarce TA690G FSB a da 295MHz, takze pro low heat taktovace je rezerva dostatecna. Me staci 2.4GHz.

Integrovana grafika me take dost prekvapila. Behaji na ni stare hry lepe nez na me stare GF4200Ti. Spokojenost.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 07:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
richie08 napsal:
Zkousel jsem na me Biostarce TA690G FSB a da 295MHz, takze pro low heat taktovace je rezerva dostatecna. Me staci 2.4GHz.

Integrovana grafika me take dost prekvapila. Behaji na ni stare hry lepe nez na me stare GF4200Ti. Spokojenost.


a tech 295 si dal bez zvysovani napeti jo? a kolik si mel prosimta HT Mhz a DDR2 Mhz?
dik

btw. ja zadne black outy s touhle deskou nemam(pri pouziti integrovane GK,pri pouziti externi mi to akorat 2x blikne pri startu woken (x1950pro))
mam aktulani bios(R69AM913.BST) a DVI na DVI lcd

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 19:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. říjen 2006
Nahoru
dech>
Těch 295 FSB jsem dosáhl když jsem zkoušel nakolik je limit právě FSB.
Nastavení BIOSu (913): HT 600, CPU mult. 6x, RAM DDR2 400 (fyzicky mam 800).

Trochu me stve, ze deska na manualni OC neumoznuje nizsi napeti nez 1.95V misto defaultnich 1.8V. Jinak muj X2 3800+ EE SFF (35W) naběhl i na 2.9GHz (při 1.275V), ale stabilni to vůbec nebylo a víc voltů do toho jsem pouštět nechtěl.


 Profil  
 Předmět: Biostar - PCI
PříspěvekZaslal v: so 27. říjen 2007, 13:11 
Nováček
Nováček

Založen: 27. říjen 2007
Nahoru
Zdravím,
jsem čerstvým majitelem této desky.Hned na úvod jsem narazil na problém.
Zařízení v PCI slotech jakoby vůbec neexistovala.Jedná se o TV a WiFi karty.
V jiném PC jedou bez problémů.Bios je nejnovější v základním nastavení.
Je potřeba někde něco zapnout,vypnout,nastavit atd. aby to chodilo? Nebo je to HW chyba? Poradí někdo?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 30. říjen 2007, 23:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. leden 2005
Bydliště: okolí Náchoda
Nahoru
Tak sem nahrál nový bios (913) a objedvili se mi tam dvě nový položky (v clock and voltage):

NPT Vid control
NPT Fid Control
dále nevím co znamená (nebo spíš, na co má vliv )

Memory clock value

:oops:

Poradíte?

_________________
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 3. listopad 2007, 14:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
kolik vám deska detekuje větráčků??
na desku se dá připojit celkem 4 větráčky (CPU,northbridge,2x sysfan)
Deska mi nadetekuje pouze 3-cpu a 1 sys. a 1 NB , o 2. sys fanu neví - ale točí se. každopádně nevím jak se rychle točí a nejde regulovat že. Vím, že to není větráčkem- zkoušel jsem tam přidělat ten co na těch ostatních 2 jde.
Dělá vám to taky? nebo je to zas jenom u mě?dik

edit

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 3. prosinec 2007, 19:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. březen 2006
Bydliště: K.V Kraj
Nahoru
Je možno tuto desku osadit pamětí 2*2GB ? nebo jen 4*1GB

Pls mohl by mi někdo poradit?díkes

_________________
Klasutrofóbie je strach z uzavřených prostorů. Například: Jdu do hospody a bojím se, že je zavřeno.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 56 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.