PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Biostar TA690G AM2 (AM2, 690G) - zkusenosti?
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=87&t=92639
Stránka 2 z 3

Autor:  honzanun [ po 28. květen 2007, 12:40 ]
Předmět: 

Hmm, tak mám další problém s touto deskou - nejde mi obraz přes DVi - jde jen přes d-sub :-(

Už mě začíná nějak štvát.

(moje CPU X2 3800+ s ní nedostanu ani o 100Mhz výš :-())

Autor:  honzanun [ po 28. květen 2007, 17:34 ]
Předmět: 

Tak taktování výrazně pomůže poslední bios - bez něj ani ťuk, teď jedu jen na automatickej overclock na 2400mhz při 1,2V, HTT na 1200Mhz.

Jinak jsem přišel na to, že tahle deska není ještě podporována Speedfanem :-(

honzanun napsal:
Hmm, tak mám další problém s touto deskou - nejde mi obraz přes DVi - jde jen přes d-sub :-(

Už mě začíná nějak štvát.

(moje CPU X2 3800+ s ní nedostanu ani o 100Mhz výš :-())

Autor:  zombux [ po 28. květen 2007, 18:28 ]
Předmět: 

nojo, cos čekal od desky za pár šupů která je jasně deklarovaná jako "non-overclockable" :oops:

Autor:  honzanun [ po 28. květen 2007, 19:00 ]
Předmět: 

"non-overclockable" - to bych netvrdil - na PCtuningu je její recenze, kde jí recenzent docela chválí - třeba co se snatavní pamětí týče, dá se takový najít u fullATX desek až v absolutním high-endu....

zombux napsal:
nojo, cos čekal od desky za pár šupů která je jasně deklarovaná jako "non-overclockable" :oops:

Autor:  zombux [ po 28. květen 2007, 19:07 ]
Předmět: 

to možná ano, ale u takovýhohle ultralowendu se nedá počítat s kvalitními součástkami, a to že umožňuje hodně nastavení automaticky neznamená velkou přetaktovatelnost, tím spíš když s ní výrobce víceméně nepočítá


//edit Wilik - tohle neni ultralow-end, ale serie T-force, tj. na taktovani...

Autor:  Howkey [ po 28. květen 2007, 21:44 ]
Předmět: 

Na zahranicnich forech lze najit informace o tom, ze FSB se podarilo lidem dostat i pres 300 :wink:

Autor:  olbrait [ pá 8. červen 2007, 00:10 ]
Předmět: 

odkial sťahujete ten bios? Robím to prvýkrát a na stránke biostaru o nej nie je ani písmenko

na http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-s ... hp?S_ID=17 som našiel TA690G AM2_17_bios.exe, ale funkciu Cool n Quiet a rýchlosť vetrákov v biose stále neviem nájsť

Autor:  dech [ út 9. říjen 2007, 12:04 ]
Předmět: 

funkci cool n quite nezapinas v biose ale ve woknech...ovladaci panely-možnosti napájení a dáš minimální spotreba a je to zaple

1) a k tomuto mam dotaz...takhle mi to slo na minulem procaku (Athlon 64) a taky mi to ŠLO na současném porcaku Athlon 64 X2...kdyz sem nic nedelal tak se procak podtaktoval a jel na 1000Mhz....ale ted ne,a nevim cim to je ani nevim co sem udelal ze se to nechce podtaktovávat.
mam zaplou "min. spotrebu"
mam nahrane drivery ze stranek amd pro procak, a taky mam nahrany nejaky dualcore-optimizer, taky ze stranek amd

VYRESENO...prave i ma deska(prekvapive-asi po novem biosu) ma v biosu polozku ktera zapina podporu cool and quite...takze nejdriv mrknout do biosu a pak ve winech nastavte "minimalni spotreba"

2)temer vzdycky kdyz mi startujou wokna tak při té znělce když se už dostáváte na plochu mi vypne monitor a hleda signal na analogu a pak zas na digitalu a plocha se objevi. nekdy mi monitor zhasne a pise ze neni v optmalnim modu, ale zachvili se zase obejvi plocha a je to ok....to se vzdy deje pri staru woken. monitak mam syncmaster205bw...jedu pres DVI a mam to zaple v GK X1950pro (ktera mimochodem hrozne rve-jinak by to byl hodne tichy komp)

3) proc mam ve spravci zarizeni 2 grafarny(chapu proc 2: integrovana a druha X1950) ale nechapu proc je na jedne napsano X1950pro a druha X1950pro secondary....kdyz by to pritim mela byt nejaka ta integrovana GK

4) jo a: zkusil sem kabel od monitaku dat do druheho konektoru DVI na X1950pro a zacali pověstné blacouty...furt mi blikal monitor, tak sem to dal do te puvodni a aspon to prestalo blikat...jezis copak nemuze to uz vsechno fungovat normalne???

Autor:  dech [ út 16. říjen 2007, 11:03 ]
Předmět: 

zdarte, lidicky jak pak ji taktujete(tedy cpu)? ja v tomhle nejsem světaznalý. ale precet jsem si vsecky clanky na PCT ohledne toho taktovani a vcetne clanku o tehle desce...ale nejak se nemuzu priblizit 2,8 Ghz. ted jedu v poho na 2,6 bez zvyseni napeti a HT mam 1Ghz a DDR pod default (375Mhzx2=750mhz)takze nemusim tim padem zvysovat napeti na DDR nebo HT.
btw. muj HW mam v podpisu.
Cet sem tu ze je nejaky problem s PCI-E lockem...coz sam muzu potvrdit ze sem nenasel v biosu tuto polozku. je tam akorat neco zdanlive podobneho PCIE overclockable - disabled,takze bych cekal ze by tohle mohl byt ten lock.
Ale normalne to spousta lidi vytahne na 3Ghz,tak sakra co delam blbe?.
Uz sem zvysil napeti z default 1,296 na 1,33 a furt to padalo pri 266"fsb" x 10,5 = 2793Mhz (vzdy tak aby HT bylo tesne k 1Ghz a aby i ramky byly pod defaulte)
teplota je v klidu 32C a v zatezi stezi dosahne 40C a mam na tom Arctic Cooling Alpine 64
diks

Autor:  richie08 [ út 16. říjen 2007, 21:06 ]
Předmět: 

Myslím, že ne každý procák dá 3GHz. Zvlášť 65nm jádra. Zítra zkusím co vymáčknu z mojí TA690G a A64 X2 3800+ 35W, ale nedělám si iluze o 3GHz. Bude zajímavé vědět kde je strop, ale stejně mi to pak poběží o dost níž kvůli stabilitě a teplu páč to nebude herní stroj.

Autor:  dech [ út 16. říjen 2007, 22:49 ]
Předmět: 

richie08 napsal:
Myslím, že ne každý procák dá 3GHz. Zvlášť 65nm jádra. Zítra zkusím co vymáčknu z mojí TA690G a A64 X2 3800+ 35W, ale nedělám si iluze o 3GHz. Bude zajímavé vědět kde je strop, ale stejně mi to pak poběží o dost níž kvůli stabilitě a teplu páč to nebude herní stroj.

no ale šak 65nm je jenom velikost nějakých těch částeček(tranzistorů?), od čehož se akorát odvíjí voltáž cpu(65 min a 90vic),a né to jestli je cpu dobre taktovatelne. proste nemuzes rict ze se 65nm cpu taktujou hur/lip nez 90nm.

Autor:  richie08 [ st 17. říjen 2007, 06:57 ]
Předmět: 

Ono to ve skutečnosti není jenom "velikost částeček", ale nová výrobní technologie je natolik odlišná, že se samotný čip musí upravit. Toho výrobce využívá k tomu, že upraví jádro zhlediska výtěžnosti/výkonu.

Výsledkem je třeba to, že 65nm u Intelu byl jednoznačný posun vpřed z hlediska spotřeby a frekvencí zatímco u AMD nejrychlejším modelům vládnou 90nm. Na opačné spektru je můj 90nm A64 X2 3800+ s 35W. Však také AMD přiznalo, že 65nm proces pro A64 nebyl dotažen do konce jak je zvykem, protože se vše vsadilo na K10.

Autor:  dech [ st 17. říjen 2007, 08:31 ]
Předmět: 

no jo,ale tak to mi nerikej ze nepujde nataktovat vic kdyz sem do neho este nepustil zadny volt navic. deska do nej pousti defaultne 1,296V a podle info na amd (v mem podpisu) zvlada do 1,35V. No a tak se chci zeptat jak to je v praxi...esi opravdu muzu jit az na tu 1,35 nebo jestli i vys a jestli teda u tech 65nm vubec de,dik

Autor:  richie08 [ po 22. říjen 2007, 19:28 ]
Předmět: 

Zkousel jsem na me Biostarce TA690G FSB a da 295MHz, takze pro low heat taktovace je rezerva dostatecna. Me staci 2.4GHz.

Integrovana grafika me take dost prekvapila. Behaji na ni stare hry lepe nez na me stare GF4200Ti. Spokojenost.

Autor:  dech [ út 23. říjen 2007, 07:36 ]
Předmět: 

richie08 napsal:
Zkousel jsem na me Biostarce TA690G FSB a da 295MHz, takze pro low heat taktovace je rezerva dostatecna. Me staci 2.4GHz.

Integrovana grafika me take dost prekvapila. Behaji na ni stare hry lepe nez na me stare GF4200Ti. Spokojenost.


a tech 295 si dal bez zvysovani napeti jo? a kolik si mel prosimta HT Mhz a DDR2 Mhz?
dik

btw. ja zadne black outy s touhle deskou nemam(pri pouziti integrovane GK,pri pouziti externi mi to akorat 2x blikne pri startu woken (x1950pro))
mam aktulani bios(R69AM913.BST) a DVI na DVI lcd

Autor:  richie08 [ st 24. říjen 2007, 19:25 ]
Předmět: 

dech>
Těch 295 FSB jsem dosáhl když jsem zkoušel nakolik je limit právě FSB.
Nastavení BIOSu (913): HT 600, CPU mult. 6x, RAM DDR2 400 (fyzicky mam 800).

Trochu me stve, ze deska na manualni OC neumoznuje nizsi napeti nez 1.95V misto defaultnich 1.8V. Jinak muj X2 3800+ EE SFF (35W) naběhl i na 2.9GHz (při 1.275V), ale stabilni to vůbec nebylo a víc voltů do toho jsem pouštět nechtěl.

Autor:  Hubert008 [ so 27. říjen 2007, 13:11 ]
Předmět:  Biostar - PCI

Zdravím,
jsem čerstvým majitelem této desky.Hned na úvod jsem narazil na problém.
Zařízení v PCI slotech jakoby vůbec neexistovala.Jedná se o TV a WiFi karty.
V jiném PC jedou bez problémů.Bios je nejnovější v základním nastavení.
Je potřeba někde něco zapnout,vypnout,nastavit atd. aby to chodilo? Nebo je to HW chyba? Poradí někdo?

Autor:  honzanun [ út 30. říjen 2007, 23:41 ]
Předmět: 

Tak sem nahrál nový bios (913) a objedvili se mi tam dvě nový položky (v clock and voltage):

NPT Vid control
NPT Fid Control
dále nevím co znamená (nebo spíš, na co má vliv )

Memory clock value

:oops:

Poradíte?

Autor:  dech [ so 3. listopad 2007, 14:09 ]
Předmět: 

kolik vám deska detekuje větráčků??
na desku se dá připojit celkem 4 větráčky (CPU,northbridge,2x sysfan)
Deska mi nadetekuje pouze 3-cpu a 1 sys. a 1 NB , o 2. sys fanu neví - ale točí se. každopádně nevím jak se rychle točí a nejde regulovat že. Vím, že to není větráčkem- zkoušel jsem tam přidělat ten co na těch ostatních 2 jde.
Dělá vám to taky? nebo je to zas jenom u mě?dik

edit

Autor:  Kaco [ po 3. prosinec 2007, 19:30 ]
Předmět: 

Je možno tuto desku osadit pamětí 2*2GB ? nebo jen 4*1GB

Pls mohl by mi někdo poradit?díkes

Stránka 2 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/