Ahoj,vyhledal jsem zase po dlouhé době vaši pomoc protože si nevím rady s chlazením mého cpu.
Před pár lety jsem si poskládal budget pc na hraní:(Battlefield BC2,BF3,BF4,BF1.)
skříň Nanoxia deep silence 3
cpu i5 2500k
deska msi z77-ud3
grafika rx580 8gb nitro+ special edition (kupována před pár týdny).
To nejhlavnější je že cpu při základních taktem s boostem chladil RAIJINTEK AIDOS,který jsem volil
hlavně kvůli ceně a se kterým jsem byl spokojený tak už jsem to nechal být.Doba ale pokročila a
koupil jsem si Battlefield V a zjistil jsem že teploty ve skříni a na procesoru jsou celkem mimo.
Myslím že hodně tomu přispěla i nová grafika.Puvodní nanoxia fany jsem vyhodil a nahradil je noctua nf s12b redux 1200.Rám na hdd jsem vyhodil aby intake fany měly volný přístup do skříně.Airflow se hodně zlepšilo protože grafika jede z 79°C na 65°C při asi 650 ot/min.
Ted k problému.
Koupil jsem Battlefield 5 a zjistil jsem že processor celkem nedává a tak jsem ho nataktoval na 4.4ghz stabilně při 1.27V vcore.
Raijintek Aidos se z toho může zbláznit a řve pořád na 2000ot./min. a jelikož mám pc v obýváku a manželka chce sledovat večerní program bez startu letadla

Několik dní sleduju videa s testama a recenzema chladičů,pročítám fora atd.ale hlava mi jde trošku kolem.
Všude se doporučuje CM Hyper 212 evo a já nechápu proč.Vždytˇje to chladič starší než můj cpu (ikdyž tehdy určitě byl výborný) protože jsem nad ním uvažoval když jsem pc skládal ale jelikož mě tlačily finance a byl víc jak 2x dražší než Aidos (600Kč) nechápu proč ho doporučují i v roce 2018??!
Navíc jsem zjistil že jsou 2 verze (US a EU) a ta EU je prý víc shitty.
Moje otázka zní: jaký chladič na přetaktovaný 2500k? S myšlenkou na budoucnost upgrade (2600k,3770k).?
Všude opěvovaná Fera 3 se bojím že by to taky nezvládla a tak jsem posunul hranici rozpočtu kolem 1200Kč.Nechce se mi kupovat chladič za více protože uchladit to umí i Aidos na max.69°C.
Pokud jste se dočetli až sem tak děkuji