Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 4. prosinec 2020, 01:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 49 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. srpen 2007, 01:26 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 20. září 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
dR@gon napsal:
AC Silencer NV5 rev. 3 nelze připojit přímo na napájení grafik od ASUSu. Maj jinej konektor. Takže řešení je napájet to přímo ze zdroje...

PS: Někdo si někde stěžoval na to, že jim nešel silencer na kartách řady 6800 kvůli pasivům na napájecích modulech. Já jsem s tim problém neměl. Mezeru mezi pasivem a silencerem mam kolem 2mm což je dostačující...

Me se stalo oboji :D
1. S konektorem sem si pohral nozikem a uz se vejde. (mam leadtek)
2. Me se silencer pasivu primo dotyka, ale na karte sedi dobre a chladi taky dobre, takze tam velkej tlak asi nebude.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 5. říjen 2007, 10:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2004
Bydliště: CZ-Brno a SK-Nové Zámky
Nahoru
Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B na tuhle deskuMSI K9N SLI Platinum se nedá uchytiť vadí mu tam kondenzátor okrem toho jsem zkoušal aj Zalman CNPS9700 Led je tam problém taký že by foukal horký vzduch buď do zdroja směrem nahoru, ale ja mám skříň Thermaltake Kandalfa a foukalo to do stropu skřině. Potom jsem zkoušal Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM,který jsem tam nevěděl prichytit kvůli originálnému přichytění na chladič na deske, která je zakrivená obloukem :(.
Dál chladič Noctua NH-U12F po menšej úprave ocelového přichycení z druhej strany, byl už kompatibilný s tuhle deskou :-D

_________________
MSI K9N SLI Platinum AM2 - nForce 570SLI, AMD A64 X2 6000+, chladič Noctua NH-U12F, DDR2 Kingston 2x1GB/800MHz CL5 Dual Channel, Sapphire ATI Radeon X1950GT 512MB DDR3 + Arctic-Cooling Accelero S1, HDD 2xHitachi S-ATAII/300 320GB 7200ot. 16MB cache, LG GSA-H54LRBB Light Scribe, LG GSA-H55NRBB SecurDisc, Skříň Thermaltake VA9000BWSD Kandalf, Zdroj Corsair HX520 520W, LCD panel LG 20" LCD L204WT , Klávesnice s myší Logitech Cordless Desktop S510, Repro - Logitech Z-3 2.1 , Přídavné ventilátory 4xScythe (Blue LED 12cm) - 17dB
Druhé PC v rekonstrukci


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 14:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 12. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Predaplikovana pasta na AC Freezeru 64 Pro je k nicemu. Nekde jsem cetl, ze tam je nanesena pasta kvalitni, tudiz jsem ji tam nechal.. Pri pretaktovani procesoru vsak chladic vubec nestihal, teplota se blizila az k 60ti stupnum v zatezi. Po vymene pasty za obycejnou silikonovou se teplota v zatezi pohybuje lehce nad 40C.

_________________
Ryzen 5 1600 AF, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700 XT Gaming OC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 22. listopad 2007, 20:42 
Nováček
Nováček

Založen: 15. listopad 2007
Nahoru
upozornil bych na téměř nemožnost kombinace skříně THERMALAKE ARMOR s 25 cm fanem na boku ( skříň má bok prosklený) a chladiče Thermaright ultra 120 extreme... Po namontování na CPU (Q6600) jdou zavřít dvířka jen do určité polohy těsně před doklapnutím. Chladící věž se opírá vzhledem ke své velikosti o 25 cm FAN a zavření lze provést jen s opřením o výztuhu větráku . bohužel jsem to dnes zjistil. Jediná možnost je demontáž 25 cm fanu z boku skříně.
p.s. : 25 cm FAN je výbavou skříně


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. listopad 2007, 18:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. srpen 2007
Bydliště: Litvínov
Nahoru
CZECHcz napsal:
upozornil bych na téměř nemožnost kombinace skříně THERMALAKE ARMOR s 25 cm fanem na boku ( skříň má bok prosklený) a chladiče Thermaright ultra 120 extreme... Po namontování na CPU (Q6600) jdou zavřít dvířka jen do určité polohy těsně před doklapnutím. Chladící věž se opírá vzhledem ke své velikosti o 25 cm FAN a zavření lze provést jen s opřením o výztuhu větráku . bohužel jsem to dnes zjistil. Jediná možnost je demontáž 25 cm fanu z boku skříně.
p.s. : 25 cm FAN je výbavou skříně

nevím jak to vypadá, ale nepomohlo by to obrousit???

_________________
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli


 Profil  
 Předmět: AC acelero S2-pozor na rozmery
PříspěvekZaslal v: st 30. leden 2008, 09:11 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
AC acelero S2-pozor na rozmery

Nevim jak jsou na tom jini uzivatele tohoto chladice ale ja mam problem v tom ze kdyz jsem ho dal na grafiku a chtel zavrit bocnici tak jsem zjistil ze asi o 3mm presahuje ven :? nema nekdo zkusenost nebo napad jak tenhle problem vyresit??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 24. únor 2008, 08:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
PrimeCooler PC-HP4 (CPU) nemá tu základnu čtvercovou ale obdélníkovou a na desce Gigabyte P35-S3G nejde umístit horizontálně (sání vpředu - výfuk vzadu) ale jen vertikálně (sání dole - výfuk nahoře).

Když se dá horizontálně tak má tu základnu moc širokou (nahoru a dolu) a koliduje s kondíkama nad paticí CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: AC acelero S2-pozor na rozmery
PříspěvekZaslal v: ne 24. únor 2008, 13:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Miskin napsal:
AC acelero S2-pozor na rozmery

Nevim jak jsou na tom jini uzivatele tohoto chladice ale ja mam problem v tom ze kdyz jsem ho dal na grafiku a chtel zavrit bocnici tak jsem zjistil ze asi o 3mm presahuje ven :? nema nekdo zkusenost nebo napad jak tenhle problem vyresit??


Kupit vacsiu skrinu. Nie nahodou je na stranke varovanie (Please check your card with the height restriction drawing to assure compatibility.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 14:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. květen 2005
Bydliště: Area51
Nahoru
Asus P5E + Scythe Ninja Rev. B

Chladic je doslova nadoraz kvoli pasivu na doske ktory obkolesuje takmer cely socket. Preto je jeho montaz trochu zlozitejsia hlavne dolna packa na lavej strane kde je ju problem zacvaknut (pri pouziti uchytneho systemu s "cudlikami" pre s775). Namontovat ale ide, len su s tym mensie problemy a chce to trpezlivost.

Tak isto by som chcela upoznornit, ze tu vidim problem v podobe kolizie s ramkami. Po namontovani vetraku smerom von zo skrine nie je mozne osadit do 1 a 2 slotu ziadny modul takze ani nie je mozne pouzit 2 ramky v dual channel mode, teda s Corsair Dominatormi urcite nie co maju pasiv vyssi ako ine ram, ale vyzeralo to, ze ani ine sa tam nezmestia. Riesenie je umiestnit vetrak tak, aby fukal smerom ku zdroju, vtedy ostanu osaditelne vsetky 4 sloty a nie je problem.

_________________
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 16:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. prosinec 2006
Bydliště: praha
Nahoru
350Z napsal:
chcela upoznornit, ze tu vidim problem v podobe kolizie s ramkami. Po namontovani vetraku smerom von zo skrine nie je mozne osadit do 1 a 2 slotu ziadny modul takze ani nie je mozne pouzit 2 ramky v dual channel mode, teda s Corsair Dominatormi urcite nie co maju pasiv vyssi ako ine ram, ale vyzeralo to, ze ani ine sa tam nezmestia. Riesenie je umiestnit vetrak tak, aby fukal smerom ku zdroju, vtedy ostanu osaditelne vsetky 4 sloty a nie je problem.


to s tema ramkama plati jenom pro RAMky, ktery maj vetsi chladic nez treba A-data EE, klasicky Corsair atd, pak na nich vetrak jakoby "sedi" mam to ozkouseny na Asus Commando s ramkama od Kingstonu a A-data. P5B mam doma taky, a vzdalenost od CPU po sloty na RAMky je cca stejna jako na Commandu. :-) :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 16:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
tx3rf napsal:
to s tema ramkama plati jenom pro RAMky, ktery maj vetsi chladic nez treba A-data EE, klasicky Corsair atd, pak na nich vetrak jakoby "sedi" mam to ozkouseny na Asus Commando s ramkama od Kingstonu a A-data. P5B mam doma taky, a vzdalenost od CPU po sloty na RAMky je cca stejna jako na Commandu. :-) :wink:


U P5K-E zas ventilator na Ninje blokuje rovnakym sposobom prvy pamatovy slot. Jednoducho je Ninja prilis velka :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 16:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. květen 2005
Bydliště: Area51
Nahoru
tx3rf napsal:
to s tema ramkama plati jenom pro RAMky, ktery maj vetsi chladic nez treba A-data EE, klasicky Corsair atd, pak na nich vetrak jakoby "sedi" mam to ozkouseny na Asus Commando s ramkama od Kingstonu a A-data. P5B mam doma taky, a vzdalenost od CPU po sloty na RAMky je cca stejna jako na Commandu. :-) :wink:

Aha, tak to som nevedela, pravdupovediac mam na vyskusanie este obycajne Corsairy bez chladica 667Mhz DDR2, ale neskusala som ci by chladic branil v osadeni, takze ak s inymi sedia tak je to potom ok :) .

_________________
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 17:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. prosinec 2006
Bydliště: praha
Nahoru
faugusztin napsal:

U P5K-E zas ventilator na Ninje blokuje rovnakym sposobom prvy pamatovy slot. Jednoducho je Ninja prilis velka :-)


taky logicky musis nejdriv zacvaknout pameti a pak az nasadit ventos :-) :wink:

350Z: jasny :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 17:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
tx3rf napsal:
taky logicky musis nejdriv zacvaknout pameti a pak az nasadit ventos :-) :wink:


Nasadzovanie ventilatora na Ninju je kapitola sama o sebe :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 17:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
na ninju me sel nasadit fan bez problemu teda... spis je humus arctic cooling Alpine pro s775. na zabiti...nic horsiho vymyslet nemohli :evil:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 22:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. duben 2007
Bydliště: Dolní BenešoVW
Nahoru
Tak ja to shrnu: na desce P5K-E ventilator na Ninje koliduje s prvni pozici RAMek. Na te same desce, grafika x1950pro + Accelero S1 koliduje se SATA konektorem.

_________________
CPU C2D E2160 @3000MHz [334x9] aircooled by Scythe Ninja Plus, MB ASUS P5K-E Wifi AP, RAM A-Data Vitesta Extreme Edition 2x2048MB 800+ MHz 4-4-4-12, VGA Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X 1GB DDR5, HDD 1750GB (1000GB+500GB+250GB) all SATA, PSU Corsair HX520 520W, OS Windows 7 Ultimate x64 Case Tuned Cooler Master Centurion 534,


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 23:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2007
Nahoru
na MSI K8T Neo v2.0 budete mat problem usadit Arctic Cooling Freezer 64 Pro v spravnom smere, bo to zavadzia ramkam, ale ked ho otocite tak ze bude fukat nie von z bedne ale do bedne tak to je v pohode :lol: (ja to tak mam na starom kompe, bo inak sa tam ten chladic nezmestil)

_________________
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core™2 Duo E6850 | Chladic CPU : Arctic Cooling Freezer 7 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB SATA2 [Windows Vista Ultimate x64] Hitachi 500GB 7200rpm 16MB SATA2 [Windows XP x64 edition] | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. březen 2008, 20:32 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 16. září 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
takovej spis typ ale nekomu se treba bude hodit

jedna se o vetracky Thermaltake Smart Case Fan Blue LED (jinej nazev sem nenasel - bychazim z czc) pokud nebude pouzivat teplotni cislo tak rozhodne sundejte aspon tu 'pojistku(?)' proste tam kam se to cidlo pripadji tak na tom je cerna blbost tu sundejte (fakt mi ted vypadlo z hlavy jak se tomu rika) pokud nesundate tak to nebude ventilator ale vysavac (skusil sim ho k necemu 'prilepit' tim jak taha vzduch mno hmm rekne ze se nejakou tu chvilku udrzi (nebo par tech chvilek ?:D)) takze vlastne idealni pokud chcete neco dobre uchladit ale pokud nejste hluchi tak za docela velkou cenu (je to slyset i pres tri pokoje a 4 normalni bytove dvere)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 20. duben 2008, 21:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
Pišu řešení následujích citací...:
SpeedyGT napsal:
Obrázek

Blue Storm napsal:
2Speedy:vidím,že nejsem sám,komu se rozlízají pasivy na vitestách :roll: ale celkemmě to se..protože mi už málem upadly


Tak sem si řikal, že buď udelám jednoduchá kovová |_|čka který by svíraly pasivy RAM, ale pak sem si řek že by to nebylo moc dobré kdyby spadly... :oops: , takže sem raději zvolil gumičky. Drží v místě, kde je výřez na zámek v bankách. Místo tam na něco podobného je, myslím že to není nebezpečné, když by náhodou ruply, nic moc se nestane narozdíl od kovových úček, případně nedejbože celých pasivů...

Obrázek

Doufám že je to dobře vidět, můžete se inspirovat jak se bastlí po česku 8-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. květen 2008, 09:12 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
trošku opožděně,ale přece...speedy,nebyly problémy s natlačením ramek do slotů?přecen jen je to tam natěsno a do tooh ještě gumičky

_________________
PC: Intel Core i7-8700K|Asus Strix Z370-G Gaming|GTX 980 Ti|Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB|HyperX Fury 240 GB|Intel 600p 512 GB|WD Blue SSD 250 GB|Corsair RM550|Fractal Design Define R5|Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020|Phone: Apple iPhone XS
Photo: Sony A7 III|Sigma 35mm Art|Sony FE 85mm f/1.8
Fotografové všech zemí, táhněte sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=234891


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 49 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.