PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Varování před některýmy problémy s některými chladiči.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=88&t=54062
Stránka 2 z 3

Autor:  La Hire [ pá 17. srpen 2007, 01:26 ]
Předmět: 

dR@gon napsal:
AC Silencer NV5 rev. 3 nelze připojit přímo na napájení grafik od ASUSu. Maj jinej konektor. Takže řešení je napájet to přímo ze zdroje...

PS: Někdo si někde stěžoval na to, že jim nešel silencer na kartách řady 6800 kvůli pasivům na napájecích modulech. Já jsem s tim problém neměl. Mezeru mezi pasivem a silencerem mam kolem 2mm což je dostačující...

Me se stalo oboji :D
1. S konektorem sem si pohral nozikem a uz se vejde. (mam leadtek)
2. Me se silencer pasivu primo dotyka, ale na karte sedi dobre a chladi taky dobre, takze tam velkej tlak asi nebude.

Autor:  Jacko [ pá 5. říjen 2007, 10:46 ]
Předmět: 

Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B na tuhle deskuMSI K9N SLI Platinum se nedá uchytiť vadí mu tam kondenzátor okrem toho jsem zkoušal aj Zalman CNPS9700 Led je tam problém taký že by foukal horký vzduch buď do zdroja směrem nahoru, ale ja mám skříň Thermaltake Kandalfa a foukalo to do stropu skřině. Potom jsem zkoušal Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM,který jsem tam nevěděl prichytit kvůli originálnému přichytění na chladič na deske, která je zakrivená obloukem :(.
Dál chladič Noctua NH-U12F po menšej úprave ocelového přichycení z druhej strany, byl už kompatibilný s tuhle deskou :-D

Autor:  EfineSS [ út 23. říjen 2007, 14:56 ]
Předmět: 

Predaplikovana pasta na AC Freezeru 64 Pro je k nicemu. Nekde jsem cetl, ze tam je nanesena pasta kvalitni, tudiz jsem ji tam nechal.. Pri pretaktovani procesoru vsak chladic vubec nestihal, teplota se blizila az k 60ti stupnum v zatezi. Po vymene pasty za obycejnou silikonovou se teplota v zatezi pohybuje lehce nad 40C.

Autor:  CZECHcz [ čt 22. listopad 2007, 20:42 ]
Předmět: 

upozornil bych na téměř nemožnost kombinace skříně THERMALAKE ARMOR s 25 cm fanem na boku ( skříň má bok prosklený) a chladiče Thermaright ultra 120 extreme... Po namontování na CPU (Q6600) jdou zavřít dvířka jen do určité polohy těsně před doklapnutím. Chladící věž se opírá vzhledem ke své velikosti o 25 cm FAN a zavření lze provést jen s opřením o výztuhu větráku . bohužel jsem to dnes zjistil. Jediná možnost je demontáž 25 cm fanu z boku skříně.
p.s. : 25 cm FAN je výbavou skříně

Autor:  CreAtive_34 [ so 24. listopad 2007, 18:07 ]
Předmět: 

CZECHcz napsal:
upozornil bych na téměř nemožnost kombinace skříně THERMALAKE ARMOR s 25 cm fanem na boku ( skříň má bok prosklený) a chladiče Thermaright ultra 120 extreme... Po namontování na CPU (Q6600) jdou zavřít dvířka jen do určité polohy těsně před doklapnutím. Chladící věž se opírá vzhledem ke své velikosti o 25 cm FAN a zavření lze provést jen s opřením o výztuhu větráku . bohužel jsem to dnes zjistil. Jediná možnost je demontáž 25 cm fanu z boku skříně.
p.s. : 25 cm FAN je výbavou skříně

nevím jak to vypadá, ale nepomohlo by to obrousit???

Autor:  Miskin [ st 30. leden 2008, 09:11 ]
Předmět:  AC acelero S2-pozor na rozmery

AC acelero S2-pozor na rozmery

Nevim jak jsou na tom jini uzivatele tohoto chladice ale ja mam problem v tom ze kdyz jsem ho dal na grafiku a chtel zavrit bocnici tak jsem zjistil ze asi o 3mm presahuje ven :? nema nekdo zkusenost nebo napad jak tenhle problem vyresit??

Autor:  Fuck8r [ ne 24. únor 2008, 08:30 ]
Předmět: 

PrimeCooler PC-HP4 (CPU) nemá tu základnu čtvercovou ale obdélníkovou a na desce Gigabyte P35-S3G nejde umístit horizontálně (sání vpředu - výfuk vzadu) ale jen vertikálně (sání dole - výfuk nahoře).

Když se dá horizontálně tak má tu základnu moc širokou (nahoru a dolu) a koliduje s kondíkama nad paticí CPU.

Autor:  faugusztin [ ne 24. únor 2008, 13:00 ]
Předmět:  Re: AC acelero S2-pozor na rozmery

Miskin napsal:
AC acelero S2-pozor na rozmery

Nevim jak jsou na tom jini uzivatele tohoto chladice ale ja mam problem v tom ze kdyz jsem ho dal na grafiku a chtel zavrit bocnici tak jsem zjistil ze asi o 3mm presahuje ven :? nema nekdo zkusenost nebo napad jak tenhle problem vyresit??


Kupit vacsiu skrinu. Nie nahodou je na stranke varovanie (Please check your card with the height restriction drawing to assure compatibility.

Autor:  VeVe_350Z [ čt 28. únor 2008, 14:21 ]
Předmět: 

Asus P5E + Scythe Ninja Rev. B

Chladic je doslova nadoraz kvoli pasivu na doske ktory obkolesuje takmer cely socket. Preto je jeho montaz trochu zlozitejsia hlavne dolna packa na lavej strane kde je ju problem zacvaknut (pri pouziti uchytneho systemu s "cudlikami" pre s775). Namontovat ale ide, len su s tym mensie problemy a chce to trpezlivost.

Tak isto by som chcela upoznornit, ze tu vidim problem v podobe kolizie s ramkami. Po namontovani vetraku smerom von zo skrine nie je mozne osadit do 1 a 2 slotu ziadny modul takze ani nie je mozne pouzit 2 ramky v dual channel mode, teda s Corsair Dominatormi urcite nie co maju pasiv vyssi ako ine ram, ale vyzeralo to, ze ani ine sa tam nezmestia. Riesenie je umiestnit vetrak tak, aby fukal smerom ku zdroju, vtedy ostanu osaditelne vsetky 4 sloty a nie je problem.

Autor:  tx3rf [ čt 28. únor 2008, 16:40 ]
Předmět: 

350Z napsal:
chcela upoznornit, ze tu vidim problem v podobe kolizie s ramkami. Po namontovani vetraku smerom von zo skrine nie je mozne osadit do 1 a 2 slotu ziadny modul takze ani nie je mozne pouzit 2 ramky v dual channel mode, teda s Corsair Dominatormi urcite nie co maju pasiv vyssi ako ine ram, ale vyzeralo to, ze ani ine sa tam nezmestia. Riesenie je umiestnit vetrak tak, aby fukal smerom ku zdroju, vtedy ostanu osaditelne vsetky 4 sloty a nie je problem.


to s tema ramkama plati jenom pro RAMky, ktery maj vetsi chladic nez treba A-data EE, klasicky Corsair atd, pak na nich vetrak jakoby "sedi" mam to ozkouseny na Asus Commando s ramkama od Kingstonu a A-data. P5B mam doma taky, a vzdalenost od CPU po sloty na RAMky je cca stejna jako na Commandu. :-) :wink:

Autor:  faugusztin [ čt 28. únor 2008, 16:43 ]
Předmět: 

tx3rf napsal:
to s tema ramkama plati jenom pro RAMky, ktery maj vetsi chladic nez treba A-data EE, klasicky Corsair atd, pak na nich vetrak jakoby "sedi" mam to ozkouseny na Asus Commando s ramkama od Kingstonu a A-data. P5B mam doma taky, a vzdalenost od CPU po sloty na RAMky je cca stejna jako na Commandu. :-) :wink:


U P5K-E zas ventilator na Ninje blokuje rovnakym sposobom prvy pamatovy slot. Jednoducho je Ninja prilis velka :-)

Autor:  VeVe_350Z [ čt 28. únor 2008, 16:48 ]
Předmět: 

tx3rf napsal:
to s tema ramkama plati jenom pro RAMky, ktery maj vetsi chladic nez treba A-data EE, klasicky Corsair atd, pak na nich vetrak jakoby "sedi" mam to ozkouseny na Asus Commando s ramkama od Kingstonu a A-data. P5B mam doma taky, a vzdalenost od CPU po sloty na RAMky je cca stejna jako na Commandu. :-) :wink:

Aha, tak to som nevedela, pravdupovediac mam na vyskusanie este obycajne Corsairy bez chladica 667Mhz DDR2, ale neskusala som ci by chladic branil v osadeni, takze ak s inymi sedia tak je to potom ok :) .

Autor:  tx3rf [ čt 28. únor 2008, 17:47 ]
Předmět: 

faugusztin napsal:

U P5K-E zas ventilator na Ninje blokuje rovnakym sposobom prvy pamatovy slot. Jednoducho je Ninja prilis velka :-)


taky logicky musis nejdriv zacvaknout pameti a pak az nasadit ventos :-) :wink:

350Z: jasny :wink:

Autor:  faugusztin [ čt 28. únor 2008, 17:49 ]
Předmět: 

tx3rf napsal:
taky logicky musis nejdriv zacvaknout pameti a pak az nasadit ventos :-) :wink:


Nasadzovanie ventilatora na Ninju je kapitola sama o sebe :-)

Autor:  Flegy [ čt 28. únor 2008, 17:56 ]
Předmět: 

na ninju me sel nasadit fan bez problemu teda... spis je humus arctic cooling Alpine pro s775. na zabiti...nic horsiho vymyslet nemohli :evil:

Autor:  00Inferno00 [ st 19. březen 2008, 22:29 ]
Předmět: 

Tak ja to shrnu: na desce P5K-E ventilator na Ninje koliduje s prvni pozici RAMek. Na te same desce, grafika x1950pro + Accelero S1 koliduje se SATA konektorem.

Autor:  Matu3s [ st 19. březen 2008, 23:58 ]
Předmět: 

na MSI K8T Neo v2.0 budete mat problem usadit Arctic Cooling Freezer 64 Pro v spravnom smere, bo to zavadzia ramkam, ale ked ho otocite tak ze bude fukat nie von z bedne ale do bedne tak to je v pohode :lol: (ja to tak mam na starom kompe, bo inak sa tam ten chladic nezmestil)

Autor:  Nightavanger [ st 26. březen 2008, 20:32 ]
Předmět: 

takovej spis typ ale nekomu se treba bude hodit

jedna se o vetracky Thermaltake Smart Case Fan Blue LED (jinej nazev sem nenasel - bychazim z czc) pokud nebude pouzivat teplotni cislo tak rozhodne sundejte aspon tu 'pojistku(?)' proste tam kam se to cidlo pripadji tak na tom je cerna blbost tu sundejte (fakt mi ted vypadlo z hlavy jak se tomu rika) pokud nesundate tak to nebude ventilator ale vysavac (skusil sim ho k necemu 'prilepit' tim jak taha vzduch mno hmm rekne ze se nejakou tu chvilku udrzi (nebo par tech chvilek ?:D)) takze vlastne idealni pokud chcete neco dobre uchladit ale pokud nejste hluchi tak za docela velkou cenu (je to slyset i pres tri pokoje a 4 normalni bytove dvere)

Autor:  SpeedyGT [ ne 20. duben 2008, 21:10 ]
Předmět: 

Pišu řešení následujích citací...:
SpeedyGT napsal:
Obrázek

Blue Storm napsal:
2Speedy:vidím,že nejsem sám,komu se rozlízají pasivy na vitestách :roll: ale celkemmě to se..protože mi už málem upadly


Tak sem si řikal, že buď udelám jednoduchá kovová |_|čka který by svíraly pasivy RAM, ale pak sem si řek že by to nebylo moc dobré kdyby spadly... :oops: , takže sem raději zvolil gumičky. Drží v místě, kde je výřez na zámek v bankách. Místo tam na něco podobného je, myslím že to není nebezpečné, když by náhodou ruply, nic moc se nestane narozdíl od kovových úček, případně nedejbože celých pasivů...

Obrázek

Doufám že je to dobře vidět, můžete se inspirovat jak se bastlí po česku 8-)

Autor:  Blue Storm [ ne 4. květen 2008, 09:12 ]
Předmět: 

trošku opožděně,ale přece...speedy,nebyly problémy s natlačením ramek do slotů?přecen jen je to tam natěsno a do tooh ještě gumičky

Stránka 2 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/