Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 15. prosinec 2019, 08:40

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 210 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: so 22. září 2012, 22:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 10. listopad 2007
Bydliště: Novy Jicin
Nahoru
Dusan napsal:
Ahoj,mam CF 7970 mam eyefinity a co tu pisete jsou naproste blbosti,a smyslene veci,kdyby to nefungovalo tak bych to vyhodil z okna , opravdu s tim problemy nemam a klidne predvedu,staci dojet ke me domu...

To máš 3x30"? To je tedy jinej brutus.
Dle mého lepší službu udělá pětice 27" na stojato. Jsou dostupné i modely s malými rámečky za pěknou cenu a když tak se vždy dá rámeček oddělat. Já konečně po dlouhý době přecházím z 3x26" na 5x27". A docela uvažuji že ty rámečky potom zdělám. Jen by to chtělo na to sehnat nějaké náčiní. Jinak samozřejmě 3x30" musí být masakr jen ta cena za ten velikostní rozdíl moc nestojí.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: so 9. březen 2013, 20:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. červenec 2010
Bydliště: Týn nad Vltavou
Nahoru
Ahoj, mam problem delsi dobu jedu na 7870 se trema monitorama, vse normalne bezi jeden mam na HDMI a 2x pres aktivni prechodku. Dneska jsem nainstaloval novou Laru Croft, hra nesla ale nastal jiny problem, prestal mi fungovat jeden monitor :-( zkousel jsem dnad vse zkousil jsem prohaovat monitory i kabely ale nic zkusil jsem vimenit jednu aktivni prechodku za neaktivni prechodku a oto to ejhle funguje a to na rozliseni 5760 x 1080 ??????????????????????

To by normalne melo fungovat jen jako 3x1 monitor a ne 3x3?????

Dale kdyz vypnu pc monitor opet nejde! Musim tedy nasledne odinstalovat ovladace a restartovat, pak instalovat zase ovladace, ale uz nerestarotovat, kdyz vypnu nebo restartuju opet nefunguje monitor?


Poradte prosim.......dekuju

_________________
MONITOR: 3x ACER S220HQLbd / MB: ASUS P9X79 Deluxe / CPU: Intel i7 3820 @4,625GHz + vodní chlazení Home Made / RAM: Kingston HyperX 4x4Gb DDR3 1866MHz CL9(default) / GPU: Gigabyte HD7870 @1,2GHz / DISKY: SSD Corsair Force 3 - 120GB system + 2x 2TB WD uložiště / ZDROJ: Corsair TX 850W / OS: Win 7 Home 64bit Origin.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: ne 1. prosinec 2013, 18:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Co takhle trochu update?
Prolézal jsem Alzu, CZC, Heureku... žádná aktivní redukce z miniDP na HDMI :-( nebo monstrózně drahá
Objednal jsem teda nejlevnější na ebay za cca 300Kč snad bude fungovat dýl než pár týdnů

Jak to je s dnešníma Radeonama R9,R7 umí všechny už 3monitory bez DP nebo je to zas výsada edicí typu FLEX

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: po 9. prosinec 2013, 18:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
Mám jednu aktivní redukci navíc...
Jinak R9 a R7 nikdy umět víc než 2x DVI nebude páč generátory taktu jsou prostě na každé kartě jen dva...

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 14:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Hele já ti nevím, ale v recenzích čtu, že R9 umí 3monitory bez dp, takže v referenčním návrhu už 3generátory taktu asi budou. Psali to na wsgf

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 19:10 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2013
Nahoru
Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám postarší ATI 5870 a dostal jsem se ke třem monitorům 19" 1280x1024. Chtěl jsem je dát do eyefinity, ale nepovedlo se. Přiznám se, že jsem všech 9 stránek tady nečetl. I tak doufám, že někdo poradí.
Zapojil jsem:
1. monitor pouze s analogovým vstupem D-SUB přes redukci na DVI výstuk GK
2. monitor s DVI vstupem přímo na DVI
3. monitor s DVI vstupem přes redukci na HDMI

V eyefinity mi jdou pouze dva monitory a to libovolný podle toho, který deaktivuju. Ale všechny tři mi nejdou. Zkoušel jsem místo 1. monitoru dát na zkoušku 27" s DVI, ale dopadl jsem stejně. Hledal jsem pak něco kolem toho a narazil jsem na nějaký zkazky, že by měl být použit spíš display port. Ten mám na GK taky, ale nemám redukci, abych vyzkoušel. A na blind se mi ho kupovat nechce.
Mám W7 64b pro a 13.9 Catalyst
Díky za rady.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 19:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tyhle radeony nemí více jak 2 monitory přes DVI, HDMi nebo VGA. Když chceš použít více jak 2 musí to bejt úřes diplay port. Existujou redukce na VGA a DVI, ale musíš vzít tu s aktivnim (ne pasivnim) převodníkem z display portu. Všechny na VGA jsou aktivní, U těch na DVI si člověk musí dávat pozor.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 19:35 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2013
Nahoru
Dík, začínal jsem mít bohužel stejný pocit, ale chtěl jsem mít jistotu... tzn. DP->DVI cca 600,-, DP->D-SUB cca 900,-. Kdybych uvažoval o novější GK, řekněme 7870, pomůžu si? Jak je na tom nVidia?
Tohle je ono? http://www.czc.cz/sapphire-aktivni-adapter-display-port-single-link-dvi/92280/produkt


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 19:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo pomůžeš ale jsou tam občas problémy s tearingem, atd. Na Nvidii tohle funguje bez problémů, musíš ale mít alespoň 6 řadu, takže taková GTX660 za svou cenu ideální.

A ano tohle je ono.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 20:03 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2013
Nahoru
Díky a ještě poslední dotaz. Od který řady už by mě to u ATI šlo bez tý redukce DP. Až od 7xxx? A co jsou problémy s tearingem :).


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 20:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Popravdě řečeno nevim jak je to s limitacema eyefinity u HD7000. 6000 generace nepřinesla pozitivního nic. A co se tearingu týče, stačí googlovat "eyefinity tearing problem". Někomu pomohly ovladače, atd. Je to takovej věčnej boj.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 12. prosinec 2013, 21:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
já koupil přes ebay aktivní za 300,-, když napíšeš weslovi (post tady na deváté straně) tak má prý redukci navíc. Dle mého výzkumu musí být radeony 6xxx a 7xxx z flex edice nebo pak R9 řada. nVidia od GTX 6xx -> tyhle umí 3monitory bez DP.
Co se týče tearingu, mám catalysty 13.9 a v eyefinity režimu je tearing na DVI monitorech na DP nic. V režimu rozšířené plochy tearing neni. GPU HD6950

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: pá 13. prosinec 2013, 08:35 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2013
Nahoru
A přeci jen se ještě zeptám na jednu věc. Co Crossfire? Pokud bych k 5870 přidal další gk 58xx, dalo by se pak rozjet eyefinity tří monitorů bez použití display portu?
Redukce za 600 mi žádný výkon nepřinese. GTX 660 sice ano, ale zas to nějakou kačku stojí (cca 3500 jetá). Druhá 5870 nebo 5850 by byla výrazně levnější a výkonově by to asi bylo lepší jak jedna GTX 660. Případně 5830 se dá sehnat za pár kaček...


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: pá 13. prosinec 2013, 13:14 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2013
Nahoru
Hmm, tak jsem si nakonec udělal čas a prolezl všech devět stránek, takže vím, že dvě ATI v crossfire můj problém nevyřeší, protože pořád musím zapojit všechny tři monitory do jedný karty a tedy i přes DP, v mém případě přes redukci. Narazil jsem ale na jinou věc. Někdo psal, že Sapphire aktivní redukce DP-DVI nefunguje se Sandy Bridge a já mám samozřejmě 2500K.... koupit za 600,- redukci a pak zjistit, že to u 1550 nefunguje, tak jde asi celá sestava z okna... Nebo se už něco změnilo?
Pro jistotu:
2500K
Z77-G43 MSI
8GB RAM 1600
SSD
ATI5870
Zatim teda vidím jako nejsnadnější způsob zapojení tří monitorů v tom, že 5870 prodám, na redukci hodím bobek a koupím jetou GTX660. Člověk by měl víc číst, než se do něčeho pustí a míň si myslet, že věci prostě fungujou...


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: pá 13. prosinec 2013, 15:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
Rypydus napsal:
Někdo psal, že Sapphire aktivní redukce DP-DVI nefunguje se Sandy Bridge a já mám samozřejmě 2500K....

To jsem psal já a mě to nejelo(teď už jede protože FleX). Jiný user tady (myslím že Shaquille) psal, že jemu to na stejné platformě chodí, takže to chce asi prostě zkusit...
Redukci ti kdyžtak na vyzkoušení půjčím..
Maor napsal:
Hele já ti nevím, ale v recenzích čtu, že R9 umí 3monitory bez dp, takže v referenčním návrhu už 3generátory taktu asi budou. Psali to na wsgf

Aha, googlil jsem máš pravdu :)
http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/R9_290X_OC/3.html
Citace:
Please note that the DVI outputs no longer support analog monitors. AMD also improved their display controller hardware, so you can now use three HDMI/DVI monitors at the same time without having to buy an active DP-to-DVI adapter (this was a requirement to providing the TMDS clock signal for the third monitor on previous generation cards).

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2013, 02:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
základní deska a procesor na to nemůžou mít vliv, spíš to bude softwarový bug. Když se ti zdá 600,- za kvalitní redukci moc, nejlepší máš asi jít do GTX660 nebo R9 270, je to bez tearingu a s nižší spotřebou na ploše.
AD: tak jsem teď nastavil jako primární monitor DVI a tearing zmizel.

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2013, 09:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
U mě to teda platformou bylo. Zkoušel jsem i různá windows i různé kombinace ovladačů, nicméně jsem to na Sandy Bridge nerozchodil.. Na předchozí P45/ICH10R zcela bez problému, při stejném SW/disku...

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2013, 18:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
bych podezříval zdroj a nějaké rušení. Na tom co mám v podpisu naprosto OK. Jen takty GPU jsou šílený. Už aby spadnul litecoin a byla hromada levnejch R9.

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2013, 18:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
Se stejným zdrojem to jelo na P45 :roll: Ty takty jsou šílený....

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 18. prosinec 2013, 10:47 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2013
Nahoru
Tak ještě jednou já... už jsem byl prakticky rozhodnutý pro R9 270X, ale zarazila mě teď jedna větička co našel Weslo ohledně podpory tří monitorů u R9 bez DP: Please note that the DVI outputs no longer support analog monitors. Nejsem v aj úplně na koni, ale neznamená to náhodou, že DVI výstupy už nepodporují analogový monitory? Přitom teda R9 karty mají psaný DVI-D a DVI-I.
Abych připoměl můj problém. Mám tři monitory. Dva s DVI a jeden s D-SUB. D-Sub počítám přes redukci na DVI a jeden DVI počítám přes redukci do HDMI.
Já se teď rozhoduju mezi GTX 660Ti 3GB a R9 270X. Chci na tom primárně jezdit rFactor2 a ten je údajně pro nVidii líp optimalizovaný. Ale zase R9 je novější a mžná drobet výkonější.
Můžete mi tady naposledy na 100% potvrdit, že se dvěma DVI monitorama a jedním D-SUB nebudu muset ve výsledku po zakoupení některý z těch karet kupovat třetí DVI monitor. Díky.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 210 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot] a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.