Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 06:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 210 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 18. prosinec 2013, 11:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak jestli ji budeš kupovat v eshopu, tak se s nima dohodnu, že když ti to nebude fungovat, nebudou ti nic strhávat za přebalení karty a normálně ji vrať ve 14denní lhůtě. Dle mě je to celé o tom, že pro dvi, hdmi, vga je potřeba generátor taktu a r9 mají mít 3 a neznamená to omezení jen na digitál. Když má karta analog, musí fungovat setup vga, dvi, hdmi ať to zapojíš přes jakoukoli pasivní redukci

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 18. prosinec 2013, 13:00 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2013
Nahoru
Tak ono to asi bude celý ještě jinak. Ta větička o analogu je z článku o R9 290 a ta má jen dva DVI-I výstupy, tedy analog tam vážně není podporován Obrázek.
R9 270X a GTX660ti se to na 99% netýká, tam mají jak DVI-I, tak DVI-D. Navíc redukci DVI->D-SUB dávají většinou rovnou v balení. O tom, že by R9 270x nebo GTX 660ti měli omezení u použití 3 monitorů jen na monitory s digitálním vstupem jsem se nedočetl. Ale jestli to fakt nepůjde, otluču jim to o hlavu :D.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: ne 5. leden 2014, 01:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2012
Bydliště: Karlovy Vary / Praha
Nahoru
Zdravíčko pánové :)
Mám menší problém s EF. Mám AMD 7870 od gigabytu. K tomu monitor LG Flatron W2042S (připojený přes VGA [na grafice redukce z DVI na VGA]) a k tomu nějakou televizi od Blaupunktu připojenou přes HDMI. HDMI kabel mám v1.4 dlouhý 6ft. To jsou fakta, teď k problémům. Oba se týkají televize od BP.

1. Problém je vedlejší. Když naběhne monitor a připojí se (na televizi je napsáno HDMI 1080p) obraz je takový jakýsi, barevně přesvícený, kontrast je také podivný a nejde to nastavit. Když ale nějakým způsobem televize naběhne a je na ní napsáno DVI 1080p obraz je stejný jako na monitoru. Jak udělat aby se to napojilo automaticky přes DVI? U kamaráda jsem měl jednou PC, měl samsung televizi. Přes jedno Hdmi to dělalo to samé co mě, když jsem vyměnil kabel bylo to OK. Je možný, že je problém v kabelu?

2. Můj hlavní problém je v tom, že Catalyst ani systém televizi nedetekuje, občas se stane, že při zapnutí PC naběhne. Ale když otevřu CCC tak naběhne No Signal. Když zkusím detekovat monitory, tak občas televize problikne, naskočí tam plocha, ale zase se to vrátí zpátky na monitor. Nepomůže vypojení zapojení kabelu, vypnutí zapnutí... nic. Nějaká rada? :)

_________________
Case:CoolerMaster StormStryker / PSU:RM850i + CableMod Pro / MB:Asus TUF Z270 Mark 1 / CPU: i7-7700 / Corsair H110i GPU: Asus Turbo 1070 / RAM:16GB+4GB Crucial CL16 / SSD:Samsung 960 PRO 512GB / SSD2:Samsung 840 EVO 250GB / RAID Controller: LSI 9650SE 16ML / HDD1:WD Black 1TB / HDD2:WD Green 1TB / RAID6: 6x WD-Black Enterprise 1TB


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2014, 15:11 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
skus ten kabel pre zaciatok

_________________
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 15:27 
Nováček
Nováček

Založen: 09. leden 2014
Nahoru
Chci se zeptat, budu si teď kupovat grafickou kartu ASUS R9 290X DirectCU II a k ní chci 3x monitor 24" full HD, tak by mě zajímalo jak to bude dávat ve hrách, aby nebylo např. v BF4 fps 20 :)
Teď mám grafiku gforce 560Ti a u ní mám dva monitory 24" full HD, ta je dává v pohodě, jelikož na jednom hraji a druhý je jen na net apod. :) Kdoví zda by zvládla, kdyby hra běžela na dva monitory :)


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 15:33 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
co tak si pozret testy? lepsie weby maju aj testy na viacerych monitoroch

_________________
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 15. leden 2014, 19:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2003
Bydliště: Severni Cechy / Most
Nahoru
Ahoj.. hrajete tu nekdo na 3 LCD?

Ja to zkousel v lete, kdy jsem mel 2 pujcene a proste i kdyz jsem o tom hodne cetl..takl jsem nebyl schopnej odstranit "rybi oko" .. nejhorsi to bylo v BF3

http://i.imgur.com/u6oQFgq.jpg

Zkousel jsem ruzne laborovat i treba ve WoT kde lze v ini nastavit ruzne ratia a prd.. je nejaka moznost jak si poradne zahrat s velkym displejem na velkem rozliseni ? :) Diky

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: út 13. květen 2014, 07:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
Tak jsem pochopil, že pro eyfinity potřebuji aktivní redukci. Je ale nutností v případě, že mám nyní připojeny 2 monitory a mám objednanou TV, u které by mi zatím stačilo aby klonovala/zobrazovala obraz jako na hlavním monitoru. Tzn. že bych měl jeden monitor připojený přes DVI jako ted, a druhý, hlavní monitor, který je připojen přes HDMI by vyfásl HDMI rozbočovač, ze kterého by vedl kabel do monitoru a do TV.

Pokud je to reálné jak moc by se tento způsob zapojení projevil na výkonu?

http://www.alza.cz/rozdvojka-hdmi-d94924.htm

_________________
CPU AMD Phenom II X4 965 BE rev. C3, MB Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H , RAM OCZ 2x2GB DDR3 1600 , SSD Crucial m4 - 128GB , HDD WD Caviar Green, 3,5" SATA II 1TB , GPU Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 , CASE COOLERMASTER Elite 335 , REPRO Genius SW-HF 5.1 4000, Zdroj Seasonic SS-500ET T3


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: út 13. květen 2014, 07:52 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Dle mě bude potřeba aktivní redukce z DP.

Jinak té pasivní rozdvojce z HDMI se vyhni obloukem, je to nehorázná past na lidi.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 14. květen 2014, 07:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
Ok, dík za radu.

Mr Lucas napsal:
Jinak té pasivní rozdvojce z HDMI se vyhni obloukem, je to nehorázná past na lidi.


Past ve smyslu, že by to jít mělo, ale kvalita obrazu mizerná?

_________________
CPU AMD Phenom II X4 965 BE rev. C3, MB Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H , RAM OCZ 2x2GB DDR3 1600 , SSD Crucial m4 - 128GB , HDD WD Caviar Green, 3,5" SATA II 1TB , GPU Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 , CASE COOLERMASTER Elite 335 , REPRO Genius SW-HF 5.1 4000, Zdroj Seasonic SS-500ET T3


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 14. květen 2014, 07:48 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Past ve smyslu, že mnoho lidem to vůbec nefunguje a když už to náhodně někomu funguje, tak je kvalita obrazu mizerná, viz komentáře na Alze. Vyzkoušet ji ale samozřejmě můžeš :)

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 14. květen 2014, 08:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2012
Nahoru
Zase takovej střelec nejsem :) komentáře jsem si četl a spíš mě tohle řešení napadlo fakt jako hodně prasácký...budu to řešit normálně aktivní redukcí

_________________
CPU AMD Phenom II X4 965 BE rev. C3, MB Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H , RAM OCZ 2x2GB DDR3 1600 , SSD Crucial m4 - 128GB , HDD WD Caviar Green, 3,5" SATA II 1TB , GPU Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 , CASE COOLERMASTER Elite 335 , REPRO Genius SW-HF 5.1 4000, Zdroj Seasonic SS-500ET T3


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: út 27. květen 2014, 14:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
http://videocardz.com/50583/amd-catalys ... ns-support
konečně 6400x1080! schválně, za jak dlouho to nVidia okopíruje

inovace AMD s generací R9 se mi hodně líbí...3monitory bez nutnosti dp, crossfire bez můstků, propagace mantle, teď vylepšení eyefinity... ještě trochu zapracovat na spotřebě v idle s vícero monitory

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2014, 19:30 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. říjen 2009
Nahoru
Zdravím, mohl by mě někdo doporučit na 100% funkční "Aktivní adapter" pro třetí monitor s konektorama "miniDP -> HDMI" , koupil jsem si jen redukci a nejedou mě všechny 3 monitoy, pouze dva, jak sem se dočetl, normální problém.

Našel sem si na Lan-shopu tyto dva adaptéry, ale chci mít opravdu jistotu, tak jestli někdo může a poradí osvědčený nebo zná tyto, tak sem stím. děkuji

http://www.lan-shop.cz/delock-65099-144840
http://www.lan-shop.cz/adapter-roline-m ... 0cm-174232

ps. Nechápu proč je stím takový mecheche, proč to nejede normálně....

_________________
CoolerMaster Elite 331, CPU: AMD Phenom II X4 955 BE, COOLER: CoolerMaster Hyper TX3, MB: GIGABYTE GA-970A-D3 - AMD 970, RAM: EVOLVEO Zeppelin Gold DDR3 16GB (2x4GB + 1x8GB) 1333MHz, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, PSU: Corsair HX450 450W, HDD: Seagate Barracuda HDD 2TB
> > FOTO < <


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2014, 14:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ultimátní eyefinity 10320x1440
http://youtu.be/RWgQmpzdqpc

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 10. prosinec 2014, 11:34 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2009
Nahoru
Zdravím.
Mám ASUS R9 280X DC2 TOP. Ted se mi do ruky dostaly 2x 20" monitory. Jeden s DVI druhý pouze s VGA. Můj hlavní monitor je 22". Chtěl jsem rozhodit Eyefinity, ale nedaří se. Všechny monitory mají rozlišení 1680x1050, 60Hz. Zkoušel jsem to propojit následovně. Hlavní LCD: DVI kabel, 2.LCD: DVI-VGA redukce + vga kabel, 3.LCD: HDMI-DVI kabel. Nic. Tak jsem zkusil vyměnit HDMI-DVI kabel za pasivní redukci DP-DVI - Nic. U řady R9 jsem se dočetl že když mají všechny monitory stejné rozlišení, nemusím použít aktivní DP redukci. Tak v čem je problém? Mám nainstalované nejnovější ovladače ze včerejška. Může to být tím že 280X je přeznačený 7970? Musím tedy koupit aktivní DP-DVI? Nevadí že jeden monitor je jen VGA a používám redukci DVI-VGA? V catalistech se totiž tváří jako CRT monitor. Díky za jakékoli info.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 10. prosinec 2014, 11:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano musíš koupit aktivní převodník. Radeony zvládaj pouze dva monitory typu VGA/DVI/HDMI, ostatní musej bejt vždy DP. V to mje celej problém, použití VGA nevadí a jako CRT se hlásí správně protože VGA je by default CRT a signál + timingy se posílaj stejná jak do CRT tak LCD.


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 10. prosinec 2014, 12:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. únor 2007
Nahoru
Maor napsal:
Ultimátní eyefinity 10320x1440
http://youtu.be/RWgQmpzdqpc


- humus, tym monitorom strasne chyba vyska, to je tak vhodne max na nejaky simulator tanku...

_________________
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + AKG K701 + Creative Inspire 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G500s + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 7 Pro 64-bit


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: pá 12. prosinec 2014, 15:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Theo_23 napsal:
Zdravím.
Mám ASUS R9 280X DC2 TOP. Ted se mi do ruky dostaly 2x 20" monitory. Jeden s DVI druhý pouze s VGA. Můj hlavní monitor je 22". Chtěl jsem rozhodit Eyefinity, ale nedaří se. Všechny monitory mají rozlišení 1680x1050, 60Hz. Zkoušel jsem to propojit následovně. Hlavní LCD: DVI kabel, 2.LCD: DVI-VGA redukce + vga kabel, 3.LCD: HDMI-DVI kabel. Nic. Tak jsem zkusil vyměnit HDMI-DVI kabel za pasivní redukci DP-DVI - Nic. U řady R9 jsem se dočetl že když mají všechny monitory stejné rozlišení, nemusím použít aktivní DP redukci. Tak v čem je problém? Mám nainstalované nejnovější ovladače ze včerejška. Může to být tím že 280X je přeznačený 7970? Musím tedy koupit aktivní DP-DVI? Nevadí že jeden monitor je jen VGA a používám redukci DVI-VGA? V catalistech se totiž tváří jako CRT monitor. Díky za jakékoli info.

Přeznačená karta... 3stejný by běhali, různý jen přes DP nebo si kup nVidii. Na 290 mám tři stejný bez potíží na první zapojení. 280 má očividně jen dva generátory taktu a proto dělá bordel. Novější karty už by to dělat neměly.
Citace:
Thanks to some firmware and board level changes, with the 200 series AMD is now able to attach multiple TMDS transmitters/interfaces to the same clock generator, allowing one clock generator to be used to drive multiple displays. As a result it’s now possible to drive up to 3 TMDS interface displays off of a single 200 series card, albeit with restrictions.

The catch here is that these can’t be independent displays, and this change is primarily intended towards enabling Eyefinity with cheap, DVI/HDMI-only monitors. To utilize clock sharing and to drive 3 such monitors off of a single card, all 3 monitors must be timing-identical, which functionally speaking almost always requires the monitors to be completely identical. Furthermore the sharing of the clock generator can only be engaged/disabled upon boot, so the 3rd display cannot be hot-plugged and must be present at boot time. Consequently this is by no means as unrestricted and easy as having native support for 3 TMDS interface displays, but for Eyefinity it will get the job done.

Of course this restriction only applies to using 3 TMDS interface monitors off of a single card natively. Using the DisplayPort, either with a native monitor or through an active DP-to-DVI/HDMI adapter, still allows the same fully independent functionality as before.

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: ATi Eyefinity - FAQ, informace a novinky
PříspěvekZaslal v: st 13. leden 2016, 15:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže jestli to dobře chápu i když mám R9 380 a v něm moho výstupu i kdybych měl 2x R9 380 tak nemohu jen zastrkat monitory do zdířek potřebuji k tomu externí převodník?

Viz ZDE:
http://support.amd.com/en-us/recommended/eyefinity-adapters

_________________
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta Gigabyte R9 380 4Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
ORIGIN:http://battlelog.battlefield.com/bf4/cs/user/Perosek/


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 210 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.