Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 17:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: so 28. prosinec 2013, 17:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2009
Nahoru
mate skusenosti s taktovanim R9 280X?

ja mam kartu od gigabyte jadro 1100MHz pamet 1500MHz.
ak to skusim taktnut napriklad na 1150MHZ a pameti 1600MHZ zapnem hru a zacne blikat obraz a az nakonmiec to zamrzne s ciernou alebo cervenou obrazovkou.

ak taktnem aj o malo jadro o 20MHz a pameti o 50 MHZ zahram sa dlhsie ale skonci to resetom PC na default to dam a uz spokojne hram cely cas.

citam vela o taktovani ze sa to da no ale mne to nechce akosi ist


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: so 28. prosinec 2013, 17:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Ty frekvence co popisuješ jsou de facto už po přetaktování, který dělá karta sama (default je pro 280x obvykle myslím 850Mhz). Nejspíš si budeš muset hrát s napětím.
Myslím, že na dotaz "overclocking 280x guide" (nebo 7970, princip je stejnej) ti v Googlu vyskočí spousta výsledků.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: ne 29. prosinec 2013, 17:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. červenec 2013
Nahoru
Na 1150 bi to malo ist no kamosova sla v pohode bez zvysovania napetia ,,samozrejme pover limit +20%


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: ne 29. prosinec 2013, 19:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2009
Nahoru
mozte najst navod na jednoduche taktovanie? a nikde nemozem najst pridanie napetia


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: ne 29. prosinec 2013, 21:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Ty vážně neumíš použít Google? To snad ne.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: ne 29. prosinec 2013, 22:26 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 31. prosinec 2011
Bydliště: Nyíregyháza
Nahoru
proste je to asi strop na tom napati , ne ?


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: ne 29. prosinec 2013, 22:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2009
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Stahni si Msi afterburner, po kruccich taktuj a testuj, potom pridavej V a opakuj postup. Testuj napr. V Msi kombustoru.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: ne 29. prosinec 2013, 22:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ještě upozornim, že R9 280X neni jen přeznačená 7970. Většina těch karet má levné okuchané PCB a voltáž na nich bohužel měnit nelze....


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2013, 11:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Tak to slyším prvně. Podle pár fotek co jsem viděl jsou PCB naprosto identický se 7970.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2013, 22:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jde o to s jakejma 7970, ke konci jejich éry většina nereferencí už měla locklé vcore protože se hrálo na co nejlevnější produkci.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2013, 22:41 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 25. červenec 2011
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Jde o to s jakejma 7970, ke konci jejich éry většina nereferencí už měla locklé vcore protože se hrálo na co nejlevnější produkci.


Souhlasím s DOCem, ty první 7970 jsou paradní. Potom se jelo hlavně na co nejlevnější náklady na výrobu a tím to šlo do kopru :sad:

_________________
CPU: AMD Ryzen 9 3900X // MB: ASRock X470 Taichi // RAM: Galax HOF Extreme 2x8GB 4133@3866 16-15-14-30-44 // GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 Ti // Storage: Corsair SP510 480GB + Corsair SP510 960GB + Crucial Opal 1100 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: EK Supremacy EVO + EK-GTX 1080 Ti Strix + EK-XRES 140 Revo D5 + Alphacool NeXxXos X-Flow 360 + EK-CoolStream PE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM //


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2013, 22:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Sice tomu moc (vůbec) nerozumím, ale PCB je pořád stejný, co se na tom dá ošidit? A GPU se víceméně taky nemění, jen tam jsou předpokládám nepatrný výkyvy v kvalitě přímo z továrny (a ty lepší končí v kartách jako je TOP série u Asusu).


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 1. leden 2014, 16:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
Už mi pár 280x prošlo rukama, a můžu říct, že na taktování u nich moc prostoru teda není, ještě ani na jedné jsem se nedostal na 1200 na jádře. Navíc ta gigabyte je na tom asi nejhůře, jelikož má Elpida paměti, který taktovat prakticky nejdou, napětí je locknuté, a poměrně dost topí, i když všude proklamují, jak má výborné chlazení. Zatím se mi jako nejlepší jeví modely od Asusu.

_________________
Intel core i5 2500k, Asus P8P67 EVO, GIGABYTE 7950 WF3, Patriot 8gb ram (2x4) 1333mhz, Corsair mod&stream-pro 600w, HDD Seagate 320gb, SSD1: Kingston V100 64gb, SSD2: Samsung 840 120gb


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 1. leden 2014, 16:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Octopuss napsal:
Sice tomu moc (vůbec) nerozumím, ale PCB je pořád stejný, co se na tom dá ošidit? A GPU se víceméně taky nemění, jen tam jsou předpokládám nepatrný výkyvy v kvalitě přímo z továrny (a ty lepší končí v kartách jako je TOP série u Asusu).


PCB rozhodně stejný neni. Jde hlavně o controller spíš než PCB. R9 280X ani žádné referenční nemá a ty nereferenční jsou buďto okrouhané, a nebo převzaté z pozdních 7970 (třeba Gigabyte) kde už vcore nešlo měnit protože ty vykastrované už byly, viz post nade mnou.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 1. leden 2014, 18:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Jestli máš link, kde se o tom něco píše, sem s ním. Jinak je to jedna paní povídala.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 1. leden 2014, 18:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Link na co? Myslíš že to někdo studoval? Moc ani recenzenti. Ti taktovali přes CCC a nestarali se o vcore, pak to označili jako rename 7970 a je to. Pro mě jsou zkušenosti důležitější než random věci na netu. Vyjmenuj mi ty R9 280X na kterejch jde ovládat vcore.... Já vim tak možná o 2.

PC s těma kartama mi rukama prošlo mnoho a také jsem bylsvědkem toho postupnéhu "úpadku" kvality Tahiti karet v průběhu roku 2013. Horší jádra, vyšší vcore a později neovladatelné vcore v kombinaci s přílis vysokym, default 1,25v třeba, atd. R9 280X byla jen poslední tečka.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 1. leden 2014, 18:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2013
Nahoru
Ona taky jedna paní povídala, že i zde na fóru postupně psaly lidi jejich výsledky, které byly nižší a nižší a nešlo ovládat napětí.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 1. leden 2014, 19:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. květen 2005
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
tak treba asus ovladat jde, to je zas fnukani, tak si kupte poradnyho vyrobce kterej to nema zamceny a nebrecte ze to nejde u vsech


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 1. leden 2014, 19:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ty 2 konkrétní karty co jem měl na mysli jsou Asus DCU a Matrix... ale většina lidí si bohužel koupí GB či MSI protože recenze hezký ale praxe nebejvá až tak hvězdná.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2014, 12:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
Chci se zeptat, je možný, aby například MSI 280x na totožných taktech dávala v nějakém benchmarku rozdílné fps (a to nemyslím jen o 1-2, ale třeba 6-8), než jiný model 280x ?

_________________
Intel core i5 2500k, Asus P8P67 EVO, GIGABYTE 7950 WF3, Patriot 8gb ram (2x4) 1333mhz, Corsair mod&stream-pro 600w, HDD Seagate 320gb, SSD1: Kingston V100 64gb, SSD2: Samsung 840 120gb


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Gamesnik2003 a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.