Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 18. leden 2020, 16:07

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2014, 13:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. květen 2005
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
a pri kolika fps, jestli dava 90 nebo 100 muze bejt treba procesorem, min ramky tezko rict...jestli dava 10 nebo 20 tak to uz je divny : -)


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2014, 13:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
Je to ve stejném PC, konkrétně se jedná o furmark, kdy při stejných taktech ostatní 280x dávaly při konkrétním nastavení +- 128fps, MSI dává jen 120.

_________________
Intel core i5 2500k, Asus P8P67 EVO, GIGABYTE 7950 WF3, Patriot 8gb ram (2x4) 1333mhz, Corsair mod&stream-pro 600w, HDD Seagate 320gb, SSD1: Kingston V100 64gb, SSD2: Samsung 840 120gb


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2014, 13:36 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jasně že může. Pokud výrobce kartu přetočí ale neposune PowerLimit, pak může karta podávat nižší výkon než ta nepřiškrcená.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: út 7. leden 2014, 15:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2009
Nahoru
o tom zvysovani napetia na GB r9 to nejde ani v MSI afterburner a co v tom cataliste nastavenie vykonu +/- 20 % je co??


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: út 7. leden 2014, 16:18 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
To právě slouží k posunutí PowerLimitu co jsem psal uživateli před tebou :) Při posunutí na +20% není karta tolik limitovaná řízením spotřeby.

Napiš co je to přesně za model.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: út 7. leden 2014, 17:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2009
Nahoru
ja mam kartu gigabyte r9 presny nazov je GV-R928XOC-3GD.
skusil som dat power limit na +20 % GPU som zvecsil z 1100 na 1120 zatial vsetko bezi ako ma. pri hre far cry3 som si vsimol pri 5min hrania po jednej a tej istej mapke + 2az 4 fps naviac asi len nahoda


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 13:35 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2009
Nahoru
Zdravím. Mám GK ASUS ATI R9-280X DC2 TOP. Přesně jak tady byla testovaná. Koupil jsem tu top edici s tím, že ji v případě nedostatku výkonu trochu popoženu. Na základních taktech to běží jak má (jádro 1070MHz). Zkoušel jsem ji tedy přetaktovat pomocí MSI Afterbrn.. Zvednul jsem to na 1150 - v kombustoru artefakty. Tak jsem povolil zvýžení napětí (powerlimit a napětí na jádru na max) a ty artefakty tam jsou pořád. Jak je to možné? Vím že kus od kusu se možnosti jádra liší, ale aby to nešlo ani o kousek? ještě když je to ta TOP edice? Jinak je karta v pohodě. Hlavně ten chladič. Měl jsem i Gigabyte R280X a ta je proti DC2 uplný vysavač :-D


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 14:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
TOP edice znamená, že je to lepší kus, co běží na vyšších frekvencích. Nezapomeň, že výchozí je pro 280x 850/1000, a tahle karta má 970/1070. Takže už to přetaktovaný je! Asi budeš muset přidat víc.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 14:56 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2009
Nahoru
tato konkrétní karta má základ pro jádro 1070. což je proti normální 280X docela velký rozdíl. Ale jak jsem viděl tady tu recenzi, jak se bez problémů dostal na 1250MHz tak jsem se těšil že na 1200 to poběží úplně v pohodě. Jenže z toho základu se nedostanu ani kousek výš. Mě zaráží že se zvýšeným napětím a power limitem to "jede" úplně stejně, jako když napětí nezvýším. Jako výkonu je dost i tak, ale taktoval jsem vždy a všechno a baví mě to, proto jsem šel do dražší karty s tím že si trochu pohraju.. ale houby :-/


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 15:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: norridge(chicago),il,usa
Nahoru
vyrobci sou kone ,u me karty se porad vypinal boost a bezela pul napul zaklad/boost protoze ti chytraci v biosu neposunuli power limit ,takze tak jak byla ten jejich boost byl nepouzitelny

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 19:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
Já osobně mám teda pocit, že výrobci dali ze začátku na recenze k dispozici nějaký extra dobrý kusy, do kterých mají prodávaný kusy teda hodně daleko. Už jen to, že všechny 280x měly v recenzích odemknutý voltage, a jádro šlo taktovat na 1200+. Momentálně jsou jediný odemnčený snad jen asus, a i přesto nějak moc taktovat nejdou. Osobně mi rukama prošlo do teď asi 6 různých 280x, ani jedna nešla stabilně 1200 na jádře. Od asusu jsem měl obě DC2 i DC2T, i přes odemčený voltage byl u DC2 max 1100 a u DC2T 1170. Kromě toho. ačkoliv se v tomto zase tolik nevyznám, myslím, že u obou kusů se ve značné míře projevovalo Vdop, i když jsem nastavil napětí na 1.3v, podle GPU-z napětí kolísalo mezi 1.15-1.2. Navíc teploty byly docela dost vysoké i přes DC2, v průměru o 4-6 stupňů víc, než u mojí současné MSI, která má teda zatím ze všech nejlepší provozní vlastnosti. Tolik zatím moje poznatky k 280x.

_________________
Intel core i5 2500k, Asus P8P67 EVO, GIGABYTE 7950 WF3, Patriot 8gb ram (2x4) 1333mhz, Corsair mod&stream-pro 600w, HDD Seagate 320gb, SSD1: Kingston V100 64gb, SSD2: Samsung 840 120gb


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 21:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
To je prave ono - puvodne hiend karta s relativne vysokymi vyrobnimi naklady se ted prodava za par korun... takze se vyskytuji uz jen oskubane varianty. Na recenze poslali par lepsich kousku, aby nalakali lidi a v obchode se prodavaji smejdy. :|

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 22:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Co to je zase za konspirační teorie?
Původní hiend karta? Jak, původní? Myslíš jako 7970? A pár korun... to tu z toho už fakt děláš grotesku. Osm tisíc ti přijde jako pár korun? :D


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 22:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Zadna konspirace, ale tvrda realita.
Ano, myslim 7970 (potazmo jeji GHz edici). Chces tvrdit, ze to snad nebyl hiend? V dobe uvedeni se 280X dala koupit za cca 6500. Nova HD 7970 stala zacatkem roku 2012 dvojnasobek, tj 13k.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 22:24 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
:? Já kupoval HD 7970 v referenci chvilku po uvedení za cca. 9 500,-, ale o tom tohle vlákno není.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 22:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
To nevim, ale tehdy vsichni nadavali, jak byly 7970 predrazene... coz by pri cene 9500 jiste nebylo.
http://www.czc.cz/search?q-fulltext=7970 Treba tady ten asus DC2 stal na zacatku prodeje v unoru 2012 11700,- bez DPH. A oficialni launch cena byla okolo $550, coz po prictni DPH dela taky zhruba 13k. http://www.anandtech.com/show/5319/amd-radeon-hd-7970-launch-recap

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 22:38 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Jako nepatri to sem, ale za 9500,- ? To nebyla cena pro smrtelníka, nebo jsi to koupil az za několik mesicu. Vzdyt stala dlouho kolem +-12 800,- s dani nez vysel Kepler a byla jasne drazsi nez GTX 580. Ještě v kvetnu minulého roku stala kolem 11 500,-

Jinak HD7970, jako byvaly high-end, se posleze při zlevnovani oškubala a vyrobci u ni snizili naklady. Puvodni HD7970 je kvalitativne jinde, nez poslední 280x. V reklamovatelnosti je to snad nejhorsi produkt v cely nabídce.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 23:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Bylo by zajímavý porovnat ty první "lepší" PCB s těma posledníma, jestli na tom tvrzení něco je.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 23:18 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Většinou je tam jiný regulátor a většinou bez I2C, takže nelze měnit napětí SW cestou :( Ale to je hold chyba AiB a ne IHV.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2014, 23:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ano, to je ten hlavni problem. Dale pak osizene PCB, horsi VRM, atd. Taky je potreba si uvedomit, ze prvni 7970 bezely jen GPU @ 925MHz a s pomerne nizkym napetim. Kdezto 280X jedou na krev, vetsinou okolo 1,1GHz a s vysokym napetim. Taky je tady teorie o mene kvalitnich GPU (stejne jako Intel CPU, ktere maji casto na launch lepsi OC nez pozdejsi kusy).
Kdyz se vezme v uvahu poddimenzovane VRM v kombinaci s vysoko taktovanym GPU, je zadelano na problemy. Viz treba tady viewtopic.php?f=9&t=204928 Selhal jeden z ventilatoru, poddimenzovane VRM se zahralo natolik, ze se roztavila zvejkacka mezi mosfety a chladicem, ten se pak priblizil k PCB, vyzkratoval filtrovaci kondenzator a bum... karta kaput. Kdyby na VRM byla teplotni pojistka, tohle by se nestalo. Kdyby byl lepsi navrzeny chladic VRM, nedoslo by ke zkratu. Proste vsude hromada uspor a vysledek se pak dostavi.

Takhle vypada Gigabyte 280X. Na prvni pohled je videt slaba napajeci kaskada.
http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/R9_280X_OC/images/front_full.jpg

Referencni HD 7970 je na tom podstatne lepsi.
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970/images/front_full.jpg

A pro zajimavost jeste nereferencni Asus 7970 DCII.
http://pics.computerbase.de/4/1/1/0/8/15.jpg

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot], keistown, Mr_Trollfan, Thellwin, ToxicTears a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.