Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 27. listopad 2020, 16:24

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 09:52 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
proč by ta kaskáda na Gigabyte měla být slabá ? můžeš to rozvést ?

Citace:
havli napsal:

Takhle vypada Gigabyte 280X. Na prvni pohled je videt slaba napajeci kaskada.
http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/R9_280X_OC/images/front_full.jpg

Referencni HD 7970 je na tom podstatne lepsi.
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970/images/front_full.jpg


_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 10:18 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
No ony ty aktivní prvky vrm1 kaskády u původní HD 7970 v kovových pouzdrech působí mnohem solidnějším dojmem a hlavně jsou použity také u referenčních R9 290(X), kde dostávají pěkně zabrat :wink:

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 16:16 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
del42sa napsal:
proč by ta kaskáda na Gigabyte měla být slabá ? můžeš to rozvést ?

Budu varit z vody jen od pohledu, ale ta Gigabyte tam pouziva horsi součástky nez osazuje bezne. Gigabyte 280x je snad největší/nejporuchovejsi krumpl.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: pá 10. leden 2014, 12:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2009
Nahoru
co sa na gigabyte r9 280x kazi najviac? dal som temu o taktovani mam ju par mesiacov slape super nevyhoda je, ze riadne natantovat ju nemozem idem teraz na jadro 1120 MHz zatial pohoda.

ja som so znackou gigabyte po dobu 6rokov spokojny mal som aj v predoslich PC dosky gigabyte drzia doteraz brat ma 5rocne pc gigabyte dosku aj grafiku a tiez super.

akurat mi vadi trosku hlucnost tej grafiky uvidime co bude dalej ak sa pokazi kupim gtx780.
mam uplne prvu grafiku amd inak som stale kupoval zenele VGA. bol som zvedavy tak som ju kupil


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: pá 10. leden 2014, 12:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
Lubo, slyšels někdy o interpunkci? Tyhle telegramy se nedají číst.


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: pá 10. leden 2014, 13:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
Tak mi dnes přišla další 280x, nejspíše již vybavena XTL jádrem, a zřejmě tomu tak bude, alespoň podle provozních vlastností. Je to ta úplně nejlacinější sapphire dual-x. Přes sapphire trixxx se dá měnit vcore, nicméně solidní OC má i bez toho, zatím jsem testoval jen trošku, ale vypadá to, že jen při 1,1V běží karta stabilně na 1150core a 1700(6800)paměti. Teploty ve furmarku do 75 stupňů, jinde do 70. Zatím celkově ve všech ohledech lepší, než Asus DC2T, kterou jsem měl nedávno. Ale samozřejmě můžu mít jen štěstí na kus.

_________________
Intel core i5 2500k, Asus P8P67 EVO, GIGABYTE 7950 WF3, Patriot 8gb ram (2x4) 1333mhz, Corsair mod&stream-pro 600w, HDD Seagate 320gb, SSD1: Kingston V100 64gb, SSD2: Samsung 840 120gb


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: so 11. leden 2014, 08:09 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Hladis napsal:
del42sa napsal:
proč by ta kaskáda na Gigabyte měla být slabá ? můžeš to rozvést ?

Budu varit z vody jen od pohledu, ale ta Gigabyte tam pouziva horsi součástky nez osazuje bezne. Gigabyte 280x je snad největší/nejporuchovejsi krumpl.


No to jsem měl právě na mysli. Soudit od pohledu může být zdrádné, jestli tam jsou horší mosfety nevím, ale podle obrázku jsou na tom pcb zdablované, takže ve výsledku může být výsledek podobný jako s daržšími mosfety... Kartu od Gigabyte jsem ale neměl, takže nemám s touto značkou nějaké osobní zkušenosti.

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 15:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. únor 2011
Bydliště: Morava
Nahoru
Tady sem našel nejaky postup na taktovani R9 280x ...

https://www.youtube.com/watch?v=aR1SGI5 ... e=youtu.be

To napětí jak tam borec zvysuje je vpohode ? Do kolika je tzv "bezpecne" napeti ? :) ... chtel bych moji 280x popohnat .....

Diky za odpoved.

_________________
CPU: 3570k@4,5Ghz | CPUcooler: Gelid Tranqillo v.2 | MB: ASUS P8Z77-M PRO| GPU: MSI R9 280X TwinFrozr GAMING 3G | RAM: DDR3 Kingston 2x4Gb@1600Mhz CL9 PnP| Zdroj: Seasonic S12II-620W 80PLUS BRONZE|


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 15:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2009
Nahoru
Ja bych tam pustil max neco v rozmezi 1,2-1,25V. Zalezi na teplote a frekvenci, nema cenu do toho rvat brutalni voltage, kdyz se frekvence posune jen o par MHz.

Ale jen tak mimochodem, Sapphire Toxic 7970 (=R9 280X) ma v defaultu 1,2GHz a napeti 1,35V. To uz je ale overkill. Tolik do toho urcite nepoustej.

_________________
CPU: Intel i7 4790K@5GHz, 4,7GHz cache delided CPU Cooler: NOCTUA NH-D14 2x140mm, MB: ASUS Z97-Pro Gamer, RAM: Kingston 16GB DDR3 1866MHz@2400Mhz, GPU: XFX RX 590 1645/9120Mhz, SSD: Crucial M500 120GB, SSD: Crucial MX200 250GB, HDD: Seagate 7200.14 2TB, HDD: Samsung F1 1TB, PSU: Corsair TX 750W, CASE: Corsair 450D

Dell 7559: i7 6700HQ@-150mV , 16GB RAM 1600Mhz CL9, GTX 960M@+135/600MHz, 1TB SSHD, Crucial MX 300 275GB


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 15:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. únor 2011
Bydliště: Morava
Nahoru
Jasne diky moc. GPU sem moc nikdy netaktoval,tak me zajimalo,jestli i tech 1.18 a 1.19 jak je tam pousti neni moc :))) .. Tak pokud je takova ta pohodova hranice 1.25 tak to je dobry :D

_________________
CPU: 3570k@4,5Ghz | CPUcooler: Gelid Tranqillo v.2 | MB: ASUS P8Z77-M PRO| GPU: MSI R9 280X TwinFrozr GAMING 3G | RAM: DDR3 Kingston 2x4Gb@1600Mhz CL9 PnP| Zdroj: Seasonic S12II-620W 80PLUS BRONZE|


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: čt 28. srpen 2014, 13:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. únor 2011
Bydliště: Morava
Nahoru
Tak jsem tedy taktoval a stabilne v kombustoru jsem se dostal na 1150 na jadre pri 1.2V ... Teploty do 70° .. Problem je ten,ze jakmile najedu do hry,treba fifa,tak to zacne problikavat a konec ... a to pri jakemkoliv OC ... Takze musim hrat bez OC .. Nejake napady ? :-D

EDIT: Nikdo nic ? :)

_________________
CPU: 3570k@4,5Ghz | CPUcooler: Gelid Tranqillo v.2 | MB: ASUS P8Z77-M PRO| GPU: MSI R9 280X TwinFrozr GAMING 3G | RAM: DDR3 Kingston 2x4Gb@1600Mhz CL9 PnP| Zdroj: Seasonic S12II-620W 80PLUS BRONZE|


 Profil  
 Předmět: Padá přetaktování u 280x, pomůže jen restart
PříspěvekZaslal v: pá 5. září 2014, 20:36 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
Jde o kartu Sapphire R9 280X DUAL-X. Po startu počítače normálně najedou takty nastavené v Afterburneru. Při zátěži vyskočí frekvence gpu na boost a při idle normálně spadnou na 500Mhz. Po pár hodinách ale karta přestane používat boost a místo něj při zátěži nastaví základní frekvenci, což je jen 870Mhz. Při idle pak nastaví místo předchozích 500Mhz 501Mhz (což je mi jedno, píšu to jen pro úplnost). Taktování pamětí taky ignoruje a používá defaultní 1500Mhz, i když je mám nastavené jinak. Nedochází u mě k žádnému trotlování, jen prostě karta přestane používat nastavenou frekvenci v Afterburneru. Nepomůže nastavování frekvencí ani v Control center od amd. Chtěl bych vědět, jestli jde nějak zabránit tomu pádu přetaktování, nebo aspoň taktování obnovit bez nutnosti restartu pc..


 Profil  
 Předmět: Re: Padá přetaktování u 280x, pomůže jen restart
PříspěvekZaslal v: pá 5. září 2014, 21:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. červen 2014
Bydliště: Banská Bystrica
Nahoru
Skus aktualizovat ovladace mne tiez nieco podobne robilo na mojej r9 270 a ked som aktualizoval na Beta ovladace najnovsie tak slo vsetko v pohode

_________________
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X


 Profil  
 Předmět: Re: Padá přetaktování u 280x, pomůže jen restart
PříspěvekZaslal v: pá 5. září 2014, 21:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Jaké má karta teploty v zátěži?
Co máš za zdroj?

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon HD 7950/7970 - Taktování a vše okolo
PříspěvekZaslal v: so 6. září 2014, 07:58 
Červená karta
Červená karta

Založen: 26. červen 2014
Bydliště: Frýdek-Místek
Nahoru
zdarec, rozhodl jsem se lehce popohnat mou vapor-x 280x od sapphire a a přidané napětí mám na 1,85 V , core jsem dostal max na 1120, a paměti mi teď běží pouze na 1560 ( na 1600 házeli artefakty ) , jel jsem podle už někde zmiňovaného návodu na youtube kde to ten člověk jede fakt safe, ale při stejném napětí se on dostal na 1600 na pamětech, a na 1130 na jádře, a já ani omylem.. chápu že karty se liší, ale že bych s tím nemohl pohnout vůbec ?

Navíc mám obavu s automatického ovládání větráku v MSI afterburneru.. při Kombustoru a jiných testech teplota stoupá na 78-80 stupňů, ale když nastavím automatické točení větráku na 65 % po celou dobu, tak 74-75 stupňů, to si ta karta dává rezervu že to ještě stihne uchladit ? protože já si nemyslím :(

jaké máte zkušenosti s tou saphirkou


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: so 6. září 2014, 13:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkoušel jsem svoji 280X Vapor-X v MSI AB a prakticky jsem s tím nehnul. Posun o 20 MHz nepočítám jako výsledek. Na další zkoušky zatím čas nebyl, tak zatím nechávám na default.
Nespletl ses s tím napětím? 1.85 V je nějak moc.
Jinak otázka pro ostatní, nemohlo by to u mě být zdrojem? Ovládání napětí i taktů mám v MSI AB odemčené, ale při jakémkoliv pokusu cokoliv výrazněji navýšit jsou buď artefakty, nebo nestabilita karty.

_________________
Asus Maximus VII Ranger, Core i7 4790K delid @ 4.8 GHz, 1.33 V, Scythe Mugen 4, MSI GTX 980Ti Gaming 6G, Crucial Ballistix Tactical LP 2x8 GB, Crucial M500, WD Black... Benq 2765HT, Logitech MX Master, Logitech K270, Corsair TX750W, Zalman Z1


 Profil  
 Předmět: Re: Padá přetaktování u 280x, pomůže jen restart
PříspěvekZaslal v: so 6. září 2014, 19:37 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
r34ktor napsal:
Jaké má karta teploty v zátěži?
Co máš za zdroj?


Teploty max kolem 70°C a zdroj Xilence SPS-XP600

Možná už jsem si trochu pomohl sám... zjistil jsem, že se mi frekvence vrátily na přetaktování po ukončení Firefoxu (mám v něm spoustu panelů a vždycky si je všechny obnovuju po pádu pc nebo po jeho vypnutí). Nevím ale, jaký vliv může mít spuštěný prohlížeč na přetaktování karty..


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: so 6. září 2014, 19:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. září 2007
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Já měl taky 280x s Vapor-X a po dlouhém snažení jsem se dostal na jádře o 50MHz, na pamětech skoro o nic..
Tak jsem jí dal pryč, protože moje OCnutá GTX670 je o dost lepší.
Ale co jsem tak probíral různá fóra tak 280X moc vysoko taktovat nejde (hlavně ty OC edice)..

_________________
CPU:Ryzen 7 3800xMB:ASUS ROG Strix X570 - F GamingChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 3600MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:Corsair 780T HDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB WD Black+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: ne 7. září 2014, 06:53 
Červená karta
Červená karta

Založen: 26. červen 2014
Bydliště: Frýdek-Místek
Nahoru
prf.KuBA napsal:
Zkoušel jsem svoji 280X Vapor-X v MSI AB a prakticky jsem s tím nehnul. Posun o 20 MHz nepočítám jako výsledek. Na další zkoušky zatím čas nebyl, tak zatím nechávám na default.
Nespletl ses s tím napětím? 1.85 V je nějak moc.
Jinak otázka pro ostatní, nemohlo by to u mě být zdrojem? Ovládání napětí i taktů mám v MSI AB odemčené, ale při jakémkoliv pokusu cokoliv výrazněji navýšit jsou buď artefakty, nebo nestabilita karty.



Jo omlouvám se za špatné info.. napětí 1,185, já se při koupi nechal zlákat vysokou možnosti taktování 280 od Asusu , kde to dotáhli na 1250/7000, tak jsem vzal sapphirku kvůli ne-špatnému chlazení, a čekal jsem aspoň 1150 /1600, nepodařilo se :/
uvedu i zdroj.. SEASONIC 620 W


 Profil  
 Předmět: Re: taktovanie r9 280X
PříspěvekZaslal v: so 11. říjen 2014, 22:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. říjen 2008
Bydliště: Vratimov
Nahoru
Zdravím,

nedávno jsem si koupil Sapphire R280x Tri-X verzi(1100MHz/1600MHz/1.2v).
Tak mi to samozřejmě nedalo a musel sem si ji zkusit potahat.

Dostal jsem se na 1200MHz jádro a 1700MHz paměti s def. napětím. MSI Kombustor stabilní asi 2 hoďky hraní BF4 MP a Crysis 2 a pak několik hodin hraní WoW a Diablo 3 (od blizzu mi hry ale nevyuživají GPU ani 70%)

Zajímavé však je, že v MSI Afterburnu mám jako def. napětí jádra 1.200v .. ale v grafu když sleduju kartu v zátěži tak v 3D mi ukazuje 1.256V.. GPU-Z mi ukazuje napětí stále pouze v 2D režimu...
Mám to nastavené v CCC .. 20% power / 1200MHz jádro / 1700MHz paměti.

Jedině mě napadá, že to má zaplou auto-voltage možná..

Jinak 1220MHz na jádře už mi hází artefakty.. na napětí jsem zatím nešahal..
Řekl bych podle výsledků co tu čtu, že to je docela slušné.

_________________
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Ache, ArgCZ, Bouner, HEAD, Howkey, mouldy, Smeli a 12 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.