Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 20. duben 2021, 00:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 02:11 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Když píšu název vlákna tak si připadám jak idiot, ani nevim jestli to nemam napsat spíš do vtípků.

Saphire 280X mě ruší televizní signál při hraní, ruší jej v USB tuneru s anténou 2 metry daleko na okně, tak anténu k LCD od philipse 4 metry daleko.

Při WoT padá signál hodně, při AC4 padá hodně jen v tuneru, ale na TV to jakž takž jde.

Je pro to nějaký racionální vysvětlení, krom nabízejícího se BLAZNE :)

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 02:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Názor totálního laika, který má jen pozůstatky všeobecných středoškolských znalostí: neměla by to rušení odizolovat bedna (Faradayova klec)? Koukám, že tvoje bedna má v bočnici okno. Možná bych ho na zkoušku zkusil zadělat alobalem (ideálně více vrstvami). Doma se mi vzájemně rušily antény a omotání řádnou vrstvou alobalu rušení vyřešilo, ty kabely za moc nestojej. :-D

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 03:25 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Zkus jinej zdroj, tohle vzuchem nepujde. Aby to přebylo zdejší vysílač...to by bylo skoro ostrach, že ti radeon udělá časem z mozku rakovinovej nádor. To pujde po síti, tam máš tuty starý rozvody jak jsem to tak viděl.

Identifikace
1: zkus jinej zdroj
2: sk**veně velkej feritovej toroid na šňúru od zdroje
Pokud jedno nebo druhý problém vyřeší, jde to po železe...to se dá řešit(múže bejt nevhodnej zdroj) pokud to pujde fakt vzduchem, tak ve svém vlastním zájmu to dej pryč.


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 11:44 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Rozvody mam extra starý, jinak to dělá vážně jen ve 3D, když pustim prime 95 tak to nedělá nic..
Jinak to ruší jen kanály s horšim signálem, hlavně ZOOM, NOVA jede ok furt..

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 12:48 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Skoukni si přes nějakou utilitu, jak ti v zátěži lítá napětí na 5V větvi a asi se budeš divit. Měl jsem kdysi podobný problém s USB WiFi a na vině byl zdroj.


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 12:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já s timhle mam taky zkušenosti. Vedla mi anténa za PC. Nebyla vůbec ničim napájená takže o rušení po síti nemůže bejt řeč. TV jsemv zkoušel napájet různě a opět bez rozdílu. I nyní když vyloaduju hlavní PC tak mi ruší TV nad nim. (v mém případě je jedno jakej typ loadu).

Tohle je celkem běžná věc, pro to vzniklo "spread spectrum" na clock generátorech které má toto zmenšovat.

A to co říká Krteq je taky realita. USB do sebe tahne všechyn ruchy z 5V větve které tam z desky prolezou a zdroj ani nemusí bejt na vině. Když jsem měl silodní Audiotrak prodigi cube USB zvukovku tak jsem v ní měl ruchy přes USB. Tohle se prostě děje.

V tvém případě to budou ruchy protože tvé napájecí kaskáda na GPU bude provádět taková menší EMP. :P Sorry ale pokud je ten tuner přímo zapojenej do PC přes USB, tak řešení nemam, neni to jak izolovat. Leda zkusit přes USB hub kterej by měl své vlastní napájení.


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 13:08 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
No s tim USB tunerem bych slouhlasil, bohužel utilita na rozbrazování V je u mě k prdu, alespon HWmonitor, píše mě to na +5 VCCH 2,84V a +5V 3,47V -12 je -7 atd...

Nejde mě ale do hlavy proč to blbe i na TV, anténu mam pokojovou aktivní a kabel je vážně 4 metry daleko, nebo je možný že to haprování tuneru ovlivňuje i signál v pokoji ? Schválně jdu zkusit odpojit tuner co bude dělat tv...

EDIT: Tak bedna blbne i když je tuner odpojenej...

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 14:29 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
PKBO napsal:
No s tim USB tunerem bych slouhlasil, bohužel utilita na rozbrazování V je u mě k prdu, alespon HWmonitor, píše mě to na +5 VCCH 2,84V a +5V 3,47V -12 je -7 atd...

Nejde mě ale do hlavy proč to blbe i na TV, anténu mam pokojovou aktivní a kabel je vážně 4 metry daleko, nebo je možný že to haprování tuneru ovlivňuje i signál v pokoji ? Schválně jdu zkusit odpojit tuner co bude dělat tv...

EDIT: Tak bedna blbne i když je tuner odpojenej...


Je to prostý, to neni vzduchem, jde to po síti, rušení nezpusobuje grafika ale její zatížení ve zdroji zpusobí kmitání nějakého tranzistoru, případně jeho správná oscilace má zákonitě harmonický frekvence a ty se takto parazitně projevujou, kdysi na střední jsem stavěl spínanej zdroj - když jsem to zapnul v paneláku nešla kabelovka :-D uplně stejnej problém, chodil jsem okolo toho s měřičem síly pole ale vubec nic. Inženýr Souček, veterán z vojenský Tesly mě tehdá poučil, stačilo usměrňovací mústek proložit 100n kondíkama a dát pořádný elity - to bude problém tvého zdroje, hlavně ty 100n kondíky se šiděj, zbytek samozřejmě taky....nebo je zdroj třeba starší a to kondíkúm obvykle nesvědčí. To co píše Zenith "spread spectrum" rozhodně taky vyzkoušej = asi nejednoduší a nejrychlejší.


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2014, 15:22 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Marně to hledám v biosu a nenecházim, kde by to mělo bejt ?

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: pá 10. říjen 2014, 19:04 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak sem píšu abych obnovil téma a poznatky, za posledních pár měsíců jsem prostřídal hodně HW, od 280X jsem přešel na r9 Trix, měl jsem dva jeden rušil signál opravdu hodně, pozorval jsem to i ve 2D, druhej jen ve 3D, pak jsem chvilku jel na gtx 770, k rušení snad ani nedocházelo, nebo minimálnímu, následovala GTX 590 kterou jsem měl do dnes posledních 14 dní v PC a ta signál nerušila vůbec, dneska mě přišla r9 290 od Asusu DCII a ta ruší signál podobně jako ten první trix, to znamená že ve 3D mě televize prakticky přestane hrát a ve 2D je znát sníženej signál, prostě občas přeskočí zvuk.

Zároveň mám po kompletní rekonstrukci dům, nové rozvody, TV je na svojí vlastní zásuvce s vlastním jističem, PC má svůj vlastní jistič a anténa se zesilovačem má svůj vlastní jistič. PC mám 2 metry od TV, anténu mám dále u okna 4 metry od TV, teda 6 metrů od PC a stejně se to takhle mrdá...

Jiný je i kompletní podvozek, nyní 4930K s UD5, jiný zdroj, SSD, HDD no prostě všechno jiný, jediný co zůstalo jsou Ramky a pár disků a chladič CPU...

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: pá 10. říjen 2014, 19:39 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Další poznatek, vypadá to, že jakmile kartu přetaktuju nad 1080Mhz a 1400 na pamětech tak to rušení přestane.. Ještě to jdu ladit..

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: ne 12. říjen 2014, 08:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
rusenie neprestane. to sa len presunie na inu frekvenciu takze uz nerusi aktualny TV kanal.


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: ne 12. říjen 2014, 22:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Měl jsem podobný problém z PCTV. Stačilo vyměnit koaxiál od antény (zřejmě špatně stíněný).
"Spread spectrum" v Bios mám vypnutý protože na kvalitu signálu neměl žádný vliv.


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: út 17. březen 2015, 00:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak už zas :) X79-Sabertooth, i7 4930K@4500 Mhz@1,38V, Mugen-Max, MSI GTX980 1575@8100 (79,1%) Crucial Ballistix Sport 1600 4x4Gb, Corsair RM750, SSD Intel 520 256gb, Xonar Phoebus, 2x23" IPS231 LG

Nová deska, nová grafika, nový zdroj, nový procesor, nový chladič, ssd, zvukovka...

Já už fakt nevím :- )

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: út 17. březen 2015, 01:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Pořiď si on-line UPS. Ta by měla PC dokonale odstínit od el. sítě v baráku.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: út 17. březen 2015, 16:43 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To stojí 10 000, to radši nebudu koukat na bednu..
Aspoň mám výmluvu pro starou, když si totiž sednu na židli k PC tak je to rušení menší, než když jí na pohovce masíruju záda..

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: út 17. březen 2015, 17:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Existují i cenově relativně přijatelné modely. Např. Power Walker VFI 1000C LCD.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: út 17. březen 2015, 19:14 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To je pořád tak o 5000 více, než bych byl ochotný dát, no nic, nejdřív vyřešim radši anténu na střechu místo té pokojovky od philipse strčené za okno..

Elektrikář případně říkal, že existuje nějaký filtrační trafo nebo co, to by se snad vešlo k jističům - to jsem řešil v souvislosti s tím, že mě v nové kuchyni úsporné žárovky pro změnu rušej rádio...

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: út 17. březen 2015, 19:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Rušení ala AMD sem si všiml taktéž, v mím případě bzučí repro, když je HW zhlasený na víc jak 70% a monitor bylo jedno velké zrniště, DVI vyřešilo zrnění, zvuk však ne. u Nvidie tento problém není, nechápu v čem udělali soudruzi chybu...

E// Uplně stejný problém má i kamarád, který se také doma těší z R9tky :-D


 Profil  
 Předmět: Re: 280X ruší televizní signál
PříspěvekZaslal v: út 17. březen 2015, 20:32 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Mno jo jenže mě se to v pravidelnejch intervalech vrací s jakymkoliv HW :D

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.