Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 16:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: čt 10. duben 2014, 22:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu. Mám 2x 280x od SAP. - Toxic. Samostatne tie karty funguju bezproblemov (to že sičia, bzučia cievky pri záťaži je asi normalne som čital). Akonáhle ich ale zapojím do CF, pri záťaži sa mi po pár sekundách vypne PC sám od seba ...
Spojené to je jedným mostíkom, napájanie zo zdroja 2x 2x 8pin. Ako amatéra ma napadá len slabý zdroj ? Alebo ? Zdroj ma niečo cez 3 roky ...
Karty boli síce využívané na Mining, ale predpokladám, že keď samostatne idú bezproblémov, v nich chyba nebude ... ?

Zostava:

Enermax NAXN 82+ 850W Bronze
2 x SAPPHIRE R9 280X TOXIC TRI-X
Intel DZ77GA-70K Gasper
Intel i5 2500K
Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9

Ďakujem

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 02:37 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
Enermax je pojem co se týče zdrojů a napájení, jenže to neplatí o řadě NANX. To je řada takřka entry-level od Enermaxu. Každy výrobce má jak své vlajkové lodi, které jsou vypyplané (teď myslím pravě suverení vyrobce jako onen Enermax, Corsair, Seasonic........ ne takové srač*ky jako LC power, Crono, Eurocase)

ačkoli máš napsáno 850W což by mělo na obě Grafiky stačit tak tim že třeba Zdroj je nekvalitní, tak na jedné větvi nemusí dodat dostatečný proudový výkon a to způsobí že se sepne nějaká ochrana nebo tak něco.

Takže v tvém případě můžeš udělat tak, že skusíš proházet ty kably co veddou do PCI-Ex od Grafik. tohle platí pouze jestli máš modularní kabeláž u zdroje. Důvod je abys 2x8pin jedné karty měl na jedné větvi od zdroje, druhou várku pinů 2x8 na další větvi od zdroje, a napajení CPU a desky na další. Jinými slovi rovnoměrně rozhodit zátěž pro zdroj aby se netrapil na jedné větvi s více komponentami, které žerou.

pokud to nepomůže tak zkus najít někoho, kdo ti pujči nějaký výkoný a kvalitní zdroj na odzkoušení ať vyvrátíš jiné možnosti než právě zdroj.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Potom mě napadá, že to může dělat teplota a jestli horní grafika nemá dobre teploty tak se vypne PC (u CPU se to tak děje tak u GK jako ochrana snad též)

máš mezi těmi kartami jednu pozici volnou ?? respektive, jakou máš teplotu na kartách v zátěži. Můžeš taky zkontrolovat teplotu CPU.

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 03:39 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
On ten zdroj nemusí bejt slabej...nicméně múže bejt tím problémem. Už jsem slyšel o pár 280X, který docela "zářej", mám tu doma Sapphire 290X a když 10cm od ní dám měřič síly pole, je tam cosi měřitelnýho, jakejsi VF signál. Referenční karta mi to nedělala. Nicméně tahle 290X mi i na kvalitním zdroji dokáže přesvědčit OCP ochranu, "že už je čas" přitom odběr je na hony vzdálenej limitu(dokonce i zkresluje hodnotu udávanou digitálním Ampermetrem). Když k tomu píchnu osciloskop - zvratky, ani se nedivim že některý zdroje to nedávaj, problémy jsou ale náhodný, 9 zdrojú to ustojí a u 10týho se něco rozkmitá a konec. Docela bych si vsadil, že pokud by si ty karty vyměnil za referenční (nevim jestli nemaj referenční PCB) ten problém zmizí. Vadu lze ale i tak přisoudit zdroji, ten by měl být schopný tohle filtrovat, jak ale správně napsal Dithius, tvuj zdroj neni uplnej high end, takže je klidně možný, že s tímhle se u něj nějak nepočítalo, nebo se tam šetřilo. Výkonově mi přijde dostatečnej ale když koukám na ty střeva a kondíky...moc bych se tomu nedivil. Pokud máš po ruce nějakou slušnou elektro opravnu, odnes jim ten zdroj s prosbou o případnou výměnu kondíkú, bude-li třeba a zkus jim popsat problém, případně je popros ať ti na výstupy 12V větví nahážou 100n kondíkú co se jich vejde...nejsou drahý. Hádám, že zdroj má už po záruce, pokud ne, zapomeň na tu modifikaci samozřejmě. Každopádně já tahal 2 přetaktovaný GTX580 na 1366 platformě se 700W zdrojem a nikdy jsem neměl problém, tvoje sestava nemůže mít takovej odběr, ten zdroj to musí utáhnout s rezervou, jediný co mě takhle rychle napadá jsou fakt jen vyschlý kondíky(hlavní, na výstupech 12V) nebo laciná filtrace na výstupech která to neustojí - čemuž od pohledu na to osazení docela věřim.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 05:12 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
kdyby to dělalo záření tak nestačilo by podel case dat na miru řizlej hrubej plech ? na odstínění ?? jako ne že by neměl zkontrolovat zdroj, ale mohl by to udělat dodatečně.

potom myslíš že to dělá tohle ? to by přece mu dělalo i s jednou ne ? a´čkoli obě asi skoušel v horním slotu a když tam má dvě, tak ta jedna je logicky níž a mohla by to ovlivnit :(

škoda že takovýho člověka s Elektrovychytavkama nemám někde poblíž :d bych mu nedal pokoj :D

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 07:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Ahojte, som ani nečakal takú smršť obsiahlych odpovedí, ĎAKUJEM.

Takže:

- grafické karty mám zapojené v modrých pci-e slotoch na tej doske
- je medzi nimi medzera (jedna pozícia)
- zapojené boli zvlášť, každá na jednej vetve - na obrázku tie dve červené "prípojky", je tam pri nich písané GPU-CPU-RAM - ešte som z enermax kabelky vyberal dva nové 2x8pin káble :) obrázok:

http://www.pureoverclock.com/wp-content ... n750_4.jpg

- ostatné mám zapojené v tých čiernych "prípojkách", tzn.: doska, ssd disk, dvdrw. Ešte ma napadlo, či by v tých červených nemala byť zapojedná radšej doska ...

Čo sa týka zdroja, nemám inú možnosť ako naslepo objednať a potom prípadne vrátiť do 14 dní, čo by som ale nerobil rád ...ale asi budem musieť.

Teploty, ak sú zapojené obe, moc nenamerám, pretože to vypnutie nastáva prakticky pár sekúnd po nabehnutí do hry, v prípade Battlefield 4 mi to spravilo v menu kde som nastavoval grafiku. Ale podľa toho, že svietili obe (logo Sapphire) bol režim CF aktívny, preto asi ten odber a následné vypnutie celého PC.

Ďakujem ešte raz za každú odpoveď.

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 07:20 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
to je fakt dost divne podle toho že ti to udělalo už v menu BF4 to znamená, že ani ty Grafárny nebyly zatížené takže mě nic nenapadá protože ten zdroj to měl v tom menu zvladnout ale tohle vůbec netuším :(

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 07:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Neviem či to systém rozoznáva, že či hrám alebo som len v menu. Nie je to proste tak, že je spustené BF4.exe a CF ide naplno ? Som medzitým čítal nemilé skúsenosti s týmto zdrojom na alza.sk, tak neviem ... v podstate aj pri 3dmarku mi to po pár sekundách klaklo ... a v tom BF4 to bolo tak, že som zapol, pripojil sa na server, a išiel hned do menu ...

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 11:20 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Zkontroluj si zapojeni toho zdroje. Ten zdroj ma 4 vetve po 30A a 20A. Ujisti se, ze GPU jsou zapojeny kazda zvlast a ne na jedny vetvi.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 12:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
tu je to pekne vidiet:

http://overclock.pl/images/articles/con ... big/16.jpg

jedna grafika bola v tom jednom cervenom konekt. a druha v druhom ...

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 12:36 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
No to by fungovat teoreticky mělo a ten zdroj by to mel dat, zvlaste když to ani neproslo zatezi a pada to hned. Ale stále nejde zdroj vyloucit a vypinani PC je spis zalezitost zdroje nebo desky. Co třeba vadny mustek ?

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 12:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
skusim poobede. ved nemusia tam byt oba mustky naraz ne ? to by som mal pech keby novy zabaleny bol vadny ... myslim ze pri zapajani toho mustka nemam co pokazit, naopak sa hadam neda dat :)

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 12:40 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Dithius napsal:
kdyby to dělalo záření tak nestačilo by podel case dat na miru řizlej hrubej plech ? na odstínění ?? jako ne že by neměl zkontrolovat zdroj, ale mohl by to udělat dodatečně.

potom myslíš že to dělá tohle ? to by přece mu dělalo i s jednou ne ? a´čkoli obě asi skoušel v horním slotu a když tam má dvě, tak ta jedna je logicky níž a mohla by to ovlivnit :(

škoda že takovýho člověka s Elektrovychytavkama nemám někde poblíž :d bych mu nedal pokoj :D


Ono to jde po kabelu... že to fakt vysílá do vzduchu cosi, je vedlejší produkt nečeho, co už na prkně nechtěli řešit, páč složitý, nebo drahý...což by fakt odpovídalo. Jinak samozřejmě samotnej obal zdroje je kostřenej, takže ten tohle odstíní, bohužel to co jde po kabelech už asi ne.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 12:48 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
hezo napsal:
skusim poobede. ved nemusia tam byt oba mustky naraz ne ? to by som mal pech keby novy zabaleny bol vadny ... myslim ze pri zapajani toho mustka nemam co pokazit, naopak sa hadam neda dat :)

Vadny mustek rovnou z pytliku se občas stane, ale tipuju, ze to tim nebude. Ja si myslim, ze ten zdroj ma problém a RAD-x ti ruzny moznosti proc to dela popsal. Muze byt ještě problém s deskou ci jejím nastavenim, ale CF jsem nikdy neprovozoval, takze v tomhle moc neporadim.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 12:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Skúsim teda ten mostík, ešte prípadne zapojiť tie karty na klasicke molexy redukcie co boli dodane ku kartam ... ak nie, objednam corsair ax860i (poradil blue storm, dik). inak neviem... nerad by som ich predal ...

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 14:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Druhý mostík vyskúšaný, robí to to isté. Zaujímavé ale, že to napr. spraví v rôzne momenty, nie len keď je to vypeckované na max. Napr. pri preloade scény v 3DMark11. Skúsil som zapojiť na zásuvku aj watt meter, a vo win mám od 70-120w spotrebu, a v crossfire režime v 3dmarku, kde všetky vetráky vrátane toxicov išli naplno, som mal cez 650w spotrebu .... hučalo to jak sprosté, ale držalo ... potom príde preload scény a vypne to .. nechápem, stále to môže robiť zdroj ? Ešte som skúsil zapojiť jednu kartu na ten 2x8pin co bol v gtx 580 predtym (nie v tej červenej "prípojke") a jednu som nechal na tej červenej, a vtedy to v tom 3D Mark prešlo najdalej ... ach :nervous:

prikladám fotky zapojenia:


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 15:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Toto dávam zvlášť, je to info z GPU-Z, na jednej karte mi ukazuje iné info ako na druhej, na tej druhej napr. bus width na jednej 384bit a na druhej 32bit .. viac na screenoch:


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 17:13 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. duben 2008
Bydliště: Praha 10
Nahoru
To, je ňáký divný... máš ty karty ve správných slotech?


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 17:24 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
to by mohla dělat deska nebo ta karta je vadná nějak jedna.

udělej screen obou zvlašť GPU-Z jestli to dělá jen u te jedne v slotu.

muže byt klidně vadnej i slot (ale to by GPU měl stejně ukazovat plnou propustnost :( )

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 17:42 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
S propojenim přes tu napajeci redukci to tedy padlo nebo ne ?

Ja tam vidim, ze první karta PCI-E jede v uspornym rezimu jen 1x. Dle fotky tipuju ze obe karty jsou v tech modrych slotech (ono by to ani jinak u ty desky jit nemelo a v tom X4 to asi není.). BIOS aktualni ? Zkus v tom CPU-Z karty zatížit, jak se rychlost PCI-E zmeni se zatezi. Mrkni i do Manualu k desce co se tam o CF pise.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2014, 17:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Cez redukciu som to neskúšal, skúšal som inú vetvu z toho zdroja a problém ten istý. Každopádne budem mať zajtra na skúšku nový EVGA Supernova 1000W GOLD G2, tak uvidím.

Inak čo sa týka údajov v GPU-Z tak je to asi ok, pretože ak v ovládačoch grafickej karty zakážem Crossfire, gpu-z ukazuje na oboch kartách zhodné údaje. ak crossfire povolím, jedna karta zhasne, a vtedy na tej druhej ukaze tie iné hodnoty, to bude asi tým, že ako písal niekto vyššie, je v úspornom režime, pretože akonáhle ju graficky zaťažím, rozsvieti sa, a tiež začnú pracovať vetráky na tej druhej karte.

a ano mám to zapojené v tých dvoch modrých slotoch.

karty su podla mna ok, vcera som na jednej aj na druhej hral bf4 a v pohode ...

jedine co ma napada, ak nepomoze zdroj novy, spustit jednu kartu v spodnom modrom slote, len neviem ci je to mozne ?

bios aktualny.

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: morokura a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.