Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 18:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: so 12. duben 2014, 16:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Takže, problém na polovicu vyriešený, nový zdroj a už sa to nevypína, takže táto časť problému bola v zdroji, v Enermaxe som sa týmto sklamal, aj keď je to Entry level model ...

Problém mám zase v tom, že v Crossfire režime občas vypne LCD, proste zhasne, PC ide ďalej ...
Taktiež, napr. v BF4 v Crossfire to hodne artefaktuje, samostatne to tie karty nerobia ... tak nechapem, asi ma v tom čaká ešte hodne laborovania, som čítal že s CF to nie je také ružové ...

inak tie toxicy ma vyšly cca. 4100 Kč / kus, ešte sú vyše roka a pol v záruke, ak by som ten CF nerozbehal a mal niekto záujem :oops:

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: ne 13. duben 2014, 08:20 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
upřímě myslel jsem si že je to zdroj.

V jakem rozlišení hraješ že máš 2x tuhle kartu ? CF není růžový a SLI je asi na tom lépe (většinou i bylo), nicméně jakékoli duální řešení je nesmysl pokud nemáš nejvyžší karty. multi GPU dle mě ma vyznám až ti nestačí ani ta nejvykonanější verze grafických karet - Radeon 290 a 290X

S těmi artefakty předpokládám že karty nemáš přetaktované.

Být tebou bych se ujistil v manuálu že karty máš pro Crossfire v spravných slotech, a poté bych v biosu manuálně nastavil PCI-Ex linky podle toho co ta deska umí, nevím jestli umí 2 x 16x nebo 2x 8x nebo kombinaci 1 x 16x a 1x 8x.
Doufám že máš nejnovější BIOS od základní desky.

Čista reinstalace Driverů s DDU:
1) Stahni nejnovější Catalysty - myslím že zrovna vyšly nové asi 2 dny ne ? ale neinstaluj je
2) stahni si DDU (Display Driver uninstaler):
http://www.guru3d.com/files_details/dis ... nload.html
3) restartuj PC a najeď do režimu nouze kde odinstaluješ Drivery přez ovladací panely - odebrat programy a pak spustíš DDU a odinstaluješ Drivery AMD a zaškrkni i smazání složek AMD a takové věci. tohle je uplně anihiluje.
4)najedeš do windowsu ale zase v nouzovém režimu tentokát ale budeš mít drivery odinstalované a PC bude po restartu.
5) nainstaluješ nejnovější Drivery se vším co je k dispozici v nabidce, po instalaci se PC restartuje jak to tak býva a najedeš do normalního modu Windows s novými ovladači

tohle je uplně čistá onstalace driveru. kdybys měl jednu kartu tak bych to moc neřešíl ale CF je CF tohle by ti mohlo vyřešit problém :) jinak jednou se mi instalací driveru v nouzovém režimu podařilo vyřešit problém stím, že mi windows nechtěl vzít ovladač, že hardware není nalezen a od te doby drivery instaluju jenom v nouzovém režimu.

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: po 14. duben 2014, 07:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Ahoj, ahoj.

Ďakujem za opäť podrobné info, dnes to poskúšam. Každopádne, skúsil som len BF4 na CF, tak dnes potestujem niečo čo mám nainštalované D3, DayZ, RF7.

Neskoršie som si všimol malých artefaktov v BF4 aj na jednotlivých kartách, ktoré ale po chvíli zmiznú a potom sa už neobjavia, neviem či to môže byť aj ovládačmi, tak potestum. Vždy to ale bolo len v BF4, príde mi to ironické, že by zrovna BF4 (aj keď viem, že je zabugovaný) bol takto nachýlný na ovládače, keď tá hra je k veľa radeonom pribalená :D

Hrám v rozlíšení 1080p, plánoval som kúpiť LCD s roz. 2560, ... ale keď tu nerozchodím CF tak sa nato vykašlem.

Karty sú nepretaktované, resp. sú ale od výrobcu.

Karty sú v správnych slotoch, inak by sa to dam nedalo umiestniť.

Catalysty sú pomerne "staré", keď teda pozerám správny web, posledné WHQL sú z 18.12.2013 a beta z 17.3.2014. Na tých WHQL idem teraz, na tých beta som to nerozbehal.



EDIT:

tak v tom blikani asi nie som sam: http://answers.ea.com/t5/Battlefield-4/ ... -p/2605498 a na YT som našiel kopu video, popisujúcich tento problém.

Ale spýtam sa, existuje nejaký test, ktorý mi dá info o tom, či sú karty OK ? Niečo, čim zistím, že tie artefakty sú kvôli chybným GPU ?

Ďakujem

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: po 14. duben 2014, 10:57 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Pokud ti kazda karta zvlast neartefakti, nebo ti to neartefakti v dalších 3D aplikacích, tak to jsou drivery. Staci to projet třeba v testech od Unigine.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: út 15. duben 2014, 09:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Takže, včera poskúšané všetko v Crossfire, osobne predpokladám, že to bude ovládačmi. Testoval som na Unigine (Valley a Heaven) a všetko ok, až na dva razy, ked sa na začiatku objavili modre artefakty, ktoré som už potom nevidel ... Diablo 3 absolútne OK, DayZ artefakty, ktoré ale časom zmizli (1-2 minuty), potom sa už neobjavili, tak isto BF4. Problem mam len s blikanim textur v BF4, ale to je zase asi otázka ovládačov, kedže som našiel veľa odkazov dokonca výrobca hry to nejak fixoval/patchoval ... asi sa s tým budem musieť zmieriť, že to CF nie je také ideálne ako som si myslel ... Počkám ešte na nové ovládače.

Ak sú chybné karty a časom sa to zhorší/zmení, myslím, že to nebude problém vyreklamovať. Majú 3 mesiace ...

Môžem si za tie problémy sám, mal som si o CF viac prečítať :oops:

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: út 15. duben 2014, 10:39 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
To jo. Zde na foru se tyhle reseni moc nedoporucuji. Zvlaste v pripade CF.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: út 15. duben 2014, 11:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
zkus trosku podtaktovat pameti jestli se to bude dal projevovat

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: út 15. duben 2014, 11:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Ale zarazilo ma, že AMD/ATI stále nie je natom dobre so svojimi ovládačmi ... mal som predtým GTX580, nemal som jediný problém ...

oneb1t napsal:
zkus trosku podtaktovat pameti jestli se to bude dal projevovat


skúsim, dik. čo by to potom znamenalo, reklamacia ?

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: út 15. duben 2014, 11:17 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Pokud ty karty samostatne funguji bez problemu, tak tezko ti nekdo reklamaci uzna.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: st 23. duben 2014, 08:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Ahojte, tak dodám nejaké info, keby niekto náhodou riešil niečo podobné. Po riadnom testovaní sa objavuju chyby aj na jednotlivých kartách, momentálne to riešim aj so supportom Sapphiru, ale našiel som aj na zahr. fórach problémy s Toxicmy, niečo rieší nový bios (ktorý zasielam Sapphire po nahlásení problém na ich supporte. Uvidíme, momentálne sa to najvaic prejavuje na DayZ. Pozitívne aspoń vnímam to, že sa o tomto probléme vie a nie som sám, takže z toho mi vychádza že reklamácia by nemala byť problém. Ešte sa chystám na čistý reinstall systému + 1 karta, ak sa to prejaví, ihneď pošlem na reklamáciu. Nepredpokladám ale, že sa niečo zmení, lebo neverím, že toto všetko by spôsobovali drivery. Na ukážku mojich problémov:

DayZ
http://www.youtube.com/watch?v=6w968THw ... re&index=1

Battlefield 4
http://www.youtube.com/watch?v=3Z_rxk14 ... 1dQEMYAjew

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: st 23. duben 2014, 20:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. březen 2006
Bydliště: Kyjov okr.Hodonín
Nahoru
skus ze srandy podtaktovat paměti i jádro


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: st 23. duben 2014, 22:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Vyskúšané, na oboch. Nepomohlo ...

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: čt 24. duben 2014, 05:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
No jako tohle je podle mne vadná karta.... To uz nejsou male artefakty... Pokud to dela kazda karta zvlast tak to maj proste za sebou. Problem miningu je ten ze ty jadra bezi na 100% (mnohdy i na vic) 24hod denne takze pokud jely 3 mesice tak maj za sebou cca 2000 hodin nonstop 100% provozu coz bych si tipnul je konecna... Ono totiz kdyz ty karty pouzivas jak mas (dejme tomu 4 hod hrani denne) tak rocne udelas cca 1000 hod v max zatezi... Takže bych zkusil jednu hodit na reklamacku a uvidis jak dopadnes....

_________________
Core i7 8700, Asus Z370 -PII , 40GB DDR4, GTX 1070 Ti 8GB, Intel 535 120GB M2 SSD, SSD WD Blue 500GB, LCD Dell 29"


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: čt 24. duben 2014, 06:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Záruka je platna, čiže ak to tie karty majú za sebou, tak by dúfam z RMA nemal byť problém...

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: čt 24. duben 2014, 11:19 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Tady není o cem. Pokud ty karty artefakti na tovarnim nastaveni, reklamace.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: po 19. květen 2014, 08:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Hlohovec
Nahoru
Tak reklamácia úspešná, dnes prišli 2 kúsky nových Toxicov. Teraz mi poradte ešte, predať obidva a kúpiť 290x alebo to nechať v CF ? Dík

_________________
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: po 19. květen 2014, 09:04 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
predat

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: po 19. květen 2014, 14:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2012
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Určitě prodat a koupit 290X.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: po 19. květen 2014, 15:03 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 31. prosinec 2011
Bydliště: Nyíregyháza
Nahoru
CF 280X je katastrofa, jasne ze brat 290X , ked uz velmi chces AMD :roll:
Ale bazarove sa daju poriesit okolo 7 litrov, co je fajn cena


 Profil  
 Předmět: Re: R9 280X v CF - slabý zdroj ?
PříspěvekZaslal v: po 19. květen 2014, 15:52 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
Brát sapphire 290X maji skvělé chladiče a napajení. Konkretně:

http://www.czc.cz/sapphire-r9-290x-vapo ... 3%A9+karty

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Baneshee, HEAD a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.