Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 16:03

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 97 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 15:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
grupenfuhrer napsal:
Jede to na 4 linky, treba to pro tenhle benchmark neni limitujici...

hmm, tak zapni crysis 3, nastav ho na 1920*1080 a vse na plne detaily, bez vyhlazovani.. VerticalS off. dej new game aa jak se ta hra nacte, tak nehybej mysi, jen zmer fps a napis kolik

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 17:45 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2014
Nahoru
Začátek hry jak mi podá tu pistol a odeběhne, vše na max bez vyhlazování 43fps @default.
Teď je opět otázka zda-li bude 4x pci-e 3.0 limit.
Tady (http://www.ulozto.cz/xoeFrFtg/d3dbandwidth-zip ) jsem si stáhnul aplikaci, která měří propustnost a pokud je karta v primárním prvním slotu, kterej jede 4x, tak naměřím 2000mb/s a pokud dám grafiku do druhého, který jede 8x, tak naměřím skoro 4000mb/s, to mě vede k závěru, že tam asi bude opravdu někde chyba a že i když na 4 linky to zdánlivě při hrách stačí....tak v případě, že budou náročnější scény, kde už se limit toho vadného slotu projeví, tak se s největší pravděpodobností budou často vyskytovat propady v fps a trhání hry.
Kolik máš na tom začátku fps Ty?
Tady jsem nahrál toho víc, ale na přetaktovaný kartě https://www.youtube.com/watch?v=XYFLb1RosQI


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 17:50 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2014
Nahoru
Píšu tu o vadném slotu, jak kdybych věděl, že je opravdu vadný...tedy alespoň doufám, že to bude slotem a ne procesorem.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 17:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
43Fps je hodne malo
To mam ja na GTX670..
http://abload.de/img/crysis3_2014_08_01_18oijg6.png

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 17:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
47FPS kdyz uz nabehne zamerovac a chvilku pockas..
asi vazne nejake male procento ztracet budes, mozna ale dela tech par fps rozdil platforem, precijen FX jsou na cryengine lepsi jak intel..
co se ti ale snazim rict je, jestli ma smysl resit tech par %.. jakou mas presne desku?

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 18:05 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2014
Nahoru
Tady je deska http://www.asus.com/Motherboards/P8Z68VGEN3/
Myslím, že 3570K @4.5GHz vyždíme maximum i když by byl FX na Cryengine lepší.
Pá procent to sice je, ale od grafiky za 10k čekám prostě trošku solidní výkon a pokud si něco koupim, tak mě prostě štve, že to nevyužívám na plno a jsou hry, jako třeba Crysis 3, kdy těch pár procent může být rozdíl mezi škubáním a plynulostí..


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 18:13 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2014
Nahoru
na 47fps se dostanu až s taktama 1100/5600, na defaultu jsem to zkusil znovu a pouze 41fps
Kolik máš prosim Tebe propustnost v tý utilitě, co je na uložtu viz příspěvek výše..


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 18:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
ja sem nekde okolo 4200mb/s takze to cca sedi na PCI-E 8x 3.0 nebo PCI-E x16 2.0

Obrázek

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 18:51 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Já jsem jen na 2300 MB/s a nepociťuji nedostatek výkonu. Obrázek

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 19:04 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2014
Nahoru
PET5 napsal:
Já jsem jen na 2300 MB/s a nepociťuji nedostatek výkonu. Obrázek


A co Ti ukazuje gpu z pri render testu?


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 19:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. září 2013
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Zdravím já mam u své Asus R9 290+raijintek morpheus MB: P8Z77-M pro cpu: i5-3570k
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 19:38 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2014
Nahoru
martinnecha napsal:
Zdravím já mam u své Asus R9 290+raijintek morpheus MB: P8Z77-M pro cpu: i5-3570k
Obrázek


Tak by to melo byt!


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 20:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. březen 2006
Bydliště: Kyjov okr.Hodonín
Nahoru
slabota 7101/5109


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 21:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
by ste meli mit okolo 8000 kdyz ja mam 4000 s PCIE 2.0 :D (to druhy skore je ovlivneny rychlosti pameti hodne :D)

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2014, 22:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
na AMD jsou asusky to nej, na intel si ale myslim gigabyte (osobni nazor) ze by ale asus mel takovej pruser? bios jsi daval novej?

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: so 2. srpen 2014, 00:22 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
HEAD napsal:
43Fps je hodne malo
To mam ja na GTX670..
http://abload.de/img/crysis3_2014_08_01_18oijg6.png
Z tohohle bych ale nevyvozoval to že v Crysisu 3 to limituje ta propustnost PCI-E, ale spíš to že prostě Crysis 3 obecně Radeonům moc nesedne (viz. testy co jsme tu nedávno dělali: viewtopic.php?f=93&t=197245 )

grupenfuhrer:
Zkus povypínat všechny "externí řadiče" jako je ten Asmedia USB 3.0, a nebo přídavný SATA3 řadič (a samozřejmě do příslušných konektorů nic nezapojuj). A černý PCI-Express místo na AUTO nastav na 1x).

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: so 2. srpen 2014, 06:33 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2014
Nahoru
To už jsem taky zkoušel, vše jsem povypínal a pořád stejný :/
Jinak máš pravdu, že Cryengine sedí lépe Nvidiím..já ale porovnával výsledek s amadjr s r9290 a tomu to jede o dost lépe.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: so 2. srpen 2014, 14:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
grupenfuhrer napsal:
To už jsem taky zkoušel, vše jsem povypínal a pořád stejný :/
Jinak máš pravdu, že Cryengine sedí lépe Nvidiím..já ale porovnával výsledek s amadjr s r9290 a tomu to jede o dost lépe.

no ja nwm, tech par fps :D zkousel jsi taktovat pci express? aspon 130mhz bys mel dat

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: so 2. srpen 2014, 16:44 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Nevím, jestli je ten test D3Dbandwidth zcela věrohodný, ale já dosahuji stále pouze 2300/2300. Výjimečně ihned po spuštění Windows jsem dosáhl 3500/2700. Zdá se mě moc krátký. I u vás trvá pouze necelé tři sekundy? Na GPU-Z se to projeví pouze vteřinovým zvýšením taktů a napětí.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Asus R9 290 DirectCU II - zkušenosti, teploty atd.
PříspěvekZaslal v: so 2. srpen 2014, 19:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já mam výsledky zatím pouze 2 (později přidám další.

2300/1700 na mém G34 opteronu při 4Ghz. Dle afterburneru byl bus load mezi 40-50%, karta jede jako GEN 2.0 16x. Takže tak no, bus load malej, bottleneck byl někde mezi ram a PCI-E, ne samotná prostupnost PCI-E. A to se se mnou del v G34 topicu dohadoval jak HT neni brzdou... je. Jakmile se čte ze všech nod do PCI-E najedno ua to vše je na jedné HT toto je výsledek. Nicméně jednim dechem dodam že v hrách to kartu zatim nebrzdí, nejnáročnější na bus load úsek v crysis 3 (louka s trávou kde každé stéblo má vlastní animaci a fyziku), dala bus load 20% takže mam ještě tak 1x tolik rezervu. Ještě dodam že tady na té louce to rozdrtilo i mou původní I7-3820@5Ghz, protože Cry engine tam škáluje až na 13 threadů (tak že jich 13 fakt loadne ne že je lechtá), měl jsem tam 58-60fps a při MSAA 4x to byl GPU limit, což jsem zatim s jinym strojem ve stejné scéně nedokázal.

Vedle stará I5-760 @ 3,7Ghz dala 2200/2100 je tam GTX280 ale jede jen jako 8 linek gen2, protože 16x slot je na té desce death.

Večer ještě zkusim smontovat zpět LGA2011 a zkusit Tahiti na full gen 3. Taky zkusim schválně ňáké AGP systémy.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 97 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.