Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 18. leden 2020, 16:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 13:06 
Nováček
Nováček

Založen: 17. duben 2007
Nahoru
Ahoj, poprosim radu ohledne GPU. Koupil jsem grafiku 7870 od Gigabyte 2Gb OC. Hned po zapnuti PC, se vetraky roztocily na 100% a bylo to neprijemne Chtel jsem preflshovat BIOS teto grafiky. Stahl na Gigabyte ofiko strankach oficialni nejnovejsi BIOS F21 a potom pomoci atiwinflash, z cmd pustil magicky command "atiwinflash –f –p 0 BIOS.f21" a po restartu mi grafika nenajede. Jen vetrak huci naplno. Zkusil jsem zapojit druhou grafiku 6850 jako hlavni(do kazde z nich vedou 2 6pinove kabely)(zdroj 600W Seasonic). Pozapnuti Win 8.1 mi v GPU-Z se objevi jen grafika series 6800 a pres cmd a command atiwinflash -i vidim ze je obsazen jen jeden PEG port.

edit: takze to nechapu ale pohodil jsem grafiky v PEG portech a najednou vidim obe dve grafiky v PC, sice bylo treba v Biosu prohodit boot grafiku, ale ted uz jen potrebuji nahrat spravny bios do gpu. Ale nevim ktery protoze kdyz nemuzu verit ani vyrobci karty, tak nevim, bohuzel jsem si backup predesleho neudelal(udelal ale omylem smazal)
edit:zkusil jsem vice biosu a stale stejna situace, v gpu-z vidim obe graf, afterburner MSI taky, ale ta 7870 je vytizena porad na 100 %

Napada jeste nekoho co tim? Zarukou to resit zatim nechci(proslo by to vubec zarukou?)


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 13:30 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pokud tam necháš jen 7870 projde POST? Odinstaloval jsi před výměnou karty ovladače?


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 13:36 
Nováček
Nováček

Založen: 17. duben 2007
Nahoru
pokud necham samostatne jen 7870 a zapnu PC tak proste cerna obrazovka, zkousel jsem obe PEG pozice. Napadla mne varianta,ze jestli bych nabootoval do woken tak se pripojit pres rdc a zkusit flash, ale vlastne ani nevim jaky tam dat bios. Jenze wokna nenabotuji. Ano odinstaloval jsem drivery i catalyst , pak vymenil kartu, pripadala mi ze je dost hlucna v idle, udelal flash a bylo to :-(


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 13:40 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jaký je to přesně Part No.?

Zjistíš na štítku na krabici.


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 13:47 
Nováček
Nováček

Založen: 17. duben 2007
Nahoru
bohuzel krabici nemam usebe.... Ale asi myslis toto...... 1/B3/DJ7773/00475. K cemu dobry? Nebo myslis toto? Gigabyte GV-R787OC-2GD


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 14:03 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Aha, tohle by to mohlo vysvětlovat:

Obrázek

Zkus nabootovat s oběma grafikama a flashnout tam ten F3 co tam byl asi původně. Podle všeho tam máš Hynix čipy a neshoduje se časování atd., proto máš černou smrt.

Po reflashi zkusíme pořešit ostatní problémy.


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 14:11 
Nováček
Nováček

Založen: 17. duben 2007
Nahoru
F11 vypadá že je starší nez f11, zkusil jsem více firmware. Dle gpu-z jsou to hynixy. F3 jsem tam už měl a n2fubguje. Dle zahraničich for může být chyba v legacy/UEFA biosu, ale vůbec tomu nerozumím


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 14:13 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pravda, to může dělat taky neplechu. V BIOSu desky zkus vypnout secure boot a UEFI boot a nech jen legacy.

Jaká je to deska?


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 14:22 
Nováček
Nováček

Založen: 17. duben 2007
Nahoru
Je to 1156 gigabyte p55a-ud3 a takové žádné settings tam není. Je to normal bios od awards 6.00. Ale stejně nevím co je za rozdíl přístupu UEFA x legacy


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 14:43 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Koukám, že deska ani EFI/UEFI nepodporuje, tak v tom by problém být neměl.

Zkus tam znovu nahodit ten F3 BIOS a resetovat CMOS na desce.


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 16:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
nabootovat do dosu tam si nechat vypsat karty jak jsou zapojeny do PEG a flashnout to do spravny :)

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2014, 19:18 
Nováček
Nováček

Založen: 17. duben 2007
Nahoru
tak znovu F3 a reset cmos proveden pomoci jumperu nebo jak se to jmenuje, ale stale na monitoru cerno. Je pravda ze i kdyz grafika jde videt v gpu-z, dokonce ji vidim v catalystu ale jako disabled, a ve spravci zarizeni se taky nachazi. Tak pokud provedu command atiwinflash -i nebo i s parametrem a tak se ukaze okynko jak kdybych flashoval kartu a potom z nic. Tak nevim co s tim, Pristup na flashovani mam ale at tam dam jakykoliv vBios tak to proste nesezere. Sem trubka ze sem smazal ten backup


 Profil  
 Předmět: Re: Brick GPU
PříspěvekZaslal v: so 18. říjen 2014, 20:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Počkej počkej. Když je vidět ve správci tak se načetla na PCI, tzn musí jít flashnout. Ne z win, klasicky z dosu musí jít flashnout. Druhou grafiku raději použij ne od ATI aby jsi náhodou neflashnul tu, ale mělo by to v tuhle chvíli jít.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: HEAD, Krteq a 7 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.