Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 28. leden 2020, 20:37

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: po 10. listopad 2014, 12:46 
Černá karta
Černá karta

Založen: 26. prosinec 2012
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Čau, mám následující problém:
v 3DMark11 při deep sea mi to háže na druhé scéně artefakty
grafika je asus r9 290 referenční netaktovaná
zkoušel jsem tři různý kousky této grafiky a u všech je identický problém
zkoušel jsem drivery 14.4 a 14.9 oboje whql
video: https://www.youtube.com/watch?v=RUI_F-3 ... e=youtu.be
na integrované grafice artefakty nejsou


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: po 10. listopad 2014, 12:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
zkus DDU v nouzovym rezimu a pak 14.9.2 beta


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: po 10. listopad 2014, 14:05 
Černá karta
Černá karta

Založen: 26. prosinec 2012
Bydliště: Vyškov
Nahoru
nepomohlo to


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: po 10. listopad 2014, 14:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
tak pak mozna nejaka lokalni vada v 3dmarku ale me to na R9 290x nedela :)


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: út 11. listopad 2014, 17:39 
Nováček
Nováček

Založen: 11. květen 2010
Bydliště: Studénka (skoro Ostrava)
Nahoru
Mohl by se tady vyjádřit někdo znalý? :D Přemýšlel jsem, že bych jednu z těch karet koupil, ale teď mám obavy... :|

_________________
CPU: Ryzen 5 1600@4GHz + Scythe Mugen 5 rev. B, MB: Asus Prime X370-Pro, RAM: G.SKill Flare X 16GB 3200 MHz CL14, GPU: Gainward GTX1080 Phoenix, SSD: Samsung EVO 850 250GB + EVO 840 120GB, HDD: Seagate FireCuda 2TB, PSU: Seasonic Focus Plus 750W Gold, OS: Win 10 Pro x64, Case: Fractal Design Define C TG,


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 13. listopad 2014, 10:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
kdyz sundas takt tak to dela stale?


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 13. listopad 2014, 10:54 
Černá karta
Černá karta

Založen: 26. prosinec 2012
Bydliště: Vyškov
Nahoru
myslim ze jsem to tu napsal i v tom videu jsem to rekl dostkrat...
pokud to opravdu nekdo jeste nepostrehl: ani jedna grafika není taktovaná, ale delaji to vsechny


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 13. listopad 2014, 11:06 
Černá karta
Černá karta

Založen: 24. říjen 2014
Nahoru
No ocividne si asi sam kto ma tento problem :D pokial to mas len tam tak by som to neriesil


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 13. listopad 2014, 11:12 
Černá karta
Černá karta

Založen: 26. prosinec 2012
Bydliště: Vyškov
Nahoru
už jsem těch grafik prodal 8 a ještě se nikdo neozval, že by měl nějakej problém
všude jinde žádný artefakty (unigine heaven, unigine valley, apocalypse when, 3dmark firestrike, crysis 3, mafia 2)


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 13. listopad 2014, 13:38 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Za tímto jedním probliknutím bych závadu grafiky nehledal. Pokud to dělá na všech instalovaných grafikách, tak je problém jinde a spíše jde o softwarový problém. Vůbec bych se tím neznepokojoval.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: pá 14. listopad 2014, 00:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
Cocroach napsal:
myslim ze jsem to tu napsal i v tom videu jsem to rekl dostkrat...
pokud to opravdu nekdo jeste nepostrehl: ani jedna grafika není taktovaná, ale delaji to vsechny



ja myslel ale pod default hodnoty ;)


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 02:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
Od Cocroache jsem bral jednu 290tku.

Dneska jsem ji prubnul na 1330 MHz, teplota jadra sla na 87 stupnu, VRM se drzelo na 75. Mel jsem zapnuty 35 minut OCCT, artefakty jsem nezaznamenal. Nechal jsem GPU na techto taktech a hral cca dve hodinky Far Cry 3, opet bez problemu.

Obcas se mi ale stava, ze pri hrani WoW mi hra vyhodi par artefaktu pri prechodu Win -> WoW. Jakmile se ventilator roztoci na slysitelne otacky, artefakty prestanou (teploty se ale nesplhaly nad 75 stupnu).

Jinak, pokusil jsem se ji OCnout na 1400MHz a zvysit limit spotreby o 20%. Jakmile jsem pustil Valley, rozeznely se civecky a teploty vyletely behem okamziku nad 90 stupnu a bench jsem radeji vypnul.

Tem artefaktum nevenuji extra velkou pozornost, viz Far Cry :)

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 07:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. duben 2014
Nahoru
Jen pro informaci - OCCT je test na procesor, takže s grafikou to nemá co dělat. Na tu je např. Unigine Valley.. Nebo to byl možná jen překlep :))


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 08:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
@prograw: Ty takty 1330 a 1400 MHz jsi dosáhl na jádře? A s Power Limitem jen +20%? To by byl zcela nevídaný úspěch. Dosud jsem byl přesvědčen, že reálný strop je na 1300 MHz.

Teplota jádra 90 st.C, stejně jako VRM kaskády, není u R9 290 žádný problém. 95 st.C je teplota, určena i pro dlouhodobý provoz.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 10:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
OCCT nabizi kombinovany test "Power Supply" pro GPU + CPU dohromady.

Jinak ano, ten takt byl na jadre. S pameti jsem stejne nic nedelal, protoze tem taktum moc nerozumim. Stock takt pameti by mel byt 5000MHz, ale ve finale v CCC vidim 1250MHz... (EDIT: oprava na 1250MHz)

1400MHz uz neslo. Zacaly piskat civky a Valley benchmark se hrozne sekal. Ale GPU nespadla. Takze jsem to radeji vypnul :)

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 11:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. leden 2010
Bydliště: Ostrava TBC - The Black City
Nahoru
1250x4=5000mhz (DDR5)

_________________
CPU: Intel i7-8700K@4,8GHz MB: ASRock Fatal1ty Z370 GAMING K6 GPU: MSI GXT 1080 Gaming X+@1850/12000 (0,85V)
RAM: 2x8gb HyperX Predator 3600MHz PSU: Seasonic x-660 Case: Corsair Crystal Series 460X RGB
CPU cooler: Noctua NH-C12P SE14 Disky: Samsung 970 EVO 256GB + HDD 750GB


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 11:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
Ahá! Děkuji, už je to zase o něco jasnější :)

Jakmile dnes dorazím domů, zkusím projet GPU tou verzí 3D marku, která vyhazovala Cocroachovi artefakty.

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 12:45 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
@prograw: Takže pokud ta grafika na 1400 MHz nepadne, tak je velká šance , že pojede stabilně na mírně nižší frekvenci (1380 - 1390). V takovém případě to znamená, že máš snad nejlepší jádro na světě a výkonem půjdeš nad všechny současné jednojádrové grafiky.
Až najdeš stabilní strop i s pamětmi, tak udělej třeba screen výsledku ve 3DMarku, ať se pokocháme. To bude pecka. Na kolik že tě vyšla? Na 5 tisíc? :)

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 12:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
Pokud stesti dopreje, pojedu si dnes pro ventilatory a pastu do CZC.

Jak na kartu nahodim Morpheus, udelam testy i s nim. Dnes teda jeste s puvodnim stock chladicem :)

Pameti jsem nikdy netaktoval, na kolik je mam poslat? Zatim byly na stock 1250MHz.

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


 Profil  
 Předmět: Re: R9 290 (@default) artefakty v 3DMark11
PříspěvekZaslal v: čt 20. listopad 2014, 13:26 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Paměti nemají problém s teplotami, takže je můžeš taktovat, doku to ustojí. Obvykle se při taktech za limitem začnou projevovat artefakty v obraze. Já jsem je dostal na 1670 MHz, ale není nutné jít tak vysoko, protože jejich přínos není velký a zbytečně se zvyšuje spotřeba. Rozumnou frekvenci po OC bych viděl na 1500 MHz, kdy se to dá provozovat efektivně a dlouhodobě.

S tím stock chladičem máš výhodu výborného chlazení VRM1, u toho Morphea to bude horší, tak si to hlídej.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.