Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 22. leden 2020, 01:20

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 17:33 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
Nevím jistě, jestli je tohle problém grafické karty, proto sem píšu. Mám na pc zapojené dva monitory a pravidelně alespoň jednou týdně mi vždycky napřed levý monitor začne nehorázně blikat s rozhašeným obrazem (viz video v odkazu obrázku). Myslím si, že to není vada monitoru, protože když zadám v nastavení zobrazení položku "duplikovat zobrazení", levý monitor se spraví a začne místo něj blikat pravý monitor (namísto toho, aby na obou bylo totožné zobrazení). Většinou ale pravý monitor úplně vypne (místo toho aby blikal) a když zobrazení vrátím na původní tak vypne levý monitor. Jediný způsob jak zase všechno vrátit do původního stavu je restartování pc. Když jsem zkusil print screenem vyfotit celou plochu a vložil ji do malování, byl obraz bez jakékoli závady.

Moje otázka tedy je: Je tohle opravdu závada na grafické kartě a tedy důvod k reklamaci?

Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 17:40 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
tohle je vadný grafický jádro nebo paměti, můžeš zkusit kartu podtaktovat, případně jí vyzkoušet jinde, ale na 99% je prostě vadná.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 17:57 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
Díky za odpověď, naštěstí mám kartu ještě v záruce. Dělá to i když je automaticky podtaktovaná z 1020Mhz na 300Mhz a paměti manuálně místo 1500Mhz na 1000Mhz. Všiml jsem si, že to často udělá právě v okamžiku, kdy grafická karta automaticky mění taktování. Třeba místo těch 300Mhz tam hodí 500Mhz (dělá to automaticky podle zatížení) nebo se rozběhne naplno. Nikdy mi to ale myslím neudělalo během manuálního taktování.

Jestli s tím půjdu na reklamaci (jakože jednou asi jo, není to až tak časté, že by to mimořádně obtěžovalo a musel bych to řešit hned) tak mě napdá u toho trochu taktizovat. Jestli to vyreklamuju teď, nejspíš mi dají místo této karty stejnou ale nový kus. Pokud si počkám třeba rok, budou na trhu jiné silnější karty a nebudou mi to moct vyměnit za stejný typ. Takže mi buď vrátí peníze, které karta stála v době nákupu a v pokročilejší době si za ně koupím něco lepšího, nebo mi místo toho dají jinou kartu, která bude mít podobný výkon jako tahle. Osobně bych s tou reklamací možná i počkal, protože jestli mi teda vrátí peníze, dost se mi to vyplatí. Nebo jak byste to řešili ostatní (případně jestli nevíte jak by na tu reklamaci mohli nejspíš reagovat)?


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 17:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Spis bych to videl na spatne stineni a ne vadu karty..... Nestabilita se projevuje jinak.
E// nevsim sem si tech artefaktu..

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-GTX1070@~2/8.6Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 18:01 
Červená karta
Červená karta

Založen: 26. červen 2014
Bydliště: Frýdek-Místek
Nahoru
vážně chceš s tímhle fungovat ještě rok ? mě osobně by to třeba štvalo , měl jsem stejný problém u karty od AMD, přišel jsem k alfě, zapojil ji, a do hodiny bylo vyřešeno.


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 18:06 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
AllowedCry napsal:
Spis bych to videl na spatne stineni a ne vadu karty..... Nestabilita se projevuje jinak.
E// nevsim sem si tech artefaktu..

Špatné stínění čeho? A pokud by to bylo nějaké stínění, tak je myslím divné, když to pokaždé při restartu hned odeznělo. To by mělo přetrvat. Nebo odeznívat nějak náhodně a ne spolehlivě při každém restartu.


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 18:08 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
Marek4 napsal:
vážně chceš s tímhle fungovat ještě rok ? mě osobně by to třeba štvalo , měl jsem stejný problém u karty od AMD, přišel jsem k alfě, zapojil ji, a do hodiny bylo vyřešeno.

Jestli se mi to může vyplatit, možná jo :) U mě by to myslím nebylo vyřešené tak rychle, protože by museli čekat třeba týden, než by se ta závada projevila.


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: po 17. listopad 2014, 18:23 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
tak si udělej video jako já https://www.youtube.com/watch?v=Cpi5aeN ... xhXb9AC5rA

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: út 18. listopad 2014, 12:41 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
Mohl by mi pls ještě někdo potvrdit, že je to vada grafické karty?


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: út 18. listopad 2014, 12:48 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Pokud se problém vyskytuje na různých LCD, tak ano.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Porucha výstupu R9 280x (blikání lcd)
PříspěvekZaslal v: út 18. listopad 2014, 12:59 
Nováček
Nováček

Založen: 04. srpen 2013
Nahoru
No mám připojené dvě lcd a na obou se to vyskytuje (viz video), takže beru že ano. No nic, tak díky, až se odhodlám, tak to vyreklamuju.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.