Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 21. leden 2020, 23:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: gigabyte r9 290 windforce , PLS poradte!- Vyreseno
PříspěvekZaslal v: čt 11. prosinec 2014, 19:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Zdravim mam tuto grafiku a pri zatezi (hry) dosahuje teploty 84°C a FAN jede na 100%... Tohle by me samo moc netrapilo, kdyby se karta pri 84°C nezacala podtaktovavat. Hranice pro throttling je 85°C. Jde nejak zmenit tato hranice? Vzdyt referencni karty jsou nastaveny az na 95°C. Jde to nejak?
Zkusil jsem odevrit case a teploty byli lepsi, 80°C ale jak toho dosahnout s zavrenym case?
mam Zalman Z11 1x fan nasavani a 2x fan na vyfuk, vzadu a nahore.
Jeste bych se chtel zeptat zda tyto teploty jsou normalni u teto grafiky? Zacinam mit dojem ze jsem mohl usetrit, koupit referencni a byl bych na tom stejne, rachot jak blazen a stejne by se neuchladila...
Diky.

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


Naposledy upravil asessino dne pá 23. leden 2015, 17:11, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: čt 11. prosinec 2014, 19:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
mas neco spatne tolik by to nemelo topit... (spatna pasta, pritlak apod..)

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: čt 11. prosinec 2014, 19:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
tak ted jsem flesl novej Bios a problem s podtaktovanim je vyresen, nicmene ted dosahuje telpoty 95° na jadre, VRM 102 a 70. :( Mam ji z druhe ruky na 90% tezarska, je mozny ze je pasta vyschla a uz proste nefunguje? Karta je jeste dva roky v zaruce mam ji reklamovat, nebo prepastovat?

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: pá 12. prosinec 2014, 08:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. březen 2006
Bydliště: Kyjov okr.Hodonín
Nahoru
podle testu by mela mít okolo 85 stupnu 95 je uz dost vymen pastu a uvidis


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: pá 12. prosinec 2014, 10:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To je v case nebo mimo? Já jsem obdobný karty viděl se naprosto uvařit v case se špatnym airflow. Ta kartza neustále při hraní tankuje 250W tepla do case, a to se musí od ní odvádět jinak nasává zpět už horkej vzduch a jen se to kumuluje, zkus to s otevřenym case a zajisti průduch. A to se dělo s case kde se zdálo že to bude OK, ala přítomnej fan vepředu, vzdau, ale nestačilo to nakonec to user vzdal a tehdy jsem to rok doazadu měnili za referenční 770tku protože byla tichá, nepřehřejvala se a vzduch tlačila ven z case.

Dále pak se ujisti že tam máš ofiko bios, mineři totiž na karty flashovali upravené biosy s jinejma frekvence,avoltážema a občas i deaktivovanejma rops protože s méně rops byly menší latence do paměti a vyšší efektivita miningu, ale herní výkon šel do kopru.


Naposledy upravil DOC_ZENITH dne pá 12. prosinec 2014, 10:27, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: pá 12. prosinec 2014, 10:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
Souhlasím a potvrzuji to, co napsal DOC_ZENITH.

V otevřené case provozuji kartu do 70 stupňů, ale pokud case zavřu, teploty letí nad 90.

PC mám aktuálně v provizorní bedně, staré přes deset let. Hold po novém roce bude nutno pořídit novou bednu :roll:

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 10:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Karta je v zavrenym Zalmanu Z11 jak pisi. Zkusil jsem ho odevrit a teploty se drzi na max 83° pri 80% FANu. To uz je schudny, ale jak vyresit ten airflow?
tedkom to mam takto ve predu nasavani a dva vyfuky, co by slo zlepsit a udelat jinak? napadlo me otocit zdroj a pouzit ho jako odsavani tepla od grafiky ale to me asi nebude mit rad :)
Obrázek

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 11:10 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
přidej další 120x120 dolů na podlahu, je tam na to perforace... akorát dbej na to, že jej budeš čistit, z tý podlahy se ti hodně rychle zanese... na foto neni vidět ventilátor v předu a ani nahoře jestli je tam na něj prostor, jestli jo a neni tam tak ho rovněž přidej..

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 11:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
Toho prachu :shock: :o

Pokud pasiv na GPU vypadá stejně, jako na CPU, tak víš, kde je problém :-D

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 11:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
GPU je nova, a co se tyce CPU tak naprosta pohoda i5 3570k@4,2Ghz a v OCCT nejde pres 60°. Nemam hold kompresor abych si PC kazdy mesic profouknul a ty spreje co prodavaji jsou na dve veci...
Ten vetrak dolu me napadl ale mam tam dost kabelaze, zkusim to. Ve predu samozdrejme vetrak je a dva nahore...

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 13:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
je i pracnejsi ale taky ucinej postup kdy se ten chladic demontuje a normalne umeje vodou (bez vetraku :D)

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 14:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
Holt potřebuješ ze skříně dostat cca 500W tepla. Ideálně pustit všechny case fany na 100% a bude to v poho :)

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


Naposledy upravil prograw dne po 15. prosinec 2014, 15:18, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 14:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
on ma problem s prilehanim chladice na kartu/s pastou ... jinak by nemel tak vysoky teploty ja uchladim moji R9 290x do 60 stupnu v zatezi s podobne resenym chladicem

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 14:09 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Windforce zdaleka neni ok chladič, mě ta karta taky topila na 87C při unigine valley... A to mám ve skříni 4x120 fany... Stejně tak topí i 780ti se stejnym chladičem...

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 16:08 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2014
Nahoru
Rozobral by som to všetko. Vyfúkal všetok prach stlačeným vzduchom. Upratal by som si v izbe. Prepastoval všetko kvalitnou pastou. Využil by som priamy prívod vzduchu zozadu, grafika by nasávala "studený" vzduch, keby si spravil nejaký tunel pre tento vzduch. Ak by to nepomohlo, vymenil by som za nejaký overený chladič.

Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 16:19 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak tam bych nasávání fakt nedělal, ten chieftec bude docela topit a nasávalo by to přímo z něj.. když už tak od té spodní perforace...

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 17:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2014
Bydliště: Brno / Valašsko
Nahoru
Začínám mít osobně celkem strach uzavřít svou 290tku do Corsairu 300R :-D

_________________
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 20:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Je pravda že nejsem jediný co má konkrétně u této gigabyte problém. Na pár dalších zahraničních fórech se řeší to samé. Vcelku uvažuji že zkusím reklamovat s tím že se karta prostě přehrává i v dobře chlazené skříní, že je zřejmě vadný chladič. Taky jsem si všimnul že při určitých otáčkách chrastí jeden větrák na kartě. To může být důvod k reklamaci, co myslíte?

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 20:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
za to chrasteni muze nejspis retardovane vedenej kabel pod vetrakem a lopatka drhne...reklamaci zkus,ale nejspis neuspejes

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 15. prosinec 2014, 20:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Tak takový názor mě tu chyběl, žádný kabel nedrhne, to si buď jistý. Dělá to jen při určitých otáčkách, takže to bude asi ložisko. A to je důvod na uznání reklamace.

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Krteq, Toman23 a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.