Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 17:28

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2014, 16:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
jasper12 napsal:
Kontaktoval jsem distributora pro Čr a ten to poptá a dá mi vědět.Jakmile budu vědět víc dám ti kontakt přímo na něj.


Me psali dnes z bostar.cz, ze do mesice by ten kit meli mit skladem.

_________________
<-MB-> ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4 | <-CPU-> AMD Ryzen 3600 | <-RAM-> 16GB DDR4 Patriot Viper Steel Series 4400Mhz CL19
<-SSD-> 120GB WD Green 3D M.2 SATA III (SYSTEM) + 512GB Adata XPG SX8200 Pro M.2 NVME (GAMES) | 23.8" LCD Acer SA240YA
<-GPU-> Sapphire AMD Radeon RX 5700XT (ref) | <-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-PC CASE-> SilentiumPC Brutus M10


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2014, 20:54 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2014
Nahoru
Ďakujem Vám veľmi pekne, ale už som dnes prerezal referenčný chladič a umiestnil som ho spolu s originál vetrákom na 20% ako chladenie VRM1.
Viď: viewtopic.php?f=9&t=203769&start=160
Tak pasív nejdem momentálne kupovať.


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: út 23. prosinec 2014, 11:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2013
Nahoru
Ano.www.bostar.cz je právě onen distributor pro ČR.

_________________
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU 3.4GHz,ASUS P8Z77 M PRO,16GB RAM,W7 64x bit,GTX 1070 Zotac,Samsung 850 Evo 120 gb,EVGA SuperNOVA 750 G2 Power Supply 750W


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce PLS poradte!
PříspěvekZaslal v: pá 16. leden 2015, 11:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Otevru jeste toto tema, nejak me zacina blbnout tato gigabyte r9 290 windforce. U vsech her co hraji tak po cca 30min se hra sekne a napise program prestal pracovat... Dela to hlavne kdyz se grafika dostane na 84stupnu(throttling) ale nekdy se to sekne i u 79-80 (takze teplotama to nebude. Vubec nevim cim to muze byt, predtim kdyz dosahla 84 tak max zhazovala takty ale nesekla se. zkousel jsem i jiny BIOS i na desce, reinstal win, odevrit case ale nic nepomaha, ostatni teploty jsou v poradku i VRM do 90, nechapu. V OCCT, Valley Benchmark, i ten hnus Furmark vsechno v poradku. Zacalo to delat kdyz jsem do PC pridal dalsi intake FAN, snad jsem nic neposkodil (je to mozny?) slozil jsem uz desitky PC nejsu lempl, tak snad ne. Pisu protoze uz opravdu nevim cim to muze byt. Osobne to typuji na grafiku, nejaky napad?
Biosi mam oba F5
R929O4DA.F5
R929O4DL.F5

i5 3570k 4.2Ghz
8GB ram
r9 290 windforce
Chieftec 650W

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , PLS poradte!
PříspěvekZaslal v: pá 16. leden 2015, 12:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pořádně projeť CPU přes OCCT testy na CPU a RAM. Pokud se nic neukáže, tak je grafika ihmo vadná, můžeš jí zkusit podtaktovat a lehce podvoltovat, pokud to pomůže tak je to jasný. Btw ty teploty máš cejkem tfuj, asi máš špatnej airflow nebo je ňáký divný chlazení grafiky.


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , PLS poradte!
PříspěvekZaslal v: pá 16. leden 2015, 12:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
asi si mel pravdu, ted jsem si vsiml ze pri testu v OCCT me to pise Pruskumnik prestal pracovat, Flash player v prohlizeci to same... Tak to bude asi CPU. Zvedl jsem Vcore na 1.225 a zatim pohoda, nicmene chachapu proc to chce ted vetsi napeti? Na taktu 4.2Ghz a Vcore 1.200 ho provozuji uz 2 roky a nikdy zadny problem. Vecer to otestuji ve hrach, zda to bude OK. Co se tyce teplot tak to je proste Grafikou, ta gigabyte windforce je proste na hovno, pise se o tom hodne na netu, airflow mam dobry 2x120 dovnitr 2x120 ven, vse jak ma byt.

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , PLS poradte!
PříspěvekZaslal v: pá 16. leden 2015, 13:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Normal, něco zdegradovalo, při týhle voltáži asi ne CPU, třeba kondíky napájecí kaskády, atd.


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , PLS poradte!
PříspěvekZaslal v: pá 16. leden 2015, 15:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Jj taky mě to pak napadlo desku mám gigabyte z77-D3H, takže nic moc. Večer testnu, snad to bude ok...

EDIT: Takze problem stale pretrvava, dal jsem CPU na default takty i voltaz, OCCT bez problemu, furmark i Valley Benchmark taky. Jen ty hry... Napada nekoho jak identifikovat kde je problem? Nechce se me reklamovat GK a po mesici zjistit ze byl problem jinde. Jeste bych dodal ze cim vetsi takt GK tim rychleji se to sekne takze asi opravdu ta GK. Ale proc Furmark+OCCT (zaroven)jede v pohode, to nechapu, takto to zadna hra vytizit prece nemuze?

EDIT 2: takze jsem prisel co zpusobuje me problemy... kdyz je karta na defaul tak zadny problem, pokud ji pretaktuji jen o 1Mhz tak nastava zasek jakekoliv hry do 10 minut. Zjistil jsem ze me to zpusobuje samotny MSI afterburner, pokud kartu pretocim treba v Trixx tak pohoda. A ted cim to muze byt? reinstaloval jsem samotny program i win, nic v afterburnu nenastavuji. Jen tak pro zajimavost, samozdrejme muzu na pretoceni pouzit jiny program. :)

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.