Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 16:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 22:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Ok dik, jakou pastu doporučujete? Mám doma originál od chladiče Gelid, mám radši koupit třeba mx 2 nebo použít tu co mám?

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 22:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2013
Nahoru
Já bych koupil mx-2 nebo mx-4..to co je přiložený je většinou na prd..Jak ventilátory,tak pasty,boxy...atd

_________________
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU 3.4GHz,ASUS P8Z77 M PRO,16GB RAM,W7 64x bit,GTX 1070 Zotac,Samsung 850 Evo 120 gb,EVGA SuperNOVA 750 G2 Power Supply 750W


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 22:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. květen 2008
Bydliště: čulak
Nahoru
tak to prr..co to je za gelid...pokud je to tahle http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=24447&catid=1&Itemid=57 tak MX 2-4 se můžou zahrabat...

_________________
CPU IB i5 3570K@4,3Ghz,MB P8Z77-M,DDR 3 Kingston,MSI GTX 970 1480/8000 ,Vantage 35381 b,3DMARK 06 30129 b, 3DMARK11 13760.
Základ úspěchu je vynikající chlazení takže chladit, chladit a znovu chladit.
Potáči (žk)


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 22:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Je to ta co jsem dává k gelid tranquillo rev.2..

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 23:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2013
Nahoru
http://www.svethardware.cz/recenze-past ... ci/30807-7
Tady je recenze nějakých past tak si vyber :-)

_________________
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU 3.4GHz,ASUS P8Z77 M PRO,16GB RAM,W7 64x bit,GTX 1070 Zotac,Samsung 850 Evo 120 gb,EVGA SuperNOVA 750 G2 Power Supply 750W


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: pá 19. prosinec 2014, 07:44 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Rozdíl je v rámci jednotek stupňů, takže jestli pasta od Gelidu nebo Arcticu MX4, je jedno.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: so 20. prosinec 2014, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. prosinec 2012
Nahoru
Tak jsem dnes prepastoval a parada, tam kde jsem mel predtim 84° pri 100% FANu a karta zhazovala takty mam nini 80° pri cca 75% FANu. V IDLE teplota klesla z 55° na 46°. A to nejlepsi je ze tyto hodnoty jsou v uzavrenym chase! Pokud ho odevru tak jsou teploty jeste o 4° nizsi. Takze muj problem byl opravdu v paste. Pouzil jsem tu co se priklada k Gelid Tranquillo rev.2 oznaceni ma GC 2. V pondeli jeste prikoupim vetrak a pokusim se zlepsit airflow ale i tak jsem vic jak spokojen. Diky vsem.

_________________
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: so 20. prosinec 2014, 18:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2013
Nahoru
Super.U mě je také rozdíl cca 8 stupňů po přepastování.Ale stejně.Teď pařím Far Cry 4 a teplota max. 82 stupňů a to je na můj vkus dost slyšet.Airflow mám in 2x140 mm ventilátory a out mám 3x140mm.Tady už asi není místo pro vylepšování.Teď čekám na to AIO chlazení+pasivky na VRM paměti a potom to bude lahoda a zbude i místo pro přetaktování jak na jádře tak na pamětech.

_________________
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU 3.4GHz,ASUS P8Z77 M PRO,16GB RAM,W7 64x bit,GTX 1070 Zotac,Samsung 850 Evo 120 gb,EVGA SuperNOVA 750 G2 Power Supply 750W


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: so 20. prosinec 2014, 18:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
zakladni pasivky vrm neuchladej bud na to kup ten gelid enhanced nebo urizni referencni chladic

jinak si vubec nezataktujes :D

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: so 20. prosinec 2014, 18:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2013
Nahoru
JJ ten se musí ale objednat nebo na českém trhu jsem ho nanašel pokud myslíš toto http://www.gelidsolutions.com/products/ ... =108&tab=1

_________________
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU 3.4GHz,ASUS P8Z77 M PRO,16GB RAM,W7 64x bit,GTX 1070 Zotac,Samsung 850 Evo 120 gb,EVGA SuperNOVA 750 G2 Power Supply 750W


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2014, 18:42 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2014
Nahoru
Včera sa mi stala takáto vec. Počas hrania mi vypol počítač a už sa mi ho nepodarilo spustiť. Myslel som že mi odišiel zdroj. Lebo keď som stlačil "POWER ON" tlačítko, počul som akokeby nejaký zvuk poistky zo zdroja. Zistil som že pri vybratí napájacích káblov grafiky sa PC rozbehne. Čiže problém z grafikou. Predtým dávno som prerábal VRM1 chladenie a dal som tam upravený Thermalright VRM R4.

Obrázek

Obrázek

Postupne sa mi však musel uvoľniť a jednej krajnej súčiastke VRM natavilo povrch a pravdepodobne táto natavenina spolu s pastou skratovala grafiku a zdroj sa následne vypínal. Všetko som rozobral, vyčistil a namiesto Thermalrightu som dal normálny pasív, ktorý som uchytil pomocou teplovodivej lepiacej pásky. A momentálne to ofukuje ventilátor. Grafika funguje bez problémov. Som prekvapený koľko teploty tieto súčiastky znesú. Je možné, že by spálené už nefungovali a funkčné by ťahali za ne?
Určite idem kupovať nejaké originálne riešenie chladenia VRM, niečo ako napísal jasper12. Uff, som si myšlel, že je po nej. :o


Naposledy upravil kuracino dne ne 21. prosinec 2014, 22:06, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2014, 18:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
Je možné, že by spálené už nefungovali a funkčné by ťahali za ne?

Ano to u mosfetů naprosto jasně možné je. Nicméně, zkrat obvykle znamená prasklej mosfet kterej je natvrdo vyzkratovanej, tím že jsi to očistil a najednou tam zkrat neni se pravděpodobně ukázalo že mrtvej taky neni, ale kdo ví, to by se s jistotou dalo změřit pouze termokamerou jestli všechny topěj +- stejně.


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2014, 18:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
vrm na radeonech ma teplotni ochranu a pri cca 140 stupnich se to vypne jestli si tam tlacil nejakej poradnej overclock tak se vrm zacne zahrejvat vic jak jadro (nekde od cca 1.3V)

pokud je nekde zkrat tak to vypne rovnou zdroj a nedovoli to pustit

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2014, 18:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2014
Nahoru
Teplotu VRM som priebežne sledoval a počas hrania bola vždy okolo 60 stupňov a to už bolo vtedy, keď mi to zablblo. Čiže nehlásilo zvýšenú teplotu krajných mosfetov. Takže tá tepelná ochrana sa asi nachádzala mimo toho.


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2014, 19:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
JJ a když mosfet umře (přetíženim) a jde do zkratu, už to nikdy člověk nerozjede, nicméně... tim že zkrat zmizel tak jen 2 možnosti, zkrat způsobovalo něco jinéhío než smrt mosfetu, a nebo za B, je teď mimo obvod ala přerušil se spoj, nepravěpodobné, takže celkově bych spíš vsadil že karta bude OK. Budiž toto lekce že na uchycení chlazení (ať už je na čemkoliv) fakt bacha.


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2014, 19:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
ja mam takovej pocit ze sem nekde cet o tom ze na tehle mosfetech s kovovym pouzdrem nesmis mit spoj kov na kov (zrejme hlavne kvuli tem soucastkam co jsou mezi) ale nevim jiste jestli to nebyl blabol :D (predpokladam ze je na pouzdre zeme)

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2014, 09:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Měl jsem na těch kovových pouzdrech nalepeny hliníkové pasívy a určitě to mělo na několika místech vodivé spojení. Přesto se nic nestalo.
Spíše jsou velmi blízko boční kontakty těch velkých bloků vedle mosfetů (zřejmě cívky). Na ně je třeba předem nalepit izolační pásku. Také je ve spodní části řady mosfetů jeden drobný kondenzátor vyšší, než ostatní a je skoro v rovině horního líce mosfetů. Zde se může těžší chladič VRM také snadno dotknout (opět je třeba použít izolační pásku).

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2014, 10:19 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2014
Nahoru
Na tých mojich fotkách je vidno, že som izolačkou nešetril. :)

Neviete prosím pekne niekto, kde by som mohol zohnať ten Gelid VRM na 290-ku? Gelid chladiče som našiel ale ten VRM pasív nie. Najlepšie by bolo na SK alebo CZ.


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2014, 13:08 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Nejnižší cenu jsem viděl na čínském portále: http://www.feppaspot.com/servlet/the-89 ... ion/Detail
Posílají do celého světa, ale bude tam navíc poštovné. Přesto to vyjde nejlevněji.
V česku nevím, že by kit někdo prodával.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: gigabyte r9 290 windforce , nemuzu ji uchladit :(
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2014, 13:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2013
Nahoru
Kontaktoval jsem distributora pro Čr a ten to poptá a dá mi vědět.Jakmile budu vědět víc dám ti kontakt přímo na něj.

_________________
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU 3.4GHz,ASUS P8Z77 M PRO,16GB RAM,W7 64x bit,GTX 1070 Zotac,Samsung 850 Evo 120 gb,EVGA SuperNOVA 750 G2 Power Supply 750W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 68 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.