Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 19. únor 2020, 19:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: st 24. prosinec 2014, 22:37 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
Dobrý den, dnes jsem dostal pod stromeček grafickou kartu, kterou jsem si předem objednal i se zdrojem, zdroj funguje, ale grafická karta nefaká, a já nevím čím to je, stará mi funguje v pohodě. Prosím pro rychlou domluvu skype : xxsaimonxx19. Děkuji moc.


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: st 24. prosinec 2014, 22:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Domluvu o čem, když si sem nic nenapsal?

Jaký je zbytek sestavy? O jakou grafiku se jedná? Jak se projevuje "nefunguje"??

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-GTX1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: st 24. prosinec 2014, 23:59 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
AllowedCry napsal:
Domluvu o čem, když si sem nic nenapsal?

Jaký je zbytek sestavy? O jakou grafiku se jedná? Jak se projevuje "nefunguje"??


Takže, jedná se o grafiku MSI R9 270, nejdříve jsem vyměnil zdroj, dal jsem tam Seasonic Energy Knight SS-500ET, fakalo v pohodě, jdu do správce zařízení, odinstaluju celou starou grafiku a všechny její ovladače, vypnu počítač. Dám novou grafickou kartu, zapnu počítač, a black screen, monitor píše, že je bez signálu nebo něco takového. Když tam dám starou grafiku, tak to zase jde. Nechápu, nejspíš bude poškozená, ale je uplně nová, ode dneška .


Sestava :
procesor : Intel Core i5 2400 , takt. na 3,4 GHz
zákl.deska : H-CUPERTINO2-H61-uA TX - 1 PCI Express x16 (Gen2.0) ,3 PCI Express x1 (Gen2.0)
RAM : 8GB
grafika : mám tam tu starou když ta nová nefunguje - Nvidia GT520M
Harddisk: 1 TB
zdroj : Seasonic Energy Knight SS-500ET


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
problem s biosem

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, A-data 512GB XPG SX8200, R9 290X@390X 4GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB, 256GB Samsung 960EVO
Athlon 200GE, 2x4GB DDR4 3000Mhz, ASUS A320M-K@350M-E, A-data 1TB XPG SX8200, 55OLED754, 100W 12V PicoPSU


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:03 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
oneb1t napsal:
problem s biosem


Jak ho opravím? stará jde normálně :O


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
pravdepodobne nijak mas dost nestandartni desku :) zkus najit novejsi verzi biosu

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, A-data 512GB XPG SX8200, R9 290X@390X 4GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB, 256GB Samsung 960EVO
Athlon 200GE, 2x4GB DDR4 3000Mhz, ASUS A320M-K@350M-E, A-data 1TB XPG SX8200, 55OLED754, 100W 12V PicoPSU


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:10 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
Takže grafika je na vyhození? ani na reklamaci nemá cenu odesílat?


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:10 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
oneb1t napsal:
pravdepodobne nijak mas dost nestandartni desku :) zkus najit novejsi verzi biosu


Nemáš nějaký rychlejší kontakt na tebe?


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2013
Nahoru
Mě tohle při výměne grafiky dělalo taky. Přitom když jsem použil gpu v procesoru najelo to.

Takže, šel jsem do biosu, dal reset default, save a restart a během restartu jsem rychle přehodil kabel do grafiky.

Takže, kabel píchni do desky tak abys použil gpu v procesoru a zkus to samo udělat. :)


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:13 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
0martas0 napsal:
Mě tohle při výměne grafiky dělalo taky. Přitom když jsem použil gpu v procesoru najelo to.

Takže, šel jsem do biosu, dal reset default, save a restart a během restartu jsem rychle přehodil kabel do grafiky.

Takže, kabel píchni do desky tak abys použil gpu v procesoru a zkus to samo udělat. :)


Nepůjdeš na skype prosím? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2013
Nahoru
Ne nepůjdu, píšu ti co máš udělat.

Do BIOSu víš jak vlézt?


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:15 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
Veděl jsem to, ale už je to dlouho, a zapomněl jsem to. Takže tam mám vlézt se starou grafikou a pak co? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2013
Nahoru
Do BIOSu se dostaneš při zapínání PC mačkáním klávesy, u každé desky to je jinak, někde pomocí mačkání delete, f11, f10, f12, f9 musíš to zkusit prostě.

Normálně do PC namontuj tu novou grafiku, ale kabel od monitoru nezapojuj do té grafiky ale do desky, měl by tam být nějakej výstup, HDMI, VGA něco prostě. Přes to se dostaneš do BIOSu, tam dáš reset default setting nebo tak něco proste do zakladu to daš, pak daš uložit a restartovat a hned jak se to vypne musiš rychle přepojit ten kabel do vystupu na grafice, kdyby to nenajelo zkus natvrdo restart tlačitkem na bedně ještě jednou. Uvidiš. :)


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Jen pro pořádek - zapojil jsi přídavné napájení do nové GK?

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2013
Nahoru
Vidíš, proč začít lehce když to jde složitě. :D


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:23 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
r34ktor napsal:
Jen pro pořádek - zapojil jsi přídavné napájení do nové GK?


Ano myslím že jo, jeden kabel jsem musel napojit na grafiku, jinak se netočily ani větráčky.


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
to by pravdepodobne piskalo

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, A-data 512GB XPG SX8200, R9 290X@390X 4GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB, 256GB Samsung 960EVO
Athlon 200GE, 2x4GB DDR4 3000Mhz, ASUS A320M-K@350M-E, A-data 1TB XPG SX8200, 55OLED754, 100W 12V PicoPSU


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Zkus tento postup: http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... l#12964352

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:46 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2014
Nahoru
Tak bohužel, reset biosu nepomohl, monitor se opět neaktivoval.


 Profil  
 Předmět: Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2014, 00:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2013
Bydliště: Mikulov
Nahoru
Možná bych zkusil i vytáhnout baterku na desce nebo CMOS...

_________________
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Drejk a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.