Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 19:57

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: ASUS R7 250X
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 19:57 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
Zdravím,
Koupil jsem novou grafickou kartu ASUS R7 250X 1G, zapojil včetně 6pinového napájení a nic. Počítač se zapnul, větráčky se točí, ale žádný signál do monitoru nejde. Zkrátka se zasekne v počátečním stavu po zmáčknutí zapínacího tlačítka. Ani deska nepípne, takže očividně nestihne projít ani test, zda je vše v pořádku. Se starší grafickou kartou (ATI Sapphire HD 2600XT) počítač v pohodě fungoval.

-První nápad byl, že grafika nebude kompatibilní se základní deskou (Gigabyte GA-B75M-D3H), u kamaráda R7250X fungovala, u mě ne. Po vyzkoušení jeho karty (AMD Sapphite HD6540) v mém PC vše naběhlo v pořádku. Objednal jsem novou, a vyměnil ji. Nová karta je taktéž R7 250X, ale od Gigabyte. Po zapojení do PC, opět stejný problém.

-Druhý nápad byl, asi bude slabý zdroj (5 let starý Eurocase 400W). Objednal jsem nový zdroj (Corsair CX 430), zapojil do PC, opět stejný problém.

-Další nápady už nemám, absolutně netuším, čím by to mohlo být. Nikdy jsem se s takovým problémem nesetkal. Děkuji za každou radu.

Procesor: Intel i5 3350
Základní deska: Gigabyte GA-B75M-D3H
Grafická karta: Gigabyte R7 250X
Paměti: 2x4Gb Kingston
Zdroj: Corsair CX 430W


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
A co update BIOSu základní desky, to jste zkoušel ?

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:07 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
BIOS je aktuální, navíc R7 250X jede na 5 let staré sestavě kamaráda, který BIOS nikdy neupdatoval.


Naposledy upravil datoby dne čt 18. prosinec 2014, 20:11, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:10 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já bych tu kartu vrátil ve 14 denní lhůtě a v bazaru bych si za ty peníze pořídil něco výkonnějšího, k tomu procesoru je vyloženě škoda dávat takovýto low end... Hrát na tom stejně nepůjde a na filmy by stačila i ta stará 2600XT..

Jinak občas se nějaká takováhle nekompatibilita může projevit, jeden zdejší uživatel má kupříkladu sestavu se starší i7 a neběhá mu tam žádná ze 3 zkoušených nvidia karet a od AMD jo, fakt netušim co lépe poradit krom toho co na začátku :)

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Měl jsem podobný problém a stačilo změnit nastavení BIOS.


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:23 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
Jakým způsobem ? To co bude primárně používat pro zobrazení ?


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Zkus v BIOS nastavit default hodnoty.


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:28 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
To by potom mělo stačit vytáhnout baterku na 5 min


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. květen 2008
Bydliště: čulak
Nahoru
tak ještě jeden nápad by byl puč si tu grafiku od kámoše vraž ji tam najed do biosu přepni to na peg nastálo a pak zkus tu svoji...


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU IB i5 3570K@4,3Ghz,MB P8Z77-M,DDR 3 Kingston,MSI GTX 970 1480/8000 ,Vantage 35381 b,3DMARK 06 30129 b, 3DMARK11 13760.
Základ úspěchu je vynikající chlazení takže chladit, chladit a znovu chladit.
Potáči (žk)


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
datoby napsal:
To by potom mělo stačit vytáhnout baterku na 5 min

Stačí reset přes jumper.


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:49 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
HafanPetr napsal:
datoby napsal:
To by potom mělo stačit vytáhnout baterku na 5 min

Stačí reset přes jumper.


Po resetu CMOS žádná změna.


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 20:51 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
tielka napsal:
tak ještě jeden nápad by byl puč si tu grafiku od kámoše vraž ji tam najed do biosu přepni to na peg nastálo a pak zkus tu svoji...


Zkusím zítra, díky za radu :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 22:12 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
Nějaké další nápady ? Jen pro doplnění, grafika fungovala na zdroji 380W, takže tím, že ji neutáhne zdroj by to být nemělo. Už jen proto, že když se zapíná PC, její odběr je naprosto minimální.


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 23:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2004
Bydliště: Přerov
Nahoru
...to je sice pravda, ale Eurocase 400W zdroj je tak zralý na odpálení komponentů, provozovat na tom cokoliv je IMHO holé šílenství a hazard s komponenty...

Tady totiž doslova píšou, že je to kompatibilní karta s tvou deskou:
https://pcpartpicker.com/parts/video-ca ... -gab75md3h

Jako minimální zdroj je uváděn 450W a těm 400W u Eurocase se věřit nedá. To, že to u kámoše jelo i na slabším zdroji nic neznamená - nemá tvoje komponenty a jeho zřejmě papkají méně - nebo je jeho zdroj v lepším stavu.

_________________
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway


Naposledy upravil trodas dne čt 18. prosinec 2014, 23:25, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 23:23 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
trodas napsal:
...to je sice pravda, ale Eurocase 400W zdroj je tak zralý na odpálení komponentů, provozovat na tom cokoliv je IMHO holé šílenství a hazard s komponenty...

Tady totiž doslova píšou, že je to kompatibilní karta s tvou deskou:
https://pcpartpicker.com/parts/video-ca ... -gab75md3h


Však jsem psal, že jsem koupil kvůli tomu nový zdroj :-) Viz původní příspěvek. Corsair CX 430. Výsledek je stejný na novém zdroji jako na tom starém. Jeho komponenty papkají dokonce více než ty moje. Má o 2 disky a mechaniku více. Starší procesor od intelu, který má větší odběr a ramky s deskou jsou +/- stejné.


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 23:36 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2004
Bydliště: Přerov
Nahoru
A už to jede normálně? :)

_________________
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 23:40 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
trodas napsal:
A už to jede normálně? :)


Právě že ne, pořád stejný problém. Ve zkratce :

Grafika R7 jede u kamaráda v PC, u mě ne. Jeho karta HD 6540 u mě jede.

Jeho zdroj 380W, můj 430W uplně nový.


Naposledy upravil datoby dne čt 18. prosinec 2014, 23:41, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 23:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
nejede protoze zdrojem to logicky nebylo.. :D
bude to biosem desky skoro na 100%

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, A-data 512GB XPG SX8200, R9 290X@390X 4GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB, 256GB Samsung 960EVO
Athlon 200GE, 2x4GB DDR4 3000Mhz, ASUS A320M-K@350M-E, A-data 1TB XPG SX8200, 55OLED754, 100W 12V PicoPSU


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2014, 23:42 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
oneb1t napsal:
nejede protoze zdrojem to logicky nebylo.. :D
bude to biosem desky skoro na 100%


Reset jsem už dělal, nějaký jiný nápad krom dát natvrdo spouštění z PCIe (To ještě zkusím zítra až budu mít jinou kartu a dostanu se tam)? Mimochodem karta nejede ani v jednom slotu (ani 16x ani 4x)


 Profil  
 Předmět: Re: Nejde Grafická karta
PříspěvekZaslal v: pá 19. prosinec 2014, 20:20 
Nováček
Nováček

Založen: 18. prosinec 2014
Nahoru
Problém vyřešen, update BIOSu vše spravil. Díky za pomoc a nápady :-)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Comby, DAVEmon, hanz917, tackleberry, werygood a 8 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.