Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 28. leden 2020, 22:04

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 15:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. červenec 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Zdravím, mám kartu AMD HD7750. Dříve jsem provozoval dva monitory, jeden 22" (1680x1050) a jeden 19"(1280x1024). Po výměně 19" monitoru (odešel) za další 22"(1680x1050) začal obraz na jednom z monitorů problikávat (zhruba takhle). Pokud zapojím jenom jeden, je vše v pořádku. Zkusil jsem novější ovladače (verze 14.301.1013.0), přeinstalovat, bez úspěchu. Podařilo se mi vypozorovat, že k problémům dochází jenom v úsporném režimu, kdy se karta podtaktuje na 300MHz, ale ruku do ohně bych za to nedal.
V ovladačích mám vypnutou funkci AMD overdrive, teploty jsou v pořádku. Vyzkoušel jsem jinou grafickou kartu (GTS450), funguje bez problému. Měl by někdo nějaký nápad, než začnu shánět novou grafiku? (do toho se mi moc nechce) :-)


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 15:55 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 17. listopad 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Ahoj co zkusit jiny kabel nebo jine zapojeni.


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. červenec 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Se stejnými kabely a jinou grafickou kartou to funguje, takže počítám, že kabely i monitory jsou v pořádku ...


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 17:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Jaké má karta takty jádra a pamětí? S tímhle chováním jsem se setkal, pokud byl vynucen nízký takt pro 2D režim.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 18:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Ja mam pameti porad na tech 1125mhz pri monitoru+TV. Po probuzeni ze spanku ale obcas blbnou frekvence (obraz mi ale neblika).
Kdyz nejdes do rezimu spanku, tak je vse OK?

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, Razer DeathAdder Essential, Logitech G213 Prodigy, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 21:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. červenec 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Tak to vypadá, že to opravdu blbne ve 2D režimu. Jádro jede na 300MHz, paměti na 150, jeden z monitorů začne blbnout. Jakmile skočí do 3D režimu - jádro 830 a paměti 1125, blikání zmizí. Dají se tyhle hodnoty nějak nastavit? V ovladačích je jenom ta funkce overdrive, která je aktivní jenom ve 3D režimu ...
mlrs: Jestli myslíš režim spánku ve windows, ten nepoužívám ...
Jinak u karty využívám jeden DVI výstup s redukcí na analog a druhý monitor mám připojený přes HDMI


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 21:47 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
MSI Afrerburner umí nastavit i 2D takty, můžeš to vyzkoušet.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: ne 11. leden 2015, 22:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
2D profil pro více monitorů by měl mít tyto takty: jádro 300 MHz/paměti 1150 MHz.

Zkus vypnout ULPS (primárně je sice určeno pro CFX, ale může zlobit i s jednou kartou):
  1. Otevři CCC > Informace > Software a poznamenej si řetězec Cesta k souboru ovladače 2D (typicky HKLM/SYSTEM/ControlSetxxx/Control/Class/{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}/xxxx).
  2. Následně spusť regedit a proklikej se do posledního klíče (0000, 0001 apod.).
  3. Tam najdi položku se jménem EnableUlps a změň její hodnotu na 0.
  4. Restartuj PC.
  5. Zkontroluj takty ve 2D režimu.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2015, 17:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. červenec 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Tak s MSI afterburner jsem štěstí neměl - nepodařilo se mi najít nastavení pro 2D, ale zadařilo se mi s Asus GPU tweak. Zvyšoval jsem postupně takty pro 2D režim až na 830/1125 a problikávání se sice zmírnilo, ale nezmizelo úplně.
Úpravu registrů jsem vyzkoušel, takty se nezměnily.
Zvláštní je, že když na druhém monitorů pustím World of tanks, je obraz v pořádku. GPU-Z přitom hlásí takty 830/1215, na ty se ale pro změnu nedostanu v Asus GPU tweak - pro paměti tam jde nastavit max 1125 MHz. Ještě se v tom zkusím povrtat. Skoro to vypadá, že mi chybí těch pár MHz ...
Každopádně zatím díky všem za rady :-)


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2015, 17:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Pokud má výrobce k dispozici vlastní ovladač (např. ASUS), zkus ten. Když nepomůže, kontaktuj podporu. Může jít o bug v BIOSu karty.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2015, 17:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Dva monitory by mely fungovat bez problemu i na 2D taktech (300 MHz jádro). Takze je bud problem v BIOSu karty, ovladacich, nebo je grafika proste vadna.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2015, 18:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. červenec 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Tak po dalším snažení se mi podařilo vytvořit profily pro 2D/3D i v MSI Afterburner, bohužel karta ve 2D stále padá na 300/150 MHz. Nehledě na to, že přes 1125 se ani tady nedostanu. Zkoušel jsem i aplikaci, která má kontrolovat novější verze driverů a biosu a ta hlásí, že mám vše aktuální.
Karta je od MSI, typ R7750 PMD1G5/OC V2. Zkusím ještě tu technickou podporu, ale moc nadějí tomu nedávám ...
Ještě mě napadá najít někde novější bios, ale mám obavy, že jí umrtvím úplně ... navíc pochybuju, že by se někdo dělal s novějším biosem :-) V záruce už samozřejmě není.


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2015, 19:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Promocí GPU-Z stáhni BIOS z karty a uploaduj ho na leteckaposta.cz. Zkusím mrknout, jak jsou v něm nastaveny frekvence.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2015, 20:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. červenec 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
http://leteckaposta.cz/147364843

díky :-)


 Profil  
 Předmět: Re: HD 7750 - problém se 2 monitory
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2015, 21:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
BIOS vypadá OK.

Používáš nějaké redukce? Nelze zkusit jiný výstup?
U HDMI by mohl pomoci odpojení a znovupřipojení za chodu.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.